[beef] Młody Dzban vs Zdechły Osa

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
wojtek123

Re: [beef] Młody Dzban vs Zdechły Osa

Post autor: wojtek123 »

Zawsze go mega ceniłem, wszystkie wydania fizyczne na półce, nawet sam sobie winyl zrobiłem z lovesongów których nie puszczą w polskim radiu.

Niestety on kompletnie nie kuma dlaczego jest w tym miejscu w którym jest i dlaczego innym się udaje, a jemu ledwo wystarcza na życie od 10 do 10. Ból o to że niby Rów czy Mata mu kradli patenty, jak się jednocześnie zapomina że wszystkie swoje szanse które się dostawało spierdoliło się na własne życzenie.

W 2019 na fali EP z TPB miał zagrać na Polish Hip Hop festiwal, był normalnie zapowiedziany, sporo ludzi czekało na jego koncert, tymczasem chwile przed koncertem zapowiedziano że nie przyjechał, z tego co pamiętam to po prostu przerosło go to i osrał ludzi nawet nie informując że się nie pojawi.
Ciągłe wrzucanie singli, zapowiadanie albumów które nigdy nie wyszły (z archiwum xd chociażby), to wszystko sprawia że ze spoko rapera stał się ot ciekawostką która raz na jakiś czas rzuci fajny track, ale raczej nie warto na nic od niego czekać bo i tak nie dowiezie albo oleje.

I to jest zasadnicza różnica między kimś kto potrafi spiąć dupę i dowieźć temat a nim, chłopem który chyba jeszcze niczego co zapowiadał nie zrealizował i żyje we frustracji że innym się udaje a jemu nie.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ja tam lubię MD, ale ze swoim image kartoflanego przytytego łysiejącego pół-śmieszka-pół-przegrywa raczej nie zażre nigdy.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

musiałby wejść w większą krawędziowość i wtedy konkurować o miejsce na scenie obok kartoflanego przytytego łysiejącego pół-śmieszka-pół-przegrywa Kukiego (ciekawe, czy Kuki też coś kseruje od Dzbana...)
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

SWN pisze: 27 sie 2025, 8:15 W sensie nie odmawiam mu że umie rapować, bo umie
Właśnie chyba o to bym dzbana nie posądzał. Warsztat to jego najsłabsza strona. Offbeaty, przydługie wersy, wyjebki ma to urok, ale to nie jest dobre rapowanie
Popi.jaku
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

To z udziałem obu lubię :oops:
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
Dumb

Post autor: Dumb »

SWN pisze: 27 sie 2025, 8:15 poznałem go już przy okazji Policję należy pierdolić, więc dobre 6 lat temu
Ja jestem z Młodym Dzbanem od Dzwoni do mnie kuzyn czyli też około 6 lat. Moim zdaniem jego siłą nie są single tylko całe albumy. Duża część z nich jest konceptualna, prowadzi pewną narrację przez całą płytę. Prawdziwe perełki można tam znaleźć, ale niedzielnemu słuchaczowi wystarczą single i tutaj jest pies pogrzebany.
SWN pisze: 27 sie 2025, 8:15 Ludzie, którzy go po beefie odkryją będą go brać za rozhisteryzowanego atencyjnego szona,
No a nie?
Z tego co rozumiem oboje się zgadzamy, że Tomek to atencyjny szon, ale też utalentowany raper.
Nie jestem w stanie odnieść się do tematu kradzieży stylówki przez Rów Babicze czy innych wykonawców bo po prostu nie interesowałem się tym. Nie chciałbym jednak, żeby jego osoba była spłycana do śmiesznych piosenek i tego, że przysrał się do połowy sceny, że kradną jego pomysły. Przecież facet ma charyzmę, dobry warsztat i pełno pomysłów na siebie w rap grze. Boli mnie to, że to przechodzi dużej części audiencji koło uszu i chcą tylko kolejnego Życia Na Parkingu.
Wydaję mi się, że Tomek może mieć słabszy okres w tym momencie. Może ma jakiś nawrót choroby i przez to widzi wszędzie wrogów? Może nie ma co do gara włożyć i chce zarobić na AdSense? Nie wiem, to tylko moje domniemania. Może się okazać, że Dzban w ksywce nie jest bez przyczyny i robi to wszystko "na trzeźwo" bo faktycznie jakaś frustracja wzięła górę. Potępiam jego silenie się na atencję i nie chciałbym, żeby tak to wyglądało. Ten beef to miały być frytki na pół stołu, a nie gówniane kreski. No cóż. :dunno:

À propos, chciałbym żeby Wędkarz się ogarnął i zrobił Osie Czarny Wrzesień, ewentualnie napisał, że to wszystko był PRANK.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Dumb pisze: 27 sie 2025, 19:16 Prawdziwe perełki można tam znaleźć, ale niedzielnemu słuchaczowi wystarczą single i tutaj jest pies pogrzebany.
Imo pies pogrzebany w tym, że właśnie tylko idzie tam znaleźć fajniejsze momenty/perełki, a niestety całe materiały są do przesłuchania na raz i do zapomnienia - imo od dawna nie dźwignął całego projektu i za każdym razem jak odpalam, to się czuję rozczarowany, choć i tak sprawdzam w nadziei, że ogarnie coś lepszego. Najpierw się przejadł tym, że srał materiałami co miesiąc, a teraz nawet jak nagrywa rzadziej, to i słabiej.

A wydaje mi się, że poza Życiem na parkingu to sprawdzał się w tym rapie śmiesznym przez łzy z nieco późniejszego okresu.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

On serio tyle materiału najebal? Jak przeglądam spotify i YouTube jego kanał to nie ma tego mega dużo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

wypuszczał dużo epek zrobionych na pół gwizdka, jakby chwile dłużej nad nimi posiedział to może by coś z nich sensownego było
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

nie wiem, ile jest na spotifaju i czy to jest kompletna lista, ale po Życiu na parkingu było tak

Obrazek
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

gosc poszedl 2/10 🥀
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Dwa łaczyska okrutne.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

kurde po takiej epce jak zycie na parkingu mogl miec wszystko w polskim comedy rapie i akurat idealna aparycja standuperska
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
risktaker

Post autor: risktaker »

Słuchało się i propsowało Młodego Dzbana swego czasu - Głos pokolenia ale tak nie do końca i Życie na parkingu na prawdę fajne materiały do zapętlania. Ma ciekawy styl pisania wersów ogólnie i potrafi śmiesznie przedstawić niektóre tematy. Ale co mu się odkleiło z tym podpierdalaniem patentów od niego to głowa mała. Chłopaki z Rowu pewnie nawet nie wiedzieli o jego istnieniu, a on sobie wkręcił że jest jest jakimś znanym prekursorem tego stylu i jedyny mógł wpaść na taki pomysł, a reszta to kopia xDD Szuka jakichś spisków, obwinia wszystkich, chyba nowa recepta by się przydała. :crazy: A sam diss mierny taki na siłę, Osa lepiej i kozacki bit Etera sprawia, że tego chociaż da się słuchać.
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Jose pisze: 27 sie 2025, 11:48 konkurować o miejsce na scenie obok kartoflanego przytytego łysiejącego pół-śmieszka-pół-przegrywa Kukiego
jako człowiek posiadający prawie całą dyskografię 2NP (dostałem w prezencie xD) to bez dwóch zdań stwierdzam, że kuki rapowo do pięt dzbanowi nie dorasta
nic na potem
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

Młody dzban spoko raper. Prócz kozackiej epki życie na parkingu, ma zajebiste numery np, Ale się stoczyłeś, Miętowa marihuana czy fajny numer z osą i dvd. Ale kurwa o co on się tak zesrałxD. On myśli że zarobi z tej muzyki w chuj siopy i bedzie żył jak w bajce? Może żyć konkretnie, jakby zagrał jakąś trasę, dostanie z 3k za koncert i elo, będzie to spoko życie. A nie kumam tej przypierdolki do rowu, dzban jest w chuj śmieszniejszy i ma vajb komika z depresją a nie bezbecji

dalej mam wrażenie że to jakieś zbiorowe prowo i dostaniemy płyte dzban osa rów babicze
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Młody Dzban bezbek max. Osa potrafi dobrze przyjebać, ale nie w tym dissie xd
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

czyli było wiadome od początku diss dla rozgłosu dzbana za miesiąc wspólny kawałek albo i płyta
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

kr0pka pisze: 28 sie 2025, 8:49 jako człowiek posiadający prawie całą dyskografię 2NP (dostałem w prezencie xD) to bez dwóch zdań stwierdzam, że kuki rapowo do pięt dzbanowi nie dorasta
a chcesz może sprzedać Same bangery?

edit żeby nie było offtopu to 2np nadzieja i same bangery > nowe płyty dzbana na dłuższą mete
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Nie mam tego ziomuś
nic na potem
ODPOWIEDZ