kurwa, dlaczego
PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (2025)
Re: PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (24.10.2025)
kurwa, dlaczego
- marmolad_k2
Ostatnio byłem w pubie i barmanka fanka PRO8L3M puszczała ich przez godzinę 
Oskar zdecydowanie powinien dać se siana z tymi zaśpiewami. To się nie uda, nigdy, przenigdy, aj em sory men.
Bez Lipnickiej ten kawałek dla mnie byłby skipem przy odsłuchu w 9 przypadkach na 10. I to nie dlatego że ona tam jest tak zajebiście wpleciona sensownie, tylko track leci na oszustwie, bo jest skalkulowany na wiezienie się na fajnych skojarzeniach z czasów, kiedy ludzie słuchali Variusów w różnych okolicznościach życiowych.
Bez Lipnickiej ten kawałek dla mnie byłby skipem przy odsłuchu w 9 przypadkach na 10. I to nie dlatego że ona tam jest tak zajebiście wpleciona sensownie, tylko track leci na oszustwie, bo jest skalkulowany na wiezienie się na fajnych skojarzeniach z czasów, kiedy ludzie słuchali Variusów w różnych okolicznościach życiowych.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Może i by przestał śpiewać jakby go steez nie poklepywał po plecach. W wywiadzie u winiego chwalił go, że to jest tak naprawdę jedyna zmiana w ich brzmieniu kiedy oski zaczął śpiewać, że się tego nauczyl i robi to dobrze.
Mi to wgl zbrzydł jego wokal, nie wiem co by musiał nawinąć żebym się zajarał, chyba musiałby się schować najpierw na 10 lat
Nowego utworu oczywiście nie słuchałem bo i po co
Spoiler
Nowego utworu oczywiście nie słuchałem bo i po co
Popi.jaku
- gods bidness
Jak dla mnie najlepszy kawałek problem od dawien dawna, ale to z tego powodu:
Kojarzy mi się z koloniami nad morzem z lat 90. A to w chuj dobre skojarzenia.
Kurwa znowu zaczął podśpiewywać, a już szło ku lepszemu bo na Proxl3m tego nie było.
Poza nostalgią wywołana przez refren Lipnickiej nie ma tu absolutnie niczego do czego chciałbym wrócić.
Poza nostalgią wywołana przez refren Lipnickiej nie ma tu absolutnie niczego do czego chciałbym wrócić.
Nie no, mnie też i to jak najzajebiściej jak się tylko da, chodziło mi raczej o to że po pierwszych odsłuchach to te skojarzenia są jedyną naprawdę fajną sprawą, a nie sam kawałek jako followup bo w nim nie znajduję tego czegoś z tamtych czasów, o to mi chodziło kiedy pisałem że to ściema i kalkulacja, żeby się podwiesić pod cudze. Ale może to zbyt surowo, nie wiem. Dziś trochę wkurwiony jestem od rana i to może wpływać na odbiór.gods bidness pisze: ↑01 paź 2025, 8:59 Kojarzy mi się z koloniami nad morzem z lat 90. A to w chuj dobre skojarzenia.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
-
zbiegiokolicznosci
absolutna tragedia ten numer
Nawet trochę czekałem na ten album ale już mi przeszło
ja nie kumam, czemu taką okładkę wybrali, skoro ni chuja nie będzie fitować do muzy, już lepiej wypad na grzyby było sfotografować, a na tle lasu dwóch ciumcioków - czyli oskar ze steezem
i niby ten co niesie bombę to oskar? bardziej pasuje on
i niby ten co niesie bombę to oskar? bardziej pasuje on
Spoiler

- ConeyIsland
przymierzalnia w reserved już ma naszykowany nowy problem na playliście
I w sieci piszą, że w reklamie Alior Banku leci normalnie.Utwór i teledysk powstały przy współpracy z Alior Bankiem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Okladka podyktowana modą i muzyka podyktowana modą natomiast oba swiaty sie rozjezdzaja
Dodano po 1 minucie 13 sekundach:
ten zespol staje sie definicja odcinania kuponów, szkoda, ze rynek fonograficzny najwidoczniej nie docenia finansowo jakiegos podejscia jakosciowego, ale zrozumiale, ze chca wydoić krowe na reszte zycia
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Cioran jak się zestarzał i mu się hormony uspokoiły, to skończył się nadymać i pierdolić nihilistyczne bzdety, ale też stał się przez to nudziarzem gdyż się uspokoił i przestał nerwowo szukać chuja do dupy, jak widać działa to również w przypadku chłopaków z ulicy po założeniu rodziny i spłodzeniu potomka.
- Haczapurjan
Delikatny OT, ale teraz dopiero skumałem, że "Bukowski" Mesa wychodzi tego samego dnia co ten album 
- Oportunistycznyebaka
Pięknie, wiadomo że kurwa spod ręki tego rzemieślnika największe hity to te z zajebanymi całymi loopami i w tym wypadku żeby nie bylo przypierdalania się wzięli wykonawczynie utworu 
to że Oskar chujowo podśpiewuje nie zaskoczyło, dziwi mnie natomiast bezpłciowy bit
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk