MAFIA TRILOGY

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Prez

Re: MAFIA TRILOGY

Post autor: Prez »

zero mafijnego klimatu w tym trailerze
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Najpopularniejszy komentarz oddaje
Red Dead Mafia: Uncharted Origins 2 Remastered
Nie czuje podjarki, może to przez ten trailer gta, przy nim wszystko wygląda blado
Popi.jaku
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Pogrywam na boku w remaster Mafia i lekki zawód. Brak free ride extreme, brak tej muzyczki co była bolą najbardziej. Wypucowane całkiem zacnie i to dalej dobra gra, ale tylko dobra. Oryginał jak wyszedł to był prawie majstersztyk. Dla mnie Mafia > GTA 3. Może bieda u nas była, ale mało kto ze znajomych miał w ogóle piec, który by te grę ogarnąć na wyższych ustawieniach graficznych. Anti-aliasing na minimum, a i tak cięło, ale to była piękna gra jak tamten czas. II też zawsze spoko, zaś część trzecia mnie niezbyt porwała, tej nie ukończyłem.
Zwiastun kolejnej również mnie mało rajcuje. Autka jeżdżą za szybko i za sztucznie, raczej pas.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

https://www.metacritic.com/game/mafia-the-old-country/
Wjechały recenzje. Chyba szału nie ma.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

Pograłem z 2-3 godziny na PS5, zrobiłem prolog i dwa rozdziały. Klimat zajebisty, śliczne są te lokacje włoskich miasteczek, oczywiście audio po sycylijsku. Niestety gameplay to póki co straszna nuda, mam wrażenie że połowę czasu to nosiłem różnego rodzaju pudła i skrzynie. Walka na noże póki co też słaba, parowanie ciosu jest OP, ale może później się jakoś rozwinie.

Dla samego klimatu myślę że skończę, ale tak ogólnie to trochę zawód póki co.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Pojebało lekko z ceną, za 40zł bym sprawdził :dunno: Pozostaje zatoka.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Ja też poczekam na promkę.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Przecież to jest spoko cena w 2025 xd

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

Esdoer pisze: 08 sie 2025, 17:21 Pograłem z 2-3 godziny na PS5, zrobiłem prolog i dwa rozdziały. Klimat zajebisty, śliczne są te lokacje włoskich miasteczek, oczywiście audio po sycylijsku. Niestety gameplay to póki co straszna nuda, mam wrażenie że połowę czasu to nosiłem różnego rodzaju pudła i skrzynie. Walka na noże póki co też słaba, parowanie ciosu jest OP, ale może później się jakoś rozwinie.

Dla samego klimatu myślę że skończę, ale tak ogólnie to trochę zawód póki co.
jaką wersję masz konsoli? stabilnie działa w trybie wydajności?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Esdoer

Podstawowe PS5. Ja ogólnie jestem team jakość, nie próbowałem wydajnościowego, jutro mogę sprawdzić. W trybie jakości pojawiają się czasami ścinki, dla mnie bez tragedii, ale jestem chyba dość tolerancyjny.

EDIT: Zdaje się być całkiem stabilnie, jak w różnych momentach odpalałem licznik klatek to praktycznie cały czas było powyżej 60, włącznie z jakimiś strzelaninami.

A gameplay ogólnie robi się bardziej zróżnicowany, ale nadal szału nie robi, na przykład takie wyścigi konne to chujnia max i mam wrażenie że były tak oskryptowane, że nie mogły się inaczej skończyć
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Dupy nie urywa
Jakby wyszło 5 lat temu to różnicy by nie było
Unreal i brak fizyki tylko puste animacje
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Esdoer

Skończyłem, ogólnie dużo elementów tej gry jest naprawdę chujowo zrobionych: walka na noże, wyścigi konne/samochodowe, sekwencje składankowe. Ale mimo to przyjemnie spędziłem czas i w ogóle nie żałuję. Fabuła jest okej, jakoś ten świat i klimat sprawił, że przymknąłem oczy na ogólną kwadratowość.

Oczywiście nie żałuję z perspektywy takiej, że sprzedam płytę i odzyskam jakieś 75% ceny, 219zł to by było za dużo za taką zabawę.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

skończyłem w weekend, ale chyba nic ciekawego nie da się o tej grze napisać, poprawny film z elementami nudnego gameplayu (może poza strzelaniem)
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Nie grałem nigdy w Mafie 1, ale teraz gram w Definitive Edition i w sumie takie o, fajny klimat, ładne miasto, spoko historia, ale gameplay to jeżdżenie samochodem i strzelanie. Mafie 2 lepiej zapamiętałem.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

cloud pisze:skończyłem w weekend, ale chyba nic ciekawego nie da się o tej grze napisać, poprawny film z elementami nudnego gameplayu (może poza strzelaniem)
Wczoraj skończyłem i podbijam opinie.

No ale łączny koszt to jakieś 60 zł chyba, bo jutro leci na OLX pudełko, więc za taki hajs spoko rozrywka.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

ostatnio uslyszalem od rozmowcy, ze Mafia: The Old Country jest o niebo lepsza od Mafia II, wiec postanowilem to sprawdzic. Niestety, a raczej stety nie mialem wczesniej mozliwosci jej ograc i nie moglem w trakcie wspomnianej rozmowy odsunac sie na bezpieczna odleglosc.
Spoiler
zalozylem tees AC Milan z sezonu 24/25 i bez wiekszych oczekiwan (po trailerze spodziewalem sie doslownie wszystkiego) odpalilem to spaniale gowno. Hangar 13, developer tego crapa, ma trzynastke nie bez powodu w swojej nazwie, oni po prostu zatrzymali sie w 2013 roku. Ja nie wiem, czy ja gralem w DLC do Uncharted, Indiana Jones z perspektywy trzeciej osoby, czy moze Assassin's Creed bez otwartego swiata. I w sumie, jak wezmiemy pod uwage mape gry, to chyba najlepiej sprawdzilaby sie jako nowa czesc AC ze Sparrowem lub remake Sea Dogs.

sekwencyjne walki na noze, znikajace ciala w pojemnikach, zachowawcze dialogi bez dobrych momentow, parkour po dachach jak kredo asasynow, uposledzeni przeciwnicy strzelajacy tylko do gracza, fabularny odtwarzacz z II (smierc przyjaciela, zdrady, milosc, bunt zwiazkow zawodowych, poszukiwanie skrzynek z whiskey), idiotyczne zakonczenie z wybuchem wulkanu. A to tylko czesc zalet tej gry. W szczegolnosci ten wybuch wulkanu, ktory zaczal rozpierdalac cala mapke i uderzac odlamkami przeciwnikow. Ale okej, uznajmy to jako uklon w strone Naughty Dog, tworcow Uncharted. Bo jak inaczej wytlumaczyc wypluwanie lawy i bomb wulkanicznych w grze o mafii sycylijskiej?

i zeby nie bylo, ze tylko sie dopierdalam do tej cudownej gry. Miala tez dobre momenty, czyli kragle dupsko Isabelli i sycylijski lektor ksiedza z opery. O tej misji w operze nawet sie nie wypowiadam, wolalem jej wersje w AC III.

oceniam gre w skali jestem cztery dychy do przodu/warto kupic to tanio i sprzedac drozej.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
ODPOWIEDZ