[serial] Żmijowisko

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Marvbear

[serial] Żmijowisko

Post autor: Marvbear »

Obrazek

Opis:
Canal+ stworzy kolejny serial. Tym razem inspiracją stała się bestsellerowa powieść Wojciecha Chmielarza. Opowiada on historię grupy trzydziestoparoletnich przyjaciół ze studiów, którzy wyjeżdżają ze swoimi dziećmi na wakacje do letniska Żmijowisko. Pewnego wieczoru, w trakcie zakrapianej alkoholem imprezy, znika 15-letnia Ada, córka Arka i Kamili. Rozpoczynają się zakrojone na wielką skalę poszukiwania, jednak dziewczyny nie udaje się odnaleźć.

Rok później jej ojciec wraca na miejsce tragedii, aby wznowić poszukiwania. W trakcie jego prywatnego dochodzenia pojawiają się zaskakujące tropy i nowi podejrzani. Sprawa coraz bardziej się gmatwa i pojawia się w niej coraz więcej wątków. Tym bardziej, że w tle poszukiwań nastolatki jest historia jej rodziców, ich przyjaciół z młodości oraz wzajemnych relacji pełnych skrywanych przez lata konfliktów, namiętności i uprzedzeń.

Stopniowo ujawnia się brutalna prawda o życiu w kłamstwie, dwoistości ludzkiej natury oraz wyniszczającej obsesji zazdrości i nienawiści, która prowadzi do tragedii.

Trailer:

Premiera jesienią na Canal+.
Awatar użytkownika
Luxair

Re: [serial] Żmijowisko

Post autor: Luxair »

The Missing takie? Hmmm.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Bart

Post autor: Bart »

Aktualnie czytam książkę i jest spoko...może nie spierdolą serialu...
Awatar użytkownika
GeorgePortfel

[serial] Żmijowisko (2019)

Post autor: GeorgePortfel »

Spoiler
Serial "Żmijowisko" opowiada historię grupy trzydziestoparoletnich przyjaciół ze studiów, którzy wyjeżdżają ze swoimi dziećmi na wakacje do letniska "Żmijowisko". Pewnego wieczoru, w trakcie zakrapianej alkoholem imprezy, znika 15-letnia Ada, córka Arka i Kamili. Rozpoczynają się zakrojone na wielką skalę poszukiwania, jednak dziewczyny nie udaje się odnaleźć. Rok później jej ojciec wraca na miejsce tragedii, aby wznowić poszukiwania.
W trakcie jego prywatnego dochodzenia pojawiają się zaskakujące tropy i nowi podejrzani. Sprawa coraz bardziej się gmatwa i pojawia się w niej coraz więcej wątków. Tym bardziej, że w tle poszukiwań nastolatki jest historia jej rodziców, ich przyjaciół z młodości oraz wzajemnych relacji pełnych skrywanych przez lata konfliktów, namiętności i uprzedzeń. Stopniowo ujawnia się brutalna prawda o życiu w kłamstwie, dwoistości ludzkiej natury oraz wyniszczającej obsesji zazdrości i nienawiści, która nieuchronnie
Wczoraj była premiera na C+. Oglądał ktoś?

Po 1. odcinku wygląda mi na kopię Belfra (tego samego reżysera notabene), aktorzy wyjęci z "Ślepnąc od świateł). Scenariuszowo kuleje mocno (niektóre sceny rażą po oczach "realizmem"), wydaje się mocno przewidywalny ale aktorsko jest przyzwoicie i 2 pierwsze odcinki jakoś obejrzałem.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: [serial] Żmijowisko (2019)

Post autor: przedszkolanek »

tak sobie przeglądam dział i chyba temat się zdublował
http://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=15&t=2096
[mention]con shonery[/mention]

🧹 połączone
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Dobre to?
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

Stanowski po pierwszym odcinku pisał na Twitterze, że chujowe strasznie, ale nie wiem czy do końca sugerowałbym się opinią pana Krzysztofa.
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Ogólnie mało akcji (obejrzałem 4 odcinki) z których nic nie wynika, w paru scenach ciary żenady
Awatar użytkownika
TruthTeller

Post autor: TruthTeller »

Spoiler
kolejny serial z głupim plottwistem i jeszcze głupszym jego tłumaczeniem
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

ale mnie wkurwiala ta córka Pazury, tragicznie zagrana postać.
Spoiler
w ogóle cały ten wątek okultystyczny był z dupy wyjęty bęc, cały serial takie 6/10, bez tragedii ale można było wycisnąć z tego więcej
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ODPOWIEDZ