Sentino x Koneser - La Cultura Vol. 1 (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
moshe

Re: Sentino x Koneser - La Cultura Vol. 1 (2025)

Post autor: moshe »

FruitOffTheWall pisze: 16 sie 2025, 11:58 Sebastian ma tu manie gangstera takiego troche który wie że przegrał i ja to totalnie kupuje, to są prawdziwsze ,,kołysanki dla ulicy" niż ten album, który był średnio/słaby. Najlepszy rola Sebastiana w rapie, przez niego odrgywana to rola gangstera który przegrywa swoje życie, na bnp bez mixu tam to ukazał idealnie.
Podbijam w chuj. W ogole dla mnie tu od BANG! do TAKE IT EASY to najlepszy Seba od Aporofobii, szczegolnie na refrenach. Siadlo mi to strasznie, nawet Koneser strawny
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

tbh chyba najmocniejsza petarda w dyskografii sebka póki co. wspomnicie moje słowa. mega eleganckie to ma brzmienie.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Eguaroc

Post autor: Eguaroc »

Słucham i wkręca się coraz bardziej.

La Cultura > KS2. Tuman niech się pałuje.
Ta suka to Piotrek.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Sentino skończył się na Zabójstwie Lirycznym 3, potem już tylko pojedyncze przebłyski jak Lato czy Algeciras.

Włączyłem ten album (po raz kolejny nabrałem się na pochwały użytkowników), nuda straszna.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

wgl weźcie mnie uszczypnijcie, bo najlepszy featuring to na tym tejpie dał alberto. koneser na jego tle jak niemowlak.

Dodano po 5 minutach 14 sekundach:
wgl dopiero po którymś odsłuchu ogarnąłem, że ten yogi w intro nie ma w ogóle rymów :bowdown: ale kozacko sarmacko to brzmi, not gonna lie
złap książkę, złap reset

free smly
moody

Post autor: moody »

oldschool pisze: 18 sie 2025, 0:06
Ale to musi być przeje*ane uczucie, że jakiś 42-latek tych raperków w Polsce tak deklasuje, co tak się pchają do tego showbiznesu na te czerwone dywany, na te współprace. Oni by nawet ku*wa kuchnie reklamowali żeby to za darmo do domu dostać. Ja to widzę po tych like'ach jak to słabo idzie - mam po 8-10 milionów wyświetleń profilu miesięcznie a tak mało like'ów bo ich to tak ku*wa gryzie, że chcieliby mnie ku*wy w kałuży utopić najlepiej.

Chodzą i 10 lat później zarzucają mi jakieś stare zachowania itd. Wiadomo o co tutaj chodzi - żebym ja nie miał sukcesu na polskiej scenie. Jestem top 20 wszystkich wykonawców w Polsce nie przyjeżdżając nawet do Polski. I dobrze, bo z nikim się po plecach nie klepie, robię wszystko zdalnie.

[..] Ta cała arogancja i te wszystkie pretensje doprowadzą do jednego. Dajcie mi 3 lata i będę numer 1 ale już tak, że już nikt nie będzie mógł tego negować. [..] Mi już kiedyś szef Step Records mówił "Jesteś Persona non grata w Polsce" itd. Ale jak widać robię najlepsza muzykę w Polsce bez możliwości, bez studia, bez tego i tamtego bo prawdziwy talent zawsze wygrywa.

Widzę jak to was zjada od środka, jak was to wku*wia jak codziennie noszę jakieś nowe outfity, jak codziennie jakaś nowa biżuteria wjeżdża. W przyszłym tygodniu nowy Day Date wjeżdża to wtedy się dopiero zaczniecie znowu wku*wiać jak sobie lecę po całej Europie, po całym świecie nie grając koncertów, nie klepiąc się po plecach i nie pijąc tej wódki na tych VIPach.

[..] Możecie to like'ować, możecie tego nie like'ować. Robię dziennie po milion streamów. Możecie się przyznawać, że mnie słuchacie lub że mnie nie słuchacie. Słuchajcie, obgadujecie od lat typa, którego nie znacie, który tylko i wyłącznie kręcąc sobie bekę z tego wszystkiego pijany odpowiadał na tych shotach i live'ach. A tak to nie macie zielonego pojęcia o mnie jaki ja jestem prywatnie czy jaki jestem do przyjaciół czy do bliskich czy do innych muzyków, których ja uważam za dobrych muzyków. Także na dobrą sprawę cały czas o osobie nieobecnej, o takiej szarej eminencji, o takim fantomie cały czas coś tam pie*dolicie. Na dobrą sprawę nie macie żadnego pojęcia kim jestem, poza tym co ja wam oczywiście w muzyce mówię. Według mnie to będzie taka petarda bo zobaczycie, że wszystkich jeszcze przeskoczę. Za 2 lata top 3 w Polsce, za 3 lata maks top 1.

I powiem wam to tak szczerze bez żadnej zawiści w sercu czy cokolwiek tylko po prostu dla mnie świat jest wielki. Dla mnie świat się nigdy nie kończył na Polsce. Ani się tam nigdy nie zaczął ani się tam nigdy nie kończył. To nigdy nie była moja ojczyzna. Ja właściwie mam ogromny respekt do Polaków przez to, że oni mi dali to uznanie, moi słuchacze. Ale jak ktoś jest od samego początku kompletnie inny no to albo się go akceptuje albo nie. Jak ja bym był w 100% Polakiem, który by się w Polsce wychowywał i urodził i się tak zachowywał to bym sam powiedział co to jest za wariat. Tylko, że jesteśmy z zupełnie innej gliny. Ja mam 50% waszej krwi w sobie ale całe życie żyję za granicą. Więc powiedzmy jeżeli mówimy o jakiejkolwiek tolerancji czy jakimś zrozumieniu hip-hopu to jak ja patrzę na te outfity, jak ja słyszę wasze te numery to ŻENADA!

Ja też to mówię ludziom za granicą. Ja też mam kontakt z czołowymi czy na moim poziomie raperami w Europie i oni się też mnie pytają "Co oni cie tak ku*rwa hejtują w tej Polsce?". Mówię no ku*wa, bo jest jakiś typ z zewnątrz 10 lat starszy od całej reszty i ich rozpie*dala. I o to tutaj się wszystko rozchodzi a nie o to czy ja ku*wa lubię wypić, czy ja jestem taki czy owaki. Przesłuchajcie sobie teraz "La Cultura". To nie jest w ogóle polski album. Ta muzyka i tego typu flow to tylko Alberto i parę innych to próbuje robić i to dopiero za 10 lat do was dotrze. Wtedy i tak ciężko wam będzie to skopiować bo nie żyjecie w tym samym vibe'ie. Bo nie macie na codzień jakichś palm, nie macie codziennie 35 stopni. Ja jestem tu jak ryba w wodzie. Dla mnie to jest mój naturalny habitat a dla was to jest po prostu jakiś letniaczek, jakaś egzotyka czy pojechać sobie na wakacje do Puerto Banus na 2 tygodnie.

Tam gdzie ja żyję czy tam gdzię ja się czuję po prostu swobodnie to oni wyjeżdżają na wakację. Życzę sobie na przyszłość żeby trochę mniej plotek a trochę więcej tego realistycznego oceniania człowieka też po sztuce i swojej muzyce miało miejsce. Trochę właśnie mniej tego gosip, tego wbijania sobie nawzajem noży w plecy. Tak jak mówię - ja nie jestem Polakiem, ja jestem niemieckim obywatelem, rezydentem Hiszpanii z możliwością przeprowadzenia się do USA. Jestem człowiekiem światowym. Tak z zewnątrz na to patrząc już mówiąc całkiem na poważnie - nauczcie się mniej się nawzajem wykańczać i być trochę mniej histeryczni bo ta histeria przesiąknęła każdą warstwę społeczeństwa. Mi się wydaję, że takie obgadywanie i cały czas te nerwy. Po co to komu ku*wa? Zjeść Snickersa, wypić browara i się uspokoić, wy*uchać jakąś fajną przyjaciółkę lub żonę a nie cały czas się kłócić po tych internetach. Sicarios!".
tak to pewnie wyglada w glowie alvareza

a w swiecie rzeczywistym robi plyte z koneserem, bo ten mu pewnie zaproponowal pare tysi za taka mozliwosc i sebek ma dzieki temu na wypozyczenie paru nowych tshirtow
Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

Post autor: Vasco de Balboa »

Gdyby nie Koneser, to La Cultura byłaby jednym z lepszych wydawnictw Sebastiana od 2021 roku.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Bardzo mocna płyta od Alvareza, zdecydowanie najlepsza od kilku lat. Mam wrażenie, że przyłożył się do niej trochę bardziej niż do ostatnich wydawnictw. Jest też bardzo dobrze wyprodukowana, dobre podkłady (i brak wieśniackich bitów od Crackhouse) i w końcu porządny mix. Za dużo Konesera. Na wyróżnienie zasługują: Walizki, Pantere i gdyby wyciąć zwrotki innych, to 3D i Narcotraficante
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

Vasco de Balboa pisze: 18 sie 2025, 19:46 Gdyby nie Koneser, to La Cultura byłaby jednym z lepszych wydawnictw Sebastiana od 2021 roku.
ciężko jest zajebiście przy sento wypaść, diho,belmondziak czy don poldon to jedni z niewielu co potrafią to. Po prostu, na 100% koneser tutaj nie przeszkadza a w 3d fajnego zwrotulca dał, wszędzie leci poprawnie
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Spoiler
Obrazek
Ten producent :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Haqs

Post autor: Haqs »

Po co ten koneser czemu senti zawsze wackow bierze na tracki ;/
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

oldschool pisze: 18 sie 2025, 21:54
Spoiler
Obrazek
Ten producent :bowdown: :bowdown: :bowdown:
wtf to prawdziwe
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Willxc

Post autor: Willxc »

najlepsza płyta od king sento 2, koneser jak dla mnie zajebiście
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Serce bije BUM, BUM
Naboje są DOOM, DOOM
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

Ale Bang jest zajebiste
Fajny bit, taki nostalgiczny
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
krul

Post autor: krul »

inspirowany beep beep, za to ten playboi carti w oz to :lol:
moody

Post autor: moody »

scam_sakawa pisze: 19 sie 2025, 10:57 Serce bije BUM, BUM
Naboje są DOOM, DOOM
z nabojami to mu raczej chodzilo o rodzaj amunicji

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Amunicja_dum-dum
Awatar użytkownika
scam_sakawa

sorki, kopiowałem z Geniusa, rozbawił mnie krindżowością ten fragment
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Zajebisty album, w koncu bez krakhałs latino, szkoda, że tyle featow, jakby bylo solowe to top3 Enrique
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Ziomek ci kłamie wciąż że jest okej (stary jet okej)

Połowa płyty świetna.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
ODPOWIEDZ