Lemik Golemik
Re: Lemik Golemik
moze ze 2 kojarze (mniej niz belmondo ma w 4 dowolnych wersach)
- jestes kotem? spoko, mam mlotek
- ej dobra wszyscy mam komunikat - kurwy zostają, reszta wypad
- jestes kotem? spoko, mam mlotek
- ej dobra wszyscy mam komunikat - kurwy zostają, reszta wypad
No właśnie nie, dlatego wymieniłem że są bangery do fury, są lovesongi, są retrospekcje, jest jakiś bełkot niezrozumiały. Cały kanał to przekrój do wyboru do koloru.
Czyli w zasadzie jakie kopyto i jaki jeden styl, na którym jedzie od początku Lemik? Jeśli mam się zgodzić, to najpierw muszę usłyszeć nazwę, jakąś charakterystykę/budowę, która faktycznie pasowałaby do 99% numerów na kanale.
Rzucenie "na jedno kopyto" i gotowe mi nie wystarcza, bo na potrzeby dyskusji chcąc ubrać płaszczyk hejtera Belmonda równie dobrze też mógłbym skrajne uprościć temat i powiedzieć, że no każdy numer Belmondo to coś mruczy niskim głosem i huj - w gruncie rzeczy odkąd stał się Belmondem nie miał innej taktyki i to fakt (jak słusznie zauważyłeś niekoniecznie musiał mieć, ale nie o tym).
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
ja kiedyś spotykałem lemika jak był pod mcdolandem na rynku we wrocławiu, stał z jakimiś dwoma ukrainami cos tam gadal i chwile potem przyszło więcej ukraiców i kazali mu wypierdalać
no ok, nadal mówisz o stylistykach numerów / klimacie ich, a ja mowie o patencie na nawijkę, to jest trochę szersze niż flow traktowane jako podział rytmiczny / sposób artykulacji. i tak, belmondo też nawijał w różnych klimatach, ale wszystkie jego nuty są oparte na tym samym jednym patencie na nawijkę - myślałem, że to oczywiste dlatego nie bawiłem się w jakiś krindżowy opis na czym to konkretnie polega, bo to po prostu słychać. no ale ok - tak jak belmondo ma swój powolny lektorski sarmacki ale jednak uderzający w parodiowanie murzynów wokal z dużym naciskiem na granie spacją - tak samo lemik ma leanowo-akodinową ekspresję na wokalu przy totalnym zaspaniu / wyjebaniu, jednocześnie mocno się opierając na dekonstrukcji rytmicznej i offbeacie. tyle. a to, że te silniki zostaną użyte do numerów w rozmaitych stylistykach jeszcze nie dezaktualizuje faktu, że to jest po prostu jeden patent, jedna wizja, jeden pomysł na wypluwanie gówna z płuc.
chief keef post almighty so 1, ale z mocnym elementem offbeatu
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- marmolad_k2
Tak ją rucham, że aż ze wzruszenia płaczeee
Odkąd wbiłem dłuto w nią, ona to dzieło sztuki
Wysłane z mojego H4113 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego H4113 przy użyciu Tapatalka
Potrafi dobry wers rzucić. W chuj mnie bawi ta jego otoczka ćpunka, nie ćpuna. Charyzmy nie ma, ale wersy kurwa dobre. Momentami monotonnie, ale z albumami ma akurat tendencje zwyżkową. Kariera Belmonda mu IMO nie grozi, jest dosyć świadomy, większość tej odklejki to zwykła gra. Bardziej bym się bał featów z szpakami, hałastrami itp, gdzie się kompletnie wypłucze z tego co fajne.
Na gaciach mam gówno, to nie kupa strachu/na gaciach mam w kurwe Kraku
To zajebiste wersy są, plus cały kawałek Tajny agent Tomek, to najlepsze I najbardziej bekowk odwzorowanie ćpunka ogarniającego moteDla mnie w kubek dropsik, dla mnie duża fryta/ elektryka prąd nie tyka
cztery żubry i dwie kurwy
- mlodykociak
bilet już na mailu
we Wro kocioł byl solidny, mimo ograniczeń wynikających ze specyfiki sali, więc liczę, że w bardziej przystępnej Hydro pełny potencjał zostanie odblokowany
dobra, nieważne
już soldout
już soldout
Ostatnio zmieniony 01 paź 2025, 19:59 przez saturn, łącznie zmieniany 3 razy.
przegrałem swoje życie..
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
na czarnej liscie po ostatnim koncercie na pewno zakaz krzyczenia „JAZDA KURWA” i noszenie bucket hata
joeyy janushkiewitch O/O/ORZEL MIKSTEJPS
Gdzie? Na stronie hydrozagadki klikam styczeń i jest pusta zakładka, na profilu wykonawcy na going pokazuje brak wydarzeń
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Dzięki!!!