[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
- marmolad_k2
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
W odcinku z Kapelą Stanowski miał wymienić ulubionego poetę i powiedział wtedy Leszek Kaźmierczak .
Wiadomo, że to, że Tede tam pracuje, nie ma nic wspólnego z muzyką. Po prostu jest znany i wygadany, i po prostu jakoś tam trafił. Dodam, że Tede jest tam od początku, bo nawet pamiętam, jak Stano ogłaszał ludzi jeszcze przed otwarciem kanału i on tam był.dobryjoint pisze: ↑06 wrz 2025, 17:44 Btw. Ci co piszą o Tede i Stanowskim, to mi się wydaję, że Stanowski go nawet nie zatrudniał, bo on raczej ma w dupie te śniadaniówki i zrobił to ktoś z jego sztabu albo z polecenia Wuwunia czy Wargi, też mam teorię, że Stanowski nawet nie lubi muzyki Tedego i woli Peję, pamiętam jak kiedyś pokazywał jakie płyty ostatnio słuchał w telefonie i była tam właśnie jakaś płyta Pei sprzed kilku lat i Pezeta. Tede po prostu pasował im do formatu i tyle, w dodatku jest antypisowcem, więc kolejne upokorzenie dla niego, że robi w pisowskiej tubie propagandowej i satysfakcja dla Stanowskiego, że może sobie kupić "każdego", nawet jak ma odmienne poglądy.
Stanowski to rapowy boomer i ma sentyment do takich artystów jak Peja, Pezet, Eldo, ale lekko mi się kłóci to z jego sprzeciwianiem się patologii i hejtem przemocy, zwłaszcza w kontekście rapera z Poznania.
Z chęcią bym zobaczył naszego landlorda w godzinie Zero XD, ale raczej by się nie zgodził, Peja to samo przez wzgląd, że Tede tam pracuje.
Nie wiem po co komu rozkmina co na to Stanowski
Co nie zmienia faktu, że Mazurek i Stanowski uskuteczniają tam propagande propisowską
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Stanowski bardzo lubi i szanuje Eldo, z tego co pamietam jak jeszcze ogladalem stary Kanał Sportowy
- Haczapurjan
Stanowi się często przypina łatkę PiS-iora, więc raczej mało prawdopodobne. Wiem, że nie ma na pewno nic przeciwko związkom jednopłciowym (ich sformalizowaniu), ale już przeciwko adopcji dzieci przez takie pary tak i tu z Tede mają podobny pogląd.
Tyle że Tede to ktoś balansujący między normalsem a Silnym Razem. Od zawsze głosował na PO, przyłączał się do tych protestów proaborcyjnych, robił trzodę pod TVP, no gość generalnie jest raczej taką „warszawką” liberalną po prostu, z niewielkimi odcieniami konserwatyzmu w paru miejscach.
-
arystokrata91
Daniel J na Facebooku, który z Was to pisał?
„ Kristof Kristof to pokazuje, że nie znasz się na muzyce, z resztą jak większość – zdaje się tylko na powierzchowny osąd i nie widzi wszystkich niuansów, takich jak: kontrola oddechu, przepona, dykcja, artykulacja, wymowa, intonacja, modulacja głosu, pitch (wysokość dźwięku), ton głosu, tempo, rytm, timing, pauzy, akcentowanie sylab, akcentowanie wyrazów, akcentowanie fraz, szybkosc rapowania (speed), zmiana tempa w trakcie zwrotki, legato (płynność), staccato (krótkie sylaby), vibrato (delikatne drgania głosu), falset, resonans (brzmienie), projekcja głosu, siła głosu (volume control), kontrola głośności, artykulacja wielosylabowa, rymowanie techniczne, multisylaby, internal rhymes (rym wewnętrzny), consonance (zgłoski), assonance (samogłoski), elongacja sylab (przedłużanie), skracanie sylab, podziały fraz, synchronizacja oddechu z frazami, nagłe zmiany rytmu, syncopation (przesunięcia rytmiczne), redukcja zbędnych dźwięków, kontrola wokalna przy szybkich frazach, precyzja wymowy, czystość słów przy szybkim tempie, różnicowanie tonacji w frazie”.
„ Kristof Kristof to pokazuje, że nie znasz się na muzyce, z resztą jak większość – zdaje się tylko na powierzchowny osąd i nie widzi wszystkich niuansów, takich jak: kontrola oddechu, przepona, dykcja, artykulacja, wymowa, intonacja, modulacja głosu, pitch (wysokość dźwięku), ton głosu, tempo, rytm, timing, pauzy, akcentowanie sylab, akcentowanie wyrazów, akcentowanie fraz, szybkosc rapowania (speed), zmiana tempa w trakcie zwrotki, legato (płynność), staccato (krótkie sylaby), vibrato (delikatne drgania głosu), falset, resonans (brzmienie), projekcja głosu, siła głosu (volume control), kontrola głośności, artykulacja wielosylabowa, rymowanie techniczne, multisylaby, internal rhymes (rym wewnętrzny), consonance (zgłoski), assonance (samogłoski), elongacja sylab (przedłużanie), skracanie sylab, podziały fraz, synchronizacja oddechu z frazami, nagłe zmiany rytmu, syncopation (przesunięcia rytmiczne), redukcja zbędnych dźwięków, kontrola wokalna przy szybkich frazach, precyzja wymowy, czystość słów przy szybkim tempie, różnicowanie tonacji w frazie”.
Stanowski gdzieś mówił, że on chciałby partie liberalną światopoglądowo i gospodarczo, tylko takiej nie ma. A to, że wspiera PiS w swoim kanale, to moim zdaniem, wynika z wpływów Mazurka, który jak sam mówi, odpowiada za polityke w Kanele Zero. No i z tego, ze Stanowski, podobnie jak PiS, ma zamiłowanie do populizmu i cynizmu
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2025, 18:12 przez YP_, łącznie zmieniany 1 raz.
dupa silencio (zamknij dupe)arystokrata91 pisze: ↑06 wrz 2025, 18:06 legato (płynność), staccato (krótkie sylaby), vibrato (delikatne drgania głosu)
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
dobryjoint
Okej mój błąd, bo pisałem z głowy nie internetu. XD, dzięki za sprostowanie, aż tak tego nie śledzę, a Boguś (plus to jego bliski ziomek) i Matczak to wiem, ale dla mnie to zasłona dymna żeby nie było, że tylko pisiorów rekrutuje.Haczapurjan pisze: ↑06 wrz 2025, 17:52Przecież Tede trafił do KZ jeszcze przed Wuwuniem, a potem to Tede właśnie wkręcił tych Wuwuniów i Kłodzianów.dobryjoint pisze: ↑06 wrz 2025, 17:44 Btw. Ci co piszą o Tede i Stanowskim, to mi się wydaję, że Stanowski go nawet nie zatrudniał, bo on raczej ma w dupie te śniadaniówki i zrobił to ktoś z jego sztabu albo z polecenia Wuwunia czy Wargi
Za to faktycznie Stano nigdy się nie jarał muzą TDF-a, bo kiedyś u Winiego w rozmowie przyznał, że Tedego nie rozumiał, bo seplenił. A jeśli chodzi o kulisy „rekrutacji”, to Stano umówił się z Tede, zanim ten drugi zrobił jeszcze tę pajacerską akcję pod TVP, więc teoria ciekawa, ale ma braki. W samym KZ masz zresztą więcej antypisowców typu Piotrek Połać, stary Matczak, Boguś Leśnodorski i jeszcze pewnie by się paru znalazło.
Ale myślę, że w beefie Peja vs Tede, Stanowski był za Peją i nucił sobie DTKJ a teraz jest za Tede, bo na pewno ma Mesa za wariata i przemądrzałego odklejonego dziwaka z ego top, myślę, że go nie lubi, ale z chęcią bym zobaczył ich konfrontację.
- Haczapurjan
No ja przecież też nie robiłem teraz na szybko researchu, po prostu akurat pamiętam jak to tam mniej więcej było, bo zdziwiła mnie szczególnie obecność Kłodziana, który miał tam być jakimś nabytkiem NWJ, a finalnie po znajomości wylądował w redakcji i już kilka materiałów z tym debilem musieli usuwać i uploadować nowe z jego przeprosinami, bo wprowadzał w błąd
- Oportunistycznyebaka
W sumie kurwa z tym rzekomym smsem od producenta Numera, oczywiście Tede zrobił całą otoczkę po czym nie pokazał go, bo numer i nie pokaże, w ogóle nie mufk zrobić samego screena z zamazanym numerem zostawiając sam tekst i datę
to by było chyba na tyle jeśli chodzi o jego mityczne historie które ludzie mu piszą.
-
dobryjoint
Nie no luzik, ja pisałem ten tekst jako mem i cytat chyba Tomasz Hajty. XDHaczapurjan pisze: ↑06 wrz 2025, 18:23No ja przecież też nie robiłem teraz na szybko researchu, po prostu akurat pamiętam jak to tam mniej więcej było, bo zdziwiła mnie szczególnie obecność Kłodziana, który miał tam być jakimś nabytkiem NWJ, a finalnie po znajomości wylądował w redakcji i już kilka materiałów z tym debilem musieli usuwać i uploadować nowe z jego przeprosinami, bo wprowadzał w błąd
Doceniam sprostowania, żebym przez przypadek nie pisał nieprawdziwych informacji, ale KZ już od jakiegoś czasu nie śledzę bo mnie znudziło, a tych poranków w ogóle nie oglądam (w ogóle ktoś normalny to ogląda?). Plus już zacząłem weekend, więc piszę pod wpływem % i mogę zwyczajnie pierdolić głupoty.
Wjeżdża landlordowy rap a lamusy dupa silencioSWN pisze: ↑06 wrz 2025, 18:08dupa silencio (zamknij dupe)arystokrata91 pisze: ↑06 wrz 2025, 18:06 legato (płynność), staccato (krótkie sylaby), vibrato (delikatne drgania głosu)
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
I w tym jest przewaga Mesa, co chwilę ktoś cytuje jakiś bekowy wers z jego dissów, albo parafrazuje je, a u Tedego nie było żadnego do zapamiętania
Ja powoli zmieniam werdykt na Mesa, ale brakuje jeszcze dodatkowego pierdolniecia (w kawałku i w domofon)
-
arystokrata91
Tas de fleja, flejtuch
nie mogę z głowy wygonić dissów mesa, co chwilę mi jakiś wers wlatuje co tu kminić skolimowi rób rimming, straszny earworm
ludzie pomóżcie mi
ludzie pomóżcie mi
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ