[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

MonsieurHibou

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: MonsieurHibou »

Sivestro pisze: 30 sie 2025, 19:35 Szukanie hakera żeby po IP łapać hejterow to jest najwyższy wymiar boomerstwa, nie radzenia sobie z hejtem, nie rozumienia internetu i padnietej psychy

Przemek Rudzki 10 lat temu na Twitterze napisał coś podobnego że jego znajomy szuka cię już po IP i zobaczymy czy będziesz takim kozakiem - i do tej pory jest mu to wypominane i wyśmiewane.

Kurwa ale wstyd Mes, ale wstyd i przypał. Ty boomerze...
W dobrej wierze zakładam, że mu nie chodzi o hejty na niego tylko bardziej o rzeczy o Pjusie, które się tam pojawily. Jak to, że ktoś mówi, że cieszy się, że zdechł, że chodzi mu szczać na grób i innych parę takich sympatycznych przemyśleń. Dałbym screena, ale jestem boomerem i nie wiem czy się da bezpośrednio, a nie chce mi się na żaden hosting wrzucać i linkować, bo jestem na telefonie. Czy "straszenie" hakerami jest dobrym zagraniem? Skądże. Ale przynajmniej gdzieś tam zrozumiałe.

Imo w ogóle wygląda jakby Mes obrał w tym dissie nową strategię. Krytykują go za wyniosłość i egotop, więc bierze to na klatę i wyolbrzymia (imo nawet fajnie to działa, tylko tu kurwa nie ma panczlajnów i sensownych zarzutów/odbić, a zawsze myślałem, że o to chodzi w dissach, o ja naiwny). Trochę jakby celował w pójście w postać a la Testoviron i teraz trochę radykalizuje i hiperbolizuje przekaz. Być może po to, by mieć wrażenie odzyskanej kontroli nad tym jak ludzie go odbierają (bo inaczej ego ucierpi).

A teksty Mesa o synu na relacjach imo fatalna, tania zagrywka emocjonalna i manipulacja, by przekonać do siebie część słuchaczy, na których to zadziała. Tede nawet pół słówka negatywnego nie powiedział o jego rodzinie, jedynie o niej wspomniał. Zwłaszcza że gdy zarzucaja Mesowi klasizm to ten się broni, że to beef a nie bajki z mchu i paproci. Brak konsekwencji.

Co do tureckich (?) kont i followów - ostrożny byłbym z oskarżaniem Mesa o ich kupno. Nawet u mnie na insta pojawiają się dziwaczne obserwacje, pewnie boty i scamy. Zakładam, że na sporych kontach pojawia się tego dużo więcej. Choć wiadomo, mogę się mylić, natomiast i tak Mes robi dość dużo żeby do siebie słuchaczy zniechęcić, nie trzeba szukać nowych rzeczy na siłę.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2025, 19:56 przez MonsieurHibou, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Założę się że to szukanie hejterow przez IP Glamrap przeklei i zrobi artykuł, wrzuci na FB i będzie znowu hejt na Mesa że mu się odkleiło xD

A najlepsze że on sobie sam to robi

@MonsieurHibou te konta były/są hinduskie - dlatego zostawiłem 10% szans że to błąd insta

A co do tych postów kilku takich stricte chamsko trollowych to też mi mignely, ale ze 3 albo 4, szukanie hakera to overreact mocny i naiwność że coś takiego da się zrobić xd
Ostatnio zmieniony 30 sie 2025, 19:59 przez Sivestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Podejrzewam, że chodzi o tego typu komentarze.

Wielkie 5 dla WasObrazek
MonsieurHibou

O dokładnie o ten komentarz mi chodzilo
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Najlepszy beef w polskim rapie, żaden tyle emocji i beki nie dostarczył.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

kto takie komentarze pisze :what:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

No kurwa trochę się mu nie dziwię, ten komentarz to jest sroga przeginka :what:
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Przez takie gowna zamknęli komcie na glamie
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 teraz udowadniasz, że jakieś tam rodziny przetrwały.
to są przykłady, pierwsze które nasuwają mi się na myśl i ilustrują zjawisko o którym piszę, czy ty oczekujesz ode mnie, na forum hiphopowym, że wyjebię tu z habilitacją na ten temat? książką profesorską?
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 to, że jednostki przetrwały, nie oznacza, że nie doszło po 45 roku do wielkiej zmiany w strukturze społecznej.
co innego struktura społeczna, co innego elity
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 google mówi że w 80 latach tylko 20 procent inteligencji wywodzilo się z inteligencji przedwojennej
nawet jak to brać za dobrą monetę, to sobie porównaj co to znaczyło być inteligentem przed wojną (i jaką to pozycję społeczną dawało), a jaką powojnie, to są dwa różne zjawiska społeczne
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 to nie wystarczy, żeby mówić o przeoraniu hierarchii? bo jak nie to i nie pierwsi sekretarze czy ministrowie to rozumiem że roztworscy i Radziwiłłowie udowadniają tezę odwrotna.
w elitach jest generalnie ciągłość po 45 (co nie oznacza, że nie było kooptacji nowych ludzi), bo jest ciągłość osób dysponujących kapitałem społecznym i kulturowym, jeżeli może być mowa o zmianach, to ewolucyjnych, bo to wymaga czasu, natomiast do 45 minęło sporo czasu i jak porównujesz przedwojnie do współczesności (kiedy coraz znaczniejszą rolę, pytanie na jak długo, odgrywa kapitał ekonomiczny), to pewnie, że różnice znajdziesz, natomiast zmitologizowany rok 1945 (a szerzej okres stalinowski) nie jest żadną rewolucyjną cezurą
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 w sumie ja nie wiem o co ci chodzi. ja mówie, że pozowanie na arystokratę to pajacerka
no i to znakomicie pasuje do hiphopu, a że w plhh nikt tego wcześniej nie robił to jest fresh
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 w Polsce po 45 nie ma prawdziwej arystokracji, gdyż albowiem zostali oni zmieceni przez komunę
nie zostali, ty się za bardzo przywiązujesz do reformy rolnej i odebranych jakichś 100 ha, jakby to była rzecz determinująca ich pozycję społeczną
tak samo jakbyś mówił, że kultura ludowa nie istnieje, bo nikt już nie napierdala na wsi cepami młócki w tempie na 3
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 to że jakieś rodziny podtrzymały kapitał kulturowy i pamięć o przedwojniu chuja tu znaczy
i kapitał społeczny, a przede wszystkim utrzymały swoją pozycję w hierarchii społecznej (wiadomo nie wszyscy, czasem się spada), to ciągle jest duża część górnych 3 centyli w polsce
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 bo tak czy siak tacie Piotrk bliżej kulturowo do taty Jacka czy mojego taty
twojego starego nie znam, to się nie wypowiem, ale generalnie nikt tu nie pisał, że oni są z innych światów, raczej tu wszystkich lekko dziwiło jak podobni pod każdym względem są do siebie mes i tede
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 niż ludziom pochodzącym z różnych klas społecznych w uk czy Francji
i w polsce przede wszystkim, polska jest mocno rozwarstwiona społecznie, bardziej niż się potocznie wydaje i bardziej może nawet niż zachód europy, zwłaszcza wyjmując z równania różnych czarnych i łaciatych (bo element napływowy)
Awatar użytkownika
Sivestro

To jest typowy ragebait i przez to że Mes teraz kompromituje się szukając hakerów to twórca tego komentarza osiągnął swój cel
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

AideN pisze: 30 sie 2025, 19:52 Jak się kompromitować to już kurwa po całości, jeszcze jeden diss i zakończy się to w szpitalu psychiatrycznym
nowy belomndo tylko że boomerowy
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Burak pisze: 30 sie 2025, 20:03 kto takie komentarze pisze :what:
ślizgawka to jest ostoja normalności bez kitu, komentarze na ig/fb to jest wylęgarnia oszołomów, na jakikolwiek temat
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
MonsieurHibou

Sivestro pisze: 30 sie 2025, 19:56 Założę się że to szukanie hejterow przez IP Glamrap przeklei i zrobi artykuł, wrzuci na FB i będzie znowu hejt na Mesa że mu się odkleiło xD

Dokladnie tak, dlatego nawet jeżeli chodzi o te posty o Pjusie, to bardzo złe zagranie, bo i tak Mes jest obecnie jebany - uwaga, hot take - nieco na wyrost i to wmawianie mu odklejki przez cały świat może z czasem skończyć się rzeczywistą odklejką - taka samospełniająca się przepowiednia. Ale ja ogólnie nie jestem fanem tłumów z pochodniami, a tak to dla mnie trochę wygląda. Pierdolnie coś glupiego, nagra zły kawałek, jest egotopem - ok. Ale czy to zbrodnia? A to, co się dzieje w komentarzach, portalach i ogólnej dyskusji wokol Mesa jest już bardzo niezdrowe. Z kolei on w emocjach i zacietrzewieniu próbuje gasić pożar ogniem i to wygląda dosc smutno ogólnie.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2025, 20:13 przez MonsieurHibou, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

przedszkolanek pisze: 30 sie 2025, 20:05
moore pisze: 30 sie 2025, 19:28 google mówi że w 80 latach tylko 20 procent inteligencji wywodzilo się z inteligencji przedwojennej
nawet jak to brać za dobrą monetę, to sobie porównaj co to znaczyło być inteligentem przed wojną (i jaką to pozycję społeczną dawało), a jaką powojnie, to są dwa różne zjawiska społeczne
przedszkolaneq gdy: fakty
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Sivestro

MonsieurHibou pisze: 30 sie 2025, 20:09
Sivestro pisze: 30 sie 2025, 19:56 Założę się że to szukanie hejterow przez IP Glamrap przeklei i zrobi artykuł, wrzuci na FB i będzie znowu hejt na Mesa że mu się odkleiło xD

Dokladnie tak, dlatego nawet jeżeli chodzi o te posty o Pjusie, to bardzo złe zagranie, bo i tak Mes jest obecnie jebany - uwaga, hot take - nieco na wyrost i to wmawianie mu odklejki przez cały świat może z czasem skończyć się rzeczywistą odklejką - taka samospełniająca się przepowiednia. Ale ja ogólnie nie jestem fanem tłumów z pochodniami, a tak to dla mnie trochę wygląda. Pierdolnie coś glupiego, nagra zły kawałek, jest egotopem - ok. Ale czy to zbrodnia? A to, co się dzieje w komentarzach, portalach i ogólnej dyskusji wokol Mesa jest już bardzo niezdrowe. Z kolei on w emocjach i zacietrzewieniu próbuje gasić pożar ogniem i to wygląda dosc smutno ogólnie.
Też się zgadzam że hejt na niego jest przesadzony i nieproporcjonalny, także +1
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

eddy_wata pisze: 30 sie 2025, 20:08 ślizgawka to jest ostoja normalności bez kitu, komentarze na ig/fb to jest wylęgarnia oszołomów, na jakikolwiek temat
Bez kitu, czasem się tu parę osób poprztyka, ale jednak jakiś poziom dyskusji jest w porównaniu do innych miejsc w internecie i to wcale nie elitaryzm
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

nie no Mes znajduj IP i dojezdzaj frajera za taki komentarz
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

kon rafal pisze: 30 sie 2025, 19:58 Podejrzewam, że chodzi o tego typu komentarze.

Wielkie 5 dla WasObrazek
Mes jak to czytasz to
Tak, na Instagramie można ukryć komentarz pod własnym postem, wybierając opcję "Ukryj" pod danym komentarzem. Komentarz będzie widoczny tylko dla Ciebie i osoby, która go dodała, a dla innych użytkowników zniknie.
i jest duża szansa, że taki typ nawet nie zauważy, że jego komentarza już nie widać, a tak sam się prosisz o 30 takich komentarzy, bo ludzie widzą, że cię to rusza.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
YP_

Post autor: YP_ »

tu trole tego pokroju bylyby szybko wyjasnione. inna sprawa, ze w przypadku tych komentow o pjusie, to celowa zagrywka, zeby sprowokowac mesa, co chyba niestety sie udalo. jednak, no tez trudno sie dziwic
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

przedszkolanek pisze: 30 sie 2025, 18:55 jaruzelski herbu ślepowron
zajebisty matching z jego trwałym uszkodzeniem wzroku i wojskowa rada ocalenia narodowego
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ODPOWIEDZ