[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
JANPALONY

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: JANPALONY »

myślę że Mes ze swoim trybem życia gardzącym sportem nie wytrzymałby kondycyjnie pół rundy, w życiu nie trenowałby żadnego sportu, na tbzd już się dziwił że oni wciąż biegają :rotfl:
Truten

Post autor: Truten »

Nie zapominajcie, że Tedas miał już zakontraktowaną walkę na KSW 9 :joint: :joint: :joint:

I parę filmów z Van Dammem obejrzał.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Tede uniki jak Mayweather.

Obrazek
Truten

Post autor: Truten »

Dolary przeciw orzechom stawiam, że Piotrek sięgnąłby do polskiej szkoły blokowania ciosów głową i przyjął tego luja prosto na sagan.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ten filmik udowadania, że Mes ma rację, że Tede w czepku urodzony i się zawsze wywinie, bo koleś się namachał i ani razu go nawet nie musnął. :rotfl:
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Mes po piątym roku beefu

Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

Karkovsky pisze: 07 wrz 2025, 19:31 Nie ma bardziej kalkulującego rapera w Polsce niż Paluch. M.in dlatego zrobił tak dobrą karierę
No ale to są totalne bzdury, bo gdyby Paluch kalkulował na takiej zasadzie jak ty mówisz (zawsze się troche kalkuluje to jest jasne) to nie powinien strzelać w internetowe dzieci, freak fighty czy szarpać się z Boxdelem co mu narobiło od chuja złej reputacji zwłaszcza wśród młodych. Nie wspominając nawet że ci ludzie od Multiego do dziś wypominają mu że Szpaku potrafił przeprosić a on ZAMKNIĘTA GŁOWA zamiast udowodnić że poszedł dalej to do dziś nie wymsknęło mu się przepraszam czy jakakolwiek refleksja. Żeby nie było też uważam że przyfarmazonił z tą ostatnią wypowiedzią, ale to jest dalej coś co mu przysparza więcej hejtu niż jakiegoś pójścia w koniunkturę więc IMO argument chybiony zresztą sam fakt 2 ostatnich albumów które są sprzeczne z koniunkturą (sam przyznał że wie jakie kawałki robić żeby mieć hita ale ma zajawkę na robienie tego co mu się podoba) temu przeczy.

A jest jeszcze druga grupa odbiorców która go w chuj hejtuje czyli te wszystkie Mariusze z Brighton wyznawcy Konfederacji i Brauna, których też równo cisnął przez ostatnie lata co też jakoś kłóci mi się z kalkulacją bo to spore grono odbiorców.

To forum od zawsze myli brak autentyczności z faktem że można być autentycznym idiotą, zjebem, hipokrytą albo nieporadnym i to się tyczy każdego rapera i nie świadczy o braku autentyczności.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Boże czemu w moim wątku do wyśmiewania raperów Piotr Schmidt i Jacek Graniecki są jakieś dyskusje o Paluchu :wall: :wall: :wall:
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

Co za kurwa farmazony tu napisał ten Karkovsky aż mi ciśnienie skoczyło.
Jak można pisać takie coś, gość który na własnych warunkach (totalnie) porobił diamentowe płyty w swojej stylówie blokowej w primie robiąc pod klipami 100 mln wyświetlenia co jest z perspektywy czasu jakimś kurwa matrixem, skeszował ten sukces maksymalnie, robił co mu się żywnie podoba rapował i śpiewał o PTKWO BOR i on będzie tu o jakiejś kalkulacji mówił. Ostatnie lata można oceniać bardziej negatywnie, ewidentnie wiek, wypalenie, hamowanie się i parę niespójnych akcji, choć od zeszłego roku znów powrót do wysokiego poziomu (2024 feat roku, 2025 dwa zajebiste projekty a PCC 2.5 w top 5 roku). No w głowie się nie mieści.

Dodano po 9 minutach 46 sekundach:
Kalkulacje to może robić Bedoes żeby mu Greenpeace kontraktu nie zerwał albo Bonson czy mu do pierwszego starczy.
Paluch nie podpisał żadnej komercyjnej współpracy poza jakąś Pumą do jednego klipu, zrobił gigantyczne liczby na blokowym rapie z domieszką melodyjności a jakiś typ na Ślizgawce będzie mówił o kalkulowaniu.
Nie wiem kiedy niektórzy zrozumieją że on jest too big to beef, naparzać w kawałkach to się mogą te zdezelowane ciumciokowate rapery z kompleksami z refleksem 48-letniego Adamka jak Tede czy Mes. Fokus jeden się odważył wjechać z oficjalnym dissem i marnie skończył więc skoro to jest tak chujowy raper to gdzie kolejni? Ślizgawka jak zawsze 100 lat za murzynami w rozumieniu rapu. Wy tylko potraficie rozkminiać te zasrane truescholowe wypłuczyny na podwójnych srymach, nie macie mentalności odpowiedniej co poniektórzy żeby zrozumieć, Paluch jest dla was zbyt francuski i niemiecki. Tyle. Pow pow pow!

EDIT:

Jak ktoś chce coś dodać to możemy przenieść się do innego tematu ja tej dyskusji nie zacząłem tutaj.

Posłuchajcie Booba Kariis 187 ciekawe czy tacy Niemcy tez mają jakąś swoją Ślizgawken.de i tam cisną Boneza du Arschloch bitte nicht kalkulieren
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2025, 20:29 przez jotwupe, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

jotwupe pisze: 07 wrz 2025, 20:25 Paluch jest dla was zbyt francuski i niemiecki
Sowiecki!
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ether

Post autor: ether »

jotwupe pisze: 07 wrz 2025, 18:35No ale zawsze można sobie wmówić że się wtedy lepiej zna na hip hopie.
Tak odklejonym w chuj, słysząc kto lepiej rapuje, kto lepiej pisze, kto nagrywa lepszy kawałek :rotfl: Mes tu może nagrać cokolwiek, reakcja zawsze będzie na nie, z tym nie wygra. I Tede powinien to wiedzieć po beefie z peją.
Każdy ma swoją opinie, ja wiem dlaczego wole jedno od drugiego i niczego nie musze propsowac na sile, bo Tede zwyczajnie nie dojechał w ostatnim numerze.
Haczapurjan pisze: 07 wrz 2025, 18:36 Jest jakaś gradacja. Aż tak jebany nigdy nie był, regularnie koncertował i parę tych złotych płyt dostał. To nie jest casus jakiegoś, nie wiem, Peerzeta, Smarki Smarka czy innego Laika, co nigdy nie zostali docenieni przez słuchaczy. Mes się trzymał w tym mainstreamie dość sztywno, a Tede ma nadal niemały „negatywny elektorat”, choć to już nie czas słynnej „infamii”, za to fanów mu w chuj odpłynęło.
No Mes to właśnie jeden z wyjątków, ktory ten sukces ma, ale tez nie do końca. Mimo uznania w chuj zewsząd od raperów, napieralania rapu latami, nigdy nie był prawdziwie mainstreamowy, ale tez nigdy o to nie zabiegał. Teraz masz fanów tedego pytających kto to mes :lol:
A czy Tede ma negatywny elektorat? Ja tego zupełnie nie zauważam. Jeśli ma to marginalny, jak każdy raper
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

przedszkolanek pisze: 07 wrz 2025, 17:13
bobsonbejbi pisze: 07 wrz 2025, 9:31 A spoti w standardzie wszedl mysle ok 2018
później, okolice 2020, może nawet nieco dalej
w 2018/19 jeszcze taki tymek trzaskał 100 mln na yt jedno po drugim w miesiąc, chyba najlepszy dowód, że wtedy na domówkach puszczano to jeszcze z yt
No ja przesiadłem sie cos kole 2019/2020 i wklepałem asekuracyjnie 2018 bo uznałem ze mogłem byc do tylu + ktos wczesniei pisał nawet o 2016 chyba, ale to juz mi sie całkiem nie kleilo.

Tak czy srak założenie mojego wysrywu sie nie zmienia, złota era pl hip hop na yt sie zaczela w okolicach równonocy, a skończyła przy przejściu na audiostrimingi
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

bobsonbejbi pisze: 07 wrz 2025, 20:47 Tak czy srak założenie mojego wysrywu sie nie zmienia, złota era pl hip hop na yt sie zaczela w okolicach równonocy, a skończyła przy przejściu na audiostrimingi
istnieje możliwość, że ona się nie zakończyła, skoro wśród artystów z over 100 mln wyświetleń rocznie na YT luźno 70% to raperzy lub producenci związani mocniej niż słabiej z hip-hop em (w 2024 koło 30 na 40 to było)
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

BTW wciąż na yt da się zrobić wyświetlenia. Sprawdźcie ile wyświetleń ma Bailando od Bajorsona i Dawida Obserwatora

Innym przykładem jest Plaster od Szpaka
nobezprzesady

Właśnie sobie sprawdzałem jak to wygląda w przypadku Maty:
na Spotify według Kworb we wszystkich formach (lead, feat, solo) zajebał 2,217,775,524
na YT wg YouTube Charts wykręcił jako Artist (więc też raczej we wszystkich formach) 1,016,672,465
więc lekko 2x więcej wyświetleń na Spotify

No ale generalnie dość jasne że na YouTube też się da wykręcać, skoro Gibbs pół miliarda rocznie tych wyświetleń potrafi robić.
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

nobezprzesady pisze: 07 wrz 2025, 21:14
bobsonbejbi pisze: 07 wrz 2025, 20:47 Tak czy srak założenie mojego wysrywu sie nie zmienia, złota era pl hip hop na yt sie zaczela w okolicach równonocy, a skończyła przy przejściu na audiostrimingi
istnieje możliwość, że ona się nie zakończyła, skoro wśród artystów z over 100 mln wyświetleń rocznie na YT luźno 70% to raperzy lub producenci związani mocniej niż słabiej z hip-hop em (w 2024 koło 30 na 40 to było)
Ale to są najczęściej rzeczy wydane pare lat temu. Wiadomo że trochę wody w rzece musi upłynąć zanim sie cos do tych 100 mln doczłapie, ale wydaje mi sie jednak że kawałki z 2024-2025 będą potrzebowały więcej czasu. Teraz więcej tych milestone'ow sie trzaska na spoti. Wystarczy porównać jaka była sensacja, jak ktos uzbierał milion słuchaczy miesięczne jeszcze z dwa lata temu, a niedawno komuś stuknelo juz 2mln (chyba to był mata, nie sprawdzę bo nawet nie wiem jak, któryś fanpej na mordoksiażce pisal)

E: sorry, tera widze, że sam napisałeś praktycznie to samo
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Macie to właśnie 3mln słuchaczy na spoti jebnęło
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2025, 21:52 przez Malloy, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

bobsonbejbi pisze: 07 wrz 2025, 21:51 komuś stuknelo juz 2mln
3 milony Macie, 2 miliony były rekordem z 1-2 lata temu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

MES TRENUJE BOX :lol: :lol: :lol:
Z MOJĄ OBECNĄ FORMĄ SKŁADAM ĆPUNA NA LUZIE :rotfl:
nobezprzesady

bobsonbejbi pisze: 07 wrz 2025, 21:51 Ale to są najczęściej rzeczy wydane pare lat temu. Wiadomo że trochę wody w rzece musi upłynąć zanim sie cos do tych 100 mln doczłapie, ale wydaje mi sie jednak że kawałki z 2024-2025 będą potrzebowały więcej czasu. Teraz więcej tych milestone'ow sie trzaska na spoti. Wystarczy porównać jaka była sensacja, jak ktos uzbierał milion słuchaczy miesięczne jeszcze z dwa lata temu, a niedawno komuś stuknelo juz 2mln (chyba to był mata, nie sprawdzę bo nawet nie wiem jak, któryś fanpej na mordoksiażce pisal)
To był właśnie Mata, to były 3 mln, i nieprzypadkowo jego wybrałem do porównania - bo w Polsce wcześniej to osiągnął Podsiadło, Bambi i Young Leosia tylko. A ta trójka na YouTube nie kręci jakichś magicznych liczb, kilkukrotnie mniejsze niż raperzy. Więc to też pokazuje, jak mocno się różnią grupy słuchaczy na Spotify i na YouTube. I wydaje mi się, że ta baza na YT jest jednak trochę większa, analogiczne porównanie dla Gibbsa:
Spotify: 1,670,518,028
YouTube (od 2021 włącznie): 1 616 818 141

Więc to trochę zależy, jaką muzykę robisz, taki Podsiadło ma na Spotify kilkukrotnie lepsze wyniki niż na YT, a tymczasem mnóstwo raperów nadal robi setki milionów wyświetleń rocznie na YT, podczas gdy na Spotify pewnie średnio istnieją.
ODPOWIEDZ