Ten Typ Mes - Zamach Na Przeciętność (2009)
Re: Ten Typ Mes - Zamach Na Przeciętność (2009)
czy to czegoś ujmuje że mało osób tego słucha po takim czasie?
w muzyce jest ogrom świetnych lub nawet genialnych albumów do których się wraca "od święta"
ja akurat przypadkiem dwa dni temu słuchałem po kilku ładnych latach bo miałem ochotę odpalić coś polskiego i jakoś tak się nawinęło
i nadal jest to dla mnie jeden z lepszych polskich albumów i na pewno najlepszy Mesa
wiadomo zdarzają się jakieś gorsze momenty i kilka rzeczy bym zmienił:
w "Na Później" zamiast tego dziwnego skitu powinna być dodatkowa zwrotka,
refren K8 w "25" jest średni lekko mówiąc,
"OIOM"
do wyjebania,
a jako że zrobił już te bonusowe cd to bym wyjebał tam "Dziś nie zamierzam kochać" które jest takim o zbędnym plumkaniem,
i "Zamach" który jest fajnym storytellingiem, ale mi osobiście nie pasuje do albumu
"Giń, kochanie!" też może bym wjebał na te 2 cd, mimo że bardzo lubię ten numer
i po takich małych zamianach zostaje piękny 55 minutowy album i drugie cd z fajnym bonusowym kontentem
Spoiler
ja akurat przypadkiem dwa dni temu słuchałem po kilku ładnych latach bo miałem ochotę odpalić coś polskiego i jakoś tak się nawinęło
i nadal jest to dla mnie jeden z lepszych polskich albumów i na pewno najlepszy Mesa
wiadomo zdarzają się jakieś gorsze momenty i kilka rzeczy bym zmienił:
w "Na Później" zamiast tego dziwnego skitu powinna być dodatkowa zwrotka,
refren K8 w "25" jest średni lekko mówiąc,
"OIOM"
a jako że zrobił już te bonusowe cd to bym wyjebał tam "Dziś nie zamierzam kochać" które jest takim o zbędnym plumkaniem,
i "Zamach" który jest fajnym storytellingiem, ale mi osobiście nie pasuje do albumu
"Giń, kochanie!" też może bym wjebał na te 2 cd, mimo że bardzo lubię ten numer
i po takich małych zamianach zostaje piękny 55 minutowy album i drugie cd z fajnym bonusowym kontentem
Refren w 25 jest przecież zajebisty
w ogóle świetny klimat ma ten numer
jak jakoś w 2012 miałem fazę na mesa i pierwszy raz poznawałem jego twórczość, to ten album mi się najmniej podobał, a obecnie do tej płyty wracam najchętniej, moje ulubione solo chociaż są na tej płycie również żeżuncyjne momenty jak np. 3 z 4 skitów, tylko skit Tribute to Hank jest bardzo przyjemny, a tracki od 15 do 17 to padaka straszna
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS
- MyEvenement
Też ulubiony album Mesa, single klasyki, zamach na jana k. Zajebisty, szkoda że słabe featy z pizdy
coo
przecież numer raz rozjebał ten album
przecież numer raz rozjebał ten album
+1
Numer jedna z lepszych zwrotek w swoim życiu
Numer jedna z lepszych zwrotek w swoim życiu
nie ukrywajmy, że ten album akurat pojawił się na PL scenie kiedy chujem wiało okrutnym zewsząd
Mes wtedy wydawał się stąpać w jakieś innej galaktyce wyjebany w kosmos z dala od tego grajdoła polskiego
również lubię wracać najbardziej do pojedynczych kawałków z tej płyty - wg mnie tutaj Mes miał najlepszy miks jego swoistej ciągotki do eksperymentów z podkładami i flow w stosunku do kładzenia w prosty sposób jego firmowej bezczelnej przewózki
z każdą kolejną płytą coraz bardziej odlatywał, choć dwie kolejne uważam nadal za bardzo udane
wg mnie na osobnego propsa zasługuje kawałek Plac Zbawiciela - choć na co dzień ciężki do słuchania to jednak 27 letni wtedy Mes nawet coś potrafił nabazgrać
Mes wtedy wydawał się stąpać w jakieś innej galaktyce wyjebany w kosmos z dala od tego grajdoła polskiego
również lubię wracać najbardziej do pojedynczych kawałków z tej płyty - wg mnie tutaj Mes miał najlepszy miks jego swoistej ciągotki do eksperymentów z podkładami i flow w stosunku do kładzenia w prosty sposób jego firmowej bezczelnej przewózki
z każdą kolejną płytą coraz bardziej odlatywał, choć dwie kolejne uważam nadal za bardzo udane
wg mnie na osobnego propsa zasługuje kawałek Plac Zbawiciela - choć na co dzień ciężki do słuchania to jednak 27 letni wtedy Mes nawet coś potrafił nabazgrać
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Jeden z najlepszych albumów polskiego hip hopu. A jest to o tyle dziwne, ze debiut Mesa (Zapiski typa) równiez nie wypada umieszczać niżej. W każdym razie, co do Zamachu, czasem myslalem, ze może przesadzam, ale potem jak raz do roku mniej więcej odsłuchuję, to utwierdzam się w przekonaniu, ze wszystko tu siedzi
Pomyślcie sobie że Boomer Raz nagrał fit na Nie Ten Sam Ziom
A to było 16 lat temu, ciekawe ile się zmieniło w życiu Numera
A to było 16 lat temu, ciekawe ile się zmieniło w życiu Numera
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE ENZO
FREE NAFAS