Bo to co najwyżej dobry kawałek, ale w kategoriach dissu ciężko to rozpatrywać. Upośledzona braga
[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
- Haczapurjan
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Haczapurjan pisze: ↑05 wrz 2025, 8:41Bo to co najwyżej dobry kawałek, ale w kategoriach dissu ciężko to rozpatrywać. Upośledzona braga
Byłby dobrym kawałkiem (nie disem), gdybym nie rozumiał polskiego i nie docierało do mnie, co on tam pierdoli.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2025, 8:45 przez Bane, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Mes większość czasu w swoich "dissach" poświęcił sobie. A część argumentów jakie miał na Tedego dotyczyła w rzeczywistości Mesa (jak ten tekst o chcesz być idolem patusów a jesteś idolem lamusów). Tede ma racje, że jest prawdziwym nemezis Mesa. Mes zawsze był pytany o Tedego w wywiadach, Tede miał zawsze większe sukcesy. Tede jest kompleksem Mesa - od zawsze.
- Cz4rny1337
- Moderator
ja nie mówię, że ich nie miał/nie rzucał - tylko (hmm, może od elliminati nawet, nie jestem pewien) później się nimi "zajarał" i wpierdala je gdzie się da - i mimo wszystko uważam, że o ile na normalnym trakulcu to chuj w to i elegancko brzmi, tak w momencie gdy masz hmmm więcej treści do przekazania to wiązanie sobie rąk zbytnim przywiązywaniem uwagi do wielokrotnych po prostu
i to slychać w tych dissach - porównaj sobie Errate do tego np.

imo przesadzacie, nie jest tak zle
storytelling o tym ze drogowka chciala zdjecie niepotrzebny, ale w dwoch nastepnych numerach poodbijal i poobsmiewal duzo konkretow. ale w sumie biorac pod uwage ze jestesmy na 331 stronie tematu i slizgawka jest w ten beef bardziej wczuta niz sam tede, a kazdy mozliwy zarzut byl tu juz zanalizowany na kazda strone, to ciezko nawinac cos, co da efekt wow
bit z 69 to jest jednak beefowy samograj
storytelling o tym ze drogowka chciala zdjecie niepotrzebny, ale w dwoch nastepnych numerach poodbijal i poobsmiewal duzo konkretow. ale w sumie biorac pod uwage ze jestesmy na 331 stronie tematu i slizgawka jest w ten beef bardziej wczuta niz sam tede, a kazdy mozliwy zarzut byl tu juz zanalizowany na kazda strone, to ciezko nawinac cos, co da efekt wow
bit z 69 to jest jednak beefowy samograj
Poprzedni rant Jacka miał miejsce w Tedenoveli 58.scam_sakawa pisze: ↑05 wrz 2025, 8:37 Moglibyście proszę podlinkować mi jakie wywiady/live'y były w trakcie beefu, gdzie padają nawzajem tematy odnośnie oponentów?
Ja kojarzę tylko:
1. Wywiad Mesa z Winim
2. TEDENOVELIVE #??
3. TEDENOVELIVE #61 - z wczoraj
Nie pamiętam, który to numer TEDENOVELIVE poprzedniego lajwa, tu też proszę o uzupełnienie.
Tylko że dla mnie narzucać na to filtr w "kategoriach dissu" to już błąd.Haczapurjan pisze: ↑05 wrz 2025, 8:41Bo to co najwyżej dobry kawałek, ale w kategoriach dissu ciężko to rozpatrywać. Upośledzona braga
Mes fajnie w tym beefie pokazał, że raperem jest lepszym. Robi muzykę.
Do jego kawałków chce się wracać, jego wersy są cytowanie lub parafrazowane częściej.
Tede pokazał że potrafi rozsądnie pomęczyć bułę używając względnie logicznych argumentów.
Tzn. mówię o tym kawałku 3 komory, poprzednie 2 akurat bardziej doceniam.
Chcemy takiego zwycięzcy? No imo nie chcemy, wolę nielogicznego, dziwnego Mesa.
Tede w tym bifie jest sterylny, Mes to chodzące dzieło sztuki. Kontrast.
a w ogole o co chodzi z tymi wrzutami na to, ze mes jest homo? To jakis valid take czy “opierdol pałę starej?” Bo jesli to fakt autentyczny, to a) słabo wykorzystany, b) mocny argument
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
To że linijki Mesa są częściej cytowane i parafrazowanie to dlatego że są tak zjebane że dla beki je cytujemy i stają się memem, to nie jest powód do dumy 
A chuj to kogo obchodzi. Mes może być BI i jaki problem?
No właśnie Silvestro nie jest jak mówisz.
Ilość razy w jakiej fragment o Pjusie był parafrazowany to nie jest beka ze zjebania Mesa, tylko cytowanie memicznego, dobrze skonstruowanego wersu.
No właśnie Silvestro nie jest jak mówisz.
Ilość razy w jakiej fragment o Pjusie był parafrazowany to nie jest beka ze zjebania Mesa, tylko cytowanie memicznego, dobrze skonstruowanego wersu.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2025, 8:52 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
No mnie to chuj obchodzi i chyba każdego w tym temacie też.
przeciez to jest beef to wlasnie obchodzi wszystkich wszystko, i jak pozujesz na pimpa, a dostajesz chuja do dupy to jest to jak najbardziej argument, mietek co wy pierdolita?
świadomość swojej ignorancji
Nagrał Trzy Komory, przesłuchałem żadna dobra
w świecie do którego pragnie należeć Mes - takMietek pisze: ↑05 wrz 2025, 8:57 eddy_wata pisze: ↑4 min temu
przeciez to jest beef to wlasnie obchodzi wszystkich wszystko, i jak pozujesz na pimpa, a dostajesz chuja do dupy to jest to jak najbardziej argument, mietek co wy pierdolita?
A czemu twoim zdaniem bycie bi = nie bycie pimpem/bycie lamusem?
edit: pytasz czemu a nie czy. BO JAK JESTEŚ OG PIMP TONY SOPRANO Z WYGLĘDOWA który pozuje od 20 lat swojej kariery na wyborowego strzelca w cumshotach, który zmienia damy jak rękawiczki (a flow jak kurtki) no to tak, nie możesz być bi
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2025, 9:01 przez JANPALONY, łącznie zmieniany 1 raz.
Parafrazowanie i cytowanie wersów Żuroma o rzodkiewkach pływających w miodzie też jest dość częste ale nie znaczy to że to są dobre przekminione wersy
Właśnie całowanie sie z chłopakami i dziewczynami naraz to jest sztos.
Jak już jesteś Pimpem to bycie przy tym Bi tylko ci dodaje pompy.
Jak już jesteś Pimpem to bycie przy tym Bi tylko ci dodaje pompy.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2025, 9:01 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Haczapurjan
A to też prawda. Ja to po prostu jestem zawiedzionym z deka fanem, ale Tede na ślizgawce ogólnie nie miał nigdy dobrej prasy.
W środowisku hip-hopowym kombosy z chłopakami raczej nie są w dobrym tonie
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2025, 9:02 przez Haczapurjan, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja myślę, że nadal jestem team Ten Typ Mes Artystokrata (duże A), cieszę się, że nie czekałem do północy.