Nie napisałem jeszcze dzisiaj, że za krótko na tym drugim bicie
I od razu runda tres
Zwycięstwa fundament
Tournament winner?
To znów pan Mes
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
killah pisze: ↑31 sie 2025, 20:28
świetna wytwórnia która nie wypromowała nikogo poza głównym ryjem
Ogólnie to prawda, ale Tede nigdy nie ukrywał, że Wielkie Joł powstało po to, żeby wydawać jego płyty tylko i wyłącznie. Nigdy nie chciał być wydawcą, miał parę prób jak Sistars czy PTP ale nie robił tego dobrze i się wycofał. Wszystko co potem wychodziło z WJ/NWJ było po koleżeńsku żeby koledzy nie musieli się bawić w biurokrację i jakieś zakładanie działalności żeby podpisywać umowy na dystrybucję czy klipy. W jakimś wywiadzie mówił, że jak chcesz to masz logo WJ do dyspozycji, wrzuci info o twojej płycie do siebie na socjale, pomoże ogarnąć tłocznię i to tyle. Nawet już Ablowi (świetny, niedoceniony raper) kiedyś mówił, żeby poszukał sobie jakiejś wytwórni która da mu dobry kontrakt i jakiś sensowny budżet na promocję bo Tede nie może mu dać nić ponad wyżej wymienione, ale z jakiegoś powodu się Abel nie zdecydował.
W ogole wyobrażacie sobie wynajmować jedno z tych czterech mieszkań od Ryszarda Szmidta (w mesowskim zarządzie powierniczym)? Przeciez w sytuacji gdy np. serwery inpostu mają awarie i najemca spóźnia się 2 dni z czynszem, albo kończy się umowa i chciałby odzyskać kaucję, to na pewno nie kończy się na napierdalaniu w domofon. Może jeszcze gdyby chodziło o samego Mesa to mógłby odpuścić, ale przez to że te mieszkania są Ryszarda, a rodziny się nie tyka, to takie sprawy nabierają innego wymiaru
saturn pisze: ↑11 lis 2025, 21:56
jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
@Sionek dobrze podsumowałeś. Tede nigdy nie miał spiny z Wuwuniem, bo Wuwunio był najmniej znaczącym pionkiem w WJ. W sumie to zabawne, że z szeregowca, który Tedemu latał koło flaka WW10S urósł do rangi najbliższego sojusznika zaraz za Michem i Ablem.
dr zjeb pisze: ↑31 sie 2025, 20:16
Lecz za "Klątwę Jeziora Tukum" dziękujemy mu!
Nieironicznie, jedna z niewielu dobrych rzeczy jakie wypuścił WuWunio na tym swoim kanale, gdzie monetyzował upośledzonych i zaburzonych psychicznie, żeby nie użyć mocniejszych słów. Był vibe takiego horroru typu found footage jak "Blair Witch Project", natomiast ten luźny sequel w postaci "Doliny Trzech Spawów" to już kupa straszna i widać, że przegrzał formułę.
VerminatorX pisze: ↑31 sie 2025, 21:31
Czy ja wiem, czy tak bardzo ich doił? W sumie to nigdy nie kręcił z nich otwartej beki, wręcz robił im pozytywny PR.
No brał ich pod chuja, nie ma co pierdolić i umówmy się - nigdy ich nie postrzegał w kategoriach prawdziwych kolegów. Nawet mu tam zarzucali, że jak ten Tiger się zawinął z tego świata, to WuWunio się wysrał na to wszystko. Natomiast "doił" to złe słowo, bo to przecież nie było tak, że miał z nimi jakąś umowę podpisaną i im tantiemy odpalał. Po prostu kręcił na nich wyświetlenia i tyle, chociaż oni pewnie też na tym skorzystali w jakimś tam stopniu. Inna sprawa, że już byli relatywnie znani wtedy, inaczej WuWunio nie brałby ich do siebie na kanał. Nie zmienia to faktu, że "Tukum" będę zawsze ciepło wspominał i nawet odpalam sobie to raz na parę lat.
Niee wiem. Co jak co, ale Wuwunia zawsze miałem za w miarę spoko ziomka. Dobrze, że to on nawiązał z nimi youtubową kooperację, bo kto inny by ich gorzej potraktował.
Tede i WuWunio czytajacy reklamy w kanale zero to dopiero zenada. Raz byla sytuacja, ze WuWunio i chyba Tede rozmawiali z powstańcem i nagle WuWunio musial przerwac rozmowe bo zapomnial powiedziec reklamy
VerminatorX pisze: ↑31 sie 2025, 21:48
Niee wiem. Co jak co, ale Wuwunia zawsze miałem za w miarę spoko ziomka. Dobrze, że to on nawiązał z nimi youtubową kooperację, bo kto inny by ich gorzej potraktował.
Źle na tym nie wyszli, akurat tego nigdy nie twierdziłem. Po prostu Marcinek miał w tym interes i tyle, nic osobistego, normalna transakcja.
A Tede siedzi cicho jak mysz pod miotłą, bo na pewno w pocie czoła kleci jakieś linijki. Mam przynajmniej taką nadzieję i będę się kurczowo jej trzymać. Aż do czwartku do północy zanim znowu się zawiodę
YP_ pisze: ↑31 sie 2025, 21:54
Tede i WuWunio czytajacy reklamy w kanale zero to dopiero zenada. Raz byla sytuacja, ze WuWunio i chyba Tede rozmawiali z powstańcem i nagle WuWunio musial przerwac rozmowe bo zapomnial powiedziec reklamy