Ale jeśli kogoś interesują to czekam aż reszta ekipy Pato też wyłapie ojcowskiego od Bedoesa - w końcu nie wiadomo kto to pisał
[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
dobra, ale kogo interesują jakieś fanpeje rapowe, które czyta ze 100 ludzi.
Ale jeśli kogoś interesują to czekam aż reszta ekipy Pato też wyłapie ojcowskiego od Bedoesa - w końcu nie wiadomo kto to pisał
kark to nie debil, mówił mi tak laik
- przedszkolanek
dzisiaj, w 2016 to coś tam one jednak znaczyły, zwłaszcza że to była chyba jedyna przestrzeń, z którego na raperów lał się hejt, bo wszędzie indziej w socialach to było lizanie kutasa
taki spaku to nawet wersy położył na @horrypaz
-
WesolyJozek
Przeciez on w drugim dissie nie rapuje tylko drze ryjadeft pisze: ↑18 sie 2025, 11:22 nie-raper nagrał lepsze rapsy na lekko zremiksowanych klasycznych rapowych bitach (z czego jeden wyprodukowany został blisko 30 lat temu) bez żadnego autotune, miauczenia, roksan węgiel na refrenach i chuj wie co tam jeszcze, no nie najlepiej to świadczy o raperze eripe
I wybrał najgorszy możliwy bit na zastępstwo. Poprzednia wersja na bicie firmy to benger, a na tym bicie od temperatury skolima jest to asłuchalne gówno obesrane. Zresztą widać po wyświetleniach, że tej nowej wersji nikt nie chcę słuchać za bardzo, 360k wyświetleń po 5 dniach
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Ta 2 wersja to ciśnięcie beki ewidentne, tu nawet nie trzeba sie jakoś zastanawiać, żeby to zrozumieć
D y s t a n s i k
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
-
WesolyJozek
Zajebista beka, że wziales czyjs bit na tribute i autorzy nazwali cie wackiem xD
Pszestań on chciał oddać hołd firmie, w sumie też trochę chujowe że chcesz zajebać dissa na firmowskim bicie i ci go kasują bo cie nie lubią
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
-
WesolyJozek
Sorry ze sie wpierdalam ale dla mnie raper to ktoś kto rapuje (a nie drze ryja, spiewa) a po drugie o coś mu w tym rapie chodzi poza wyswietleniami, kontraktami i penga. Nie ma nic złego w monetyzowaniu swojej muzyki, ale jeśli raper wszystkie ruchy dobiera pod korzysci biznesowe, czy to tekstowe, brzmieniowe, czy pozarapowe to nie jest raperem tylko produktem i to chujowym. Jak ktoś chce rapowac o piwku, to niech pije to piwko, jak ktoś chce rapowac o gengu to niech ma chociaz zawiasy, a jak ktoś chce kurwa rapowac o gorze hajsu, to niech nie mieszka z rodzicami. Albo niech mówi że to storytelling i konwencjaHubson99 pisze: ↑18 sie 2025, 9:16Daj nam tutaj swoją definicje rapera, jak według ciebie grubas to nie rap. Sztywna definicja żebyśmy mogli wiedzieć co rondlarza uważają za rap w końcu.Duserooo pisze: ↑18 sie 2025, 2:48 Beef rapera z piosenkarzem lub gwiazdą popu, bo ciężko nazwać bedoesa raperem. Oczywiście muzycznie jest kilka level wyżej od eripe(a nawet bojowo, jak widać) co odrazu słychać ale trzeba brać pod uwagę środki jakimi bedoes operuje i napewno nad tymi dissami siedział cały zespół ludzi którzy wiedzą co z czym się je. O bedoesie dowiedziałem się jakoś niedługo przed akcją z bagażnikiem i już wtedy wiedziałem że to zwykły chuj do szczania, co przyczyniło się do tego że diss na eripe to była pierwsza pozycja którą dobrowolnie odpaliłem od tego osobnika i muszę przyznać że fajnie sobie płynie po bicie, czuć od niego muzykę czego nie można powiedzieć o eripe bo technicznie zawsze był słaby, szczególnie po takiej przerwie od rapu. Ogólnie i tak jebać grubasa przez którego wstyd powiedzieć że jest się słuchaczem rapu, a najbardziej mnie wkurwia gdy ktoś zestawi słowo raper i bedoes w jednym zdaniu tak samo jak ten jego gęg, przecież to co oni nagrywają to jakieś popowe dyrdymały a nie muzyka
Dodano po 52 sekundach:
Co ciekawe spotkalem dzis w KrK Tadka Firma Solo i powiedzial, że o całej inbie powiedzial mu syn.
Sprzedal mi też cudowna anegdote o Pomidorze
kurde, przejebane z tym krzyczeniem, to pewnie kendricka, sticky fingaza i dmxa też trzeba cancelować, szkoda, że nie opanowali sztuki jednostajnego dukania przez całe kariery :/
- oKulTywowany
No 6ix9ine, Ghostmane i Scarlxrd do utylizacji
This page is no longer available.
Xxxtentacion też (wara mi kurwa od niego, rip)
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
- CeHaTeHaCe
Denzel Curry i Zillakami też sobie lubią pokrzyczeć więc możesz od nich spierdalać juzek
-
nescafeklasyg
Ja pierdole co ja tu czytam, raper ma dukać tekst od linijki jak eripe bo nie jest raperem inaczej, kurwa połowa złotej ery do wyjebania od ol dirty bastarda, przez nine'a, the roots bo mieli śpiewane refreny, mos def śpiewał po całości, onyxy darli morde jak popierdoleni, kool keith to w ogóle na niektórych kawałkach to jakiś małpi gaj odpierdalał,wy kurwa słyszeliście jakiś rap poza jedi mind tricks zakute łby, a najlepsze że to piszą ci co mają hip hop zamknięty w twierdzy prawdy i stojo na jej straży z halabardą
-
WesolyJozek
A gdzie ja napisalem ze spiewane refreny to coś złego już się nie zesraj. Pilem raczej do tego co się dzieje w Polsce ad2025 i pedalow typu Mata.
-
nescafeklasyg
Jeśli ktoś sie w tym temacie sra to wlaśnie ty rondelku, mata może pedał nie wiem, nie zaglądam do wyra ale oatatnio wypuścił jakiś track z wajbem atcq i slychać na nim że umie rapować a wy macie mental kurwa dziada rockmena hołdysa co sie pruje że muzyka to tylko gitara a nie jakieś automaciki perkusyjne, idź wydaj jeszcze jakieś wytyczne to będzie wiadomo co nagrywać żeby rondel się nie spocił