W dobrej wierze zakładam, że mu nie chodzi o hejty na niego tylko bardziej o rzeczy o Pjusie, które się tam pojawily. Jak to, że ktoś mówi, że cieszy się, że zdechł, że chodzi mu szczać na grób i innych parę takich sympatycznych przemyśleń. Dałbym screena, ale jestem boomerem i nie wiem czy się da bezpośrednio, a nie chce mi się na żaden hosting wrzucać i linkować, bo jestem na telefonie. Czy "straszenie" hakerami jest dobrym zagraniem? Skądże. Ale przynajmniej gdzieś tam zrozumiałe.Sivestro pisze: ↑30 sie 2025, 19:35 Szukanie hakera żeby po IP łapać hejterow to jest najwyższy wymiar boomerstwa, nie radzenia sobie z hejtem, nie rozumienia internetu i padnietej psychy
Przemek Rudzki 10 lat temu na Twitterze napisał coś podobnego że jego znajomy szuka cię już po IP i zobaczymy czy będziesz takim kozakiem - i do tej pory jest mu to wypominane i wyśmiewane.
Kurwa ale wstyd Mes, ale wstyd i przypał. Ty boomerze...
Imo w ogóle wygląda jakby Mes obrał w tym dissie nową strategię. Krytykują go za wyniosłość i egotop, więc bierze to na klatę i wyolbrzymia (imo nawet fajnie to działa, tylko tu kurwa nie ma panczlajnów i sensownych zarzutów/odbić, a zawsze myślałem, że o to chodzi w dissach, o ja naiwny). Trochę jakby celował w pójście w postać a la Testoviron i teraz trochę radykalizuje i hiperbolizuje przekaz. Być może po to, by mieć wrażenie odzyskanej kontroli nad tym jak ludzie go odbierają (bo inaczej ego ucierpi).
A teksty Mesa o synu na relacjach imo fatalna, tania zagrywka emocjonalna i manipulacja, by przekonać do siebie część słuchaczy, na których to zadziała. Tede nawet pół słówka negatywnego nie powiedział o jego rodzinie, jedynie o niej wspomniał. Zwłaszcza że gdy zarzucaja Mesowi klasizm to ten się broni, że to beef a nie bajki z mchu i paproci. Brak konsekwencji.
Co do tureckich (?) kont i followów - ostrożny byłbym z oskarżaniem Mesa o ich kupno. Nawet u mnie na insta pojawiają się dziwaczne obserwacje, pewnie boty i scamy. Zakładam, że na sporych kontach pojawia się tego dużo więcej. Choć wiadomo, mogę się mylić, natomiast i tak Mes robi dość dużo żeby do siebie słuchaczy zniechęcić, nie trzeba szukać nowych rzeczy na siłę.