Tak miał wyjebane że zamiast go olać albo w jakimś kawałku się odnieść w dwóch czy czterech wersjach, prawie go zabił
[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
-
jagodziana
Musieli nagrać diss jeden jak i drugi. Spore naciski ze strony fanbase'ów, finalnie obaj zyskali.
Mniej więcej na taką karierę za samego skilla zasłużył Quebonafide
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Ogólnie zgadzam się z tobą i to jest efekt podejścia do tematu.
Jeden napisze, że bit z "co cie boli" to autodiss ale wtedy z "mam wyjebane" w sumie też. Dla mnie to powerplay, że "twoi idole dają bit żebym cię rozjebał".
Inny da, że to beka że zdjęli "helikopter w ogniu" bo przecież się środowisko rozwinęło na samplingu ale z drugiej strony to też jest powerplay że zostaje ściągnięty diss twojego oponenta (chociaż mam wątpliwości ile Eripe tutaj się przyłożył do tego). Efektem tego jest, że teraz track w najlepszej wersji lata po megauploadzie zamiast na streamingach.
Dla jednego beką jest to, że gościu się złożył od łokcia jak origami ale dla mnie to jakiś cyrk, że będąc na zupełnie innym poziomie materialno-społecznym jesteś w stanie to wszystko zaryzykować bo typ nawinął "że twój gang to chodzi na psy zeznawać" xD
Wersy o byciu grubym są nudne bo ile można ale o byciu alkoholikiem albo zwracanie uwagi na różnice wieku już jest spoko.
Ja nie kupuje absolutnie tego w jaki sposób ten beef się zakończył. To typ jest gnębicielem i zakałą polskiej sceny a ty sobie tak odpuszczasz nawet nie wrzucając acapelli, żeby to żyło bez twojego udziału? Gdyby Peja miał tyle miłosierdzia co Bedi to po beefie z Tede ten drugi by robił Tour de Poznan po wszystkich klubach w mieście.
Jedyne co to bekowy jest ten wers w refrenie. Mógł Eripe więcej wysiłku włożyć w tekst.
Jedno jest pewne, wygrała slizgawka bo odżyła a przez oba beefy przegrali wszyscy terapeuci w kraju.Ja mam w Ciebie wyjebane, a Ty dziobem — kłap, kłam
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Ładnie podsumowane props
Dodano po 35 minutach 7 sekundach:
"Skoro tak dbasz o ziomków jak o rodzinę,
To czemu przez głupotę ich tak kurwa naraziłes"
Są jednymi z mocniejszych w tym beefie i szkoda że przeszły bez większego echa, bo dla mnie to mocny argument.
Dodano po 35 minutach 7 sekundach:
Dlatego uważam że wersy Eripe z Rapuj Kurwo:
"Skoro tak dbasz o ziomków jak o rodzinę,
To czemu przez głupotę ich tak kurwa naraziłes"
Są jednymi z mocniejszych w tym beefie i szkoda że przeszły bez większego echa, bo dla mnie to mocny argument.
ten argument jest w chuj głupi, jak kurwa naraził xd
nie kupuje tego że no bo eripe mogl umrzec a wtedy by sponsorzy od 2115 się odwrócili, dla mnie brzmi to mega głupio
nie kupuje tego że no bo eripe mogl umrzec a wtedy by sponsorzy od 2115 się odwrócili, dla mnie brzmi to mega głupio
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- przedszkolanek
jeżeli to są najmocniejsze wersy eripe (a tak być może), to nic dziwnego, że przejebał jak leszcz
A dla mnie rozsądne bo życie jest kurwa nieprzewidywalne i chujowe
Nawet Słoń w wywiadach mówił że jak jesteś porobiony albo najebany to weź kurwa nie bij się z nikim na mieście, nie daj się sprowokować, bo przypiszą ci napaść, a nie daj boze gość upadnie głową w krawężnik i masz przejebane życie, mówił że miał w chuj takich przypadków wśród znajomych którzy źle skończyli
Bedoes był trzeźwy przy tym, czyli czysta głupota i emocje przeważyły u niego nawet, nie da się usprawiedliwić tego używkami.
Nawet Słoń w wywiadach mówił że jak jesteś porobiony albo najebany to weź kurwa nie bij się z nikim na mieście, nie daj się sprowokować, bo przypiszą ci napaść, a nie daj boze gość upadnie głową w krawężnik i masz przejebane życie, mówił że miał w chuj takich przypadków wśród znajomych którzy źle skończyli
Bedoes był trzeźwy przy tym, czyli czysta głupota i emocje przeważyły u niego nawet, nie da się usprawiedliwić tego używkami.
Nie znałeś mnie z tej strony bo moja domena to wpierdol. com
Karcę debili dlatego spierdalaj stąd boże już prędko mendo
Mam pierdolnięcie dlatego się boją pedały i miękną wiem to
Karcę debili dlatego spierdalaj stąd boże już prędko mendo
Mam pierdolnięcie dlatego się boją pedały i miękną wiem to
Mój styl życia to Piątkowo
no spoko ale co to ma do narażania składu, każdy by se tam obecnie bez Bedoesa poradził raczej
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- gods bidness
A nawet jakby sobie nie poradził, to oni nie są upośledzonymi ośmioletnimi sierotami, a Bedoes ich ojcem, żeby opowiadać, że ich naraził, bo jakiemuś najebanemu obszczymurowi dał w mordę.
Jak jesteś dorosłym inteligentnym człowiekiem i masz rodzinę (tak, 2115 to rodzina, tak się nazywają), to nie atakujesz z błahego powodu jakiegoś lumpa zapominając chwilowo o możliwych konsekwencjach i nie narażasz swojej rodziny na ostracyzm społeczny i wszelkie inne skutki twojego występku.
W idealnym świecie tak, ale to jest hip hop. Muzyka robiona głównie przez debili.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- przedszkolanek
chłopie, ty w tym temacie pierdolisz takie kocopoły, że się wydajesz bardziej infantylny niż bedoes w peaku swojego populizmu dla 12 latekSivestro pisze: ↑28 sie 2025, 22:44 Jak jesteś dorosłym inteligentnym człowiekiem i masz rodzinę (tak, 2115 to rodzina, tak się nazywają), to nie atakujesz z błahego powodu jakiegoś lumpa zapominając chwilowo o możliwych konsekwencjach i nie narażasz swojej rodziny na ostracyzm społeczny i wszelkie inne skutki twojego występku.
@oldschool Zgoda, czasem człowiek zapomina że finalnie raperzy w większości mają deficyty intelektualne, choroby psychiczne, burzliwą przeszłość i emocjonalność na poziomie 16 latka, braki w edukacji, wszystko to podlane używkami i gangsterską ideologią
Dokładnie. Problemy nieprzepracowane jak prawie każdy człowiek. Czasem poniosą emocje.
Upijać się alkoholem do bycia ledwo przytomnym też się nie powinno, niejeden najebany stracił życie topiąc się w rzece do której chciał się wyszczać.
Mimo to dalej ludzie, w tym raperzy robią z siebie żuli.
Upijać się alkoholem do bycia ledwo przytomnym też się nie powinno, niejeden najebany stracił życie topiąc się w rzece do której chciał się wyszczać.
Mimo to dalej ludzie, w tym raperzy robią z siebie żuli.
-
georgefloyd
Na tym przykładzie można zobaczyć jak zmienił się mental u Polaków. Kiedyś normalne było że jak ktoś cię ciśnie to walisz go w łeb. Rap stał się muzyką dla każdego ciumcioka i zaskoczenie, że takie rzeczy się dzieją. Niedługo na użycie kurwy będą reagować w stylu „jak tak można”. Rap był muzyka robioną głównie przez chłopaków z ulic, gdzie takie rozwiązania były standardem. Od kiedy testosteron spadł do poziomu 9-cio letniej Marysi zajebanie komuś w łeb budzi oburzenie, tym bardziej komuś kto cię nazywał kurwą. Podejdź do losowego typa na mieście, chodź za nim i krzycz, że jest kurwą. Jak ci zajebie to płacz, że jak tak można.
W Polsce to akurat głównie przez chłopaków z dobrych domów, którzy chcieli być chłopakami z ulic.
W sumie to jest ciekawy przypadek bo w Polsce nie miało coś takiego miejsca i zastanawiam się czy na świecie był taki incydent (ktoś znany zabił kogoś znanego przez przypadek, chyba tylko kojarzę że mogła mieć miejsce taka sytuacja na planie filmowym?)
Absolutnie wyobrażam sobie sytuację w której ekipa dostaje rykoszetem po tym co zrobił Bedoes jak i scenariusz w którym dostaje jakieś zawiasy/grzywne, pisze oświadczenie że przeprasza za swoje zachowanie i kieruje się na terapię i wraca za parę lat jak gdyby nigdy nic.
edit:
@georgefloyd
dla mnie prekursorem tych zmian zawsze będzie beef Bedoesa, Aviego i SB z Dixonami ale jestem ciekaw czy ktoś inny jest w stanie inne wydarzenie przedstawić.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
na planie filmowym Alec Baldwin, ale to nie był nikt znany: https://en.wikipedia.org/wiki/Rust_shooting_incident
A jeśli chodzi o Polaków, to najebany Hłasko doprowadził do upadku równie najebanego Komedy, który spadł z jakiejś górki i zmarł kilka tygodni później, bo miał krwiaka
A jeśli chodzi o Polaków, to najebany Hłasko doprowadził do upadku równie najebanego Komedy, który spadł z jakiejś górki i zmarł kilka tygodni później, bo miał krwiaka