Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Może to wyjdzie teraz na winylu i ten kawałek będzie dodatkiem ? Wszak przewija tutaj Tych co by chcieli taki track na wosku.
- marco_pantani
Dlaczego cała płyta tak nie brzmi ? 
Podbiję, takiego można słuchać.
- przedszkolanek
serio, wam się podobają porównania typu marka jak Calgon, albo takie niepełnosprawne przyspieszenie ???
tekstowo to już nowy Żabson jest lepszy, nie tylko tekstowo zresztą
tekstowo to już nowy Żabson jest lepszy, nie tylko tekstowo zresztą
Ja w sumie chciałbym się mega pozytywnie zaskoczyć, także z propsami poczekam ( snippety Intra też dawały wrażenie że będzie kozak, a wyszło tak na 50% )
-
encrenoire
To co, pelna edycja plyty za 5 lat? ;P
A, no I jest na yt: https://www.youtube.com/watch?v=FyUNin_v_Ew
Into to nie kozak? lol
A, no I jest na yt: https://www.youtube.com/watch?v=FyUNin_v_Ew
Into to nie kozak? lol
- mlodyperkez
no ja od zawsze mialem wyjebane w to czy porownania sa na czasie (pije do tego ze w innym temacie napisales cos w stylu 'taki wers w 2019 XD' ale samo porownanie sredniawka max przyznaje) i chyba nawet wole odniesienia do starszych rzeczy ktorych gowniaki nie maja prawa pamietac. zreszta jest tez cos o kardashiankach wiec nie spinaj
mordo slysze bit 90bpm, slysze cuty, slysze skrecze, slysze Pezeta w stylu ktory jest dla mnie nostalgiczny, czym tu sie nie jarac?
Spoiler

- przedszkolanek
ten wers byłby zły nawet w 2005, ale obecnie jest dramatyczny
serio, nowy Żabson lepszy tekstowo od Pezeta i to o dwie długości
co nie znaczy, że idealny
serio, nowy Żabson lepszy tekstowo od Pezeta i to o dwie długości
co nie znaczy, że idealny
- KillerCroc
Nie no, ja bym nie wyciągał aż takiego wniosku bo na tej płycie znalazły się jakieś ciekawe teksty a na pewno nie ma nic tak żenującego jak Floyd Mayweather Żaby 
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- przedszkolanek
ja mówię o tym nowym singlu pezeta w tej chwili jbc
- marco_pantani
[mention]przedszkolanek[/mention] ale przecież jest tyle nowych premier. Young Multi jest, nowy shafter jest. Skup się mordeczko na komentowaniu utworów, których jesteś docelowym targetem, a nie farmazonisz tu i to w takim tonie jakbyś był przekonany, że masz rację 
Świetnie nam potwierdziłeś jakim jesteś jebanym debilem xDprzedszkolanek pisze: ↑07 lis 2019, 18:08 serio, nowy Żabson lepszy tekstowo od Pezeta i to o dwie długości
Za pisanie takich rzeczy na Facebooku - wykasujesz to, przeprosisz.
Druga sprawa - JWP od dzisiaj nie gra w Warszawie koncertów
ZAKAZ
Druga sprawa - JWP od dzisiaj nie gra w Warszawie koncertów
ZAKAZ
- przedszkolanek
Drmz no właśnie nie jestem ich docelowym targetem, co jest chyba dość ewidentne, a w ogóle jakbyś nie zauważył zapytałem się czy wam się podobają porównania typu marka jak Calgon i te okropne przyspieszenia na drugiej zwrotce
a poza tym przypominam, że pisałem o najnowszym singlu Pezeta, bo mam wrażenie, że zrozumienie tego niektórych przerasta
a poza tym przypominam, że pisałem o najnowszym singlu Pezeta, bo mam wrażenie, że zrozumienie tego niektórych przerasta
Czegoś mi tam brakuje, może po prostu czuje tam zbyt usilną próbę nawiązania do 2002-2005. Poza tym szybko się osłuchało
Kawałek 98 przyjemny
[mention]przedszkolanek[/mention] ja doskonale rozumiem do czego pijesz. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie zamierzam próbować przekonywać co jest fajne, a co chujowe. Ale trzeba przyznać, że Ty po prostu nie lubisz hiphopu. Szanuję i pozdrawiam
Co do samego numeru - bardzo fajna rzecz. Auer bit nie zawodzi. Pez z Ursynowa fajnie sobie leci, porównania typu 'marka jak Calgon' jakoś nie gryzą w uszy, chociaż zachwytu nie budzą też, a przyśpieszenia nie są jakieś top notch, ale sam numer ma taki bekindadej feeling, że nie robi.
Co do samego numeru - bardzo fajna rzecz. Auer bit nie zawodzi. Pez z Ursynowa fajnie sobie leci, porównania typu 'marka jak Calgon' jakoś nie gryzą w uszy, chociaż zachwytu nie budzą też, a przyśpieszenia nie są jakieś top notch, ale sam numer ma taki bekindadej feeling, że nie robi.
- przedszkolanek
ale ja do niczego nie przekonuję, kto chce słuchać niech słucha, ja się tylko pytałem czy wam się to naprawdę podoba, bo się zaczęły reakcję jakby Pezet wypuścił zaginiony track z klasycznej
a moja niechęć do Pezeta jest spowodowana wyłącznie tym, że mam wrażenie, że dostarcza low quality contentu, na tyle low, że wyraźnie gorszy od nowego żabsona
to samo się zresztą tyczy płyty, w wątku której dyskutujemy
no to już jest pierdolenie od rzeczy, nie dalej jak wczoraj napisałem kilka dobrych słów apropos nowego gang starru, wrzucałem nowe single lorda apexa, a w tym nowym kąciku truskulowym wkleiłem Nawaja chociażby
a moja niechęć do Pezeta jest spowodowana wyłącznie tym, że mam wrażenie, że dostarcza low quality contentu, na tyle low, że wyraźnie gorszy od nowego żabsona
to samo się zresztą tyczy płyty, w wątku której dyskutujemy
- KillerCroc
[mention]przedszkolanek[/mention]
Wiesz no w pierwszej wypowiedzi napisałeś że nowy Żabson > nowy Pezet, w kolejnej wypowiedzi to samo, dopiero po moim poście sprecyzowałeś co masz na myśli więc pewnie na tej linii można doszukiwać się nieporozumienia odnośni dyskusji o singlu a nie o płycie.
Fakt że niektóre linijki są mega czerstwe (ten o calgonie, auer daj bit panda kładzie cuty etc.) no ale ja się nie zgodzę że Żabson na swojej płycie od strony tekstowej się prezentuje lepiej niż Pezet... gdziekolwiek
Fajny ten nowy wałek ale tylko fajny, cieszę się że tego nie ma na Współczesnej bo wcale nie jest lepszy niż niektóre rzeczy tam tylko po prostu Pezet wrócił ze starym brzmieniem którego brakowału wielu ludziom. Każdy jak słyszy Pezeta na (no powiedzmy) takim typowo noonowym bicie to wie że to jest coś czego od niego oczekuje i tu można by się było doparytwać problemu w odbiorze jego muzyki ostatnio bo ja mam ogólnie wrażenie że Pezet się nie czuje już dobrze w tej stylówie i to tylko traktuje właśnie jako takie ciekawostki dla fanów dlatego raczej nie ma co czekać na płytę w takich klimatach.
Wiesz no w pierwszej wypowiedzi napisałeś że nowy Żabson > nowy Pezet, w kolejnej wypowiedzi to samo, dopiero po moim poście sprecyzowałeś co masz na myśli więc pewnie na tej linii można doszukiwać się nieporozumienia odnośni dyskusji o singlu a nie o płycie.
Fakt że niektóre linijki są mega czerstwe (ten o calgonie, auer daj bit panda kładzie cuty etc.) no ale ja się nie zgodzę że Żabson na swojej płycie od strony tekstowej się prezentuje lepiej niż Pezet... gdziekolwiek
Fajny ten nowy wałek ale tylko fajny, cieszę się że tego nie ma na Współczesnej bo wcale nie jest lepszy niż niektóre rzeczy tam tylko po prostu Pezet wrócił ze starym brzmieniem którego brakowału wielu ludziom. Każdy jak słyszy Pezeta na (no powiedzmy) takim typowo noonowym bicie to wie że to jest coś czego od niego oczekuje i tu można by się było doparytwać problemu w odbiorze jego muzyki ostatnio bo ja mam ogólnie wrażenie że Pezet się nie czuje już dobrze w tej stylówie i to tylko traktuje właśnie jako takie ciekawostki dla fanów dlatego raczej nie ma co czekać na płytę w takich klimatach.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- przedszkolanek
tbh pisałem to po kilku reakcjach odnoszących się do nowego singla i wydawało mi się oczywiste, że o to mi chodzi jak piszę nowy PezetKillerCroc pisze: ↑07 lis 2019, 19:13 Wiesz no w pierwszej wypowiedzi napisałeś że nowy Żabson > nowy Pezet, w kolejnej wypowiedzi to samo, dopiero po moim poście sprecyzowałeś co masz na myśli więc pewnie na tej linii można doszukiwać się nieporozumienia odnośni dyskusji o singlu a nie o płycie.
no ale fakt mogło się z tego zrobić nieporozumienie