[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Haczapurjan »

Mes wrzucił storkę, na której to leży sobie w wannie niczym Pih u Cameya i twierdzi, że premiera płyty trochę się opóźni, bo chce mieć jeszcze zajebistszą okładkę i ogólnie ma być dużo zwrotów akcji w tym tygodniu *hint hint* *wink wink*, tak że chyba zapowiedź zapowiedzi odpowiedzi
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Spoiler

Obrazek
Usiądź mi na zakolach, w końcu się obudził i coś się może zaczyna dziać

Albo i nie, ta ksywa to Mes
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Kurwa tu jest naprawde 44% do 17 na Tedego.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

no niektórzy lubią sepleniący rap na usilnych wielokrotnych, aż dziwne że ci sami tak eripe hejtowali
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
ignorant

Post autor: ignorant »

mes w tym beefie już nie odpowie :dunno: skumał że sobie nie radzi, i będzie teraz zarzucał nowe tematy, mniej mądre i bardziej nie mądre, swoją drogą takie szonixy zdziwione na co dzień które po wygóglaniu go nie uciekają to.. sami sobie do powiecie resztę :crazy: pełne śródmieście nikt nie tyka dzika
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
PapcioWujus

Post autor: PapcioWujus »

Te 17% głosujących na Mesa to znawcy muzyki(tez do tej elity należę)
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Ja póki co głos na „obaj przegrywają”, ale jak Mes dojebie czymś sowitym, to jestem skłonny zmienić głos
YP_

Post autor: YP_ »

Mes tydzien muzyczny, celibat, rucha tylko bity
Spoiler
Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2025, 15:23 przez YP_, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mietek

Tzn. dla mnie Tede jest w tak oczywisty sposób Mediocre na tle Mesa, że no nie wiem. Może musi minąć jakiś czas, żeby to wyszło po prostu czarno na białym, że jeden tu sobie zrobił muzyczkę ponadczasową i zredefiniował pojęcie dissu, a drugi próbował dać publice to czego oczekiwała.

Natomiast przyznaję że ten kawałek gdzie Tede się tłumaczy Winiemu jest naprawdę dobry. Może właśnie dlatego, że Tede tam nie dissuje. Tzn. Dissuje, ale poprzez odbijanie argumentów.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2025, 15:22 przez Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Jakby zamiast 3 komór wyszły tylko same Drimlajny to bym się nawet zgodził z wynikami ankiety, niestety kolejny przykład że Tedemu potrzebny producent wykonawczy, który by dał do zrozumienia że diss na bicie Panzera to kompletnie niepotrzebny i od czapy (chuj Mesa obchodzi ze psy se zrobiły zdjęcie z Tede, co to ma do beefu?), natomiast 69 remix dałoby się jeszcze podrasować.

69 remix byłby spoko jakby nie to żenujące intro, i jakby w refrenie nie skandował jego ksywy, tylko nie wiem, Ten Typ Pies (to może niefortunne ze względu na „argument” Mesa o jedzeniu makowca) albo chociaż Ten Typ Śmieć albo Ten Typ Zjeb. Jeżeli chodzi o sylaby czy coś (nie wiem nie znam się na rapowaniu a tylko na słuchaniu) to wydaje mi się że by pasowało, a lepiej by to brzmiało niż powtarzanie jego ksywy :dunno:

Przy Ten Typ Śmieć można by w kolejnym powtórzeniu użyć Ten Typ Śmierć i nawiązać do wielokrotnych spotkań bliskiego stopnia z chodnikiem, a po za tym kurwa nie wiem nie jestem raperem jeny to oni na tym zarabiają pitos a ja tylko Mateusz Borek
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

No jak ktoś lubi jak mu się sra do mordy i nie traktuje poważnie zasad hip-hopowej gry to może rzeczywiście zredefiniował kulturę - kulturę dla cwela.
Awatar użytkownika
Mietek

Czasami zmiana zasad, albo świeże spojrzenie na nie to rzecz potrzebna.

Mi się podoba ta konwencja, że Mes się nie przerzucał typowo no argumenty, tylko sobie wymyślił, że udowodni, że jest lepszym raperem po prostu. Trochę wjedzie na psyche. Trochę się zabawi konwencją.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Burak pisze: 22 wrz 2025, 15:21 diss na bicie Panzera to kompletnie niepotrzebny i od czapy (chuj Mesa obchodzi ze psy se zrobiły zdjęcie z Tede, co to ma do beefu?)
Myślę, że po prostu chodziło o follow-up do Mesa, który propsował "Mróz/Panzer" bodaj w "Suce", choć tak szczerze to Tede co chwilę robił follow-upy do Mesa i mu rowa lizał w swojej twórczości. Pierwsze z brzegu "BMW Radio" na "Elliminati" czy "Cztery Benze" na "Keptn'".
Burak pisze: 22 wrz 2025, 15:21 69 remix byłby spoko jakby nie to żenujące intro
Cringowe intro swoją drogą, ale napiszę to, co pisałem już pierdyliard razy w tym temacie - nie możesz nagrywać na bitewnym bicie od Matheo, grać na nucie nostalgii i sentymentu, a jednocześnie dawać vibe obsrańca. Wszystkie linijki, które w dissie na Nowatora nawiązywały do wpierdolu, Tede wyjebał. Na "Drimlajnach" też był ten moment, ej ziom bijemy się lirycznie - i chuj, będę to pisać z uporem maniaka, bo ta autokastracja też dużo zabrała tym dissom.

Tak jak Sulin kurwa jego mać w beefie z Bonsonem nawijał o tym, że Bonson mu może wpierdolić i Bonson to obśmiał : "(...) co to za bitewny raper co w dissie prosi o wpierdol". Beefsztyk to beefsztyk. Nawet jak nie jesteś harpagan, wykidajło i mołojec, to nie możesz nawijać jak cipa, że ej ziom nie bij mnie albo ej weź kurwa jeszcze mi wpierdol
Awatar użytkownika
Mietek

Koniec Końców Mes nagrał kawałki, które można analizować i coś tam rozkminiać, Tede nagrał mniej lub bardziej pod szablon, na zasadzie, że no spoko okej, ale jak wygrasz, to w sumie dlatego, że Mes był słaby.

Ci co są za Mesem, są za Mesem. Ci co są za Tede, są antyMes.
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Mietek pisze: 22 wrz 2025, 15:31 Ci co są za Mesem, są za Mesem. Ci co są za Tede, są antyMes
Na slizgawce to wygląda na odwrót
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Ja stoję po stronie hip-hopu w tym konflikcie, niestety obecnie przegrywamy a może być jeszcze gorzej
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
ignorant

Post autor: ignorant »

ci co są za mesem, to się chyba nie mogą pogodzić z faktami, typ miał rymy super i ogólnie styl był super, ale gdzieś po drodze po tytanem to p i e r d o l n ą ł mu komputer
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Awatar użytkownika
Mietek

Czy jest ktoś kto się zachwyca jakością dissów Tedego?
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Ja jestem anty debile co jak rejtan bronią chujowych dissów mesa. Już chuj w to czy Tede lepszy czy Mes lepszy ile można ten chujowy beef przeżywać i próbować ludzi wyjaśniać co mają inne zdanie
Popi.jaku
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Chłop przekonuje innych ludzi, że nie warto przekonywać innych ludzi xd
ODPOWIEDZ