[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Megidox

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Megidox »

Gdzie Rzym gdzie Krym
Spoiler
Obrazek
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Za każdym razem jak nachodzi mnie w tym temacie ochota na zrozumienie punktu widzenia Rycha, po chwili przypomina mi się, że dla bólu dupy Łukasza Paluszaka nagrał z Young Multim wspólny track, który dosłownie nazywa się PODZIAŁY, kpi w nim z zawistników, którzy nie byli nigdy nawet blisko listy OLIS, przekonuje że od pozamuzycznych konwenansów ważniejsze jest to, o czym ktoś nawija, po czym mija parę lat i Peja zapierdala po komentarzach w internecie, żeby pisać hasztagi o #prawdziwym_hip_hopie

Rychu, przecież ty mając wtedy na fanpejdżu oblężenie rozczarowanych ludzi deklarujących jak to stracili szacunek albo wyrzucają twoje stare płyty sugerowałeś im żeby poszerzyli horyzonty i ironizowałeś że żadna strata betonowego fanbejsu. No nie trzyma się to kupy nijak i o ile bez tego epizodu mógłbym (i chciał) zrozumieć, tak obecnie ciężko mi jest traktować inaczej niż uprzedzone gderanie :confused:

Dodano po 3 minutach 7 sekundach:
horrypaz pisze: 19 sie 2025, 11:07 pogadalismy se o beefie
Fajny skrót (w sensie beefu track po tracku), chociaż zwrotów o miażdżeniu, deklasacji i trzech półkach wyżej faktycznie ciut za dużo, więc powodzenia w obchodzeniu się z sekcją komentarzy i ludźmi typu "Przecież Eripe go rozjebał, dissów Bedoesa nawet nie chce mi sie sprawdzać", bo z tego co widziałem po seansie jest tego większość.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

jajca pisze: 30 mar 2023, 22:03 Rychu peja juz niedługo
Spoiler
Obrazek
Obrazek
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

A jakby sobie to tłumaczyć, ale Bedoes nawijał o gangu, to Peja nie miał problemu nagrywać z Malikiem

takiego numeru, a to nie jedyne co razem nagrali. A Malik nawijąc o przypalaniu żelazkiem i łamaniu kolan sam tego nie robi, co najwyżej może sobie opłacić jakiegoś Kafara D̶i̶x̶o̶n̶3̶7̶ żeby to zrobił za niego - czyli dokładnie jak Bedoes.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

SWN pisze: 19 sie 2025, 15:57 Fajny skrót (w sensie beefu track po tracku), chociaż zwrotów o miażdżeniu, deklasacji i trzech półkach wyżej faktycznie ciut za dużo, więc powodzenia w obchodzeniu się z sekcją komentarzy i ludźmi typu "Przecież Eripe go rozjebał, dissów Bedoesa nawet nie chce mi sie sprawdzać", bo z tego co widziałem po seansie jest tego większość.
zero zdziwienia tbh, prowadzimy twardogłowy rondlarski kanał, a tutaj wajcha kompletnie w drugą stronę, więc ludzie chyba letko w szoku, no i eripiarze mocni w walkach w sieci
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Ja czytając ten temat widzę przewagę obiektywizmu a nie wajchę skrajnie w inną stronę.Sam dosłownie szczam na bedoesa i jego muzyke ale jakakolwiek dyskusja o tym kto zwycięża beef jest bezsensowna.A już wyciąganie jakiegoś śpiewania czy darcia mordy jako NIERAPOWEGO według kodexu dj'a kool herca czy użytkownia wujek józek to kompromitacja cwela
Awatar użytkownika
Hubson99

Post autor: Hubson99 »

SWN pisze: 19 sie 2025, 15:57 Za każdym razem jak nachodzi mnie w tym temacie ochota na zrozumienie punktu widzenia Rycha, po chwili przypomina mi się, że dla bólu dupy Łukasza Paluszaka nagrał z Young Multim wspólny track, który dosłownie nazywa się PODZIAŁY, kpi w nim z zawistników, którzy nie byli nigdy nawet blisko listy OLIS, przekonuje że od pozamuzycznych konwenansów ważniejsze jest to, o czym ktoś nawija, po czym mija parę lat i Peja zapierdala po komentarzach w internecie, żeby pisać hasztagi o #prawdziwym_hip_hopie

Rychu, przecież ty mając wtedy na fanpejdżu oblężenie rozczarowanych ludzi deklarujących jak to stracili szacunek albo wyrzucają twoje stare płyty sugerowałeś im żeby poszerzyli horyzonty i ironizowałeś że żadna strata betonowego fanbejsu. No nie trzyma się to kupy nijak i o ile bez tego epizodu mógłbym (i chciał) zrozumieć, tak obecnie ciężko mi jest traktować inaczej niż uprzedzone gderanie :confused:

Dodano po 3 minutach 7 sekundach:
horrypaz pisze: 19 sie 2025, 11:07 pogadalismy se o beefie
Fajny skrót (w sensie beefu track po tracku), chociaż zwrotów o miażdżeniu, deklasacji i trzech półkach wyżej faktycznie ciut za dużo, więc powodzenia w obchodzeniu się z sekcją komentarzy i ludźmi typu "Przecież Eripe go rozjebał, dissów Bedoesa nawet nie chce mi sie sprawdzać", bo z tego co widziałem po seansie jest tego większość.
Panie admin, jak kiedyś oglądałem jego wywiad, bodajże cgm, ale fujary nie dam se za to uciąć, to mówił, że fanem young multiego został właśnie przez to, ze pocisnal mu Paluch, to dodatkowa warstwa kuriozum w tej sytuacji, no i kolejne pokazanie jaki to malutki człowiek
Kalom

Post autor: Kalom »

Jose pisze: 19 sie 2025, 16:01
SWN pisze: 19 sie 2025, 15:57 Fajny skrót (w sensie beefu track po tracku), chociaż zwrotów o miażdżeniu, deklasacji i trzech półkach wyżej faktycznie ciut za dużo, więc powodzenia w obchodzeniu się z sekcją komentarzy i ludźmi typu "Przecież Eripe go rozjebał, dissów Bedoesa nawet nie chce mi sie sprawdzać", bo z tego co widziałem po seansie jest tego większość.
zero zdziwienia tbh, prowadzimy twardogłowy rondlarski kanał, a tutaj wajcha kompletnie w drugą stronę, więc ludzie chyba letko w szoku, no i eripiarze mocni w walkach w sieci
imo pod mes-tede jeszcze lepsze odklejusy w komentarzach się trafiają
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

na czele z mesem punktującym hejterów
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Hubson99

Ogółem to zapomniałem dodać moim szurskiej teorii, ale imo problem peji do bedoesa wziął sie stąd
https://glamrap.pl/tede-nagralbym-plyte-z-bedoesem/
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

to 4 lata pozniej
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Rysiek jest strasznie zacietrzewionym, małym człowieczkiem. Przestał pić gorzałę (props), ale cholerykiem nietolerującym jakiejkolwiek krytyki pozostał.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Dlatego Bedoes powinien wyjść ze ślimaczej skorupy i przyjebać w Rysia jakimś wersem, moim zdaniem nie ma się czego bać w 2025, a takie podlizywanie się i simpowanie, kiedy wybranek serca nie dość, że cię olewa, to jeszcze sra na ciebie po nieprzyjacielsku, wygląda żenująco w chuj.

A pojechać, że props za stare czasy, ale od lat stoisz w miejscu i jesteś za stary w wyścigu do krów na arenie młodych lwów, to akurat by nie był problem sprzeczności poglądów.
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Post autor: jotwupe »

A Peja coś tam strzela do Tymka na Facebooku teraz
Jaki ten typ jest wkurwiający, chyba nie ma lepszego meczu ksywy do tego co sobą raper reprezentuje. Rasowa menda, wielki obrońca uciśnionej Palestyny.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo

"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

On jest tak aktywny głównie na Facebooku, bo cały ten jego zatwardziały fanbase to czterdziestoletnie Ireny po rozwodach co tam siedzą jako mama na pełny etat.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

jotwupe pisze: 19 sie 2025, 17:00 A Peja coś tam strzela do Tymka na Facebooku teraz
Jaki ten typ jest wkurwiający, chyba nie ma lepszego meczu ksywy do tego co sobą raper reprezentuje. Rasowa menda, wielki obrońca uciśnionej Palestyny.

Ale to nie do Tymka rapera tylko do piłkarza
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Mam nadzieję, że jak go spotka to mu sprzeda liścia.

Awatar użytkownika
Hubson99

gods bidness pisze: 19 sie 2025, 16:59 Dlatego Bedoes powinien wyjść ze ślimaczej skorupy i przyjebać w Rysia jakimś wersem, moim zdaniem nie ma się czego bać w 2025, a takie podlizywanie się i simpowanie, kiedy wybranek serca nie dość, że cię olewa, to jeszcze sra na ciebie po nieprzyjacielsku, wygląda żenująco w chuj.

A pojechać, że props za stare czasy, ale od lat stoisz w miejscu i jesteś za stary w wyścigu do krów na arenie młodych lwów, to akurat by nie był problem sprzeczności poglądów.
Ta udawana pokora młodych wilków na naszej scenie do weteranów, którzy w większości są chujowymi raperami jest iście żenująca. Gdy ludzie pokroju Rycha coś pierdolą o chujowych młodych raperach, to powinien z miejsca wyskakiwać diss od jakiegoś młodego kota, ale niestety za dużo kalkulacji. Brakuje młodych z jajcami jak Tede

Do tego sytuacja palestyny XD Co tam żydków obchodzi co paru polaków powie o ich wojnie XD Zwłaszcza, że od izraela nas dzieli kilka tysięcy kilometrów, do tego wzywanie innych raperów i wośp do reakcji to już odkleja niesamowita
Awatar użytkownika
jotwupe
Zbanowany

Rychu nawołuje do bojkotu artystów którzy otwarcie nie wesprą Palestyny i nie potępią Izraela
#TONIENASZAWOJNA

ODPOWIEDZ