[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
many-s

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: many-s »

Nowa Naga broń to całkiem fajny film. Kilka razy zaśmiałem. Oryginały z Nielsenem oczywko o niebo lepsze ale jest 2025 więc ...
moody

Post autor: moody »

Obrazek

nie dajcie sie nabrac na wszechobecne propsy. jak to spiewal pezet: to nie mogl nie byc hit. a jednak, imo jeden ze slabszych filmow andersona
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Weapons - całkiem, całkiem. Może i kto jest kto, rozwiązanie zagadki nie jest jakieś szczególne, ale na pewno lepsze niż w Barbarian(s?), a pokazanie historii z różnych perspektyw zawsze na propsie. Intrygująca intryga, świetna Julia Garner w roli zdesperowanej samotnej nauczycielki. Elementy czarnohumorystyczne przeplatają się z horrorem i thrillerem jak w Fargo i wszystko gra - szkoda tylko że full zjebanych jumpscare'ów w pierszej połowie.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Hustle / Rzut życia - przyjemne kino od zera do playera.
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Zamknąłem filmografię Nolana Insomnią, filmem o którym nie miałem pojęcia, że istnieje albo zwyczajnie zapomniałem. Był spoko. Czuć, że to tutaj się wszystko zaczęło, jeżeli chodzi o jego styl.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Niedoceniony film no i

TdW jako czarny charakter bo spoileruje, no kurwa, gościu.
gogi

Spoiler
Robin Williams jako czarny charakter
Awatar użytkownika
Sieloo

Post autor: Sieloo »

Już "Following" było bardzo fajne mimo śmiesznie niskiego budżetu.
Awatar użytkownika
TdW

Kurwa sorry za spojler, oglądałem lata temu i myślałem, że to od początku było pokazane kto jest kim
Hehe

Post autor: Hehe »

ostatnio po obejrzeniu filmu "pułapka" swoją droga mega gówno jeden z gorszych filmów jakie ostatnio widziałem 2/10, ale po tym filmie automatycznie włączył mi sie "stolik kawowy" i w sumie polecam jak ktoś lubi mocne dramaty ja tam sie nawet wczułem w sytuacje głownego bohatera i sie stresowałem razem z nim, a lubie jak film budzi emocje
moody

TdW pisze: 29 wrz 2025, 19:08 Kurwa sorry za spojler, oglądałem lata temu i myślałem, że to od początku było pokazane kto jest kim
Spoiler
ostatnio robilem sobie rewatch przy okazji czytania autobiografii pacino i tam akurat wlasnie dosc wczesnie wyjasnia sie ze sprawca jest williams, sam plakat filmu tez to sugeruje, i druga polowa filmu to juz jest otwarta gierka miedzy detektywem, a zabojca
Awatar użytkownika
Luxair

Together - syf. To znaczy, nie syf totalny, ale taki se bodyhorrorek telewizyjny, dobry na odcinek Opowieści z Krypty, i tyle.
Recenzenci się pałują że łoooo ale oniii są małżonkami IRL i to widaaaać na ekraaaanie - bzdura
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Infinity pool – nudne gówno

Asteroid city – przyjemne, dupy nie urywa, chujowe imo łamanie 4 ściany, poza tym typowy Wes, którego zawsze odbieram jako reżyserską analogię do ceramików, którzy se pizgają po prostu wazy w kolorach i ksztaltsch, jakie im się podobają, bez większego znaczenia
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Luxair

Exhuma, koreański horror o rytuałach pogrzebowych, przenoszeniu zwłok, opętaniach - trochę takie ich The Conjuring... zaczyna się bardzo interesująco i egzotycznie, potem robi się nudne
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

mlodyperkez pisze: 01 paź 2025, 21:31 ostatnio mam faze na stare polskie seriale i nadrabiam wszystkie klasyki ktore za dzieciaka byly dla mnie zbyt nudne, a przynajmniej takie mi sie wydawaly:

glina - bardzo fajny serial o pracy gliniarza w wydziale zabojstw, vibe troche pitbulla vegi
Nie ten temat, bo tutaj o filmach, ale jak coś to Glina powraca z nowym sezonem, 16.10 na Sky Showtime
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Jedna bitwa po drugiej - zajebista produkcja. Super wartka, zaskakujaca, zajebisty Leoś, zajebisty Benito i w chuj zajebisty Sean Penn. Końcówka trochę przeciągnięta i deus ex machina wjechał ale tak ogólnie to piękna fabuła rysująca burgerową rzeszę.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
TdW

moody pisze: 27 wrz 2025, 12:28 Obrazek

nie dajcie sie nabrac na wszechobecne propsy. jak to spiewal pezet: to nie mogl nie byc hit. a jednak, imo jeden ze slabszych filmow andersona
I komu tu wierzyć, tak czy siak zamierzam się wybrać do kina :D
moody

zagrane jest to dobrze, nie przecze, ale no mnie nie kupila ta historia po prostu. jak na sredniopowazna konwencje, to bardzo malo tu smiesznych momentow, jedynie di caprio ma jakies mini przeblyski. no i fabula tez chujnia, nuda, przewidywalnosc, wlacznie z koncowka

ale ogolnie ten film zbiera tyle propsow ze zaczynam sadzic, ze ze mna jest cos nie tak :lol:
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Coś nie tak z tobą.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
moody

jak dla mnie to to nie ma podjazdu do magnolii czy boogie nights, tam sie bawilem zajebiscie/wzruszalem, tutaj ciezko bylo usiedziec do konca w kinie
Mider

Post autor: Mider »

TdW pisze: 03 paź 2025, 15:53
moody pisze: 27 wrz 2025, 12:28 Obrazek

I komu tu wierzyć, tak czy siak zamierzam się wybrać do kina :D

nie no, ty to lepiej nie idź
ODPOWIEDZ