Paluch

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto bardziej się kompromituje?

BORtwick
18
36%
paluch
32
64%

Liczba głosów: 50

Awatar użytkownika
jajca

Re: Paluch

Post autor: jajca »

imo zlota owca najmniej skipow, wszystkie pozniejsze to gowno obesrane
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

Bezgranicznie Oddany i Pewniak to dla koneserów, rap z początku kariery, Ślizgowe łby uważają to za jego prime (ależ zdziwienie)
Niebo i Syntetyczna Mafia z wcześniejszej bardziej trueschoolowej mainstreamowej wersji
OKO, Złota Owca, Czerwony Dywan z tych w jego primie
Nadciśnienie overhated, bez wielkich hitów ale przyjemny poziom cała płyta

PCC 2.5 bardzo przyjemny i krótki album do przesłuchania w pół godziny, nie męczy. Solidny poziom na nim, mocno rapowo mało śpiewania itd.

OKO jak dla mnie najlepszy album, co tam jest hitów to głowa mała. Chociaż niektóre zapychacze na tej płycie nie zestarzały się najlepiej ale reszta nadrabia.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Dla mnie najlepszy 'Czerwony dywan'. To jak tam ciśnie z cwelebrytami to w szoku byłem i kopara opada. 100% prawdy na tym albumie.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

jotwupe pisze: 26 wrz 2025, 11:37 Bezgranicznie Oddany i Pewniak to dla koneserów, rap z początku kariery, Ślizgowe łby uważają to za jego prime (ależ zdziwienie)
Niebo i Syntetyczna Mafia z wcześniejszej bardziej trueschoolowej mainstreamowej wersji
OKO, Złota Owca, Czerwony Dywan z tych w jego primie
Nadciśnienie overhated, bez wielkich hitów ale przyjemny poziom cała płyta

PCC 2.5 bardzo przyjemny i krótki album do przesłuchania w pół godziny, nie męczy. Solidny poziom na nim, mocno rapowo mało śpiewania itd.

OKO jak dla mnie najlepszy album, co tam jest hitów to głowa mała. Chociaż niektóre zapychacze na tej płycie nie zestarzały się najlepiej ale reszta nadrabia.
tldr;
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Przesłuchałem dwa albumy palusze jak byłem kiedyś nominowany przez bortwicka w tej zabawie gdzie dwóch userów daje sobie albumy do sprawdzenia i potem się wymieniają recenzjami (bardzo fajna zabawa swoją drogą moglibyśmy reaktywować)

Przekrój tematyki jest dosłownie ten sam niezależnie od albumu:

- kurwienie na bananów, polityków, pozerów
- wciskanie wszystkim dookoła jak Kaz Bałagane że tak naprawdę nie są szczęśliwi i wszystko udają, nasz podmiot liryczny oczywiście niczego nie udaje
- teraz człowieku ma ten luz
- nie musi niczego udowadniać
- zapierdalaj po swoje
- w tej rapgrze nadal czai się pełno lamusów, nie ufaj im (nigdy nie padają konkretne ksywy)

Ostatnie x albumów Palucha można wymieszać w losową playlistę i wyszłoby w zasadzie to samo - średnia płyta na mainstreamowych bitach z fajnymi singlowymi refrenami i kopalnią cytatów do ustawiania jako opis zdjęcia jakiejś Kariny albo Przemka
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

:mad:

Nawet jak to zarzut to marny wobec muzyki i tym bardziej rapu. Poza tym zdecydowanie zbyt uproszczone i pominięte kluczowe fakty.

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

@jotwupe a nie myślałeś kiedyś, żeby być fanem innego rapera? Chętnie bym czytał Twoje posty, jakby były np. o Siwersie, któremu nie da się nic wytknąć w trakcie całej kariery.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Nie da się być bardziej przezroczystym raperem od tych wszystkich Siwersów i Shellerinich to i nie ma im czego wytknąć. To jest dopiero powtarzalność i brak jakiejkolwiek ambicji - słyszałeś jedną zwrotkę słyszałeś wszystkie.

To Paluch ma tu chociaż stosunek słyszałeś jedną PŁYTĘ słyszałeś wszystko (wyolbrzymienie).
Do tego jest odważny, pełen sprzeczności i nieporównywalnie bardziej uzdolniony muzycznie i w ogóle w chuj ciekawsza persona.

Dodano po 6 minutach 16 sekundach:
Tak w ogóle znalazłem znam jedną zależność - Paluch siada osobom które słuchały/słuchają cięższych brzmień. I on nigdy nie ukrywał, że jego brat katował go metalem i tego typu muzyką.

W numerze DYM nawet jest follow up do utworu Illusion - Nóż. A jak dla kogoś te klimaty są za ciężkie to i Paluch nie siada zazwyczaj poza śpiewaną formą.

BIERZE NÓŻ TEN KOLEŚ BIERZE NÓŻ AUUU

Ale na tym forum jak nie składasz jakichś zjebanych przypałowych podwójnych rymów i nawijasz wolno to już chuja nie potrafisz rapować
Pokaż mi na scenie drugą osobę z głosem jak Palec
Nie ma
#PIĄTKOWSKIAUTENTYK

BOR4LIFE

Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

i nawet poszczegolne tracklisty wygladaja na ukladane z komplementarnych utworow wg podobnego schematu - opener to koniecznie tytulowy o prawdziwosci wsrod nieprawdziwych, w polowie albumu agresywny singiel inspirowany francuska scena, sąsiadujący z ckliwym lovesongiem dla żony, gdzies pod koniec numer w calosci poswiecony kurwieniu na bananów, polityków, pozerów etc.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Nawet ja nie jestem w stanie słuchać całych płyt Palucha, o czym my tu rozmawiamy.

Od święta się uda Paluchowi spoko numer jak ten o medycznej marihuanie ostatnio, to można posłuchać aż się znudzi i czekamy kilka lat na kolejny.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

jak @oldschool nie jest w stanie przesłuchać jakiejś płyty polskiego rapu to naprawdę musi być źle.

czy Paluch, cisnąć po bananach, ciśnie sam sobie? jest potężnym bananem obecnie
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2025, 12:56 przez scam_sakawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Ciekawostka: Paluch zawsze największego bangera daje na pozycji nr 7 na płycie to dla niego skojarzenie z futbolem.

Pokażcie mi drugiego gościa na scenie który kładzie taki refren:

I taki refren:

I to jest prawdziwa hybryda a nie jakiś kurwa Sokół.

Dodano po 1 minucie 41 sekundach:
oldschool pisze: 26 wrz 2025, 12:54 Nawet ja nie jestem w stanie słuchać całych płyt Palucha, o czym my tu rozmawiamy.
Jak nie jaram się raperem to też mam problem przesłuchać całą płytę, nic szczególnego. Ale jakby złożyć playlistę z najlepszymi numerami i hitami to przecież to zjada kurwa te wszystkie Peje Tede i inne legendy totalnie

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Bo to medyczna

Marihuana

🕺💃
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Nie no zaczynam powątpiewać czy to aby na pewno jest prowo.

Edit. Hurrwa chodziło mi o to czy aby na pewno to prowo, a może faktycznie ktoś taki istnieje. Literówka.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2025, 13:16 przez Oportunistycznyebaka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

:wall:

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

jotwupe pisze: 26 wrz 2025, 12:48 Ale na tym forum jak nie składasz jakichś zjebanych przypałowych podwójnych rymów
Gościu przespałeś ostatnie 5 lat czy udajesz

Dosłownie w tym miesiącu Smarki trafił do Hall od Shame, a Ukrainiec z Bolta będzie w topce raperów roku
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

SWN pisze: 26 wrz 2025, 14:10 Gościu przespałeś ostatnie 5 lat czy udajesz

Dosłownie w tym miesiącu Smarki trafił do Hall od Shame, a Ukrainiec z Bolta będzie w topce raperów roku
O z tym hall of shame nie widziałem, Ślizgawka dojrzewa, ale ci ludzie nie są w gronie hejterów Palucha tylko właśnie ich przeciwnicy. Jeszcze parę lat i Paluch trafi do Hall of FAME.

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

jotwupe pisze: 26 wrz 2025, 12:58 Pokażcie mi drugiego gościa na scenie który kładzie taki refren
pół sceny?
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

jotwupe pisze: 26 wrz 2025, 12:58 Pokażcie mi drugiego gościa na scenie który kładzie taki refren:
Daj spokój, ten pierwszy numer jest w kurwe generyczny, jak na polską scene to mógł nawet jakoś imponować jak to wychodziło, bo to było lata temu, ale to się słabo zestrzało. To już wolę drugi numer i wersy o jakiejś dupeczce, już bardziej jestem w stanie uwierzyć że on jest człowiekiem ma jakieś emocje i naprawdę chce to jakoś przekazać xD Paluch jest przeciętny we wszystkim, nie ma jakiejś cechy swojego rapu, która się wybija ponad. Jednocześnie jest na tyle dobry i na tyle prosty, żeby trafić do szerokiego grona słuchaczy.
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

A pierdole taką dyskusję. Wybaczcie ale potem wymieniacie swoich ulubionych raperów i drapię się po głowie. Pierdolę to. Nie walczę z wiatrakami

Nawet ty kurwa przedszkolanek, ja miałem na myśli OBA na raz a nie z osobna. A chuj poddaje się.

ODPOWIEDZ