Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
dr zjeb

Re: Rapowy offtopic

Post autor: dr zjeb »

W pierwszej klasie liceum mama wkurwiona na mój ogólny look w czasie jednej z awantur wyjebała mi baggy Alieny do śmieci, kiedy sprawa przysyła nurkowałem potem wieczorem za nimi w kontenerze, szczęściem nie zdążyli wywieźć
Homeboy, throw in the towel
your girl got dicked by Ricky Powell
Awatar użytkownika
Ten Typ Gold

Post autor: Ten Typ Gold »

Ciekawostka ze starych lat rapu, według świadka koronnego "Haniora", kaczy pociął nożem wlodiemu twarz za odbicie mu laski.
39:55
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

włodi ma jakieś blizny na twarzy?
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

ma pieprzyk nad chujem
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
jadeztematem

Post autor: jadeztematem »

słuchajcie haniora, przecież nie kłamie
Ocherz

Post autor: Ocherz »

Jak dziś zasypiałem to mi leciały w głowie stare kawałki
Chociażby ten

Kurwa ten bicik ma w sobie taką nostalgię że mnie przenosi w tamte czasy i boomeruje w głowie
i jeszcze różne inne, nawet jebany B.R.O

Nie mówię że to jakiś w chuj zajebisty numer ale ma po prostu jakiś klimat tamtych lat

Chciałbym usłyszeć czyjeś zdanie na ten temat, czy tylko mi się tak w chuj wydaje że rap w chuj się zmienił w latach 2010-2015
A już powiedzmy 2020-2025 jest taki kurwa identyczny jak jebany na taśmę oh ah ą ę, nie mówię że tylko stare bumbapy są git i że jestem rondlarzem a wszystko nowe to gówno, ale jakoś dla mnie kawałki z tamtych lat brzmią jakoś bardziej klimatycznie i dają swój vibe i się w chuj zmieniło brzmienie do tego 2015 np.
Czy ja po prostu się robię stary i chodzi tylko o tamte lata, chuj wie

Jeszcze to np.
A może po prostu w chuj raperów miało wtedy swój najlepszy okres

Kurwa znalazłem słowo, rap miał wtedy w chuj więcej barw według mnie

Ostatnio zmieniony 17 wrz 2025, 18:28 przez Ocherz, łącznie zmieniany 2 razy.
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Ocherz pisze: ↑17 wrz 2025, 17:51 Chciałbym usłyszeć czyjeś zdanie na ten temat, czy tylko mi się tak w chuj wydaje że rap w chuj się zmienił w latach 2010-2015
A już powiedzmy 2020-2025 jest taki kurwa identyczny jak jebany na taśmę oh ah ą ę
rap nadal jest różnorodny, tylko inne style niż mainstreamowe popierdółki które emitują radia nie są tak powszechne, przez co może się tak wydawać
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Ocherz

Może i tak :D
Nie wiem, ale fajnie mi się głowa wraca do tych śmiesznych czasów jak ludzie latali w ssg

W ogóle patrzę na twoje profilowe i mam wrażenie że Bonus się do Sujbitrona upodabnia XD
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

przez to co obecnie się dzieje w mainstreamie też zacząłem wracać do rapu ~2010 i płyt których nigdy nie słuchałem, zacząłem doceniać uliczny rap którego wcześniej unikałem, a teraz to chyba gatunek rapu który najczęściej słucham
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Ocherz

Mnie obecny mainstream w sumie żenuje głównie, wiem ze kiedyś też walczyli o te wyświetlenia na yt, czy żeby ciuchy opchnąć, ale teraz to takie nijakie i na siłę byle poszło
Kiedyś to było kurła tera to nie ma

A wracając do tego co napisałem o Bonusie to pomijając ze jakoś życie ogarnia rodzinka itp.
to rapowo naprawdę się robi Sujbit z niego xD

-spadek skilli w chuj, w ogóle ten kawałek z Oliwka to brzmi jakby suja tam nawijał a nie bonus
-wyzywanie hejterów kurwa w socialach bo kurwa jebac hejterów (ale to ty dzwonisz)
-sama aparycja na tym przemówieniu ostatnim
No kurwa Suja RPK
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ocherz pisze: ↑17 wrz 2025, 17:51 Chciałbym usłyszeć czyjeś zdanie na ten temat, czy tylko mi się tak w chuj wydaje że rap w chuj się zmienił w latach 2010-2015
A już powiedzmy 2020-2025 jest taki kurwa identyczny jak jebany na taśmę oh ah ą ę, nie mówię że tylko stare bumbapy są git i że jestem rondlarzem a wszystko nowe to gówno, ale jakoś dla mnie kawałki z tamtych lat brzmią jakoś bardziej klimatycznie i dają swój vibe i się w chuj zmieniło brzmienie do tego 2015 np.
Czy ja po prostu się robię stary i chodzi tylko o tamte lata, chuj wie
VNM u Temate nawinął chyba najmądrzejsze linijki w swojej karierze na ten temat:

Ty śmieszne dla młodych rap jest tym czym jest dziś
A dla nas tym czym był wcześniej
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Ocherz

No właśnie, ja po prostu mam wrażenie że mało co w ogóle jestem w stanie słuchać z nowych rzeczy, większość to 2000-2015 mniej więcej, brzmi jak bycie boomerem, są wyjątki oczywiście jest paru zawodników co nadal nakurwiają jak trzeba, ale najwięcej to właśnie z lat poprzednich mi siedzi, może to i o to chodzi że na tym się dorastało, chuj wie, ale uważam że do tego 2015 rap się rozwijał w Polsce potężnie, a teraz większość tylko próbuje trafić usilnie w to co kto kupi i jakoś tam się przyjęło
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Bilon joint milion pękł, nk jakie są koszta techniczne takiego festiwalu, można by obliczyć ile średnio artysta bierze za koncert, albo jak to publiczne środki to może jakieś sprawozdania z kosztorysu sa?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

dobre pytanie, jechac z tym
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

ten lineup to wygląda jak wymarzony line up do wielkiego flopu
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Standard, co jakiś rzępolak zaczyna płakać, że mu państwo zabiera ciężko zarobione pieniądze, to się potem okazuje, że jakby nie hajsy od podatników z Dni Pierdziszewa Dolnego czy gaże za występy na Juwenaliach Wyższej Szkoły Kulturoznawstwa Powiatowego, to by musiał iść do normalnej roboty.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Props dla Biliona za obrotność,chuj w dupę temu kto mu to przyklepal ze strony miasta
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

chętniej bym się wybrał na koncert hemp gru niż snoopa albo wu tangu
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
📢 LIL' KEKE VS ERO 📢
SOON
Obrazek
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Bez kitu ten fragment jest najciekawszy z całego tego newsa
Kontrofertą była organizacja festiwalu z udziałem 12 legend amerykańskiego rapu (m.in. Ras Kass, Craig G, Onyx, Cappadonna z Wu-Tang Clan) lub koncert Snoop Dogga
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

Jeżeli maczał w tym palce Gorzki to zapewne okazałoby sie że to chodziło o brata-kuzyna-kolegi Snoopa
ODPOWIEDZ