[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

nescafeklasyg

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: nescafeklasyg »

Jednak jest różnica między "tryhardowaniem", "delivery" czy "goatem" bo te anglicyzmy już w chuj spowszechniały a mes rzuca totalne kaleki jak no ACCORDING TO TEN DROGOWSKAZ, przecież kurwa wiadra żenady się leją przy czymś takim
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Mi w sumie w jego obecnym rapie najbardziej przeszkadza do pedrylskie jęczenie, co on uważa za awangardowe flow.

Mógłby polecieć tak i wszyscy byliby zadowoleni:

A nie jakieś NaaalEEeeEż grupy/taaAAAaaLeeeEeerz zupy

Dodano po 1 minucie 21 sekundach:
nescafeklasyg pisze: 20 sie 2025, 9:51 Jednak jest różnica między "tryhardowaniem", "delivery" czy "goatem" bo te anglicyzmy już w chuj spowszechniały a mes rzuca totalne kaleki jak no ACCORDING TO TEN DROGOWSKAZ, przecież kurwa wiadra żenady się leją przy czymś takim
Najgorzej, że jakby mu przyszło mówić po angielsku, to by się pokaleczył jak dziecko scyzorykiem, wiem bo słyszałem jak u Winiego wymawia 'infamous'. Już chuj z angielskim, ale co on Mobb Deep nie sluchał.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

y'all just mad bo udało mu się dojść to the top
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

z anglicyzmów mesa to mnie najbardziej śmieszyła "piątka kidsów" z rapersamplera
Awatar użytkownika
burundi

Post autor: burundi »

gods bidness pisze: 20 sie 2025, 9:53 Mi w sumie w jego obecnym rapie najbardziej przeszkadza do pedrylskie jęczenie, co on uważa za awangardowe flow.

Mógłby polecieć tak i wszyscy byliby zadowoleni:

A nie jakieś NaaalEEeeEż grupy/taaAAAaaLeeeEeerz zupy

Dodano po 1 minucie 21 sekundach:
[quote=nescafeklasyg post_id=<a href="tel:1125808">1125808</a> time=<a href="tel:1755676279">1755676279</a> user_id=3953]
Jednak jest różnica między "tryhardowaniem", "delivery" czy "goatem" bo te anglicyzmy już w chuj spowszechniały a mes rzuca totalne kaleki jak no ACCORDING TO TEN DROGOWSKAZ, przecież kurwa wiadra żenady się leją przy czymś takim
Najgorzej, że jakby mu przyszło mówić po angielsku, to by się pokaleczył jak dziecko scyzorykiem, wiem bo słyszałem jak u Winiego wymawia 'infamous'. Już chuj z angielskim, ale co on Mobb Deep nie sluchał.
[/quote]

A to akurat standard u niektórych ludzi, którzy władają danym językiem trochę powyżej średniej. Nagle im się zapala jakaś lampka, że koniecznie muszą wszystkim zaprezentować jak wspaniałe wyrazy w obcym języku znają. Nie muszę dodawać, że wśród artystów, celebrytów itp. takich ludzi na pęczki. Bo często są to przygłupy, którzy w młodych latach się nie uczyli języków, a potem jak ich wreszcie stać to szybko lekcje prywatne 1 na 1 i starają się świrować ameryczkę. A na to wszystko jeszcze notoryczni poprawiacze w komentach "TEGO SIĘ TAK NIE WYMAWIA BUU HUU BOŻE JAKI POLSKI AKCENT ON MA”. Boże, co za przypałowy, samobiczujący się naród tfu
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Wszyscy tacy entitled, weź wypierdalaj
Trigger i cringe typie trza umieć wymawiać
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

byl chyba jakis stary film, na ktorym mes cos dukał do tego typa devina devina the dude? i nie wygladalo to dobrze, oczywiscie juz nie do znalezienia
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
gods bidness

Beka jednakże, że Tede wygrywa ten beef póki co za pomocą pro-rosyjskich trolli. Jak się popatrzy na te negatywne komentarze pod Suką, to w większości one są kompletnie bez sensu, byle negatywne. W stylu: "to ma być raper?", "naucz się rapować!", "ale rymy częstochowskie!" itd.
PasjaMusic
Zbanowany

Post autor: PasjaMusic »

Zobaczymy co dalej Nagrają
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

mega męczące te twoje prowo gods
Awatar użytkownika
gods bidness

Męczący to ty jesteś z jakimś prowo.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

gods bidness pisze: 20 sie 2025, 11:22 W stylu: "to ma być raper?", "naucz się rapować!", "ale rymy częstochowskie!" itd.
A po co pisać elaboraty pod utworem rapera Ten Typ Mes?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
gods bidness

Po prostu wieje to na kilometr generycznym komentarzem pisanym na odpierdol, bez znajomości ani twórczości Mesa, ani podstaw rapu jako takiego, byle się wywiązać z zadania.

Suka ma prawie 4 razy większe ratio komentarzy do wyświetleń niż 64 lajny. Zastanawiam się po chuj komuś by się chciało pisać w ogóle komentarz, który nic nie wnosi, byle by był negatywny, zamiast to zwyczajnie olać.

Zresztą to samo było u Winiego. Zawsze było spoko, nasza słodka kuleczka, pączuszek i w ogóle, dopóki nie przeprowadził rozmowy z Braunem, od czasu której już zawsze ma wysyp negatywnych komentarzy.

Just sayin :dunno:
YP_

Post autor: YP_ »

no tede jest tez popularniejszy, szczegolnie w sieci, przez m.in prace dla kanalu zero

btw, odpalilem sobie wczoraj roast mesa i ciekawie sie oglada roastujacego stasiaka, tak z perpektywy czasu
Ostatnio zmieniony 20 sie 2025, 12:36 przez YP_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

O północy diss wlatuje, dobrze pamiętam?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

z czwartku na piątek pewnie, tak jak przy pierwszym dissie
Awatar użytkownika
gods bidness

Puszczam sobie przed spaniem poranki kanału zera na sen i wczoraj puściłem, to Tede coś tam chory, chrypiał i rzęził bardziej niż zwykle i coś tam wyrzęził, że nie nagrał, bo chore gardło i L4 jak Peja.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

jajca pisze: 20 sie 2025, 10:56 byl chyba jakis stary film, na ktorym mes cos dukał do tego typa devina devina the dude? i nie wygladalo to dobrze, oczywiscie juz nie do znalezienia
Niestety to video chyba przepadło w czelusciach internetu, pamiętam że to ogladalem i było na jakims vimeo czy czymś takim. Wyglądało to bardzo niezręcznie, poddenerwowany i skrępowany Mes podbija do wyluzowanego Devina i jego ziomeczkow, w ogóle w pierwszej chwili oni chyba kręcili beke z Typa. Całe to zajście Piotr S. opisał na pewno którymś ze swoich felietonów

Aha i dołączam się do głosów, których wkurwiaja te dziwne anglicyzmy Mesa. Tak samo rozumiem powiedzenie kaman albo kurwa nie wiem, cringe, ale jakieś losowe angielskie słowo w ogóle nie używane w polskim to mega buractwo i przejaw bycie pierdolonym bucem z Warszawy, tfu :what:
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

gods bidness pisze: 20 sie 2025, 12:51 Puszczam sobie przed spaniem poranki kanału zera na sen i wczoraj puściłem, to Tede coś tam chory, chrypiał i rzęził bardziej niż zwykle i coś tam wyrzęził, że nie nagrał, bo chore gardło i L4 jak Peja.
Spoiler
Obrazek
niech się zdecyduje w końcu

pewnie jutro za 500 lajków na live puści wcześniej z głosnika żeby mu potem zasięgów nie obcięło o północy
Awatar użytkownika
gods bidness

Nie wiem, może coś źle usłyszałem albo już usnąłem i mi się przyśniło. Jak ktoś chce, to niech sam szuka, bo mi się nie chce.

Ale przesłuchałem z pół godziny i Tede jak to typowy Tede - Mes mu koło flaka lata, ale średnio co 3-4 minuty o nim gada przez te pół godziny.
ODPOWIEDZ