O kim to było? Domysły i Spekulacje
O kim to było? Domysły i Spekulacje
Niejednokrotnie raperzy i dziennikarze owijają w bawełnę nie mówiąc wprost o kogo chodzi zatajając przekaz tdw. Kiedyś czytałem wywiad z sokołem (i na potrzeby tego topika chciałem go znaleźć, ale nie mogę, więc musicie mi uwierzyć na słowo) gdzie mówił, że miał nagrać nute z jakimś raperem, ale ten okazał się rasistą w stosunku do murzynów i z tego powodu sokół musiał mu odmówić współpracy. Uszaty tłumaczył, że to przerasta jego zrozumienie jak można być raperem i nienawidzić czarnych, bo przecież to oni wymyślili hip hopa. O kogo mogło mu chodzić to mnie nurtuje od lat. Kiedyś typowałem Piha (ale on w sumie ma dużo referencji w swoim rapie do hamerykanskich klasykow wiec chyba odpada) ale tera mi sie wydaje, że to mógł być jakiś ulicznik z warszawskiej sceny, typu dixony.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Re: O kim to było? Domysły i Spekulacje
w jakich latach ten wywiad miał miejsce mniej więcej?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Czytałem go na glamrapie z max 10 lat temu
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
też pamiętam ten wywiad, pewnie o bałagana chodziło xD
Dobry temat, jak zwykle nie potrafię sobie przypomnieć w danym momencie, ale zawsze były tego typu kwestie, które mnie zastanawiały jak słuchałem rapu, jak będę słuchał i wyłapię, to wrócę.
- Oportunistycznyebaka
Stawiam na Bonusa RPK. Nagrał z Bizzare, wiem, ale 10 lat temu zupełnie inaczej mogło to wyglądać.
Akurat z Bonusem RPK Sokół ma kawałek takze odpada
Tomb w wywiadzie u Szalonego Reportera mówił że pierwszy raz jak został ghostwriterem, to zgłosił się do niego raper który był jego idolem, i mega profesjonalnie podszedł do tego, ten raper przygotował umowy, NDA, stawkę, wszystko FULL profeska, tak mówił Tomb - i przełożył to na swoja dalszą działalność, kopiując te umowy i całe zaplecze, bo było to tak ogarnięte.
Zastanawiam się kto to może być, ale nie dowiemy się pewnie nigdy.
Zastanawiam się kto to może być, ale nie dowiemy się pewnie nigdy.
Ja myślę, że Tomb to zmyślił np.
Max co on pisał to komuś z SBM jak najebani siedzieli w studio, jakimś cwelom pokroju Szalonego Reportera i łebkom z podziemia którzy nabierają się na tego typu rzeczy
Max co on pisał to komuś z SBM jak najebani siedzieli w studio, jakimś cwelom pokroju Szalonego Reportera i łebkom z podziemia którzy nabierają się na tego typu rzeczy
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
A propos, wiecie coś o tym dredziarzu z tego filmu? Przewija mi się czasem w necie, na tiktoku, i zastanawiam się czy to kolejny scamer od poradników jak zostać raperem czy serio ma jakąś wiedzę i ja przekazuje.
swoją wiedzę opieram na kilku reelsach, które mi wyskoczyły, ale zwykle są tam niesamowite truizmy, więc obstawiam opcję może nie tyle scamerską, co po prostu chłop przeczytał w jakichś poradnikach, jak sprzedać swoja wiedzę - a to ma - i opakowuje jakieś takie głupoty w ładne słowa, coaching i tak próbuje to pchać
jeśli to miałoby miejsce to obstawiałbym vnma. nie kojarze kto mógłby z polski być idolem tomba jak nie on
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
@saturn jest jego fanem z tego co kojarzę.
Kiedyś robił lajwy z ocenianiem muzyki za pieniądze. A wybił się chyba na filmikach typu "jak zrobić numer jak raper XXX"
Na pewno ma wiedzę na temat mixu i masteringu, raperem jest raczej średnim. Zawsze lepsza opinia od takiego typu co podpowie nawet za pieniądze co poprawić w sprawach technicznych niż od debili pokroju Yurkowskiego czy Lil Konona, których opinia nic ciekawego nie wnosi.
Teraz z tego co kojarzę pcha swój kurs robienia muzyki: https://www.muzycznedojo.pl/
Nie wiem co w tym kursie jest, więc tutaj się nie wypowiem. Czy warty jest 1000 złotych? Pewnie nie.
No i trochę beka ze stawiania siebie jako przykład, że można zrobić jakieś wyświetlenia. Przecież on na Spotify robił jakieś tam mniejsze czy większe liczby dlatego, że to był on - ta postać ze streamów.
Gdyby nagrał jakiś numer na modulatorze, nagrał klip gdzie nie pokazuje mordy i użył wszystkich sposób promocji jakie pewnie opisuje w kursie czy na filmikach, ale nie prosił żadnych znajomych z branży o promocję, to pewnie by wbił 300 wyświetleń.
Nie kojarzę natomiast żadnego rapera, który by się wybił dzięki kupnie jego kursu.
Kiedyś robił lajwy z ocenianiem muzyki za pieniądze. A wybił się chyba na filmikach typu "jak zrobić numer jak raper XXX"
Na pewno ma wiedzę na temat mixu i masteringu, raperem jest raczej średnim. Zawsze lepsza opinia od takiego typu co podpowie nawet za pieniądze co poprawić w sprawach technicznych niż od debili pokroju Yurkowskiego czy Lil Konona, których opinia nic ciekawego nie wnosi.
Teraz z tego co kojarzę pcha swój kurs robienia muzyki: https://www.muzycznedojo.pl/
Nie wiem co w tym kursie jest, więc tutaj się nie wypowiem. Czy warty jest 1000 złotych? Pewnie nie.
No i trochę beka ze stawiania siebie jako przykład, że można zrobić jakieś wyświetlenia. Przecież on na Spotify robił jakieś tam mniejsze czy większe liczby dlatego, że to był on - ta postać ze streamów.
Gdyby nagrał jakiś numer na modulatorze, nagrał klip gdzie nie pokazuje mordy i użył wszystkich sposób promocji jakie pewnie opisuje w kursie czy na filmikach, ale nie prosił żadnych znajomych z branży o promocję, to pewnie by wbił 300 wyświetleń.
Nie kojarzę natomiast żadnego rapera, który by się wybił dzięki kupnie jego kursu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
W tym samym wywiadzie mówił że jak zaczynał w rapie, to w chuj słuchał i lubił VNMa, i VNM nawijał w kawałkach STUDIO FORTECA - młody tomb wygooglowal to studio, poszedł tam i spotkał na miejscu VNMa XD potem tomb mówił że VNM pomógł mu na początku kariery
ej ty możesz mieć rację, bo skleja się to w calosc. Tylko pytanie czy krzywousty jest na tyle ogarnięty życiowo żeby tak profesjonalnie podejść do tematu jak Tomb o tym mówił? Wątpię
@oldschool dzięki za wyjasnienie
Propsowali mnie najlepsi, ziomek, jestem sceną
Mes, Sobota, Red, Matheo, Bezczel, Sitek, Zeus, Ero
I Donatan, Muflon, Diox, Ciech, całe SB, VeNoM
Tomson, Fuso, KęKę, Reno
I mógłbym wymieniać, ale skończę, zbita piona
Tylko kolejność jest w tym wszystkim przypadkowa
MalinowyJogurt 2