Young Thug - UY Scuti (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
patryk

Re: Young Thug - UY Scuti (2025)

Post autor: patryk »

podpisuje sie pod tym co @sqlie napisal, niestety tragedia :cry:
Kalom

Post autor: Kalom »

ale ten czarnuh jest sprany
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

wracaj do wiezienia czarnuchu
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Smuteczek. Jest na pewno parę dobrych tracków, ale generalnie to troche generic ten album. Chociaż może i grower będzie jak So Much Fun które na początku też wydawało się średnim albumem. Czas pokaże…
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

SMF było już w chuj generyczne, imo np Punk > SMF za momenty na albumie, nwm czy to konwersyjne biorac pod uwagę liczbę odsłuchań, wtedy to pewnie ta. Punk jest bardziej Thuggerowe nadal, ale mimo sympatii do gościa to i tak jest poniżej jego możliwości. Teraz jest chujnia ostra, z tego albumu jedyny numer, który jestem pewny że gdzieś tam mi zostanie na dłużej to Miss My Dogs i w ogóle to jest najbardziej Thuggerowy numer od lat
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Niestety gość już się skończył. Nawet nie brzmi tak jak wcześniej, jego głos jest jakiś taki wypalony, bez energii. Smutno się tego słucha, bo był moim ulubieńcem od czasu 1017 Thug. :dunno:

Strasznie bezpłciowy album. 3/10 takie
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
gawi

Wracam żeby zrewidować opinię, jestem w trakcie drugiego odsłuchu, tym razem nie w drodze do pracy, tylko chill w domu w sluchawkach. Zupełnie inny odbiór, w zasadzie oprócz 2 pierwszych kawałków to bez skipów do Pardon Me.
Dużo melodyjnego Thuga: Catch Me I’m Falling sztos, Fucking Told You hipnotyzujący banger , co za bit; Whoopty Doo głupkowaty earworm ze świetnym beatswitchem; Blaming Jesus i Sad Spider, gratka dla fanów melancholijnego Thuggera, I’m So Dope banger , alez sie ten bit pieknie rozwija. No i tu niestety zaczynają sie schody… pomijając kawałek z Yfn Luccim, wszystkie następne kawałki z raperskimi featami są generyczne i co najwyżej średnie. No i na szczęście piękna końcówka, eteryczny Dreams Rarely Do Come True i bardzo dobry Miss My Dogs, który znamy już jako singiel.
Moim zdaniem problemem tej płyty jest przeładowanie featami, bo najlepszymi trackami są te solowe. W mojej opinii Thugger jest najlepszy albo w swojej wersji bardziej melodyjnej, spokojnej, refleksyjnej, albo wykorbionej, eksperymentalnej, a te generyczne tracki to takie nudy albo chujowizna że aż się odechciewa.
Jako całość album meh, takie 5/10, ale jest sporo kawałków do których z chęcią będę wracał z chęcią. Polecam dać ponownie szansę.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

Awatar użytkownika
Parlae

Catch Me I'm Falling najlepszy kawałek zdecydowanie.

Awatar użytkownika
StartedAsAYoungin

Post autor: StartedAsAYoungin »

That ninja washed asl 💀😭
600K :joint: FrontstreetK, SavageSquadK, Oblooock killlaaz :joint: Rest in Piss queen von
Awatar użytkownika
Parlae

Obrazek

:lol: :lol:

Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Dla mnie był skończony już w okolicach 2019-2020. Nie wiem, na co ludzie liczyli po wyjściu z paki? :dunno:
Za każdym razem, "ooo jak typ wyjdzie to wyda taki materiał, że zniszczy całą grę" po raz kolejny się nie sprawdziło.
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

Ale gównem obesranym jest ten album. Czarnuchowi chyba ujebali jaja w pace
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
gawi

Dodał nowy kawałek

Waldek98

Post autor: Waldek98 »

Ta nowo dodana fajna. Thug leci mam wrażenie bardziej w stylu Quavo niż Quavo.

Pierwszy odsłuch to był mega zawód. Album dosłownie wleciał i wyleciał jak tegoroczny (i w sumie kilka ostatnich) album Gunny. Zdecydowałem się jeszcze dać kilka szans i album zyskuje z każdym odsłuchem dosłownie jak to miało miejsce w moim przypadku z So Much Fun. "Ninja" fajnie otwiera płytę, wraz z tym intrem z sali sądowej, dobry beat Southside'a.

Nie ma co spodziewać się eksperymentów z lat 2014-2016. Ktoś gdzieś mówił, że on wtedy miał tryb życia typu 2 dni nie je, ćpa wszystko co ma w zasięgu, a potem jego bliscy go podłączali pod kroplówkę, żeby go jakoś odżywić. Jak ktoś wie to może potwierdzić czy dobrze kojarzę. Mimo wszystko na pewno miał wtedy bardziej "destrukcyjny" styl życia, a obecnie nawet ze względu na te ustalenia z sądem, nie ma prawa nic zażywać, opowiadać o gangach i nawet chyba do Atlanty nie ma wjazdu więcej niż kilka razy na rok.

To wszystko musiało spowodować zmianę w stronę stabilności, co również odbija się na muzyce. Mimo wszystko moim zdaniem jest lepiej niż "BUSINESS IS BUSINESS". Klimatem najbardziej mi przypomina to, co dostaliśmy na Punk.
Mógłby momentami urozmaicić tą nawijkę, bo jednak jak wczoraj włączyłem jakieś Relationship, Power czy Digits to przecież to są tak świetne rzeczy, w porównaniu do tego co dostaliśmy tutaj. A szkoda bo jeden, czy dwa kawałki w których by trochę poryzykował myślę, że mogłyby wyjść każdemu na dobre.
Brzuch
Zbanowany

Post autor: Brzuch »

Nie był pierwszy z tym tytułem
https://en.m.wikipedia.org/wiki/UY_Scut ... ide_album)
I to by było na tyle
Awatar użytkownika
kelsohmm

Post autor: kelsohmm »

Takie ok, zaden kawalek nie zapada w pamiec, ale tez nic niesłuchalnego nie ma. Miło YT po odsiadce posłuchać tylko mógł to po prostu puścić jako smutny mixtape a nie tą otoczke robić najwiekszej gwiazdy

:bowdown: dla ninja, prokurator dał najlepszy villain speech jaki slyszalem
możesz mi mówić daquan
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

Awatar użytkownika
gawi

Wersja deluxe wleciała, 7 starych nowych kawałków, zajebiste są wszystkie, ehh chce takiego thuggera

Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

no trak numer jeden jest całkiem niezły, i z oczywistej przyczyny zabawny, ale ta płyta jest niestety po prostu strasznie nudna

Okładka :lol: :lol:
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
Bezkitu97

Post autor: Bezkitu97 »

Niech on już same leaki wydaje, przecież on ma tego tyle napierdolone jak mało który murzyn
ODPOWIEDZ