Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o grach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o grach

Post autor: phobos »

rap startował z pułapu trzech debili pod blokiem molesta ewenement, a gry od potężnego storytellingu z rozbudowanym światem
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Half life 2 to najbardziej rewolucyjny FPS w dziejach, żadna gra w tamtych czasach nie oferowała takich możliwości.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

To powyzej to wchuj prawda, jedna z najlepszych gier, przeciez ten silnik w 2004 jak kurwa z 2024
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Gry z otwartym światem są mega chujowe, jest dosłownie kilka przypadków w historii gdzie to się udało i ten otwarty świat nie wkurwia przy graniu

Potencjał jest duży, ale praktycznie nikt nie umie (lub nie chce go wykorzystać) i poza kilkoma przypadkami dostajemy miałkie gówno w którym tego otwartego świata mogłoby nie być i w sumie grałoby się lepiej (albo nawet to nie uratowałoby gry, clue jest takie że otwarty świat zazwyczaj przeszkadza i gre muszą ciągnąc inne aspekty).
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

My nigga chcesz mi powiedziec ze GTA IV to chujowa gra?
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Nie no napisałem, że są wyjątki, ale ogólnie hype jest zbyt duzy jak na to jakie gierki z tego potem wychodzą

Do mojego zdania z poprzedniego posta moge podac przykład Ghost of Tsushima. Dobra gierka? No pewnie. Dobry otwarty świat? Mega chujowy
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Piters pisze: 28 sty 2023, 19:07 Gry z otwartym światem są mega chujowe, jest dosłownie kilka przypadków w historii gdzie to się udało i ten otwarty świat nie wkurwia przy graniu

Potencjał jest duży, ale praktycznie nikt nie umie (lub nie chce go wykorzystać) i poza kilkoma przypadkami dostajemy miałkie gówno w którym tego otwartego świata mogłoby nie być i w sumie grałoby się lepiej (albo nawet to nie uratowałoby gry, clue jest takie że otwarty świat zazwyczaj przeszkadza i gre muszą ciągnąc inne aspekty).
zgadzam się w 100% plus wszedzie te wstretne elementy rpg zbieranie jakichś kurwa liści paproci i kamieni mocy w każdej grze,ulepszanie kołczanu o dodatkową strzałę tu przyklad gowa gramy dojebanym bogiem wojny i musimy zbierac jakies brednie żeby mocniej bić jakieś łazęgi ani to ciekawe ani potrzebne jakoś mocno
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

No imo gra powinna być trudna i ciekawa mechanicznie i fabularnie, ale jeśli chodzi o samo eksplorowanie świata i posuwanie się naprzód powinna być możliwie efortless ze strony gracza. Dobrym przykładem jest Mass effect, gdzie bardziej czujesz się jak w dynamicznym filmie, w którym na zmiane kogoś napierdalasz i podejmuejsz decyzje, a nie jakbyś eksplorował świat, w którym musisz coś załatwiać. No tyle że Mass Effect akurat trudny ani ciekawy mechanicznie nie był, ale był bardzo płynny.
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

con shonery pisze: 27 sty 2023, 16:23 Gry nie powinny przekraczać 10h
Dlaczego? Jak to fajna przygoda (a takich szukam) to powinna trwać jak najdłużej.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Lubię króciaki, które można przejść w weekend i przeżyć pełne doświadczenie, nawet jeśli zostaje niedosyt, to jest lepszy niż przesyt. Mało która gra ma fabułę i gameplay, na które z czystym sumieniem poświęciłbym kilkadziesiąt godzin, choć nie raz się to zdarzało to częściej przez fomo, chęć przebrnięcia do końca pomimo tego jak przygoda wygląda, a nie za sprawą tego.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

szpilman pisze: 28 sty 2023, 17:37 Half life 2 to najbardziej rewolucyjny FPS w dziejach, żadna gra w tamtych czasach nie oferowała takich możliwości.
otóż nie, jakieś no-name'y o nazwie Crytek wydały wcześniej rewolucyjną gierkę plażową
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Pisząc tego posta miałem świadomość, że Far Cry wyszedł pół roku wcześniej. Produkcja od niemiaszków faktycznie narobiła szumu rzucając na światło szereg innowacji, może nawet kilka niuansów robiło większe wrażenie od strony graficznej niż Source, ale Half Life 2 to wyżyny począwszy od prowadzenia fabuły, wykorzystania fizyki, architektury świata oraz immersji. Do dzisiaj dzieło Valve jest grywalne, a Far Cry wygląda jak plastikowy shooter z gazetki.
No i Half Life 2 miał to, więc zamyka to jakąkolwiek dyskusje.
Obrazek
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Prawda. Far Cry się okrutnie zestarzał. To już Crysis daje więcej frajdy, bo masz większą swobodę w działaniu. Ale Far Cry to teraz bardzo generyczny FPS.
A w Half Life 2 nadal można z przyjemnością pograć. Ja się zawsze jarałem fizyką w tej grze.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o gierkach

Post autor: chuj »

-wiedźmin 3 to gówno w porywach ponadprzeciętna gra akcji (6,5/10) no bo na pewno nie pełnoprawne rpg
-rogue to najlepszy asasyn i koniec kropka
-fc 25 to bardzo dobra gra i ogólnie seria fifa to zajebista seria gier dająca tony funu, a hejt wylany na te serie jest zupełnie nieproporcjonalny do skali skurwienia EA (które ofc występuje, ale nie może przesłonić tego jak bardzo fajne są to gierki do pogrania ze znajomymi, bezkonkurencyjne w swojej kategorii)
-uproszczenia systemu wyszły TESom na dobre, i nie wyobrażam sobie, żeby gierka na miarę 2025 miała mieć tak skomplikowany system jak morrowind. to było fajne, ale nie róbcie więcej. coś jak jedzenie serowych czitosów - taka zajawka za dzieciaka no spoko, ale nie chciałoby się mi przez to jeszcze raz przechodzić
Spoiler
Obrazek
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
1909

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o gierkach

Post autor: 1909 »

Gry idle/clickery są zajebiste, szczególnie po pracy, gdy człowiek jest wyjebany i nie ma sił na pełnoprawne tytuły

Praktycznie każdy klon Diablo jest lepszy od Diablo
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

no to jaka gra tej klasy (action rpg, bo wiadomo, że to nie crpg jak baldur) jest 10/10, by był jakiś punkt odniesienia?

europa universalis, cywilizacja itd. to gówno bo czas dziejów jest za długi i to jest popierdolone
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Obecne gry nie są chujowe, tylko my jesteśmy przebodźcowani.

Takie Asasyny czy Far Cry nowe są nudne bo x razy grałeś w coś podobnego, nie dlatego, że to złe gry per se.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

phobos pisze: 13 wrz 2025, 0:15 no to jaka gra tej klasy (action rpg, bo wiadomo, że to nie crpg jak baldur) jest 10/10, by był jakiś punkt odniesienia?
imo gothic 2, chociaż ten ma więcej rpgowych mechanik, no ale co go łączy z wieśkiem to zręcznościowy styl walki i granie herosem wymyślonym przez twórców, czyli nie rolplej wg mnie. ale powiem ci że teraz gram w odyssey i też mi się znacznie bardziej podoba niż wiesiek. wiesiek jest mega drewniany wg mnie, sterowanie i praca kamery jak z ery jakiegoś prince of persia dusza wojownika.
phobos pisze: 13 wrz 2025, 0:15 cywilizacja itd. to gówno
no ogólnie cywilizacja to gówno, imo dlatego że założenia tej gierki są za luźne / zbyt umowne po prostu. jakieś losowe mapy, ścieranie się azteków z polakami, u jednego głową cywilizacji będzie kleopatra a u drugiego piotr wielki, jakieś walki o surowce z rozmachem osadników z catanu. generalnie daje to wajb takiej planszówki tyle że ogrywanej na kompie. nie moje klimaty na dłuższą metę.

a że EU za długie ramy czasowe to się w sumie zgodze.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Vixm

Post autor: Vixm »

Granie w gry fabularne to strata czasu. Ludzie piszący fabułę w grach to ogromni amatorzy, często beztalencia, które nie chcą pisać opowieści, tylko tworzyć gry, a pisanie to najłatwiejsze co da się zrobić. Gracze nie mają żadnego porównania, bo zazwyczaj gry to jedyne medium jakie konsumują. Wystarczy przeczytać pierwszą lepszą książkę nawet jakiegoś gównianego autora typu Sanderson, by się o tym przekonać. Ta drama z sweet baby też ładnie pokazała jak wyjebane każdy na fabułę ma, że ją outsourcowali.
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

—Gothic nie byłby otoczony takim kultem w Polsce, gdyby wyszedł tylko w angielskiej wersji, bo to w gruncie rzeczy przeciętna saga
-Dark Soulsy to gówno i odgrzewany kotlet podawany tylko w innym opakowaniu (Bloodborne itp.).
-Silent Hill jest przehajpowany
ODPOWIEDZ