[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Bane

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Bane »

Nie mam pewności, czy mądre jest klepanie po plecach upośledzonego człowieka i mówienie mu: Super, typie, rób tak dalej...
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Nie jest. Dlatego nikt normalny nie klepie po plecach tas de flejtuha tylko wali go na pizde jak tournament winner
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

ciekawe co myśli sobie terapeuta mesa jak to ogląda
Obrazek
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Że jeszcze kilo kwitu sobie zarobi :).
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

Bane pisze: 07 wrz 2025, 1:45 Nie mam pewności, czy mądre jest klepanie po plecach upośledzonego człowieka i mówienie mu: Super, typie, rób tak dalej...
RACJA. KRZYWDĘ ROBICIE SZMITOWI. ON WAS CZYTA PRZECIEŻ PODOBNIE JAK JA.
Hellrazor

Post autor: Hellrazor »

arystokrata91 pisze: 07 wrz 2025, 6:34 Że jeszcze kilo kwitu sobie zarobi :).
Psycholog Mesa:
Mój staż to czterech pacjentów, jeden Mes, zero dowcipu
Na nim zarobione, zarobione kilo kwitu
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Myślicie, że u pierwszego Bi rapera w PL były wczoraj jakieś kiutki-fiutki grane na kwadracie?
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Mes jest homoseksualistą?
Śnieg Garbatym Nosom
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Biseksualistą, przecież napisałem.
samcro

Post autor: samcro »

gods bidness pisze: 05 wrz 2025, 22:02 Ale go celnie punktuje, że Tede się pruje, że Numer o nim ciągle gada w wywiadach, a znajdźcie mi/mu tedenowelę, w której on nie pierdolił o Numerze w
No to prawda, Tede jako raper jest spoko, beefy wygrywa ale faktem jest że to hipokryta który każdemu z kim miał konflikt wbija szpileczki na swoich lajwach i gdzie tylko może. Narcyz taki. Zresztą z kim się tede trzyma? Z jakimiś łakami co nic nie znaczą w rapie, nie mógłby mieć w ekipie kogoś kto by też miał mocną pozycję.
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Profesor

Post autor: Profesor »

Zawsze lubiłem dissy Tedego. Ale te dissy Tedego są chujowe, nie chce się ich włączyć drugi raz.
A ta przeróbka 69 jest turbo chujowa (jak to zwykle bywa w przypadku takich przeróbek). Oryginał jest dla mnie jak guilty pleasure, a to... no, chujnia. Totalnie nie rozumiem zachwytów niektórych ludzi nad tym czymś...

Nie słuchałem Mesa od lat, ale Samica jest spoko kawałkiem i wkręciło mi się kilka fajnych linijek. Tak, że aż sobie nucę prasując "dwa pady i jaranie, wersalka i ja na niej".

Może jestem już stary i przestała mnie tak jarać cała beefowa otoczka. Wiem, że Tede to ogólnie chujowy człowiek, który wcześniej czy później disuje każdego znajomego. Mes też nie jest jakimś wzorem. Lepiej słucha się lepszego rapera - Mesa - ale zobaczymy czy jak już będzie dziadkiem w wieku Tedego to utrzyma formę.

Szkoda, że ten beef w ogóle istnieje. Przegrał hip-hop.
Pis joł.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

gods bidness pisze: 06 wrz 2025, 23:05 No bo nie potrzebuje, akurat śpiewa chyba najlepiej z raperów. Zresztą przy tym tunelu to też pierdolił chyba, że nie potrzebuje autotuna, ale może. I wył na tym autotunie, ale daleko temu było do cukierkowego autotune'a OKIch i innych cweli tik tokowych. Dwa kawałki tam lubiłem, a trzy pamiętam. Zresztą ja chyba nawet nie przesłuchałem wszystkich jego płyt jakoś od deski do deski nigdy, tych żbików to na bank nie słuchałem.
Male wtrącenie. Żbiki to top3 solowych płyt Mesa. Albo top4. W sumie nie mogę zdecydować
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Karkovsky pisze: 07 wrz 2025, 9:06 Male wtrącenie. Żbiki to top3 solowych płyt Mesa. Albo top4. W sumie nie mogę zdecydować
Bo to świetny album w Mesowym Peaku, tylko jakby wyjebać tych wszystkich łakożbików.
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

samcro pisze: 07 wrz 2025, 9:02
gods bidness pisze: 05 wrz 2025, 22:02 Ale go celnie punktuje, że Tede się pruje, że Numer o nim ciągle gada w wywiadach, a znajdźcie mi/mu tedenowelę, w której on nie pierdolił o Numerze w
No to prawda, Tede jako raper jest spoko, beefy wygrywa ale faktem jest że to hipokryta który każdemu z kim miał konflikt wbija szpileczki na swoich lajwach i gdzie tylko może. Narcyz taki. Zresztą z kim się tede trzyma? Z jakimiś łakami co nic nie znaczą w rapie, nie mógłby mieć w ekipie kogoś kto by też miał mocną pozycję.
Z kimś sie tam trzyma, glownie ze swoim pokoleniem, które juz malo kogo grzeje. Na featach z ostatnim lat ma ostrego, dge, wielce celebrowane pojednanie z borygo. I jeszcze jakiś czas temu cos tam gadał, ze z paluchem sie przecinali i rzekomo sie lubiejo (ale muzycznie to efektów chyba nie widac). Ogolnie to widać, ze bardziej on niż ci koledzy zabiega o te znajomości, chyba glownie dla ocieplenia wizerunki na zasadzie "hola hola, infamia sie skończyła i znowu mnie w branży lubią, patrzcie". Nie zmienia to faktu ze bije od niego mental kapitana drużyny futbolowej z jakiejś amerykańskiej komedii, na każdym kroku dbanie o to, zeby był widoczny jako główny bohater swojego filmu. Takie to jest sztuczne i mało wiarygodne jak dla mnie.

Tylko co mamy na drugim biegunie - piotera co ekipy nie zmieniał co chwila, ale jak mu juz ta jego ekipa pierdolła to z takim hukiem, ze trzyma sie tylko z karciem i arturem.

I było o tych wyświetleniach na jutubku kilka stron temu ale dopiero nadrobiłem - po pierwszo, to nie ma co patrzeć na suche liczby. Boom yt wybuchł prędzej niż boom na rap w pl, najpierw na yt muzyka ogólnie zaczęła kręcić relatywnie duże cyferki (jak ktos nawet dodał jakiś ranking z roku 2012 czy kiedy to bylo). W podobnych okolicach była równonoc, yt rosl w siłę a hiphopy jeszcze bardziej i podejrzewam ze takie rankingi w kolejnych latach przejmował juz w 80% rap. Nie sprawdzałem, ale takie se mam przekonanie. A spoti w standardzie wszedl mysle ok 2018 i w tej ok szescioletniej luce na yt trzaskanie największe wyświetlenia. I teraz nałóżcie sobie na to karierę mesa - w tym czasie wydał tbzd (i jednak dresiara cos tam nawet wykrecila, a loveyourlife wyswietleniowo akurat poszlo dość szeroko), potem bylo ała i ogólny zjazd u mesa pod względem zainteresowania od tego momentu. Także u niego średnie wartości wyświetleń wynikaja glownie z tego, ze ta złota era yt nie zgrała sie z najlepszymi momentami w karierze.
Za to wieprz w tym samym momencie wypuścił eliminati i vanillahajs, stąd główny kontrast. No i rozpoznawalność tdfa była glownie z tytułu tvn turbo, występów na ściance i mocnej obecności na vivie, niekoniecznie przez to ze muzyka była taka piękna. To dodatkowo nakręca wsywietlenia, na zasadzie remek z politechniki w 2015 słyszy ze ten od bezele wypuścił niby dobra płytę, a to sprawdzę. Ten sam remek słyszy ze ten typ mezo wypuścił dobre tbzd i mówi sobie "pierdole, nigdy nie lubiłem aniele, nawet nie sprawdzam"
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Oportunistycznyebaka pisze: 06 wrz 2025, 22:50 Delisiu, to potrafił ogarnąć rotację telewizyjną i jakieś promocyjne rzeczy. List latał non stop, co druga dupeczka miała na gg status na zmianę z senioritą, oszuści również.
fragment oszustów na 100% był w teleexpresie (dlaczego ja to pamiętam?)
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
zuperhero

Post autor: zuperhero »

imo to bez sensu analizować te wyniki sprzed x lat z jutuba, bo bańka rapowa znacznie się od tamtego czasu napompowała, co niekoniecznie może być widoczne dla osób które siedzą w środku czyli nas, poza tym ilość i przekrój użytkowników jutuba również był inny. imo o pozycji mesa może świadczyć fakt, że w latach peak'u na festiwalach rapowych grał zazwyczaj jako headliner lub gdzieś w okolicach prime-time'u antenowego.
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Ze starej ekipy to z Mesem się chyba trzyma DJ Hubson i LJ Karwel.
Ciekawe jak reszta sceny i starsi koledzy, bo odkąd wyszła drama ze Stasiakiem i Witkiem to nikt nie zabrał głosu, nie mówiąc już o jakimś wsparciu.

Pamiętam, że tylko Malik go spropsował i doszło do jakiegoś spotkania w sprawie wydania nowej płyty.

Wielkie 5 dla nich
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

efzet pisze: 07 wrz 2025, 2:40 ciekawe co myśli sobie terapeuta mesa jak to ogląda
Że ma materiał na doktorat albo i habilitację.
dlugopalowski

Post autor: dlugopalowski »

kon rafal pisze: 07 wrz 2025, 11:41 Ze starej ekipy to z Mesem się chyba trzyma DJ Hubson i LJ Karwel.
Chyba Karwel niekoniecznie, tutaj post z tematu o Mesie:
diemdzi pisze: 26 gru 2022, 23:21 A taki post wrzucił Karwel. Ciekawie tam musiało się dziać...
Spoiler
Obrazek
Edit:
oldschool pisze: 01 wrz 2025, 18:49 Gryps z Discorda, ewidentnie mocny nowy user się szykuje
Dzięki za aktywację konta @oldschool. Fajnie, że mój gryps z Discorda trafił na forumek.
Jakiś user rozkminiał, czy te białe ślady na domofonie to rysy. Otóż nie, to były jakieś ślady po naklejkach. Mam więcej fotek, mogę wrzucić jak ktoś chce.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Spoiler
Zabawne 🤣😂😂
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111