[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
oddałbym wszystkie lajny (i sukę, ta suka to Jaceeekk) za kolejną rundkę w beefie Bedoes vs Eripe z przyległościami
przykładowi słuchacze Tedego sprzed jego beefu z peją (kiedy to sebki musiały się opowiedzieć po bardziej ulicznej stronie i na zawsze odeszli od tdfa ze sportu i notesa)
swoją drogą ten remix mathea którego słuchają to ta wersja, musze przyznać że kozacka
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
ja nie przepadam ani za jednym ani za drugim. jedynie musze przyznac, ze peja ma fajne flow.
co do mesa, to mysle, ze przy tym beefie wychodzi tez kto jest bardziej medialny i kto skumał jak wazna jest obecnosc w mediach społecznościowych. tede zawsze wiedział jak się sprzedać, teraz też prowadzi te swoje lajwy, jest w popularnym kanale zero. mes powinien znalezc jakis sposob na swoja obecnosc w necie, bo same story i kanał nadawczy na insta nie wystarczą
co do mesa, to mysle, ze przy tym beefie wychodzi tez kto jest bardziej medialny i kto skumał jak wazna jest obecnosc w mediach społecznościowych. tede zawsze wiedział jak się sprzedać, teraz też prowadzi te swoje lajwy, jest w popularnym kanale zero. mes powinien znalezc jakis sposob na swoja obecnosc w necie, bo same story i kanał nadawczy na insta nie wystarczą
Te instastories Mesa to kopalnia beki. Ja po tym nie mam wątpliwości, że zaskoczy w kolejnym diasie czymś śmiesznym czy błyskotliwym. Przeokrutny bezbek 
to forum zmierzam ku końcowi
Mes próbuje, te felietony nieszczęsne, jakieś audycje w radiu kampus, parę wywiadów ostatnio, no ale działalność Tede powoduje że jest uważany przez swoich fanów za fajnego śmiesznego ziomka i darzą go sympatią tymczasem PAN PIOTR SZMIDT ciągle z tą aura wyższości chyba nie może swojego fanbase'u jakoś zjednoczyć i ujednolicić ciągle krawedziujacYP_ pisze: ↑22 sie 2025, 20:35 ja nie przepadam ani za jednym ani za drugim. jedynie musze przyznac, ze peja ma fajne flow.
jak tedzik zacznie czytac na lajwach ta ksiazke mesa, albo jeszcze lepiej, zrobi z tego cala serie filmikow, to juz w ogole mes bedzie mial ciezko.
nie wiem, ja mam sentyment do mesa, troche jednak szkoda, ze teraz to wszystko wyglada jak wyglada
nie wiem, ja mam sentyment do mesa, troche jednak szkoda, ze teraz to wszystko wyglada jak wyglada
Tedas to taki człowiek, że nawet jakby Mes napisał dzieło sztuki to on by to przedstawil w bekowy komiczny sposób i wyśmiał, aż ludzie by w to uwierzyli, to ten typ człowieka - a że Mesa nikt bronić nie będzie no to pewnie ta książka będzie kolejnym powodem do zbiorczej polewy niezależnie od jej jakości
Graniecki nauczył się już sporo sztuczek od Stanowskiego dyskredytujących oponentów, Stano też czytał książkę Najmana i coś tam jeszcze
Graniecki nauczył się już sporo sztuczek od Stanowskiego dyskredytujących oponentów, Stano też czytał książkę Najmana i coś tam jeszcze
- gods bidness
To jest o tyle zabawne, że dosłownie taki sam odbiór spotykał Tedego w czasach beefu z Peją. Też go każdy uważał za takiego co wyżej sra niż dupę ma, za bananowca i za pana Ameryczkę, a trzeba było być pokornym, polskim łysym dresiarzem z zakutym łbem, żeby był prawdziwy polski hip hop.Sivestro pisze: ↑22 sie 2025, 21:42Mes próbuje, te felietony nieszczęsne, jakieś audycje w radiu kampus, parę wywiadów ostatnio, no ale działalność Tede powoduje że jest uważany przez swoich fanów za fajnego śmiesznego ziomka i darzą go sympatią tymczasem PAN PIOTR SZMIDT ciągle z tą aura wyższości chyba nie może swojego fanbase'u jakoś zjednoczyć i ujednolicić ciągle krawedziujacYP_ pisze: ↑22 sie 2025, 20:35 ja nie przepadam ani za jednym ani za drugim. jedynie musze przyznac, ze peja ma fajne flow.
Beef mocno sredni, oczywiście team Tede bo tak gównianych hookow jak w domu dissie Mesa nie słyszałem chyba nigdy, a Tede stylowo, co prawda na trójce max, poziom przyzwoitości.
Natomiast muszę się przyznać, że po wrzutach z czasów Tede / Peja wróciłem sobie do tych kawałków, dosłownie po tych kilkunastu latach... To chyba najlepsze co przyniósł ten beef, powrót do tego całego uniwersum, Tede, Peja, Parias, Brx, Liroy - w pewnym momencie to było jak WW3 na scenie i chyba peak zajawka na PLHH w moim życiu i pewnie nie jednej osoby
Natomiast muszę się przyznać, że po wrzutach z czasów Tede / Peja wróciłem sobie do tych kawałków, dosłownie po tych kilkunastu latach... To chyba najlepsze co przyniósł ten beef, powrót do tego całego uniwersum, Tede, Peja, Parias, Brx, Liroy - w pewnym momencie to było jak WW3 na scenie i chyba peak zajawka na PLHH w moim życiu i pewnie nie jednej osoby
- gods bidness
Czytałem parę lat temu tę książkę i nie jest to żadne arcydzieło, ale to też nie tak, że zrobi sobie z tego wierutną bekę, bo nie odstaje ona poziomem od tego, co od lat na polskim rynku wychodzi, w tym od wielu w miarę poczytnych autorów. Z tego co pamiętam to takie tam dłuższe opowiadanie o dziwnej relacji z ojczymem/ojcem, którego ktoś tam zabija, ale napisana w stylu Masłowskiej, czyli ciężko brać to dosłownie jako kryminał czy coś. Taka tam satyra na współczesne instragramowe czasy. Śmiem twierdzić, że poza może jakimś Łoną żaden polski raper by czegoś takiego literacko nie sklecił.
-
VerminatorX
Jezu jak Mes wtedy rozpierdalał. Dlatego jeszcze mu trochę kibicuję w tym beefie.
- Oportunistycznyebaka
A Kali?gods bidness pisze: ↑22 sie 2025, 23:11Czytałem parę lat temu tę książkę i nie jest to żadne arcydzieło, ale to też nie tak, że zrobi sobie z tego wierutną bekę, bo nie odstaje ona poziomem od tego, co od lat na polskim rynku wychodzi, w tym od wielu w miarę poczytnych autorów. Z tego co pamiętam to takie tam dłuższe opowiadanie o dziwnej relacji z ojczymem/ojcem, którego ktoś tam zabija, ale napisana w stylu Masłowskiej, czyli ciężko brać to dosłownie jako kryminał czy coś. Taka tam satyra na współczesne instragramowe czasy. Śmiem twierdzić, że poza może jakimś Łoną żaden polski raper by czegoś takiego literacko nie sklecił.
- gods bidness
A Kali jeść, Kali pić, Kali jarać. Biegać jak kapibara.
-
arystokrata91
Słuszne spostrzeżenie, nie przyszło mi to na myśl, ale analogia, o której piszesz jest zaskakująco tożsama!gods bidness pisze: ↑22 sie 2025, 22:28To jest o tyle zabawne, że dosłownie taki sam odbiór spotykał Tedego w czasach beefu z Peją. Też go każdy uważał za takiego co wyżej sra niż dupę ma, za bananowca i za pana Ameryczkę, a trzeba było być pokornym, polskim łysym dresiarzem z zakutym łbem, żeby był prawdziwy polski hip hop.Sivestro pisze: ↑22 sie 2025, 21:42Mes próbuje, te felietony nieszczęsne, jakieś audycje w radiu kampus, parę wywiadów ostatnio, no ale działalność Tede powoduje że jest uważany przez swoich fanów za fajnego śmiesznego ziomka i darzą go sympatią tymczasem PAN PIOTR SZMIDT ciągle z tą aura wyższości chyba nie może swojego fanbase'u jakoś zjednoczyć i ujednolicić ciągle krawedziujacYP_ pisze: ↑22 sie 2025, 20:35 ja nie przepadam ani za jednym ani za drugim. jedynie musze przyznac, ze peja ma fajne flow.
Abstrahując - fani Mesa, serio nie podobało Wam się Ała., ani żaden track z Białego tunelu? To ostatnie rzeczy mesa, którymi się jarałem i to zgadza się mniej więcej z tym, co ktoś pisał, że równia pochyła mesa miała miejsce w okolicach covida. Oby się chłop „odkręcił”, życzę mu jako człowiekowi wszystkiego dobrego.
A i oczywiście:
ta suka to Jacek
Ostatnio zmieniony 23 sie 2025, 6:45 przez arystokrata91, łącznie zmieniany 1 raz.
- gods bidness
Ja tam się tym ze 3 dni temu zajarałem, bo wcześniej jakoś przeszło dla mnie niezauważenie:
A to dużo nowsze niż wyżej wymienione. Bit fortecę sam se Piotr wysmażył.
-
VerminatorX
W ogóle już serio mówiąc, to te dziwne zachowania i odpały Mesa to raczej syndrom odstawienny chlania niż ćpanie, moim zdaniem.
-
bobsonbejbi
Przy okazji beefu sobie zacząłem na przemian odświeżać dyskografue jednego i drugiego, chociaż dosyć wybiórczo i przypomniało mi sie w ogóle ze wyszło cos takiego jak biały tunel. I z jednej strony w chuj mi sie podobał fakt, ze wydał taka płytę, zupełnie nietypowa jak na mesa i props ma po dziś dzień za takie eksperymenty. Płytka nawet spoko, chociaż jak dla mnie repeat value zerowy, po odsłuchu za każdym razem musiałem sie czymś przyjemniejszym ululac. I od zawsze wkurwiał mnie udział przybyszowej na płytce, cos tam pierdzącej o seksiscie (zawsze miałem wrazenie ze to o malika chodzilo), a jednocześnie dogrywajacej sie na płytę typa pozującego na turboruchacza gardzącego jakimikolwiek głębszymi relacjami z kobitamiarystokrata91 pisze: ↑22 sie 2025, 23:45
Abstrahując - fani Mesa, serio nie podobało Wam Ała., ani żaden track z Białego tunelu? To ostatnie rzeczy mesa, którymi się jarałem i to zgadza się mniej więcej z tym, co ktoś pisał, że równia pochyła mesa miała miejsce w okolicach covida. Oby się chłop „odkręcił”, życie mu jako człowiekowi wszystkiego dobrego.
A i oczywiście:
ta suka to Jacek
-
dobryjoint
Dobre, jakoś ominęła mnie ta nuta, ale tekst strasznie się zestarzał. XDgods bidness pisze: ↑22 sie 2025, 23:53 Ja tam się tym ze 3 dni temu zajarałem, bo wcześniej jakoś przeszło dla mnie niezauważenie:
-
Bisclavret
No dobra, a teraz rozkminka która pewnie już była ale kto by czytał ten temat na bieżąco. Czy to, że wszyscy - ironicznie bo ironicznie, ale jednak - powtarzają z tego beefu przede wszystkim hasło TA SUKA TO TEDE nie daje przypadkiem dodatkowych bonusowych punktów temu typu mesu? Za 5 lat to będzie jedyne co z tego beefu ktokolwiek zapamiętał, jednak umiejętność wygenerowania chwytliwego hasła ma swoją dodatkowa wartość