Prawdziwy Raper Boomer

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Prawdziwy Raper Boomer

Post autor: marmolad_k2 »

Jacy polscy raperzy według was są najbardziej boomerscy ? Chodzi mi o takie typowo starodziadowe narzekanie, brak zrozumienia dla zmieniającego się dynamicznie świata i nastawienie do muzyki swojej, twórczości innych raperów, kiedyś to był rap kurła, teraz te młode za dobrze majo, rap to musi być przekaz kurła bumbapy, ja to łzy w oczach jak Pelsona słyszę. No i oczywiście pod względem muzycznym, tj. robię to samo od 20 lat, bo inaczej nie umiem bo to jest prawdziwy hip-hop.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Prawdziwy Raper Boomer

Post autor: Burak »

no przecież że boomer raz musiał być pierwszy w temacie, ale w tym boomerstwie jest metoda, i ja np czekam na jego album
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

ostr
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
💎 PTP VS DJ TOOMP 💎-> SOON
Awatar użytkownika
kertoip_

Post autor: kertoip_ »

Pih największy boomer, chociaż lubię
to forum zmierzam ku końcowi
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

No boomerstwo może tak samo objawiać się u kolesia, który usilnie stara się podążać za modą i iść „z duchem czasu”, a przy tym wychodzi pokracznie i nienaturalnie.

Coś kurwa jak Pan Yapa tylko nieironicznie. Albo jak w tych kreskówkach/serialach młodzieżowych sprzed 20 lat na jakimś FoxKids, gdzie tłumacze wplatali takie słowa jak: „zajefajnie”, „full wypas”, „ale czad!/czadowo” etc., choć przecież nikt tak nigdy nie mówił.

No i kimś takim w moim odczuciu jest Jacek „Tede” Graniecki
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

kertoip_ pisze: 19 wrz 2025, 15:21 Pih największy boomer, chociaż lubię
ale tylko wstawiony, bo na trzeźwo to chyba nie miał żadnych wypowiedzi boomerskich
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Pięknie przede wszystkim tam najebany na scenie prawdę mówił
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

wtedy myślałem że ma zakuty łeb, ale po czasie okazało się że miał rację, przepraszam pihuj
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Myślę, że Peja. Może i legitymizował marnych grajków autotjunowych pokroju Young Igi jako jeden z pierwszych ze starej szkoły, ale on nigdy nie kumał nowego brzmienia i nie potrafił się do niego dostosować. Jego próby rapowania na trapach to nieśmieszny żart, twórczo gostek utknął w 90tych i zostanie tam już na zawsze. A to, że nagrywał z young multim i pewnie z jakimiś innymi młodymi siurakami to wynika z jego przekorności a nie otwartej głowy
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Peja to mocny kandydat, nowych słuchaczy chyba żadnych nie zyskuje, nowe albumy słuchają chyba tylko rondlarze z przyzwyczajenia
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
kertoip_

Post autor: kertoip_ »

Burak pisze: 19 wrz 2025, 15:29
kertoip_ pisze: 19 wrz 2025, 15:21 Pih największy boomer, chociaż lubię
ale tylko wstawiony, bo na trzeźwo to chyba nie miał żadnych wypowiedzi boomerskich
U Winiego na wywiadzie kilka lat temu miał. Na trzeźwo taki poczciwy boomer - za dużo śpiewania, nie ma treści, za mało nawijki, tego nie znam tamtego też nie, a w sumie to nic nie słucham, bo to już nie to co kiedyś. Za legendarny występ natomiast :bowdown: to żadne boomerstwo dla mnie nie jest tylko real talk (oczywiście też zrozumiałem po czasie)
to forum zmierzam ku końcowi
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Keke
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
Czyszy

Post autor: Czyszy »

Osobiście nie przepadam za tym "patentem" polegającym na nazywaniu ludzi boomerami. Ja rozumiem że ktoś może być zamknięty na zmiany trendów czy zbyt dużo marudzić na nowoczesność i wspominać stare nieaktualne czasy, i tak, w wielu przypadkach nadmierne takie zachowanie jest męczące. Jednak z tego co zaobserwowałem to samo "nadawanie tytułu boomera", na nieszczęście często jest dla wielu ekspertów w internetach wyjściem ratunkowym kiedy ktoś starszy od tegoż eksperta konstruktywnie skrytykuje pewną nową i super świeżą rzecz która po prostu jest słaba i zestawi tą rzecz ze starszą lepszą. Wtedy włącza się swego rodzaju defensywność. Twierdza została zaatakowana! Trzeba ją bronić! No to ciskamy metodą "na boomera" - jesteś stary i się nie znasz.

Dokładnie takie same mechanizmy odpierania konstruktywnej krytyki stosują alt-rightowcy. Ktoś tutaj wytyka homofobię? Lewak!
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

KęKę i jego tiktokowe odpaly
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Burak pisze: 19 wrz 2025, 15:36 wtedy myślałem że ma zakuty łeb, ale po czasie okazało się że miał rację, przepraszam pihuj
Po latach mi też się oczy otworzyły :nonono:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

Definicja boomerstwa.

Dodano po 1 minucie 22 sekundach:
Czyszy pisze: 19 wrz 2025, 16:03 Osobiście nie przepadam za tym "patentem" polegającym na nazywaniu ludzi boomerami. Ja rozumiem że ktoś może być zamknięty na zmiany trendów czy zbyt dużo marudzić na nowoczesność i wspominać stare nieaktualne czasy, i tak, w wielu przypadkach nadmierne takie zachowanie jest męczące. Jednak z tego co zaobserwowałem to samo "nadawanie tytułu boomera", na nieszczęście często jest dla wielu ekspertów w internetach wyjściem ratunkowym kiedy ktoś starszy od tegoż eksperta konstruktywnie skrytykuje pewną nową i super świeżą rzecz która po prostu jest słaba i zestawi tą rzecz ze starszą lepszą. Wtedy włącza się swego rodzaju defensywność. Twierdza została zaatakowana! Trzeba ją bronić! No to ciskamy metodą "na boomera" - jesteś stary i się nie znasz.

Dokładnie takie same mechanizmy odpierania konstruktywnej krytyki stosują alt-rightowcy. Ktoś tutaj wytyka homofobię? Lewak!
ok boomer
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Jeszcze ten wariat. Ekspert od psioczenia na wszystko, ostatni mohikanin rapu, strażnik teksasu
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Czyszy

Post autor: Czyszy »

Są jednak tacy raperzy, u których stężenie "teraz nima czasów" przekracza imo akceptowalny poziom i wchodzą w rejony totalnej żenady. MC Sobieski będzie najlepszym tego przykładem.

Jak dla mnie marudzenie w takim wydaniu to jest przegięcie i cringe.
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

wojtas z wyp3, ale o nim pewnie świat zapomniał. wrzuca do siebie na prywatny profil na fb ciągle jakieś run dmc czy inne beastie boys
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

zapomniałem że ktoś taki jak MC Sobieski istnieje
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET