Tede mógłby mieć jedną z najlepszych dyskografii w polskim rapie gdyby nie robił takiej nadprodukcji i rozwadniania materiału. Bardzo często jakieś jego poboczne projekty, mixtejpy, odrzuty czy pierwotne wersje kawałków są o niebo lepsze niż to co serwuje na płytach zazwyczaj. Przy całej mojej sympatii do Tedzika i jego rapu, stwierdzam, że jego najlepsze płyty to dzieło przypadku. Inni raperzy mam wrażenie dużo lepiej czują jakość swojego materiału i nawet jak raz zrobią lepszy, raz gorszy to amplitudy nie są tak gigantyczne jak u Jacy. Nie znam innego rapera, który potrafi jednego roku nagrać gówno jak Mefistotedes w 2012 a rok później dojebać Elliminati, które wyciąga chłopa z niebytu. Albo w drugą stronę, rok po wydaniu Vanillahajs, które rozjebało rynek i ma tam szczytową formę, wypuszcza kiepskie Keptn, które zgasiło hajp na niego.
VerminatorX pisze: ↑01 wrz 2025, 12:59
Wracając do postów o gasnącej popularności Tedego i jego dywersyfikacji obdiorców - jestem pewien, że na pewno głodem nie przymiera i nie rwie sobie włosów z pleców, jak tu opchnąć wiecej płyt. Nadal dużo koncertuje, albumy nagrywa już pewnie jako hobby i przyzwyczajenie. Jeśli ma cokolwiek między uszami, to zadbał o oszczędności.
Pewnie hajs ma. Ktoś tu wrzucał wywiad na jakimś trawniku po koncercie gdzieś tam i opowiadał cały zajarany (bo to jeszcze przed drugim dissem na mesa było) jaki to zajarany nie wbije do studia i nie będzie tego nagrywał. Zajawka kipi i kipieć przestać nie chce. Chłop to robi całe życie, można śmiało powiedzieć, że to zapoczątkował i jako pierwszy pokazał na czym polega całe to flow, charyzma i pisanie tekstów. Żywa legenda, ale tym swoim przeciąganiem i nagrywaniem chujni po czterdziestce strasznie to rozwodnił. No tutaj to brzmiał jak podróżnik w czasie:
O kurwa, ale złotą łopatą żeś odkop zrobił. No wpierdolił ich tam przeokrutnie.
tede jest po prostu raperem z krwi i kości, który pewnie nawet myśli w rymach, ale przydałby mu się jakiś producent wykonawczy żeby to odfiltrować jakoś i wycisnąć esencje tylko
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Burak pisze: ↑01 wrz 2025, 13:15
tede jest po prostu raperem z krwi i kości, który pewnie nawet myśli w rymach, ale przydałby mu się jakiś producent wykonawczy żeby to odfiltrować jakoś i wycisnąć esencje tylko
Mądre
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Za dzieciaka zawsze chciałem być jak Tede, tylko z trochę lepszą potencją
stary Mesa od 1967 jest lekarzem, w 79 doktorat, 85 habilitacja, a od 93 profesura - jeszcze do niedawna przyjmował na konsutlacje, a profesorka to lekko 300 zł i więcej + był ordynatorem wiec trzymał pewnie hehe zeszycik hehe
swoja droga nie kardiochirurgia, a naczyniowa + angiologia + transplatancje - to se dalej konsultował mimo, że stary
Cz4rny1337 pisze: ↑01 wrz 2025, 13:21
swoja droga nie kardiochirurgia, a naczyniowa + angiologia + transplatancje - to se dalej konsultował mimo, że stary
Dajcie mi zamek, skurwysyny, może być ten w Książu
Zdecydowanie tak. Problem w tym, że ktoś z takim charakterem i narcystyczną osobowością nie da sobie powiedzieć "Jacku, ten numer jest w porządku, ale nie możemy dać go płytę bo nie pasuje stylem/jakością do reszty". Kogoś takiego pogoniłby po 1 dniu współpracy bo nikt mu nie będzie wmawiał, że jego kawałki nie są zajebiste (zawsze twierdzi, że są). On ogólnie ma problem z doborem singli i numerów na płyty od zawsze i co ciekawe jest tego świadomy. Mówił w wywiadach, że wiele jego największych hitów znalazło się na płytach pod wpływem ludzi, którzy mówili mu żeby dał na płytę albo na singiel a on chciał kompletnie wyjebać np. z Nie Banglasz tak było. Przy Vanillahajs z kolei zaprosił fanów do NWJ, puszczał im numery i głosowali które wchodzą. Gdyby zignorował ich wybory to by na płytę nie weszło Wyje Wyje Bane i kilka innych hitów. Od paru lat sam wybiera single i to słychać bo z reguły są to najgorsze kawałki z płyt xD W najnowszym wywiadzie mówił, że wybrał chujowo single na Vox Veritatis i właściwie żaden poza Ghost Writerem nie poleciał jakoś szerzej i znowu zjebał.
Sionek pisze: ↑01 wrz 2025, 13:25
Mówił w wywiadach, że wiele jego największych hitów znalazło się na płytach pod wpływem ludzi, którzy mówili mu żeby dał na płytę albo na singiel a on chciał kompletnie wyjebać np. z Nie Banglasz tak było
No na listę "odrzutów" trafił m.in ten kawałek, który spokojnie wpierdala połowę kawałków z właściwej płyty. Przecież ten bit tutaj to forteca.
Haczapurjan pisze: ↑01 wrz 2025, 13:24
Dajcie mi zamek, skurwysyny, może być ten w Książu
Książ – zabytkowy zamek w kompleksie zamkowym, zlokalizowany w wałbrzyskiej dzielnicy Książ na Pogórzu Wałbrzyskim, będący częścią Książańskiego Parku Krajobrazowego
---
Niech jakiś znawca języka się wypowie czy o dzielnicy mówi się "w Książu", a nie "na Książu".
Chyba, że Mes myślał, że zamek jest w miejscowości Książ, a nie w Wałbrzychu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Ruchacz Mes pasowałby tam idealnie z umiłowaniem do hulaszczego trybu życia, biorąc pod uwagę tragicznie romantyczną historię młodego hrabiego Aleksandra i homoorgie na zamku
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Haczapurjan pisze: ↑01 wrz 2025, 13:28
No na listę "odrzutów" trafił m.in ten kawałek, który spokojnie wpierdala połowę kawałków z właściwej płyty. Przecież ten bit tutaj to forteca.
Dlatego bardzo lubiłem jak do biletu na urodziny dodawał płytę z odrzutami przy Elliminati i Kurcie, bo mogłem sobie stworzyć wymarzoną wersję podmieniając słabe traki na te z odrzutów xD
Z kurort_rolson większość mi siada mocno, ale ten chyba najlepiej
Da się na YouTube przeczytać automatyczne transkrypcję całego filmiku? Kiedyś chyba można było? Poświęciłbym się dla dobra ogółu i przejrzał pobieżnie roast Mesa czy jakieś ciekawe pancze lecą
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2025, 13:39 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
scarz pisze: ↑01 wrz 2025, 13:35
Nie trzeba aż tak daleko szukać w Eliminati - jakim cudem on na singiel z Vox Veritatis nie puścił Wylotówki, czy Mylffów to nie idzie tego pojąć.
Chuj w uszach albo jakieś porażenie mózgowe, nie wiem. Tede jako maszyna do rapowania powinien siedzieć w studiu, napierdalać traki a ktoś kumaty kto ma wyczucie powinien wybierać co lepsze wysrywy i składać z nich płyty. W takim układzie Wieprz miałby gwarantowaną platynę za każdą płytę wydaną po Vanilli.
Ja ostatnio oglądałem, nic ciekawego, typowy roast, żarty typu hehe pracował w banku ale wyjebali go za picie (pracował w banku spermy huehue)
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Burak pisze: ↑01 wrz 2025, 13:37
Da się na YouTube przeczytać automatyczne transkrypcję całego filmiku? Kiedyś chyba można było? Poświęciłbym się dla dobra ogółu i przejrzał pobieżnie roast Mesa czy jakieś ciekawe pancze lecą
Ściągnij i mi wyślij to Ci wyślę transkrypcje w wordzie