[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
jadeztematem

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: jadeztematem »

Dlatego dusił przestraszonego fana
podobno
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Popi pisze: 17 wrz 2025, 14:18 myślę że on się boi konfrontacji fizycznej
Bo się boi, widać jak był obsrany domofonowej akcji Mesa, ale pewnie był nafurany, to miał na tyle odwagi, żeby jakiegoś gimbofana w przydużych PLN-ach zacząć dusić xD
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

zapytajmy u źródła @JESTEM_HIPHOPEM

dusiłeś kiedyś fana za to że zadał niewygodne pytanie?
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2025, 14:25 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

:rotfl:
Bane pisze: 17 wrz 2025, 14:11 Mes, jak to czytasz, to notuj. Chociaż po co, i tak pewnie skończy się na "panczach" o tym, że Tede chuja wie o żarciu.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

JEŚLI to prawda z tym duszeniem fana to niezły hipokryta, nie muszę przypominać od czego się beef z Peją zaczął
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Malloy pisze: 17 wrz 2025, 14:25 JEŚLI to prawda z tym duszeniem fana to niezły hipokryta, nie muszę przypominać od czego się beef z Peją zaczął
Raczej prawda, bo Tede wielokrotnie odnosił się do wywiadu z Tunim, ale tego akurat nigdy nie dementował. Tak samo swojego obsraństwa przy rozmowie z Ryśkiem, a z tym Quebo uderzającym Zgrywusa też niechętnie się tłumaczył. Zauważcie, że po SKRRRRT udział Micha zaczynał być już praktycznie zerowy przy produkcji płyt, tam jeszcze przy Karmagedonie coś podziałali i potem już albo mu tylko coś tam mixował albo Tede sam trzaskał bity i współpracował z innymi producentami
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2025, 14:28 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

kozak w rapie, pizda w świecie
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Malloy pisze: 17 wrz 2025, 14:13 z tych wszystkich brudów to całkiem niezłe grillowanie by można urządzić, no ale jak tyle czasu jesteś na scenie to siłą rzeczy sporo trzeba mieć za uszami, zwłaszcza w takiej branży
Oni obaj mogliby się pięknie nawzajem zgrillować w tym beefie, każdy ma na koncie dziesiątki przypałów, tyle że obaj zachowują się tak, jakby chcieli, ale nie mogli.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

dusili fana w 6 jak cytryne
Obrazek
Awatar użytkownika
jadeztematem

Obaj są w jednej sekcie, jeden ją obśmiewa, drugi udaje że nic takiego nie ma miejsca. Rytuał poniżenia publicznego już wielokrotnie został popełniony, obszczane spodnie i Bezele
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

ale przyjmijmy alternatywną rzeczywistość, że lecą najcięższe działa, z jednej i z drugiej strony; myślicie, że można by tym zakończyć karierę jednemu lub drugiemu w czasach, gdy słuchacz po tygodniu zapomina i ogólnie ma krótką pamięć? nie wiem co musiałoby wyjść, żeby któryś stał się ofiarą cancel culture
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
PapcioWujus

Post autor: PapcioWujus »

Wgl na przestrzeni lat wieprz strasznie spokorniał, na początku 2000 tedzio byl bardziej agresywny i skory do bójki, beef z Ryszardem wykastrował go totalnie, teraz przemocą jest bee, nigdy sie nie bił a jak juz ma byc konfrontacja to tylko liryczna i ten paniczny strach przed ulicą(tu trauma po naliczeni przez HG)
youngpride

Post autor: youngpride »

W ogóle w Jacku musiało po beefie z Ryśkiem siedzieć tyle frustracji, że jeszcze w 2011 na koncertach leciało wprost „Olej Onara” (na jednym takim koncercie nawet byłem, grudzień 2011 w opolskim K60).
ignorant

Post autor: ignorant »

no to 4 dni temu wyszedł wywiad z TDFem gdzie wyjaśnia Tunizjano, Numera i innych, w bardzo prosty sposób, skoro to takie asy, to gdzie oni są teraz, gdzie są ich kariery, zbudowanie takiej marki osobistej jak TEDE czy WJ to nie takie proste i gościu ma lepszy łeb do tego niż się zdaje, czego by na niego nie wyciągać to głównie domysły, pomówienia i interpretacje, może ostre cięcia kadrowe uchroniły go przed takim finałem jak zaliczyła alkopoligamia i kilka innych labeli na polskiej scenie, ja patrzę na to pod kątem czysto biznesowym, bo nie oszukujmy się, to już nie 99"

https://www.youtube.com/watch?v=PPlTzrexIB0
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
PapcioWujus

Post autor: PapcioWujus »

Wyobraźcie sobie jakie śmiechy musiala mieć branża z tego naliczenia przez HG, z tego co kojarzę to ta akcja z naliczeniem wyszła po paru latach na światło dzienne.
youngpride

Post autor: youngpride »

ignorant pisze: 17 wrz 2025, 14:33 no to 4 dni temu wyszedł wywiad z TDFem gdzie wyjaśnia Tunizjano, Numera i innych, w bardzo prosty sposób, skoro to takie asy, to gdzie oni są teraz, gdzie są ich kariery, zbudowanie takiej marki osobistej jak TEDE czy WJ to nie takie proste i gościu ma lepszy łeb do tego niż się zdaje, czego by na niego nie wyciągać to głównie domysły, pomówienia i interpretacje, może ostre cięcia kadrowe uchroniły go przed takim finałem jak zaliczyła alkopoligamia i kilka innych labeli na polskiej scenie, ja patrzę na to pod kątem czysto biznesowym, bo nie oszukujmy się, to już nie 99"

To jest typowa linia obrony osób z NPD. Prawda jest taka, że psychika ofiar takich osób jest ostro podkopywana, co rzutuje na ich dalsze losy dużo bardziej, niż mogłoby się to wydawać.

Swoją drogą, jakie to ma znaczenie w kwestii prawdziwości zarzutów wobec TDFa?
Spoiler
Żadne.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2025, 14:40 przez youngpride, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

Dlatego właśnie mes wychodzi na taką pizde. Ma takiego oponenta a rzuca wersy o wodzie z chuja… no sami wiecie

Nie wiem czy Tuni to takie wiarygodne źródło. Do aferek o jego wywaleniu czy pobiciu Zgrywusa tdf się niby odnosił… ale chuj, i tak powinien to grzać
Awatar użytkownika
Haczapurjan

ignorant pisze: 17 wrz 2025, 14:33 no to 4 dni temu wyszedł wywiad z TDFem gdzie wyjaśnia Tunizjano, Numera i innych, w bardzo prosty sposób, skoro to takie asy, to gdzie oni są teraz, gdzie są ich kariery, zbudowanie takiej marki osobistej jak TEDE czy WJ to nie takie proste i gościu ma lepszy łeb do tego niż się zdaje
No dobra, ale co ma jedno z drugim wspólnego? Wiele osób, np. ze skłonnościami socjopatycznymi osiąga sukces komercyjny/finansowy etc. i to znaczy, że są dobrymi i spoko ludźmi? Bo moim zdaniem mieszasz dwa porządki i nie wiem w jakim celu nawet
ignorant

Post autor: ignorant »

youngpride pisze: 17 wrz 2025, 14:39
ignorant pisze: 17 wrz 2025, 14:33 no to 4 dni temu wyszedł wywiad z TDFem gdzie wyjaśnia Tunizjano, Numera i innych, w bardzo prosty sposób, skoro to takie asy, to gdzie oni są teraz, gdzie są ich kariery, zbudowanie takiej marki osobistej jak TEDE czy WJ to nie takie proste i gościu ma lepszy łeb do tego niż się zdaje, czego by na niego nie wyciągać to głównie domysły, pomówienia i interpretacje, może ostre cięcia kadrowe uchroniły go przed takim finałem jak zaliczyła alkopoligamia i kilka innych labeli na polskiej scenie, ja patrzę na to pod kątem czysto biznesowym, bo nie oszukujmy się, to już nie 99"

To jest typowa linia obrony osób z NPD. Prawda jest taka, że psychika ofiar takich osób jest ostro podkopywana, co rzutuje na ich dalsze losy dużo bardziej, niż mogłoby się to wydawać.

Swoją drogą, jakie to ma znaczenie w kwestii prawdziwości zarzutów wobec TDFa?
Spoiler
Żadne.
ale ja mówię o czymś zupełnie innym, Ty mu przybijasz łatkę narcyza, mnie to nie obchodzi, ja tylko patrzę na to kto sobie poradził i jak, w życiu nie każdy gra uczciwie, nie każdy ma ten sam cel do osiągnięcia, oceniacie Tedego jak wyżej, spoko luz, ale swoje osiągnął sam dla siebie, o to mi chodzi

Dodano po 2 minutach 12 sekundach:
Haczapurjan pisze: 17 wrz 2025, 14:43
ignorant pisze: 17 wrz 2025, 14:33 no to 4 dni temu wyszedł wywiad z TDFem gdzie wyjaśnia Tunizjano, Numera i innych, w bardzo prosty sposób, skoro to takie asy, to gdzie oni są teraz, gdzie są ich kariery, zbudowanie takiej marki osobistej jak TEDE czy WJ to nie takie proste i gościu ma lepszy łeb do tego niż się zdaje
No dobra, ale co ma jedno z drugim wspólnego? Wiele osób, np. ze skłonnościami socjopatycznymi osiąga sukces komercyjny/finansowy etc. i to znaczy, że są dobrymi i spoko ludźmi? Bo moim zdaniem mieszasz dwa porządki i nie wiem w jakim celu nawet
dobry to znaczy co, dobry dla siebie czy dobry dla innych
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Awatar użytkownika
jadeztematem

Tzn że nie jest zjebem
ODPOWIEDZ