Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
jogi

Re: Ghostface Killah - Supreme Clientele 2 (2025)

Post autor: jogi »

gods bidness pisze: 26 sie 2025, 10:20 włączyć z lat 90.
też tak mam. Imo chodzi o brzmienie. Wydaje mi się że to wszystko psuje.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ale jednak rap kingoin będę bronił nadal. Jak gdzieś poleci to daje głośniej.
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

gods bidness pisze: 26 sie 2025, 9:58 Właściwie są jakieś sequele, które dowiozły i podtrzymały poziom protoplasty? Jedyne co mi się kojarzy to chronic 2001 i od biedy stillmatic.
Cuban Linx 2 jest wykurwiste, szkoda że płyta dziś już nieco zapomniana
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Waldek98

Post autor: Waldek98 »

Meet The Woo 2 - myślę, że powszechna opinia

Daz Dillinger – Retaliation Revenge & Get Back 2 - podrzucałem ten album na forum. Dla mnie jest świetny. Tak chciałbym żeby wyglądał album Daza w 2025. I oczywiście można mówić o znacznie słabszej sprzedaży (niż album z czasów Death Row) i wgl Daz dzisiaj troche zapomniany ale pod względem muzycznym, jak najbardziej album się broni.

Culture 3 - dwójka oczywiście była poniżej oczekiwań względem jedynki ale trzecia odsłona Culture, może nie jest jakąś kopalnią hitów ale to bardzo fajny album.

Dla mnie nie ale stosunkowo często słyszę, że ludzie propsują Documentary 2 czy tam 2,5. Ja osobiście nie podzielam opinii. Jedynka to klasyk przez duże "k", a reszta jednym uchem wleciała drugim wyleciała, poza pojedynczymi numerami.
Awatar użytkownika
gods bidness

Meet the woo i takie tam się nie liczy, bo to zwykły sequel, a mi chodzi o nawiązanie i powrót po latach do płyty, która w dorobku artysty ma miano kultowej.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

HEELS HAVE EYES 2
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Small

Post autor: Small »

kurde trochę mam problem z oceną tego albumu. pierwsza część (gdzieś do windows) to było takie 'meh' - wydawało się, że odgrzewanie kotleta i po co takie albumy w ogóle robić. Pierwszy (i chyba do tej pory mój ulubiony) utwór, który sobie zapuściłam drugi i trzeci raz i zrobiłam głośniej to Georgy Porgy. I w sumie im dalej tym bardziej mi się to wkręciło, jak zobaczyłam "beat box" na playliscie to miałam takie uczucie, że bedzie cringe, a tu w sumie naprawde fajny, klimatyczny kawałek. no i tak słucham i myślę, że są scratche, są cuty, twarde bębny. jest taki sentymentalny hiphop tutaj.
może nie jakoś super odkrywczy, ale nie jest tak źle, jak wydawało mi się, że będzie na początku.
Wydaje mi się, że Ghostface by zrobił lepiej, gdyby inaczej zatytuował album, bo sequel automatycznie rodzi porównania.
Szkoda niewykorzystanego potencjału w 'trial'. Moje ulubione momenty to wspomniany wcześniej Georgy Porgy, love me enymore, soul thang z tym surowym południowym bitem, metaphysics (super buja) i troche wyciszające album, cieplejsze, the zoom.

takie 5,5/10 dla mnie ten album, ale ostatecznie to w sumie była całkiem przyjemna godzina z dinozaurami z wutang
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

gods bidness pisze: 30 sie 2025, 13:09 mi chodzi o nawiązanie i powrót po latach do płyty, która w dorobku artysty ma miano kultowej
z takich co nawiązują mocniej niż tylko randomowo przypiętym tytułem to z kilku ostatnich lat pierwszym moim skojarzeniem jest Extinction Level Event 2 Busty, tym bardziej że przez dekadę przed i 5 lat po wydawał jakieś totalne gówno a ten album jest naprawdę dobry - czy jedynka jest kultowa to się można kłócić ale raczej przeważnie wymieniana jako czołówka bądź co bądź średniej ale jednak dyskografii
do tego Cuban Linx 2 oczywiście wspomniane wyżej, moim zdaniem zapomniane szczególnie poza Stanami głównie przez fakt że nie ma tego na streamingach chuj wie z jakiego powodu - jakaś dziwna licencja jest z blokadą regionalną która powoduje że nie da się tego albumu odpalić nie tylko u nas ale w całej Europie i nie wiem czy w innych miejscach poza Stanami też
Almighty So 2
Savage Mode 2
Detroit 2 - wiadomo to tylko Big Sean i nie są to jakieś arcydzieła ale jest on jednak dość sporym nazwiskiem i oba albumy z "serii" są ogólnie uważane za najlepsze w jego dyskografii
do tego jeszcze można jakieś rzeczy wymieniać jak DS2 czy Tana Talk 3 (która defakto jest 2 bo 1 nie istnieje w żadnym obiegu), tyle że te rzeczy się nie łapią pod kryterium kontynuacji kultowej pierwszej części w dorobku artysty bo o nie nikt nie daje jebania
pewnie jeszcze by się jakieś przykłady znalazły jeżeli ma to być "udany powrót po latach" a nie po prostu seria tłuczona co miesiąc, te od razu miałem w głowie
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

co to kurwa jest
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
sebring

boje sie sluchac tej plyty
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Klip do Metaphysics. Normalny, nie AI
Awatar użytkownika
gods bidness

Przyszedłem przypomnieć, że rap Kingpin to nadal jeden z lepszych bitów tego roku, a obecnie wolę ten niż mighty healthy.
Awatar użytkownika
sebring

sebring pisze: 25 wrz 2025, 22:57 boje sie sluchac tej plyty
Jest ok, ale co to z og klientela ma wspólnego? Szkoda, że wyszła tylko marketingowa wydmuszka z tego, nawet jeśli to jest wcale niezłe
ODPOWIEDZ