Przydupasy w Polskim rapie
- oKulTywowany
Re: Przydupasy w Polskim rapie
Mata- te jego całe gombao w szczególności wkurwiający ludwiczek na sterydach
Sentino->Malik->Diho
Wilku/Bilon-Żary
Quebonafide-Krzy Krzysztof
Bedoes-2115 całe na plecach fejmu Bedoesa
To samo Eripe-Patokalipsa
Sentino->Malik->Diho
Wilku/Bilon-Żary
Quebonafide-Krzy Krzysztof
Bedoes-2115 całe na plecach fejmu Bedoesa
To samo Eripe-Patokalipsa
This page is no longer available.
- gods bidness
Peja - Wiśniowy
Eldo - Diox
Hades - Diox
Tede - Diox
Gandzior co prawda się już tu pojawił, ale pierwsza myśl po przeczytaniu nazwy tematu, to właśnie on. Podręcznikowy przykład
Hades - Diox
Tede - Diox
Gandzior co prawda się już tu pojawił, ale pierwsza myśl po przeczytaniu nazwy tematu, to właśnie on. Podręcznikowy przykład
- oKulTywowany
Małpa - Jinx
był już taki temat tak mi się coś wydaje i jego autor w pierwszym poście wyrażał żal, że w młodym pokoleniu nie ma już żadnych rapowych przydupasów i że to kolejne zjawisko, które nieodwracalnie zniknęło wraz z naszą młodością
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
- marmolad_k2
Bonson - Izabelka
Są są tylko mniej znane, tak mi się wydaje przynajmniej. Bambi czy tam Leosia ma te swoje Zuzie fruzie czy inne Angeliki, które się z nią bujają. Mata ma wspomniane wyżej całe Gombao, Bedoes ma całe 2115, może poza Whitem, który wybił się na niezależność od szefa gangu i radzi sobie solowo, ale już te całe Flexxy, Blachy, Athletico 2115 i kto tam jeszcze jest to są przydupasy jak z definicji w podręczniku, mimo że niby wydają solowo coś tam.
Wielu może się ze mną nie zgodzić, ale dodałbym Solara jako przydupasa Białasa. Mimo, że ten ma swoje zasługi jak Hot16, prowadzenie wytwórni i wspólne płyty z Białasem, gdzie nie ma klasycznej relacji szef-przydupas to jednak ogólnie Solar prawie w ogóle nie działa samodzielnie. Nagrał zaledwie 2, w dodatku marne solówki a tak to leci na tym, że nagrywał płyty z Białasem (ale od 10 lat nie wydali nowej) albo że ktoś weźmie go na gościnkę jak Quebo czy że dogra się do hotelu maffija. Jakby go usunąć z rapu to by się wiele nie zmieniło, więc myślę że można go też zaliczyć tutaj.
-
WesolyJozek
Nie zgodze się bo Solar jednak odpowiadal za dużo rzeczy, od masteringu, miksu, produkcję, studio, on i Bialas się bardzo dobrze uzupelnili, zreszta chyba nawet na płycie taconafide Solar coś działał produkcyjnie.
zdechły osa - młody dzban
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
- marmolad_k2
Ten Typ Mes - 2rzyn
z obydwoma typami się nie zgadzam. rahim tam najlepiej w pfk nawijał wiec mniejsza, ale z numerem rzecz ma się dziwnie, bo zarówno na nastukafszy jak i reminescencjach jest mocno w tle - ale na tych płytach po latach typu powrucifszy i prawfdepowiedzafszy kładzie naprawdę sympatyczne wersy w dobrym stylu.
Dodano po 3 minutach 7 sekundach:
nie no bzdura. burak opamietaj sie
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
pozjadał ich jak wacków na sami swoi a reszty twórczości sympatycznego gimnazjalisty niestety nie znam. ale zawsze mam bekę, jak się tam wbija na flow ala juicy j
Dodano po 1 minucie 49 sekundach:
gm2l to był jego kanał, on sie znał wcześniej z sentinem niż z malikiem, rap też robił wcześniej. naciągane.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Moje typy jakby próbowały debiutować solo to żadnej kariery by nie zrobili, pomimo mojej sympatii do nich. Musieli mieć kolegę z większą charyzmą
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
- marmolad_k2
Bardzo lubię Numera na pierwszym WFD, według mnie nie odstawał aż tak bardzo od Tedego, jak to się powszechnie uważa.
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0