[beef] Tomb vs Enson
[beef] Tomb vs Enson
zakładam temat bo w sumie chuj wiem o tym beefie oprócz tego że Enson nagrał jeden z lepszych dissów w polskim rapie i bączki walcem kręcił na truchle tomba, a coś mało na forum dyskusji na ten temat
o co poszło i dlaczego? dziękuje za pomoc
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Re: [beef] Tomb vs Enson
czy to najlepszy numer Ensona w karierze?
szczerze to nie znam innych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Enson nie dogral sie Tombowi, ot taka geneza xD byla zaczepka Tomba do Ensona w jakims tracku, potem Enson mial zwrotke gdzie mowil o dogrywaniu sie w Cokebeatz "Offline", a dalej to juz wymianka dissow "Fuck Enson" (zapowiedziane w jakims domowym fristajlu) i "Nie nagram dla ciebie featu"
FUCK OFF MR LAHEY
ja też i nie wiem czy warto to nadrabiać, ten diss za to potężny
ten diss Tomba nie byl tragiczny, fajne linie tam rzucal momentami
FUCK OFF MR LAHEY
dobry był ten diss ensona, w ogóle on w odróżnieniu od takiego ripa to raczej miał łatkę zadziornego lamusa z mocnym freestylowym zacięciem a nie tryharda-wiecznego wyjaśniacza sceny, dzięki czemu jego diss lepiej się niósł i miał w sobie element w stylu łooo, ale dopierdolił zamiast yyy, to są te mordercze pancze?
pomijając kwestię, że był po prostu o niebo lepszy niż cokolwiek od krakowskiego żula
Dodano po 57 sekundach:
Dodano po 1 minucie 31 sekundach:
pomijając kwestię, że był po prostu o niebo lepszy niż cokolwiek od krakowskiego żula
Dodano po 57 sekundach:
też lubię, ale bardziej za styl, a właściwie jego niedoczekane narodziny
Dodano po 1 minucie 31 sekundach:
delikatna nostalgia do nie nagram na ciebie dissu
Spoiler
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Ten @Burak to normalnie mentalista od kurestwa dystans, bo śmigając dzisiaj po pizzę z żabki (dobra), przypomniałem sobie jak od Ensona Niższego o dwie głowy do Tomba Leciało "Tombuś pedale". Rap nie gubi prawdy nawet jak się wozi bardzo dobrze podsumowuje cały ten numer. Nikt nigdy nikogo tak nie dojechał w pl hh.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2025, 12:23 przez Globe, łącznie zmieniany 1 raz.
żyjemy w matrixie
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Oprócz Nie Nagram Dla Ciebie Featu było jeszcze chyba Nie Nagram Na Ciebie Dissu?
Stamtąd Eripe wziął followup o tym że mi pizda się zagoi a ty nią zostaniesz na zawsze
Stamtąd Eripe wziął followup o tym że mi pizda się zagoi a ty nią zostaniesz na zawsze
Biorąc pod uwage że Tomb nie wytrzymał ciśnienia i kopał w drzwi mamy Ensona + najlepszy diss w pl rapie to niezłe zezłomowanie się tu odbyło.
Potem afrera z niewysłaniem płyt aż w koncu został inwestorem - bo tam nie trzeba nikomu cd wysyłać ani nikt na ciebie nic nie nagra.
Ogólnie dziwna ta kariera Ensona bo ewidentnie Kan wa kan powinno wyjść dużo wcześniej ale chyba szukał kogoś kto to puści to jako legal. Jest paru fajnych raperów których dobrze wspominam z tamtego okresu a już nic nie nagrywają.
Jak wam się diss podoba to można sprawdzić Kan wa kan a na dropboxie z tego co widziałem jest jego nielegal
Zostawiam link na Faraona
Potem afrera z niewysłaniem płyt aż w koncu został inwestorem - bo tam nie trzeba nikomu cd wysyłać ani nikt na ciebie nic nie nagra.
Ogólnie dziwna ta kariera Ensona bo ewidentnie Kan wa kan powinno wyjść dużo wcześniej ale chyba szukał kogoś kto to puści to jako legal. Jest paru fajnych raperów których dobrze wspominam z tamtego okresu a już nic nie nagrywają.
Jak wam się diss podoba to można sprawdzić Kan wa kan a na dropboxie z tego co widziałem jest jego nielegal
Zostawiam link na Faraona
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Tak, fajny trackulec
no i te pancze Ensona byly naprawde dobre2do5 pisze: ↑04 wrz 2025, 12:11 dobry był ten diss ensona, w ogóle on w odróżnieniu od takiego ripa to raczej miał łatkę zadziornego lamusa z mocnym freestylowym zacięciem a nie tryharda-wiecznego wyjaśniacza sceny, dzięki czemu jego diss lepiej się niósł i miał w sobie element w stylu łooo, ale dopierdolił zamiast yyy, to są te mordercze pancze?
jaram sie w chuj tym dwuwersemJego rap jest jak bierki - cienki i bardzo mało
Z niego wyciągnie nikogo nie ruszając
FUCK OFF MR LAHEY
Enson po wydaniu albumu w końcu był jeszcze jakkolwiek aktywny?
- Bunnymen77
Za dlugo zwlekał z tym albumem, bo był moment, ze byl na niego względny hype. Sam kupiłem i odsprzedałem niedawno nigdy go nie przesłuchując.
Sam beef jeden z lepszych na rodzimej scenie.
Sam beef jeden z lepszych na rodzimej scenie.
- bialyjelen
a czy dobrze mi sie kojarzy ze pierwotnie kan wa kan bylo wrzucone na kanal patokalipsy? 
to do niezłych graczy się enson przykleił
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Dlaczego "nie nagram dla ciebie featu" jest uważany za jeden z najlepszych dissów w plhh?
Dla mnie to taki forumowy truizm powtarzany tak długo, aż został przyjęty za fakty
Nie mówię, że to jakieś słabe ale jak się weźmie sam tekst przeczyta to nie jest to jakieś wybitnie mocarne, dużo robi bit i sposób podania
Dla mnie to taki forumowy truizm powtarzany tak długo, aż został przyjęty za fakty
Nie mówię, że to jakieś słabe ale jak się weźmie sam tekst przeczyta to nie jest to jakieś wybitnie mocarne, dużo robi bit i sposób podania
Popi.jaku
siła w głosie, to słynne delivery i charyzma, nawet jakby nie było tu żadnych argumentów i panczy to by się obroniło, ale są i lecą jeden za drugi, coś pięknego ciężko o lepsze zezłomowanie oponenta, ale żeby nie było że robię takiego loda na chuja ensona, to to przyspiaszanie pod koniec niepotrzebne
bit też kozak bitewny, przez Matek chyba zrobiony?
bit też kozak bitewny, przez Matek chyba zrobiony?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET