[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
killah

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: killah »

Sionek pisze: 31 sie 2025, 20:22 Wuwunio się oświadczył Luizie na urodzinach Tedego
ja pierdole jakie upodlenie
Sionek pisze: 31 sie 2025, 20:22 Wuwunio przed Kanałem Zero miał raczej sporadyczne kontakty z Tedzikiem i widywali się po parę razy w roku
świetna wytwórnia która nie wypromowała nikogo poza głównym ryjem
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

No to Mesowi można oddać, że o ile dobrze kojarzę Knapowi i Lehowi faktycznie pomógł w stopniu znaczącym.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Nie napisałem jeszcze dzisiaj, że za krótko na tym drugim bicie

I od razu runda tres
Zwycięstwa fundament
Tournament winner?
To znów pan Mes
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Bo to po prostu lepszy czlowiek tylko stasiak cwel jebany zdradzal zone z jakas menelica w kiblu robiac skorpiony jezorem pod numery skolima

I od razu runda tres
To zwycięstwa fundament
Tournament winner?
To znów pan Mes

Caly czas na ripicie w glowie :joint:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Sionek

Post autor: Sionek »

killah pisze: 31 sie 2025, 20:28 świetna wytwórnia która nie wypromowała nikogo poza głównym ryjem
Ogólnie to prawda, ale Tede nigdy nie ukrywał, że Wielkie Joł powstało po to, żeby wydawać jego płyty tylko i wyłącznie. Nigdy nie chciał być wydawcą, miał parę prób jak Sistars czy PTP ale nie robił tego dobrze i się wycofał. Wszystko co potem wychodziło z WJ/NWJ było po koleżeńsku żeby koledzy nie musieli się bawić w biurokrację i jakieś zakładanie działalności żeby podpisywać umowy na dystrybucję czy klipy. W jakimś wywiadzie mówił, że jak chcesz to masz logo WJ do dyspozycji, wrzuci info o twojej płycie do siebie na socjale, pomoże ogarnąć tłocznię i to tyle. Nawet już Ablowi (świetny, niedoceniony raper) kiedyś mówił, żeby poszukał sobie jakiejś wytwórni która da mu dobry kontrakt i jakiś sensowny budżet na promocję bo Tede nie może mu dać nić ponad wyżej wymienione, ale z jakiegoś powodu się Abel nie zdecydował.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

W ogole wyobrażacie sobie wynajmować jedno z tych czterech mieszkań od Ryszarda Szmidta (w mesowskim zarządzie powierniczym)? Przeciez w sytuacji gdy np. serwery inpostu mają awarie i najemca spóźnia się 2 dni z czynszem, albo kończy się umowa i chciałby odzyskać kaucję, to na pewno nie kończy się na napierdalaniu w domofon. Może jeszcze gdyby chodziło o samego Mesa to mógłby odpuścić, ale przez to że te mieszkania są Ryszarda, a rodziny się nie tyka, to takie sprawy nabierają innego wymiaru
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

zakładając że Piotr jest w stanie ogarnąć kto się kiedy spóźnia.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Piotr sie nie pierdoli w tancu. Jak sie spoznia to usuwa, proste.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

@Sionek dobrze podsumowałeś. Tede nigdy nie miał spiny z Wuwuniem, bo Wuwunio był najmniej znaczącym pionkiem w WJ. W sumie to zabawne, że z szeregowca, który Tedemu latał koło flaka WW10S urósł do rangi najbliższego sojusznika zaraz za Michem i Ablem.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

dr zjeb pisze: 31 sie 2025, 20:16 Lecz za "Klątwę Jeziora Tukum" dziękujemy mu!
Nieironicznie, jedna z niewielu dobrych rzeczy jakie wypuścił WuWunio na tym swoim kanale, gdzie monetyzował upośledzonych i zaburzonych psychicznie, żeby nie użyć mocniejszych słów. Był vibe takiego horroru typu found footage jak "Blair Witch Project", natomiast ten luźny sequel w postaci "Doliny Trzech Spawów" to już kupa straszna i widać, że przegrzał formułę.
VerminatorX

@Haczapurjan Czy ja wiem, czy tak bardzo ich doił? W sumie to nigdy nie kręcił z nich otwartej beki, wręcz robił im pozytywny PR.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

2rzyn pisze: 31 sie 2025, 21:24 Piotr sie nie pierdoli w tancu.
czyli rucha pod kołdrą przy zgaszonym świetle a taki hustler w rapie i na social mediach@Bolo
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

VerminatorX pisze: 31 sie 2025, 21:31 Czy ja wiem, czy tak bardzo ich doił? W sumie to nigdy nie kręcił z nich otwartej beki, wręcz robił im pozytywny PR.
No brał ich pod chuja, nie ma co pierdolić i umówmy się - nigdy ich nie postrzegał w kategoriach prawdziwych kolegów. Nawet mu tam zarzucali, że jak ten Tiger się zawinął z tego świata, to WuWunio się wysrał na to wszystko. Natomiast "doił" to złe słowo, bo to przecież nie było tak, że miał z nimi jakąś umowę podpisaną i im tantiemy odpalał. Po prostu kręcił na nich wyświetlenia i tyle, chociaż oni pewnie też na tym skorzystali w jakimś tam stopniu. Inna sprawa, że już byli relatywnie znani wtedy, inaczej WuWunio nie brałby ich do siebie na kanał. Nie zmienia to faktu, że "Tukum" będę zawsze ciepło wspominał i nawet odpalam sobie to raz na parę lat.
VerminatorX

Niee wiem. Co jak co, ale Wuwunia zawsze miałem za w miarę spoko ziomka. Dobrze, że to on nawiązał z nimi youtubową kooperację, bo kto inny by ich gorzej potraktował.
YP_

Post autor: YP_ »

Tede i WuWunio czytajacy reklamy w kanale zero to dopiero zenada. Raz byla sytuacja, ze WuWunio i chyba Tede rozmawiali z powstańcem i nagle WuWunio musial przerwac rozmowe bo zapomnial powiedziec reklamy
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

śmiałes się z tigera zjebie? pieknego człowieka formatu nie dostępnego dla Ciebie
Awatar użytkownika
Haczapurjan

VerminatorX pisze: 31 sie 2025, 21:48 Niee wiem. Co jak co, ale Wuwunia zawsze miałem za w miarę spoko ziomka. Dobrze, że to on nawiązał z nimi youtubową kooperację, bo kto inny by ich gorzej potraktował.
Źle na tym nie wyszli, akurat tego nigdy nie twierdziłem. Po prostu Marcinek miał w tym interes i tyle, nic osobistego, normalna transakcja.

A Tede siedzi cicho jak mysz pod miotłą, bo na pewno w pocie czoła kleci jakieś linijki. Mam przynajmniej taką nadzieję i będę się kurczowo jej trzymać. Aż do czwartku do północy zanim znowu się zawiodę :wall:
YP_ pisze: 31 sie 2025, 21:54 Tede i WuWunio czytajacy reklamy w kanale zero to dopiero zenada. Raz byla sytuacja, ze WuWunio i chyba Tede rozmawiali z powstańcem i nagle WuWunio musial przerwac rozmowe bo zapomnial powiedziec reklamy
Spróbuj moich cukierków........KRZYŚKI
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Mietek pisze: 31 sie 2025, 20:32 No to Mesowi można oddać, że o ile dobrze kojarzę Knapowi i Lehowi faktycznie pomógł w stopniu znaczącym.
no z tym lehem to bym polemizował, ike ibeabuchi albo len bias polskiego rapu jednak pod inną egidą chyba by skrzydła szerzej rozwinął
Ostatnio zmieniony 31 sie 2025, 23:49 przez eddy_wata, łącznie zmieniany 2 razy.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

a kubie knapie pomogl rozwinac alkoholizm
ODPOWIEDZ