[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Wbiła Tede szpilke, coś i tym, że zmienia przyjaciół często, a ten coś tam sapnął na socialach, więc żarciem bym tego nie nazwał.
Jeszcze jak grała ten kawałek na popkillerach bodajże pokazała mu faka, na co w analogiczny sposób odpowiedział Tede grając wyścig szczurów na Lechu. No i jak to Tede, przy każdej okazji gdzie pasuje to mówi, ze ona jest znana jako "dupa która zrobiła remix nie banglasz" i sama zmieniła ekipę wielokrotnie. A, no i że ze 100m krzyczała do niego z Liroyem.
- przedszkolanek
odszedł (przynajmniej de facto), LPjerzy_klemens_werner pisze: ↑16 sie 2025, 15:26 Leh niby nie odszedł ale przed śmiercią wydał EP sam
-
jerzy_klemens_werner
Panowie piszecie, że Mes jest niedojrzały i odklejony a za chwilę "zruchał mu pannę". Stać was na więcej.
I nie piszcie że to jest ZIOMALSKA RAPOWA GADKA ile wy macie 14 lat? Strzelam, że prędzej 40.
I nie piszcie że to jest ZIOMALSKA RAPOWA GADKA ile wy macie 14 lat? Strzelam, że prędzej 40.
- przedszkolanek
13
znaki
znaki
-
dobryjoint
Nie czytałem jeszcze ostatnich kilku stron, ale diss się fajnie wkręca, dobry repeat value, agresywna przewózka i nie ogarniam hejtów, bardzo daleko temu do Nagłej śmierci itd. praktycznie brak mocnych punchy, żenujące argumenty (typu terapia, ojcostwo, ale zarzut o stawanie w prawdzie ze względu na przypał celny) ale to nie jest takie złe, refren robi robotę, fajna zabawa z flow, i i tak Tede na ten moment lajtowo prowadzi, ale żal mi Mesa, że taki odbiór na yt. Zarzuty o braku flow i technice przez normików. XD A diss i styl typowo Mesowy. Dissy Tedego zwłaszcza pierwszy katowałem parę dni, a teraz już nie pamiętam jak oba brzmiały.
Albo coś u mnie jest nie tak, ale zniknęły mi łapki w dół, ale wczoraj było 3x więcej w dół niż w górę. Stasiak, Witek i Babymama pewnie odpalają szampana, gdyby taki odbiór nie był wszędzie poza yt, to miałbym spiskową rozkminkę, że Witek opłacił boty i łapki w dół. XD Bo na yt propsował diss Tedego z prywatnego profilu, ale tutaj nawet nie musiał sięgać po takie zabiegi. Te kopanie leżącego przez Tomba, Bonsa itd. też mi się nie podoba, jak ogólnie kopanie leżącego.
A te wszystkie łby, co bez podstawowej wiedzy o raperze hejtują, nie znają twórczości i stylu Mesa i mają go za jakiegoś łaka, jak przez ponad dekadę miał łatkę najlepszego techniczne rapera w PL i króla refrenów, nie bez powodu bożek tych wszystkich komentujących Que, zapraszał go na feat na refren, który robi mu całą tę nutę. I ogólnie, zawsze topka zapraszała go na featy, i na pewno nie dla zasięgów, tylko po prostu wiedzieli, że to raper który podniesie im poziom numeru.
Barany robią z tego diss jakby nagrał go jakiś Olejnik, jest co najwyżej poprawny i dobry jako zwykły numer, ale czuję, że drugi diss Mesa będzie mocniejszy i może w innym stylu, i też szybciej, przynajmniej tak bym chciał.
Jestem rozczarowany, że Peja tego nie udostępnił, a udostępniał jakiegoś Eripe, z którym nie ma tak dobrych relacji jak z Mesem i był to diss na typa którego po prostu nie lubi, a tutaj to w końcu diss na jego nemezis.
Albo coś u mnie jest nie tak, ale zniknęły mi łapki w dół, ale wczoraj było 3x więcej w dół niż w górę. Stasiak, Witek i Babymama pewnie odpalają szampana, gdyby taki odbiór nie był wszędzie poza yt, to miałbym spiskową rozkminkę, że Witek opłacił boty i łapki w dół. XD Bo na yt propsował diss Tedego z prywatnego profilu, ale tutaj nawet nie musiał sięgać po takie zabiegi. Te kopanie leżącego przez Tomba, Bonsa itd. też mi się nie podoba, jak ogólnie kopanie leżącego.
A te wszystkie łby, co bez podstawowej wiedzy o raperze hejtują, nie znają twórczości i stylu Mesa i mają go za jakiegoś łaka, jak przez ponad dekadę miał łatkę najlepszego techniczne rapera w PL i króla refrenów, nie bez powodu bożek tych wszystkich komentujących Que, zapraszał go na feat na refren, który robi mu całą tę nutę. I ogólnie, zawsze topka zapraszała go na featy, i na pewno nie dla zasięgów, tylko po prostu wiedzieli, że to raper który podniesie im poziom numeru.
Barany robią z tego diss jakby nagrał go jakiś Olejnik, jest co najwyżej poprawny i dobry jako zwykły numer, ale czuję, że drugi diss Mesa będzie mocniejszy i może w innym stylu, i też szybciej, przynajmniej tak bym chciał.
Jestem rozczarowany, że Peja tego nie udostępnił, a udostępniał jakiegoś Eripe, z którym nie ma tak dobrych relacji jak z Mesem i był to diss na typa którego po prostu nie lubi, a tutaj to w końcu diss na jego nemezis.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2025, 17:45 przez dobryjoint, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiadomo o co poszło z Tede, po prostu nagle WdoWA zaczęła dissować Jacka, może doszła do w niosku, że lepiej opłaca się jej dissować Tedzika niż go propsować.
Tedzik z tego co pamiętam jakiś diss zapowiadał, za tą zwrotkę Wdowy na niego w WRR czy jak one się nazywały.
WdoWA go chyba straszyła jakimiś postami na socjalach.
Też nie pamiętam dlaczego odeszła z Alkopoligamii, wydaje mi się, że przez słabą sprzedaż jej drugiej płyty SuperExtra, bo mimo dobrych recenzji minimum złotej płyty nie było.
Zresztą w tym czasie WdoWA w jakimś wywiadzie narzekała na słuchaczy, że płyty nie kupili z tego co pamiętam.
Theodor to hypeman WdoWy z tego okresu, więc odszedł pewnie jako przydupas.
Pamiętam, że WdoWA nie była też zadowolona z podziału tantiem za wyświetlenia na youtubeowym kanale Alkopoligamii?
Ja się dowiedziałem, że WdoWA wyda drugi album w Alkopoligamii, to mnie ta informacja zarzenowała, bo dała się sprowadzić do kolejnego przydupasa Mesa.
Pójście na skróty się nie sprawdziło i wróciła do pracy w korporacji.
Liczę na to, że drugi diss Mesa (a pewnie kiedyś zrobi, Tede już zapowiedział odpowiedź) pozamyka japy tym wszystkim hejterom, bo dla tych co mówią, że refren chujowy albo flow tragiczne, już nic nie pomoże.
ta suka to Jacek
ta suka to Jacek
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
-
dobryjoint
Napisałem coś podobnego przed chwilą, też mam taką nadzieję, myślę, że ten diss to był haczyk (ale może jestem naiwny i zbyt dużo oczekuję). Ja byłem sajko Mesa, chociaż kiedyś bardzo dawno temu też nie trafiał do mnie jego rap, ale jak już trafił, to na dobre i katowałem w opór i katuję jeszcze często, mocno się utożsamiałem itp. do teraz wszystko do TBZD i parę numerów ze Żbików. Za jego osobą ofc nigdy za nim nie przepadałem. Czuję, że Mes ma już w miarę gotową odpowiedź albo konspekt, ten numer był taki bo miał być na płytę i miał też brzmieć jak spoko numer do posłuchania, oby kolejny już był typowo dissowy i mocny, ale to myślenie naiwne i życzeniowe. A refren sobie nucę od wczoraj.
Hejterom japy nie zamknie, bo Mes jest mało znany i lubiany (nie to co Bonson
Poszedłem za ciosem i dorzucam dalej do pieca. Jak przetrwacie pierwszy Bridge(ten z oryginału tak swoją drogą xD), to potem jest tylko lepiej. W sumie, to nawet napisałem kilka nowych, ale za chuja nie mogłem uzyskać satysfakcjonującego efektu(beatu, głosu). Nawet linijki ulepszyłem na moim zdaniem lepsze, ale chuj z tym, bo jak przegenerowywałem ten pasujący mi track, to inaczej leciał skurwiel.
Zmieniałem np. z
Żadne niepostujące bolączki
Kurwo, przed postowaniem lepiej jebnij w chodnik
na
Żadne niepostujące BOLączki
Kurwo od zgłaszania dostaniesz gorączki!
xD pdk, ale już chuj, zostało jak zostało. Ewentualnie mógłbym podmienić ten wers z tych nowych, co dobrze leci, ale chujowe refreny dało, jakoś to posklejać, ale już pierdolę taką zabawę, to robota dla specjalistów.
Bit kojarzy mi się jak od Lpro dla Chady za najlepszych czasów
Nie ma poparcia dla tego konceptu
diss tak spokojny jakby pisał go Medium
Przed przesłuchaniem polecam przypomnieć sobie oryginał. Życzę uśmiechu podczas odsłuchu. Pozdrawiam
Zmieniałem np. z
na
xD pdk, ale już chuj, zostało jak zostało. Ewentualnie mógłbym podmienić ten wers z tych nowych, co dobrze leci, ale chujowe refreny dało, jakoś to posklejać, ale już pierdolę taką zabawę, to robota dla specjalistów.
Bit kojarzy mi się jak od Lpro dla Chady za najlepszych czasów
Przed przesłuchaniem polecam przypomnieć sobie oryginał. Życzę uśmiechu podczas odsłuchu. Pozdrawiam
Spoiler
Kiedy znowu raper daje gnój
to forumek pokazuje kciuk w dół!
kciuk w dół!
kciuk w dół!
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
- Bryx Fenrir
Dobryjoint, nie powiedziałbym, w środowisku powiedzmy ogarniętych słuchaczy Mes naprawdę nie startował z przegranej pozycji, bo każdy wie, ze skillsy to on posiada, każdy jakby dawał szanse, ze Piotrek wypali, tylko niestety tym przeciętnym dissem (gdzie Tedego byl trochę lepszy, nie jakos bardzo, ale jednak lepszy), sprawił, ze teraz startuje z przegranej pozycji, i po odpowiedzi Jacka nie moze byc juz 3 tygodnie przerwy i przeciętny diss, musi byc szybka i dobra odpowiedź, i wtedy Mes jak najbardziej moze ten beef wygrać
-
dobryjoint
Bryx Fenrir pisze: ↑16 sie 2025, 18:08 Dobryjoint, nie powiedziałbym, w środowisku powiedzmy ogarniętych słuchaczy Mes naprawdę nie startował z przegranej pozycji, bo każdy wie, ze skillsy to on posiada, każdy jakby dawał szanse, ze Piotrek wypali, tylko niestety tym przeciętnym dissem (gdzie Tedego byl trochę lepszy, nie jakos bardzo, ale jednak lepszy), sprawił, ze teraz startuje z przegranej pozycji, i po odpowiedzi Jacka nie moze byc juz 3 tygodnie przerwy i przeciętny diss, musi byc szybka i dobra odpowiedź, i wtedy Mes jak najbardziej moze ten beef wygrać
Dobra ale środowisko ma imo mały wpływ, tak samo ogarnięci słuchacze, niestety teraz beefy wygrywa się wyświetleniami i komentarzami, dla nas i środowiska może wygrać (chociaż nawet ja w to nie wierzę), ale jednak to jest jakiś promil słuchaczy hh obecnie. Tede też nie nagrał nie wiadomo czego, a jakie zebrał propsy od normików i dzieciaków, a z Mesa robią jakiegoś rapera z beki z lokalnych. Tede znowu jest na fali, pewnie przez modne featy (Leosia, Bambi, Skolim itp.), pracę w Kanale Zero, swoje lajwy, angażowaniem się w komentowanie frików itd. A o istnieniu Mesa to myślę, że połowa tych słuchaczy lekko, albo i więcej nawet nie wiedziała, a jak sobie sprawdzali jego nuty, żeby poznać z kim Tede się dissuje, to umówmy się ale Mes nie ma żadnego bengera dla współczesnych młodych słuchaczy. Btw, ja lubię obu raperów, ale chciałbym, żeby wygrał Mes.
A Tede ogólnie od lat jest nielubiany w środowisku i niewiele to zmienia, ma swoją bańkę, swoją sektę jak to nawinął Mes, robi hajs, gra koncerty, puszcza płyty i ma w to wyjebane jak Firma.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2025, 18:24 przez dobryjoint, łącznie zmieniany 2 razy.
- francocarlos
ale tede bardzo słabe wyświetlenia kręci od dłuższego czasu, moim zdaniem jest jak najbardziej w zasięgu mesa
-
dobryjoint
Wciąż większe niż Mes, ale też nagrywa te płyty hurtowo, gra koncerty, nie daje o sobie zapomnieć (puszczanie regularnie nut, nawet jak nie robią gigantycznych zasięgów to też sposób), chociaż myślę, że jego popularność i aktywność teraz bardziej się skupiła na byciu youtuberem niż samych nutach, a Kanał Zero to jednak spore zasięgi, i w przeciwieństwie do Mesa wciąż ma wiernych fanów, bo Mes to może kilkadziesiąt osób, które już nawet same go cisną na ig. No i Tede od zawsze był co najmniej z 5x bardziej popularniejszym raperem niż Mes i nawet jak ktoś już go nie słucha to wie kto to i z automatu raczej będzie po jego stronie.
A to ze Stachurskym i Skolimem ma już prawie 2 miliony i trafił tym do grażyn, karyn itp. wiadomo, że nie przez niego to ma takie wyświetlenia ale jednak.
A to ze Stachurskym i Skolimem ma już prawie 2 miliony i trafił tym do grażyn, karyn itp. wiadomo, że nie przez niego to ma takie wyświetlenia ale jednak.
Na Spoti ma przyzwoite liczby streamów z nowych numerów, ponad 700 tys. słuchaczy obecnie. Poprzednia płyta całkiem spoko na YT też sobie poradziła. Vox Veritatis słabo, myślę że to kwestia chujowego doboru singli, który był kompletnie nietrafiony i też nie jest cała wrzucona w przeciwieństwie do poprzediej. Jest dużo lepszych numerów, które mogłyby pójść na single i zrobić zasięgi.francocarlos pisze: ↑16 sie 2025, 18:22 ale tede bardzo słabe wyświetlenia kręci od dłuższego czasu, moim zdaniem jest jak najbardziej w zasięgu mesa
Wiadomo, że nie będzie kręcić liczb jak młode pokolenie, ale póki ma kasę i nie musi chodzić do pracy to chyba nie narzeka. Taki Wena czy Bonson mimo bycia z pokolenia oczko niżej wiekowo musieli iść do roboty jak im zasięgi spadły. Bonson został barberem, a Wena robi karierę w korpo, mam go nawet na Linkedinie dodanego xD
Bonson idiota zamiast zostać idolem nastolatek po „pan śmieć” i robić kasę, wolał zostać brudnopisem i nagrywać rap dla pancurów. Z taką aparycją to jedynie barber albo tatuażysta zostaje
Bonson ma duże deficyty intelektualne niestety
AI>Mesmyron pisze: ↑16 sie 2025, 18:08 Poszedłem za ciosem i dorzucam dalej do pieca. Jak przetrwacie pierwszy Bridge(ten z oryginału tak swoją drogą xD), to potem jest tylko lepiej. W sumie, to nawet napisałem kilka nowych, ale za chuja nie mogłem uzyskać satysfakcjonującego efektu(beatu, głosu). Nawet linijki ulepszyłem na moim zdaniem lepsze, ale chuj z tym, bo jak przegenerowywałem ten pasujący mi track, to inaczej leciał skurwiel.
Zmieniałem np. z
na
Bit kojarzy mi się jak od Lpro dla Chady za najlepszych czasów![]()
Spoiler
Kiedy znowu raper daje gnój
kciuk w dół!
super kawałek, taki dobry radiowy rap (i to komplement)
zastanawia mnie jak to jest z prawami autorskimi jakby ktos serio puszczal takie kawalki, nie wiem, nagral plyte z AI rapem 
- przedszkolanek
nie no, kończcie to prowo, chujowe w chuj