[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
regulator

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: regulator »

Burak pisze: 22 wrz 2025, 17:13 w sztosie myślał że będzie łatwo jak z Mezo, a tu ciężary
No i tu sedno - jakby mu Tede robił pod górkę jakoś szczególnie to jeszcze miałbym może jakąś krztynę współczucia, wizualizując sobie jak mes siedzi i poci się na kwaśno na zwale i myśli jak z tego wybrnąć i kurwa po co mi to było

A jest tak że Tede troche na oślep po 64 lajnach wali w kółko to samo i mocno lewą ręką, cały wysiłek można sprowadzić do w sumie chuja o Tobie wiem jak ty o mnie ale mnie zaczepiałeś więc spiedalaj & jestem w to lepszy i robię to dłużej, a w tym czasie mes przegrywa walki z: czasem, komputerem, domofonem, mliznami oponenta, zasądzoną opieką dzieloną, własną zapowiadaną od pół roku płyta,własnym poczuciem humoru na insta i potrzeba włożenia jakiejś babie

Tede wie że nie musi nic robić bo jego oponent i tak robi z siebie durnia bez pretekstów, więc skrzętnie z tego korzysta. Hip hop przegrywa.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Mes nagral zajebiste numery. Tych dissow tedego to nie mam ochoty wlaczac, takie to jest gowno obesrane. Nie ma ram zupelnie nic, zadnego stylu, nie sa ciekawe, sa nudne, slabe, powtarzalne, mdle.
Trzeba byc jakims gluchym sajko zeby stwierdzic ze wieprz wygrywa w jakimkolwiek aspekcie. W tempie nagrywania chyba ale co z tego jak robi byle jak :dunno:

Mes rucha bity, zaraz wlwci diss :cool:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

TEDE NAGRAL ZAJEBISTE NUMERY. TYCH DISSOW MESA TO NIE MAM OCHOTY WLACZAC, TAKIE TO JEST GOWNO OBESRANE. NIE MA RAM ZUPELNIE NIC, ZADNEGO STYLU, NIE SA CIEKAWE, SA NUDNE, SLABE, POWTARZALNE, MDLE.
TRZEBA BYC JAKIMS GLUCHYM SAJKO ZEBY STWIERDZIC ZE RZĘPOLAK WYGRYWA W JAKIMKOLWIEK ASPEKCIE. W TEMPIE NAGRYWANIA CHYBA ALE CO Z TEGO JAK ROBI BYLE JAK :dunno:

TEDE RUCHA BITY, NIC NIE MUSI JUŻ NAGRYWAĆ :cool:
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Mietek pisze: 22 wrz 2025, 17:26 No dobra, ty dużo rapu np. przesłuchałeś, znasz się. Nie słyszysz w dissach Mesa nic ciekawego?
Słyszę - ten drugi jest dobrze zarapowany, w ogóle nawet czekam na płytę Mesa, a po tym obsranym Hello Baby, to zajawka na jego rap mi spadła. Imo pod tym względem Mes na pewno zyskał.

No ale to jest beef - imo wygrywa się go lepszymi DISSAMI, a nie lepszymi kawałkami. A Mes niewiele fajnych linijek rzucił w kierunku Tedego, rzucił trochę rzeczy od czapy, rzucił trochę autodissów, no kurwa, to ma być napierdalanka, a nie wersy o tym, że ma dziecko, przodków i napisał chujową książkę. Panczlajnowo Tede może nie wymierza masakrujących ciosów, ale jednak uderza - i wyzwiskami, i - jednak - argumentami/odbitkami. Still - imo to byłoby do odwrócenia jednym kawałkiem, gdyby Mes się wziął za pisanie linijek, a nie odpisywanie randomom w necie czy waleniu konia do samego siebie
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

No ja się w sumie zgadzam z tobą z tym, że.

Różnica dla mnie jest taka, że Mes może nie jedzie Tedego lepiej niż Tede jedzie Mesa, ale. Różnica w jechaniu jest malutka, albo względnie mała. A różnica w brzmieniu i w charyźmie i trochę w tym, że przewaga brzmieniowa Mesa to też jest splunięcie w twarz Tedemu jest duża.

Tzn. samo to jak Mes się flexuje swoim brzmieniem na tych kawałkach przed nosem Tedego to też jest pancz.

Mi się to podoba.

Inicjatywa jest po stronie Mesa od początku. To Tede jednak czuje, że on musi tą pompą tymi tekstami nadganiać (Kawałek na 9 minut, który miał zamknąć beef), a to Mes już ma w ręku karte że łaku brzmię lepiej od ciebie i jakbym tylko miał argumenty to w ogóle byłoby po tobie. No ja przynajmniej tak wajbowo czuję ten beef.

I oczywiście super, jakby do wcześniejszych przewag dołożył teraz liryczną, ale tbh nawet jak jej nie dorzuci to ja jednak w beefie szukam lepszego rapera niż lepszego retora i dla mnie Mes wygrywa.
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Mietek pisze: 22 wrz 2025, 18:17 jednak w beefie szukam lepszego rapera niż lepszego retor
Ale wtedy beefy nie mają za bardzo sensu, bo można przed beefem stwierdzić kto jest lepszym raperem.
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

moore pisze: 22 wrz 2025, 18:42 Ale wtedy beefy nie mają za bardzo sensu, bo można przed beefem stwierdzić kto jest lepszym raperem
To jak jesteś petem (choć Tedasa za peta nie uważam), to nie wchodzisz w beef. Zresztą skąd się w ogóle wzięła ta narracja, że Mes łaził wszędzie i zaczepiał swojego obecnego oponenta, przecież on chlapnął raz w piosence i potem zapytany w wywiadzie powiedział kilka słów.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

moore pisze: 22 wrz 2025, 18:42
Mietek pisze: 22 wrz 2025, 18:17 jednak w beefie szukam lepszego rapera niż lepszego retor
Ale wtedy beefy nie mają za bardzo sensu, bo można przed beefem stwierdzić kto jest lepszym raperem.
No masz rację w sumie.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Burak pisze: 22 wrz 2025, 17:13 Ciekawe że Mes go nawet nie obserwuje
Jak nie, jak tak.
YP_

Post autor: YP_ »

Lepszym raperem jest Mes i nie zdziwie się jak przegra ten beef i jednocześnie wyda dobrą płytę. W tym beefie Mes najbardziej przegrywa z samym sobą
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Mój syn ma cztery mieszkania, ja jedno, zero kredytu
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Wszystko zarobione, zarobione kilo kwitu
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Syn ma 4 mieszkania od babymamy a jedno rzępolak ma od starego.
ether

Post autor: ether »

Gdyby Mes rapował linijki jakie napisał Tede, to zostałby wyśmiany zupełnie, nie wiem czy macie tego świadomość. Tede w 3 komorach rapuje na poziomie wacka i wszyscy zgodnie stwierdzili, ze trzyma swój stały poziom

Nie wiem tez za bardzo co różni odpisywanie ludziom w necie, a robienie dla nich live’ów co czwartki w jakiejs bezsensownej konwencji.
Oczywiście czekam na nowy diss mesa, raczej niedługo
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

ether pisze: 22 wrz 2025, 22:35 Gdyby Mes rapował linijki jakie napisał Tede, to zostałby wyśmiany zupełnie, nie wiem czy macie tego świadomość. Tede w 3 komorach rapuje na poziomie wacka i wszyscy zgodnie stwierdzili, ze trzyma swój stały poziom
W sumie nie myślałem o tym w ten sposób, ale to celne spostrzeżenie
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

cowyśta kurwa truman show nigdy nie słuchali :rotfl: ale akrobatyka tu odchodzi lamusiarska hahahah
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

Haczapurjan pisze: 22 wrz 2025, 23:10
ether pisze: 22 wrz 2025, 22:35 Gdyby Mes rapował linijki jakie napisał Tede, to zostałby wyśmiany zupełnie, nie wiem czy macie tego świadomość. Tede w 3 komorach rapuje na poziomie wacka i wszyscy zgodnie stwierdzili, ze trzyma swój stały poziom
W sumie nie myślałem o tym w ten sposób, ale to celne spostrzeżenie
mes zarapował swoje linijki i został wyśmiany :dunno:
Awatar użytkownika
regulator

Post autor: regulator »

Wychodzi na to że to nie linijki, a rapujący są tu problemem?
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

3 Komory spoko numer. Oprócz pierdolenia Tedego dobrze siedzi. Gdzie ta żenada? Się rymuje, ładnie leci, czas tylko nei rozumiem. Agresja też jest. Nie wiem do czego się dojebujecie.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Tede lepiej w beefie,aczkolwiek on już powinien zostać przy newschoolu z jękami na autotunie i wmawiać że tak ma być bo przy tej rozjebanej dykcji chuja idzie w większości zrozumieć
A Mes może zostać przy pompowaniu balonika pompką do penisa
This page is no longer available.
ODPOWIEDZ