osrana zbroja przez czarliego, bo stary dziad i nie chce dissu od tedego bo jeszcze musiałby odpowiadać, a w 2025 koncertów na pipidówach mu nie odwoładobryjoint pisze: ↑07 wrz 2025, 17:18Też racja, mógłby coś dodać, że poza Eisem i wyjątek potwierdza regułę, bo jednak kilka nutek nagrali.Haczapurjan pisze: ↑07 wrz 2025, 17:16„raczej” pozostawia pewne pole do interpretacji, że może jednak nie wszyscy, więc mógłby to wrzucić
Btw. Dziwi mnie cisza, że strony Rycha Pei, bo chętnie udostępniał beefy na Bedeosa, a beefy na swojego wroga numer jeden, przez swojego ziomka Mesa pomija na socjalach.
[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Tak Peja to ten co nie kalkuluje:
"Dla dobra hip-hopu – bez kalkulacji (PEJA ZACZYNA KALKUKOWAĆ:) – możemy to załatwić w taki sposób, że podajemy sobie rękę i odcinamy wszystko grubą kreską. Przyjaciółmi pewnie nie będziemy i każdy idzie w swoją stronę (…). Albo możemy się nadal wykrwawiać czy wbijać szpilki do nieskończoności. Ani mnie to ziębi, ani grzeje – jak trzeba będzie ruszyć, to wiadomo, że ruszę. Scena generalnie zawsze czeka na igrzyska. A to się odbywa zarówno jego, jak i moim kosztem. Nikt nie będzie patrzył, co się dzieje u nas na bieżąco w naszych życiach; w naszych domach. (…) Oni mają rozrywkę, a my mamy trochę więcej na głowie." - mówi Peja w rozmowie z Markiem Fallem dla newonce.
''Po tym jednak, co wydarzyło się na Instagramie Palucha wczoraj, mamy wrażenie, że czas wykrwawiania się i wbijania szpil raczej nie minął. Raper opublikował na swoim IG zdjęcie z opisem „100kg szczerości
”. W komentarzach jeden z fanów szybko napisał:
– Tylko z tym wymienianiem ksyw problem c’nie?
.
Paluch nie czekał zbyt długo i szybko odpowiedział:
– Pierdole każdego kto ma problem. Nie boje się nikogo z rapgry
W komentarzu kolejnego z fanów pojawiły się już mocne słowa:
– Przecież ten pozer kalkuluje każdy ruch… Szkoda ze Peja z nim nie pojedzie… Paluch! Co? Sowiecki!
I tutaj najwidoczniej szefowi BORu puściły nieco nerwy – w odpowiedzi usłyszeliśmy:
– Pozer kto cie robił pało. Twój idol milczy jak wjeżdżam do niego oko w oko śmieciu.
"Dla dobra hip-hopu – bez kalkulacji (PEJA ZACZYNA KALKUKOWAĆ:) – możemy to załatwić w taki sposób, że podajemy sobie rękę i odcinamy wszystko grubą kreską. Przyjaciółmi pewnie nie będziemy i każdy idzie w swoją stronę (…). Albo możemy się nadal wykrwawiać czy wbijać szpilki do nieskończoności. Ani mnie to ziębi, ani grzeje – jak trzeba będzie ruszyć, to wiadomo, że ruszę. Scena generalnie zawsze czeka na igrzyska. A to się odbywa zarówno jego, jak i moim kosztem. Nikt nie będzie patrzył, co się dzieje u nas na bieżąco w naszych życiach; w naszych domach. (…) Oni mają rozrywkę, a my mamy trochę więcej na głowie." - mówi Peja w rozmowie z Markiem Fallem dla newonce.
''Po tym jednak, co wydarzyło się na Instagramie Palucha wczoraj, mamy wrażenie, że czas wykrwawiania się i wbijania szpil raczej nie minął. Raper opublikował na swoim IG zdjęcie z opisem „100kg szczerości
– Tylko z tym wymienianiem ksyw problem c’nie?
Paluch nie czekał zbyt długo i szybko odpowiedział:
– Pierdole każdego kto ma problem. Nie boje się nikogo z rapgry
W komentarzu kolejnego z fanów pojawiły się już mocne słowa:
– Przecież ten pozer kalkuluje każdy ruch… Szkoda ze Peja z nim nie pojedzie… Paluch! Co? Sowiecki!
I tutaj najwidoczniej szefowi BORu puściły nieco nerwy – w odpowiedzi usłyszeliśmy:
– Pozer kto cie robił pało. Twój idol milczy jak wjeżdżam do niego oko w oko śmieciu.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2025, 19:02 przez jotwupe, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
-
WesolyJozek
Nie wiem jakim trzeba być cymbalem żeby z tej wypowiedzi Rycha wywnioskowac że jest obsrany. Raczej szacun że po latach umie mieć zdrowy dystans do jakichś netowych przepychanek
Dodano po 1 minucie 3 sekundach:
Dodano po 1 minucie 3 sekundach:
+1
Ale to on się spruł, i jak zwykle odwrócił kota ogonem. Ale mnie wkurwia pener. wrr
Może ci ludzie nie wiedzą że paluch w kogokolwiek wjeżdża bo po pierwsze strzela w niebo a po drugie nikt go nie słucha?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
-
WesolyJozek
-
arystokrata91
Ja na miejscu Mesa zaprosiłbym na zwrotkę Ryśka do odpowiedzi, co jednemu i drugiemu szkodzi? Rozgłos byłby x100.
Paluch się boi Multiego obecnie, więc spuśćmy zasłonę milczenia na tego łysego cwela.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Nie żebraj jak menel, obrażałeś mnie i moje crew, nie skapnie ci nawet złotówka mimo że miałem cię za sprzymierzeńca. Pow pow pow!!!
- Haczapurjan
Paluch się nawet obsrał dograć Tedemu na płytę i się wycofywał w ostatnich momentach (bodaj trzykrotnie). Gość jest jak najdalej od definicji gieroja czy harpagana. Jebaniutki kalkulatorek uliczny. Niech coś nawinie o „antykozaku” i zdissuje jakiegoś randomowego rondlarza, co mu matka auto zalewa.
https://youtu.be/N4CDD46qFDU
przy 1:30 jest taki moment że Mes robi przyruch i wykonuje unik idąc na wstecznym.
Moim zdanien on trenuje boks.
Cała jego mowa ciała zdradza znamiona że wie jak się bić.
przy 1:30 jest taki moment że Mes robi przyruch i wykonuje unik idąc na wstecznym.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2025, 19:08 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma na to szans. Prawie 50lat na karku to nie jest wiek na beefy, co zresztą widzimyarystokrata91 pisze: ↑07 wrz 2025, 19:04 Ja na miejscu Mesa zaprosiłbym na zwrotkę Ryśka do odpowiedzi, co jednemu i drugiemu szkodzi? Rozgłos byłby x100.
A Paluch to jest kozak od strzalow w powietrze, nawet jeśli face2face Rychu mu nic nie powiedział nie zmienia faktu, że jest kasztanem. Zresztą Wini go wyjaśnił w tym swoim śmiesznym dissie, ze z tym borowaniem to trochę się wygłupił
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
-
WesolyJozek
Jak to nie wiedza? Paluch bardzo jasno nawija do kogo ma problem. Jak trochę posluchasz tworczosci Palca to dowiesz się, że lirycznie wyjasnil już:
- lamusow
- wrogow
- pozerow
- zawistnikow
- zazdrosnikow
- tych co kiedyś byli a teraz ich nie ma
- faje
- dziwki
- szmaty
- hieny
- śmieci
- hipsterow
- tych co wydali dwa single
- osoby z dochodem nizszym niż wartosc zegarka palucha
- donosicieli do skarbowki
- szury
- anonimow
- kurwy
Przecież Wini go dosłownie spropsował, że jest zajebistym raperem i jest za dobry żeby zajmować się jakimś borowaniem i że nigdy tego tak naprawdę nie robił. A Paluch już raz mówił, że BOR to nie tylko w zamyśle wyjaśnianie innych a po prostu bronienie rapu dobrą muzyką.
Jestem 100% pewien że Mes trenuje.
Sposób w jaki pracują mu nogi i ręce to nie jest przypadek.
Sposób w jaki pracują mu nogi i ręce to nie jest przypadek.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2025, 19:11 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
to jest dopiero klasizm a nie że służby czyta od lat dwustu
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
-
WesolyJozek
Ty chyba żartujeszMietek pisze: ↑07 wrz 2025, 19:07 https://youtu.be/N4CDD46qFDU
To jest najwieksza odklejka jaka czytalem na tym forum
Chlop buja się do teledysku, lazac po mieście z kolega który go nagrywa lub jakas grupka, nawet nie udaje że się z kimś bije, po prostu się fajnie buja
NIE DA SIĘ stwierdzic na takiej podstawie czy ktoś się umie bic xD jedyny cios wyprowadzony w tym teledysku jest w domofon.
Nie twierdze, że Mes nie umie się bić ale wyciaganie takich wniosków jak powyzej jest totalnie niepowazne
A widzisz że on robi unik w tym momencie w którym powiedziałem?