Belmondo

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Czy będziecie dalej słuchać Belmondo?

Tak
497
74%
Nie
177
26%

Liczba głosów: 674

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Belmondo

Post autor: Burak »

Mój pierwszy kontakt z Belmondem to był feat na Locie i tak bym chyba zaczynał

Jak nie zrozumie geniuszu tego refrenu od razu to wątpię żeby kiedykolwiek odnalazła drogę
Ostatnio zmieniony 25 sie 2025, 10:44 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

dupy się nie jarają rapem w taki sposób. jedyne co interesowało wszystkie kobiety jakie znałem jakie znały belmondo to “haha wolna cipa”
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

ja bym jej puścił ten ostatni występ z wrocławia

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

probowalem jakos szybko strescic ale chaos informacyjny wyszedl, bo i wolna cipa i o matce i o rafalali - no nie najlepszy obraz

musze zrobic wyklad poparty tworczoscia - jest maly problem bo "nie lubi mnie Twoje dziewcze" sprawdza sie w przypadku Kazka

z drugiej strony to chyba dobrze bo mentalny kutas nieobecny, moze lepiej tego nie zmieniac i niech leci ten Sobel jako r a p
Obrazek
2do5

Post autor: 2do5 »

eddy_wata pisze: 25 sie 2025, 10:39 od za najlepsze akcje
nie wiem na ile partnerka czarnego jest zaznajomiona z rapem, ale jeśli mało lub w ogóle, to chyba kiepski pomysł - ot zwykły raper jakich wielu pomyśli pewnie

a bengerowość mobbyn lp zawsze może pełnić funkcję do pobujania głową w furze jadąc na jakieś party np, tylko trochę kiepsko później wytłumaczyć że już nic lepszego nie ma
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

najlepiej to zacząć od najbardziej melodyjnych utworów kaza lub belmonda, co wpadają łatwo w ucho
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Cz4rny1337 pisze: 25 sie 2025, 10:09 chciałem obecnej TŻ zrobić jakiś wykład o tym kim jest Belmondo i przedstawić twórczość, ale nawet nie wiem jak zacząć

tak chyba najprościej będzie
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Tak już na poważnie - próbowanie wtłoczenia stu gigabajtów wiedzy i obrazów podczas jednej sesji to ogólnie nie jest najlepszy pomysł nieważne czy chcemy zrobić kogoś fanem rzeczy x albo wytłumaczyć ziomkowi że jest takie forum co nie i tam jest taki typ mówią na niego lygrys on jest z gdańska i pracuje na izbie i teraz słuchaj on ma tam zmienników pojebanych. Prosta droga do spotkania się z reakcją "eee ok??".

2do5 dobrze napisał że najlepiej dawkować to gdzieś W TLE i jak sama dopyta to kozak, jak nie zwróci nawet uwagi to nie było tematu.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ja bym szybciej się czymś zajarał jakbym zobaczył filmik z fragmentami pokazanymi o czym mowa, np. Taki jak wyżej niż jakby mi ktoś starał się swoimi słowami wyjaśnić, bo to często bardzo nieudolnie wychodzi.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

Tez trzeba miec specyficzne poczucie humoru i włączyć "dwójmyślenie" żeby zajarać sie tym i w pełni cieszyć i docenić. Jak ktoś lubi ładne piosenki Sobel czy innego Korteza a cokolwiek wykraczającego poza ogólnie przyjęte normy "sztuki" jest be, to tylko farcik pomoże
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Pusc jej twoje ulubione kawalki i jak sie zajara to mozna wtedy kminic nad czyms wiecej, jak nie to imo nie ma zadnego sensu bo co powiesz jej ze typ odkurzal w stroju pokojowki pokoj dla znanego transa gigolaka albo ze chlop w piekielnym sztosie nawijal ze "inspektor gadzet hehe" to sie na pewno nie zajara typem :dunno:
No i jednak po ostatniej stronie rozkminek moznaby powiedziec ze belmondo to bardziej jakis zielinski a nie messi bo trzeba miec teleskop z odpowiednim szklem dostepnym tylko w limitowanym dropie z 2015 roku zeby miec wizje i sie zajarac, a nie ze po prostu puszczasz typa i juz wiadomo ze to goat bo sama muzyka sie broni :joint: (nie wiem czemu ale moim guilty pleasure jest jechanie po belmondziaku na forumku ostatnio :lol: )
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

bronek pisze: 25 sie 2025, 11:39 a nie ze po prostu puszczasz typa i juz wiadomo ze to goat bo sama muzyka sie broni
No jak puścisz fance Taco to nie, ale jak ktoś zjadł zęby na rapie, ale załóżmy, że jakimś cudem nie wie kto to Belmondo to puszczasz

i typ zbiera szczękę z podłogi.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
2do5

Post autor: 2do5 »

wybitny rapowy performance belmonda, a jeszcze lepszy z teledyskiem cejrondo
Spoiler
nie słucham eska rock i asap rocky :bowdown:
Awatar użytkownika
bronek

oldschool pisze:No jak puścisz fance Taco to nie
No wlasnie stad moja metafora z teleskopem ;) Czy gadki typu "nie no ale musisz X i Y to wtedy juz na pewno sie zajarasz" nie sa po prostu szukaniem wymowek do tego ze jednak nie taki kozak jak go maluja? Jak messi wbija na boisko to jest efekt wow niezaleznie od tego czy jestes niedzielnym piknikiem czy sprawdzales xG Gyokeresa w ostatnim meczu i ogladales wszystkie filmiki football meta :dunno: A ludzie ktorzy sluchaja Taco jednak sluchaja tez troche muzyki, nie takiej samej jak ty (to jest takie ogolne Ty jbc, moze sie to tyczyc calej slizgawki mysle nawet mnie, jestesmy w tym samym pociagu) wiec maja inne gusta ale tez wchlaniaja jakas tam ilosc muzyki dziennie ktora ich ksztaltuje (ofc w inna strone niz muzyka ktora sluchasz ty, przez co wasze gusta sie rozjezdzaja ale nasza pycha podpowiada ze nasze gusta sa lepsiejsze niz gusta innych bo przeciez on nie sluchal tego noname'a ktory robi jakas tam muzyke ciut inna a ty sie go doszukales i jeszcze polubiles te dziwne dzwieki wiec jestes lepszym ekspertem)

No i znalazlbym sporo sluchaczy rapu ktorzy tez troche tej muzyki przesluchali, znaja kulture itd ale i tak nie zbieraja szczeki z podlogi przy sluchaniu belmondziaka :dunno:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
bronek

2do5 pisze: 25 sie 2025, 13:44 wybitny rapowy performance belmonda, a jeszcze lepszy z teledyskiem cejrondo
Spoiler
nie słucham eska rock i asap rocky :bowdown:
Hahaha te teledyski z cejrowskim i maklowiczem klasyk, props za przypomnienie zaraz sobie puszcze cos z serii cejrondo i maklowiczane :lol:
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Cz4rny1337 pisze: 25 sie 2025, 10:48 i niech leci ten Sobel jako r a p
czy tż ma 15 lat jak dupa hemingwaya?
rany1odbytu pisze: 25 sie 2025, 11:06 Jak ktoś lubi ładne piosenki Sobel
one nie są ładne, tam neobarok-postmodernizm wszedł na pełnej kurwie
Spoiler
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

przedszkolanek pisze: 25 sie 2025, 15:20 czy tż ma 15 lat jak dupa hemingwaya?
sluchamy nie oceniamy

tego akurat nie lubi - ogolnie zapoznalem sie z tym sobel i to taka muzyka tła na imprezie
Obrazek
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

pytałem, bo byłem autentycznie zdziwiony, że tego słucha na co dzień ktoś starszy niż te +-20 lat
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

przedszkolanek pisze: 25 sie 2025, 15:20
Cz4rny1337 pisze: 25 sie 2025, 10:48 i niech leci ten Sobel jako r a p
czy tż ma 15 lat jak dupa hemingwaya?
rany1odbytu pisze: 25 sie 2025, 11:06 Jak ktoś lubi ładne piosenki Sobel
one nie są ładne, tam neobarok-postmodernizm wszedł na pełnej kurwie
Spoiler
Spoko, znałem go tylko z tej piosenki z sanah i tej o tatuażach, stracilem typa z radaru dawno. W kazdym razie chodzilo mi o to, że tacy artysci mi sie kojarzyli z takim czymś że nawet jak jest jakaś bezczelność czy bunt to jest to podane w formie akceptowalnej dla przeciętnego odbiorcy muzyki. A jak taka panna "spoza klimatu" slyszy:
W szoku są te suki, nadchodzi hustler
Jak idę Nowym Światem, mam śmiechawkę
Haha Huxley, dziwko, zmień dostawcę
To slyszy tylko "suki", "dziwko" "śmiechawka", i te słowa jej z automatu wykluczają jakieś zagłębienie sie w sens tych linijek, paskudne i koniec tematu
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Cz4rny1337 pisze: 25 sie 2025, 10:09 chciałem obecnej TŻ zrobić jakiś wykład o tym kim jest Belmondo i przedstawić twórczość, ale nawet nie wiem jak zacząć

To jest dosyć prosta sprawa, w szczególności jeżeli nie miała styczności z rapem, który powstawał do 26.04.2014. Puść jej w nocy Bisza, Zeusa, Miuosha, hucz hucza i resztę ze step records. Potem odpal SCiBC i 19 świec. Po każdym numerze zgaszaj jedną świecę. Dobrze się bawcie, jedzcie największe krewetki i popijajcie najlepszym winem. Jak dojdziecie do ostatniej świecy a ona nie będzie narzekać to musisz widzieć, że to jest właśnie kobieta twojego życia. Zgaś ostatnią świece i spłódźcie razem bliźniaki i nazwijcie je Tytus i Jacek niezależnie od płci. Takie jest przeznaczenie.
ODPOWIEDZ