Popieram.
[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
- Haczapurjan
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Dekada rapowania to już jest bardzo długo, później to już serio ciężary.
-
Nicmadrego
- Haczapurjan
To dziadzia stary człowiek a może. A mógł w zasadzie.
kiedyś mieszkania były tańsze
chyba, nie znam się
chyba, nie znam się
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Ten drugi diss Mesa taki sobie jako diss.
Jako kawałek jest nawet spoko, trochę zajeżdża bufonadą,
Można powiedzieć, że jest remis w sumie.
Chujowy beef o pietruszkę, można zamykać.
Jako kawałek jest nawet spoko, trochę zajeżdża bufonadą,
Można powiedzieć, że jest remis w sumie.
Chujowy beef o pietruszkę, można zamykać.
też tak myślałem, ale doszedłem do wniosku że dzięki beefowi Mesa czeka odkupienie jak kiedyś Tedego, ode mnie props
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
nowy album Tego Typa Mesa, kontynuacja TBZD - "Trze'a się było dorobić" - landlord psychorap, tylko dla rodziców i pięknych ludzi formatu niedostepnego dla jakiś zjebów, dla ludzi co narwali kiść fiutów i nie są 60tkami
wgl odświeżyłem dzisiaj trzea było zostać dresiarzem i jak ktoś serio uważa że mes wtedy lepiej rapował no to moge mu odpowiedzieć tylko - mhm tak tak 
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Treściowo było o niebo lepiej. Nie był jeszcze wtedy memem
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Zaprawdę powiadam Ci nawróć się i więcej nie grzesz takimi herezjami że teraz jest lepiej niż TBZD
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
to jest archetyp tryhardu - zmanierowane, wyegzaltowane, na siłę - jedno wielkie bleeehhhhh, antyteza hip hopu
jak ktoś tego słuchał w 2014 i sie jarał to rozumiem, ale po latach mowic że to jest dobre to o ja pierdziu. ezoteryka queby sie lepiej zestarzała niż to napięte gówno
jak ktoś tego słuchał w 2014 i sie jarał to rozumiem, ale po latach mowic że to jest dobre to o ja pierdziu. ezoteryka queby sie lepiej zestarzała niż to napięte gówno
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- gods bidness
Tede to chyba właśnie establishuje płynną transformację z rapera w redaktora, bo jak się nad tym zastanowić, to faktycznie od lat nie dał niczego mocnego. Ta jego nowa płyta nawet mi się podobał w kategoriach pop-rap, ale po paru przesłuchaniach już nigdy do niej nie wróciłem. W beefach z kolei jest żywym dowodem na to, że to zabawa dla młodych. No tak jak kiedyś potrafił, tak teraz nagrywa miałkie te dissy poczynając od Mesa, przez WSZ na tych przygłupach z internetu skończywszy. Niby dla niego to super zabawa, ale nie wygląda jakby się bawił, tylko męczył. No i sam, nomen omen, output chujowy - ktoś coś pamięta z dissu na WSZ, Szalonego Reportera albo Olejnika?
Powstaje pytanie, po co on to w ogóle nagrywał. Od zawsze powtarzam, że rap to muzyka dla młodych twórców i jak widać to po Pei, tak i po Tede i wielu innych. Brakuje młodzieńczego pazura, teścia, a fakt, że się jest na garnuszku Stanowskiego pewnie nie pomaga, przez co te dissy jakieś takie do bólu poprawne i bezprzesadne w wyrazie.
Ktoś tam pisał o starych płytach, sentymentach, koncertach. Porównywał do OSTR. Tyle że OSTR robił truskulowe podkłady na samplach, które się dobrze starzeją. Do dziś mi się zajebiście słucha Ja tu tylko sprzątam, Hollyłóódz itd. Tede zawsze gonił za Ameryczką i niech mi ktoś powie, która z tych jego starych płyt dobrze brzmi dzisiaj?
Chłop na przestrzeni kariery (a już na pewno od beefu z Peją) zawsze dywersyfikował swoje potencjalne targety jak się da. Od Dioxa, po Czarnego Furiata. Od Chady, po Tymka. Teraz młodzież na fali, to by chętnie nagrał z Matą i Bedoesem, a tak nagrywa z Modelkami, Leosią i Bambi, jako ten podstarzały "cool" wujek, co to żony nie ma, ale blanta zapali. Niewiele mu to jak widać daje i dzieli los większości starych kolegów po fachu. Zresztą dywersyfikacja trwa na przestrzeni okołomuzycznej - operacja tuning, serial tvn, bezele, mtv, stanowski. No łapał się tych chałtur jak się dało. Nawet na tour de france ostatnio pojechał.
No i tak właśnie trwa ta transformacja z rapera w redaktora od wszystkiego i niczego. I niech się trzyma tego Wuwunia, bo on w tym dużo lepiej wypada, jest rzetelniejszy i błyskotliwszy w tych programach. Taki bardziej lotny. Muzykę robi bo robi, ale nie widać w tym żadnego głodu. Byle na odpierdol wydać tę jedną płytę na rok, zawsze małym sumptem jakiś dochód wpadnie.
Zarobiłby na 4 mieszkania, to by był bardziej niezależny i robił, to co lubi. Tylko no właśnie co on lubi? Tupac, Biggie, Miller z Boysów. Pytany, zawsze mówił, że on słucha playlist a nie artystów.
Dodano po 7 minutach 28 sekundach:
Ktoś tam pisał o starych płytach, sentymentach, koncertach. Porównywał do OSTR. Tyle że OSTR robił truskulowe podkłady na samplach, które się dobrze starzeją. Do dziś mi się zajebiście słucha Ja tu tylko sprzątam, Hollyłóódz itd. Tede zawsze gonił za Ameryczką i niech mi ktoś powie, która z tych jego starych płyt dobrze brzmi dzisiaj?
Chłop na przestrzeni kariery (a już na pewno od beefu z Peją) zawsze dywersyfikował swoje potencjalne targety jak się da. Od Dioxa, po Czarnego Furiata. Od Chady, po Tymka. Teraz młodzież na fali, to by chętnie nagrał z Matą i Bedoesem, a tak nagrywa z Modelkami, Leosią i Bambi, jako ten podstarzały "cool" wujek, co to żony nie ma, ale blanta zapali. Niewiele mu to jak widać daje i dzieli los większości starych kolegów po fachu. Zresztą dywersyfikacja trwa na przestrzeni okołomuzycznej - operacja tuning, serial tvn, bezele, mtv, stanowski. No łapał się tych chałtur jak się dało. Nawet na tour de france ostatnio pojechał.
Zarobiłby na 4 mieszkania, to by był bardziej niezależny i robił, to co lubi. Tylko no właśnie co on lubi? Tupac, Biggie, Miller z Boysów. Pytany, zawsze mówił, że on słucha playlist a nie artystów.
Dodano po 7 minutach 28 sekundach:
Jak to jakiś uznany kardiochirurg, to spokojnie kilka baniek rocznie tulił.
ja tam wracam często do płytki "hajs, hajs, hajs" i jak dla mnie brzmi wciąż zajebiście, a tede tam topowa forma
- Haczapurjan
Vanillahajs to certyfikowany opus magnum, który okrył się potrójną platyną (coś, o czym Rycho Psycho może pomarzyć), Elliminati - Nie Banglasz taki sam hit, Kurt Rolson, nawet trochę Skrrrrt czy NOJI, tam są dobre kawałki. Tede jest wielki, Tede jest drogą.gods bidness pisze: ↑01 wrz 2025, 11:49 Tede zawsze gonił za Ameryczką i niech mi ktoś powie, która z tych jego starych płyt dobrze brzmi dzisiaj?
Tede mógłby wziąć przykład z kolegi Borixona i pożyć troszkę swoim życiem, zająć się zdrówkiem i troszkę odpocząć może. Ale pewnie równowartość domu pod Warszawą wciągnął nosem w latach 2015-2020 a teraz jak wytrzeźwiał, to głupio jednak i chce to odbić jak najszybciej.gods bidness pisze: ↑01 wrz 2025, 11:49 Zarobiłby na 4 mieszkania, to by był bardziej niezależny i robił, to co lubi.
edit: w sumie tak myślę, że Borixon to chyba największy wygryw tego hiphopa, a był dłuzej w infamii niż Tede. Tede nie musial na zmywaku w UK dorabiać
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2025, 11:56 przez JANPALONY, łącznie zmieniany 1 raz.
To znaczy że jego Ojciec ma już 80 lat, nie uprawia czynnie zawodu i jest na emeryturze - ciężko będzie go dalej doić z hajsu, na miejscu Mesa powoli bym się odcinał od ojca.
Stary Mesa to jest hustler full, dwie żony, piątka kidsów, skąd on miał pieniądze na 5 mieszkań + kamienice? Albo to są słynne old money na co wskazuje wers o służbie, albo Ojciec musiał robić potężne siano, najpewniej nie w Polsce. Tak obstawiam. Wyjechał do USA rozstając się z Matką Mesa i na miejscu już jako światowej klasy chirurg do robił się gigantycznego siana. Ale tak jak pisałem wcześniej, on ma już 80 lat, najwyższa pora kończyć te znajomość i odciąć się od flexu na 80 letniego ojca. Chyba że Mes ewentualnie liczy na jakiś spadek.
jak dostanie w spadku mieszkania i kamienice ojca, to będzie go doił nawet po śmierci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Bez kitu. Zabawne jest, że Tede wygrywa ten beef, ale jak idzie o pamięć to najłatwiej zapamiętać refren Suki i dupa silencio z tego drugiego. Liczę, że do trzech razy sztuka TDF teraz uderzy mocniej xD