[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
To joz oficjalne, że Mes obsrał output I chuj z tego będzie? Czy czekamy do 600. strony.
chodzi o monetyzacje muzyki. tede tłumaczył to kilkukrotnie na liveach właśnie. cały myk polega na tym, że jeśli wrzucisz coś najpierw na youtubea to spotify potem Ci to wyrzuca z proponowanych playlist i odwrotnie. jak zapodasz na spotify, a potem na youtube, to youtube robi to samo.bobsonbejbi pisze: ↑24 wrz 2025, 11:01 Przecież wrzucenie filmu na yt i ustalenie godziny publikacji to jest chwila, jak miałby sie tede dowiedzieć ze cos sie swieci. Jego kontakty w środowisku wrogów sa tu notorycznie obsmiewane, w dodatku zazwyczaj miałyby dotyczyć byłego środowiska mesa, nie obecnego. Także nie wiem kto miałby mu sprzedać jakies nieoficjalne info.
Live'y sam zapowiada, wiec to nie jest tak ze mes by cos wrzucil, a live'a okazloby sie nie byc. Przykładowo, tede zapowiada live w czwartek o 15, mes w czwartek o 16 uploaduje diss, ustala godzine publikacji o 20, a forumek ma święto i +50 stron w temacie. Już inna sprawa ze te streamy chyba jednak są notorycznie w czwartek o 19, nie? Specjalnie sprawdziłem na yt i ostatnie dwa miesiące to stream tydzień w tydzień. Jeszcze większą byłaby beka, jakby go odwołał bo sie diss swieci, mes by miał dodatkowe punkty.
żeby zarabiać musisz wrzucić na oba serwisy jednoczesnie żeby się żaden nie obraził
-
bobsonbejbi
Jeden wozi sie na landlorda i kilo kwitu, drugi ze z koncertów w ostatnich latach ma wiecej siopy niż przez pierwsze 15-20 lat kariery, ale nie są w stanie zrezygnować z monetyzacji paru pojedynczych kawałków, zeby mieć przewagę w beefie? Słaby argument na moje, nawet jesli całkiem logiczny.
Taki głupi może nie jest, ale na tyle sprytny/pomysłowy też nie.gods bidness pisze: ↑24 wrz 2025, 10:45To nie jest tak, że Mes jest taki głupi,bobsonbejbi pisze: ↑24 wrz 2025, 9:17 Wyjątkiem byloby wrzucenie dissa na tedego w trakcie jego live'a, bo mozna by było obserwować reakcje w czasie rzeczywistym.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
no dla mnie to zrozumiałe biorąc pod uwagę shadowbana na nową płytę chociażbybobsonbejbi pisze: ↑24 wrz 2025, 11:33 Jeden wozi sie na landlorda i kilo kwitu, drugi ze z koncertów w ostatnich latach ma wiecej siopy niż przez pierwsze 15-20 lat kariery, ale nie są w stanie zrezygnować z monetyzacji paru pojedynczych kawałków, zeby mieć przewagę w beefie? Słaby argument na moje, nawet jesli całkiem logiczny.
- gods bidness
Nie chodzi tu o wyciek ze strony Stasiaków, tylko ze strony pracowników spotify czy dystrybutora, którzy na poziomie krajowym mogą obsługiwać ich obu, a np. z Tede być w lepszej komitywie i mu coś tam podszepnąć.bobsonbejbi pisze: ↑24 wrz 2025, 11:01 Przecież wrzucenie filmu na yt i ustalenie godziny publikacji to jest chwila, jak miałby sie tede dowiedzieć ze cos sie swieci. Jego kontakty w środowisku wrogów sa tu notorycznie obsmiewane, w dodatku zazwyczaj miałyby dotyczyć byłego środowiska mesa, nie obecnego. Także nie wiem kto miałby mu sprzedać jakies nieoficjalne info.
Live'y sam zapowiada, wiec to nie jest tak ze mes by cos wrzucil, a live'a okazloby sie nie byc. Przykładowo, tede zapowiada live w czwartek o 15, mes w czwartek o 16 uploaduje diss, ustala godzine publikacji o 20, a forumek ma święto i +50 stron w temacie. Już inna sprawa ze te streamy chyba jednak są notorycznie w czwartek o 19, nie? Specjalnie sprawdziłem na yt i ostatnie dwa miesiące to stream tydzień w tydzień. Jeszcze większą byłaby beka, jakby go odwołał bo sie diss swieci, mes by miał dodatkowe punkty.
I zeby nie bylo, ja tego nie uznaje za żaden genialny plan, to są proste rzeczy które nadałyby tej całej telenoweli trochę zycia i punkty za free przy oficjalnym werdykcie kto tu jest na prowadzeniu. I jestem zwyczajnie zażenowany, ze ludzie w branży mniej lub bardziej kreatywnej nie sila sie na choć trochę wysilku i dostarczają tylko średniej jakości dissy, a szczytem kreatywnosci jest dołączenie teledysku w którym jeden jeździ autem/dziwnie tańczy, a drugi robi hiphopowe bujanko/leży na kanapie.
Co do tedenoweli, to Tede potrafił ją odwołać na dzień czy dwa przed, np. po dissie Winiego odwołał, bo dziwnym trafem akurat wtedy mu coś wypadło.
Więc taki Mes mógłby o tym pomyśleć (bo naprawdę nie trzeba mieć 150 IQ, ani nawet 110, żeby na to wpaść), ale stwierdzić, że mu się nie chce i gra nie warta świeczki.
Dodano po 4 minutach 57 sekundach:
Jeszcze a propos tego:
To działa tak:bonsonbejbi pisze: Przykładowo, tede zapowiada live w czwartek o 15, mes w czwartek o 16 uploaduje diss, ustala godzine publikacji o 20, a forumek ma święto i +50 stron w temacie.
1. Dystrybucja muzyki na Spotify (i inne streamingi) – artysta (lub wytwórnia/management) nie wrzuca kawałka „bezpośrednio” na Spotify. Robi to przez dystrybutora cyfrowego (np. DistroKid, TuneCore, CD Baby, iGroove, The Orchard, e-Muzyka, Sony Music, Universal itd.).
2. Planowanie premiery – żeby utwór miał swoją premierę o północy w danym dniu, trzeba go wysłać dystrybutorowi kilka dni, a najlepiej 2–3 tygodnie wcześniej. Spotify i inne serwisy potrzebują tego bufora, żeby:
- technicznie przetworzyć plik,
- ustawić metadane (tytuł, autor, ISRC, prawa autorskie),
- zsynchronizować premierę na wszystkie rynki jednocześnie.
Więc wie o tym już co najmniej dystrybutor. Spotify – na poziomie globalnym i regionalnym. W praktyce pracownicy Spotify (np. z działu editorial w Polsce) mają możliwość podejrzenia, że taki utwór jest w systemie i kiedy ma premierę.
Playlist curators (Spotify editorial) – jeśli artysta/manager zgłasza kawałek do playlist (poprzez Spotify for Artists), pracownicy Spotify dostają opis, tagi gatunkowe i mogą go posłuchać przed premierą, żeby zdecydować o ewentualnym dodaniu.
-
bobsonbejbi
No dobra, nawet mnie trochę przekonałeś. Chociaż z tym winim to trochę inna sprawa, jednak miał czas cancel, skoro diss wyszedł przed livem. Ja tu pisze o wrzuceniu typowo w trakcie.
Ale serio streamingi tak wypatroszyly spontan w dystrybucji muzyki? Nie wiem, nie znam sie, na yt to ja tylko filmiki z wakacji wrzucałem zeby móc rodzince wysyłać i serio pytam. Jakby wystawił to z jakiegoś random prywatnego konta i udostępnił chociażby na ig+dal cynk jakimś portalom to serio mógłby sie spodziewać jakiegoś shadowbana? Pojebana akcja w takim razie i duża strata dla kibiców igrzysk
Ale serio streamingi tak wypatroszyly spontan w dystrybucji muzyki? Nie wiem, nie znam sie, na yt to ja tylko filmiki z wakacji wrzucałem zeby móc rodzince wysyłać i serio pytam. Jakby wystawił to z jakiegoś random prywatnego konta i udostępnił chociażby na ig+dal cynk jakimś portalom to serio mógłby sie spodziewać jakiegoś shadowbana? Pojebana akcja w takim razie i duża strata dla kibiców igrzysk
- gods bidness
Akurat z nich dwóch to chyba właśnie Mes wrzucił Sukę na youtube bez oglądania się na spotifaje.
- Haczapurjan
Mes to jest kurwa jednak gość, nie to co ta kalkulująca cały czas Suka
Tak samo "Samica psa" chyba tez wyszla bez ogladania sie na spotifaje
Z kanału nadawczego:
Spoiler
Podlizywanie się Kasi Babis wjechałoKanał 0:
Fajne miejsce pracy, w sam raz dla jacy
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
W koncu uderzenie w Kanał Zero, props. A tak z innej beczki troche, myslicie, ze z Babis to tylko koleżeństwo? Na insta tez wrzucil, ze "bylo plumkane" u Kasi na pianinku. Sporo jej ostatnio u Mesa
Mes uważaj na nią, jak rapował pewien raper:
Tutaj pierwsza miłość i rozczarowanie
Za stracony czas i porytą banię
Wyciągnąłem wnioski - nigdy nie ufaj kobiecie
Zamąci ci w głowie, wokół palca oplecie
Tutaj pierwsza miłość i rozczarowanie
Za stracony czas i porytą banię
Wyciągnąłem wnioski - nigdy nie ufaj kobiecie
Zamąci ci w głowie, wokół palca oplecie
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Jebać osrańca Mesa który nie traktuje swoich fanów poważnie. Na początku beefu mu kibicowałem, teraz jestem wrogiem.
Kasia Babis była członkiem Razem a teraz wafluje się z liberałem Mesem?
Kasia Babis była członkiem Razem a teraz wafluje się z liberałem Mesem?
Moze polaczyla ich niechec do Kosciola i artyzm 
- Haczapurjan
Kasia Babis już miała współpracę z Zalando, za co przez wielu została wyklęta z szeroko rozumianego lewicowego środowiska. Taka to z niej lewaczka koncesjonowana.
Rękę dam sobie upierdolić, że mieli przynajmniej ONS-a
-
bobsonbejbi
Trzy tygodnie czekania na ta odpowiedź nie dodały charakteru wejścia z pełnej pizdy. No ale btw skoro tu sie dało nie oglądać No spitfaje to chyba jednak argument za tym, ze mógłby pójść większym spontanem.gods bidness pisze: ↑24 wrz 2025, 12:52 Akurat z nich dwóch to chyba właśnie Mes wrzucił Sukę na youtube bez oglądania się na spotifaje.
Ale to juz chuj tam, czym ja sie ekscytuje. Takim chujem wieje juz w tym beefie, ze nawet godzina wstawienia kawałka daje mi nadzieje ze sie cos rozkręci, absurd jakis
Babisowa chyba ma gacha, nie? Czy to jedna z tych nowoczesnych par, co żyje razem, ale kopuluje z innymi ludźmi regularnie? Jeśli nie, to ciekawe, jak mąż tej Babis znosi obecność psycho landlorda w chałupie.
-
WladcaSlimakow
tede go chrupnął jak pikla
a potem chlup do kibla
a potem chlup do kibla
- Haczapurjan
Wiem, że miała kiedyś wesele, ale czy jest dalej w stałym związku? Ciężko powiedzieć. Może to jest case Gimpera i tej całej Sheyi i otwarty związek właśnie? Zresztą ona na wieczorach wyborczych nocowała u jakiegoś cuckolda, który nie był jej facetem, więc naprawdę nie spodziewałbym się po niej wierności Penelopy.