[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Truten

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Truten »

Kurs 1.40, że Artur i Karciu to pluszaki Rysia które po szóstym skunie przemówiły do Piotra.
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Artur to na 99,9% Rawicz, przecież mają beefa z Tedasem, btw. klasyczny Tede w ciśnięciu po ludziach i udawaniu, że w ogóle nie ma do nich żadnych pretensji

https://youtube.com/shorts/VFJOzk047JE? ... cYszr9MzJE
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Mes ma wyjątkowy dar do wymyślania wersów, na które pierwsza reakcja słuchacza to "jakim cudem on to wymyślił i jakim cudem stwierdził bez wstydu że to warto nawinąć".

Jeszcze jakby to były jego zwykle numery to niech se pierdoli nawet storytelling o Karciu i Arturze i ich przyjaźni, ale w dissie to są bezsensowne wypełniacze pokazujące niemoc twórczą Mesika.

Pasuje do tego również wers "Komentarze, synu mnie chcieli zabić dwa razy". Nie miał pomysłu na rym to zrobił martyrologię z tego jak dostał wpierdole po pijaku gdzie sapał i robił trzodę na mieście.
Awatar użytkownika
mlodybe

Post autor: mlodybe »

Haczapurjan pisze: 08 wrz 2025, 20:12
No taką wersję wydarzeń przedstawiał Jaca u "Dużego w Maluchu" w 2017, że Rysiek wziął kilkunastu adiudantów do pomocy i stał jak słup soli. Ale "nieco" inną wersję wydarzeń przedstawia Rysiu u Winiego w 2023, gdzie twierdzi, że chciał z nim wejść do bramy i tam się pizgać, bo stali przy kamerach na Chmielnej, a Tede się tłumaczył, że on nie chce niczego rozwiązywać przemocą, dostał melę na pysk, starł z mordy i sobie fotkę cyknął. Ktoś go potem o to zapytał w 2024 w Kanale Zero, jak wespół z Goździalską prowadzili program i Tede jakoś nieprzekonywająco się tłumaczył.

Rysiek opowiada o sytuacji spod Atlantica (z timestampem, ale gdyby nie działał to 2h32m50s):

Tede konfrontowany przez widza z wersją Ryśka (od 58m48s słuchacz pyta):
Jako kanapowy psycholog:
Peja na luzaku opowiada jak było.
Tede zdenerwowany mija się z prawdą.
Monika Goździalska potrafi wkurwić nawet kiedy mówi tylko Tede.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

jeden z poparciem Rawicza, drugi Hirasa, japidi, ale mają plecy
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Awatar użytkownika
mlodybe

Strojak VS Karciu - ale to by żarło
Truten

Post autor: Truten »

To trochę jakby na konferencję w Riyadzie wyszedł Usyk i obwieścił, że sekunduje mu Albert Sosnowski.

Ale innego tropu niż Yeti nie ma, pewnie razem zapierdalają na AA.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Wole żeby mnie popierał Artur Rawicz niż Hirek Wrona :dunno:
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Dobra, ale z tych filmików, to jednak Tede na normalniejszego wychodzi.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Malloy pisze: 08 wrz 2025, 21:42 Wole żeby mnie popierał Artur Rawicz niż Hirek Wrona
jesteś pewny?

2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

mlodybe pisze: 08 wrz 2025, 21:32 Tede konfrontowany przez widza z wersją Ryśka (od 58m48s słuchacz pyta):
rysiek się zesrał gównem dziecięcym rozrobionym żeby aż do kontaktu fizycznego miało dojść nie wytrzymał ciśnienia głowe by mu rozjebało
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Jose pisze: 08 wrz 2025, 21:45
Malloy pisze: 08 wrz 2025, 21:42 Wole żeby mnie popierał Artur Rawicz niż Hirek Wrona
jesteś pewny?

To było poniżej pasa :lol:
Kurwa zaraz normalnie wale na pw do Mesa czy wszystko w porządku, bo się zaczynam niepokoić
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

jesteś pewny?

Jaaaasny chuj!!! :rotfl: :crazy: :roll:
Awatar użytkownika
mlodybe

Burak pisze: 08 wrz 2025, 21:47
mlodybe pisze: 08 wrz 2025, 21:32 Tede konfrontowany przez widza z wersją Ryśka (od 58m48s słuchacz pyta):
rysiek się zesrał gównem dziecięcym rozrobionym żeby aż do kontaktu fizycznego miało dojść nie wytrzymał ciśnienia głowe by mu rozjebało
w sumie nie wiem o co chodzi, jbc to nie mój cytat - coś się zajebało

Może rozwinę o co mi chodziło - nie oceniam jak powinno być, tylko staram się rozkminić na podstawie tych dwóch wersji jak było.
Peja - chciałem go bić (nie popieram), nie pobiłem go bo byliśmy na kamerach, nie chciał iść do bramy i w sumie po latach Rychu doszedł do wniosku, że to było głupie (mógł się wywalić na krawężnik w bramie :dunno: ) skończyło się melą na pysk (no w sumie patola, ale taka w granicach? beef is beef)
Tede - Rychu chciał mnie bić, ja nie chciałem dostać wpierdolu (popieram :D) zamiast ustalonej miejscówki przez rycha poszliśmy na moją miejscówkę. Strategiczna decyzja - KAMERY!. Poszedłem z trenerem, żeby mnie ogarnął po wpierdolu, ich było w mnóstwo, wychodzili z różnych stron. Output rzekomo fresh - Tede dumnie tam poszedł, nawet nie zbliżył się do Rycha(coś gadał, że był w trzecim rzędzi?) i do niczego nie doszło. Nie było żadnej meli. Rozeszli się.

W zasadzie tylko mela jest kością niezgody w obu wersjach.
Dlaczego bliżej mi, żeby uwierzyć Peji? No jakoś dziwne wydaje mi się, żeby ta cała konfrontacja skończyła się niczym. Rychu chciał do dojechać siłowo, warunki do tego nie sprzyjały, zagotował się, nawrzucał mu, puścił melę - w jego rozumieniu zwyciężył konfrontację.
Tede jakby się zaczął rzucać po otrzymaniu meli to sytuacja by eskalowała, nie chciał tego. W związku z tym przetarł melę i zrobił fote na IG, tak jak mówi Rychu. Spodziewając się ciężkiego wpierdolu uznał, że w sumie to nic się nie stało - Rychu to faja. #ZNOWUWYGRYWAMY #NAJWIEKSZEJOL #SZIEEEEEA
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Pamiętam, że Goździalska tamtego dnia nawet chyba nie wiedziała, kto to jest Peja, a ma najwięcej do powiedzenia w tym temacie, dobrze że te biedne Mariusze nie muszą już jej tam oglądać :bag:

Dodano po 2 minutach 39 sekundach:
Jezu, jak ona udaje fałszywy dystans do krytyki, tego się nie da słuchać, Flejtuch i Mes wymiękają w porównaniu do niej:what:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

mlodybe pisze: 08 wrz 2025, 22:10 Dlaczego bliżej mi, żeby uwierzyć Peji? No jakoś dziwne wydaje mi się, żeby ta cała konfrontacja skończyła się niczym. Rychu chciał do dojechać siłowo, warunki do tego nie sprzyjały, zagotował się, nawrzucał mu, puścił melę - w jego rozumieniu zwyciężył konfrontację.
też mi się wydaje że tak było, kolejny argument na to że peja nie wytrzymał ciśnienia że aż musiało dojść do kontaktu fizycznego
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

jesteś pewny?

Co to kurwa jest
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Jeśli to prawda z całą to obstawą Rycha i że potrzebował takiej ochrony, żeby kogoś opluć, no to faktycznie, prawdziwy uliczny wojownik z niego.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

normalnie prawo ulicy mówi że jak się umawiasz na solówkę to przychodzisz z dziesięcioma przydupasami żeby wyjaśnić rozkminkę
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
ODPOWIEDZ