Lamus rap

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Mietek

Re: Lamus rap

Post autor: Mietek »

Czyli lubić Lamusa to oksymoron? To ja bardziej traktuję Lamusa jako osobę wadliwą w jakiś sposób, ale niekoniecznie budzącą niechęć.

To są dla mnie rzeczy zupełnie niezwiązane ze sobą. W sensie spektrum Lamus - człowiek sukcesu, a człowiek lubiany - nielubiany. Może zachodzi jakaś korelacja między tymi spektrami, ale na pewno nie wynikanie.

W sensie no są takie określenia wartościujące jak kurwa, złodziej, etc., ale one nie mówią nic o tym, ani nie narzucają tego, że skoro nazywasz kogoś kurwą lub złodziejem, to nie możesz mimo wszystko mieć dobrej opinii o tej osobie.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2025, 14:05 przez Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

lamus to napewno nie moze byc czlowiek™️
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

1909 pisze: 20 wrz 2025, 13:15 ^ten faust z shaman kinga to jedyne, co w tym gównie ma jakąkolwiek wartość
najgorsze ksero lil peepa jakie widziałem fr
a zes przypomnial bajeczke
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Malloy pisze: 22 wrz 2025, 12:22 Lamus pot. osoba, do której mówiący odczuwa niechęć albo pogardę z powodu jej poglądów, braku wiedzy na określony temat lub nieakceptowanego zachowania

no nie wiem czy nie takie negatywne, chyba że bierzemy szerszy kontekst niż definicja słownikowa
Ale przecież ta definicja z WSJP jest absolutnie bzdurna i nie oddaje rzeczywistego znaczenia słowa "lamus", co jest dość typowe dla słownikowych definicji wyrażeń z mowy potocznej czy gwarowej, nie wiem czemu ktokolwiek miałby się nimi sugerować.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Mietek pisze: 22 wrz 2025, 12:29 Czyli lubić Lamusa to oksymoron? To ja bardziej traktuję Lamusa jako osobę wadliwą w jakiś sposób, ale niekoniecznie budzącą niechęć.

To są dla mnie rzeczy zupełnie niezwiązane ze sobą. W sensie spektrum Lamus - człowiek sukcesu, a człowiek lubiany - nielubiany. Może zachodzi jakaś korelacja między tymi spektrami, ale na pewno nie wynikanie.

W sensie no są takie określenia wartościujące jak kurwa, złodziej, etc., ale one nie mówią nic o tym, ani nie narzucają tego, że skoro nazywasz kogoś kurwą lub złodziejem, to nie możesz mimo wszystko mieć dobrej opinii o tej osobie.
Czyli raper Eripe nawijający ,,Gdy forma chujowa nie da się słuchać treści „ to lamus
This page is no longer available.
PapcioWujus

Post autor: PapcioWujus »

Az trzeba szukać definicji lamusa :damn: Lamusa sie nalicza, zabiera kanapki, robi sie z niego jajca non toper, pożycza flotę i sie jej nie oddaje, zamiast grama dostaje 0,7itp każdy niech sobie cos wybierze dla siebie. Czasami lamusa idzie poznać po ryju, sposobie ubierania.
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

PapcioWujus pisze: 23 wrz 2025, 12:09 pożycza flotę i sie jej nie oddaje, zamiast grama dostaje 0,7
ała kurwa nie w szczepionkę
Obrazek
PapcioWujus

Post autor: PapcioWujus »

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Co ja właśnie obejrzałem
Awatar użytkownika
Ludwik_Franke

Post autor: Ludwik_Franke »

Weź mi to AI gówno z oczu
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Bardziej z uszu
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

0,8 za 5 0 bita piona elo elo
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

Pewnie było, ale:

-Fisz - kurwa to jest ultra lamusiarskie gówno. czerwona sukienka to zajebisty numer, ale całokształt twórczości to srogi przypał.
-Dinal - W strefie lamusowania - no curva to bez komentarza święty gral lamusiarskiego rapu.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

oKulTywowany pisze: 20 wrz 2025, 11:32
co to kurwa jest

Dodano po 3 minutach 37 sekundach:
4-HO-MET pisze: 28 sty 2026, 21:18 -Dinal - W strefie lamusowania - no curva to bez komentarza święty gral lamusiarskiego rapu.
normalne ziomki
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
ODPOWIEDZ