[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Pierwszy diss Maciasa na Szpaka był gorszy
Racja racja. Pozostaje czekać na mocną odpowiedź Tedego, bo Mes wystawił mu parę piłek na pustą bramkę. Jednak dalej widzę światełko w tunelu Mesa, że jednak przypierdoli.The Bitch Fucker pisze: ↑16 sie 2025, 9:40Jakby:Hellrazor pisze: ↑16 sie 2025, 9:19 Nie uważacje, że fala hejtu na ten numer jest przesadzona? Numer fajnie płynie, oczywiście Mes mógł sobie darować paru słów typu output czy paru wersów jak o tym zabraniu kwadratu i innych. Ale czy to nie jest kwestia bardziej tego, że:
1. Ludzie nie lubią Mesa
2. Słuchacze nie znają Mesa
3. Rap na tyle się zmienił, że takie kawałki nie żrą?
1. Nagrał to np. W 24h, a nie w 3 tygodnie,
2. Nie był życiowym bucem podchodzącym do świata z pozycji wyższości,
3. Nie był ~20 lat temu w czołówce rapgry,
Być może odbiór byłby inny. A w praktyce to nie jestem w stanie sobie przypomnieć, kiedy słyszałem ostatni tak słaby diss.
- scam_sakawa
Cieszy mnie to, że w 2009-2011 byłem na ślizgu nazywany prowokacją przez jakichś typów, LiMów, esdeków, bieniów, CywiLów, pawlikówwrk (i pewnie jeszcze pierdyliard innych nicków wówczas jechało po mnie), a 15 lat później widać kto miał rację.
Nazywany prowokacją ze względu na zwykłą krytykę w stosunku do artyzmu Mesa. Temat o ZNP na ślizgu był festiwalem wzajemnej adoracji.
Wyobraźcie sobie slg.eu w 2011 po tym kawałku - przecież tam byłoby z 7-8 postów w temacie na minutę z bowdownami dla tej piosenki Mesa i komentarze, że chłop jest lata przed sceną.
Przesłuchałem sobie na spokojnie kilka razy tego dissa i generalnie nie ma się doczepić do czegokolwiek w warstwie technicznej czy muzycznej, ale nie o to chodzi w beefie. Szkoda, że Mes nie postawił na tryb chłopa z debiutu w 2005 roku, gdzie potrafił nawijać na niestandardowych wówczas podkładach bez zbędnego kombinowania. Jestem pewien, że prosty diss i proste pancze, na prostym bicie, sprawiłyby, że odbiór byłby znacznie lepszy, bo Ten Typ ma ogółem potencjał do nagrywania dobrego rapu.
Ale tak jak zostało już to mu wytknięte - ujebał sobie, że będzie artystą i kimś więcej niż prosty dresik na krakhałstajpofbit, szkoda, że wychodzi to niestrawnie dla ludzi oczekujących prostoty.
Nazywany prowokacją ze względu na zwykłą krytykę w stosunku do artyzmu Mesa. Temat o ZNP na ślizgu był festiwalem wzajemnej adoracji.
Wyobraźcie sobie slg.eu w 2011 po tym kawałku - przecież tam byłoby z 7-8 postów w temacie na minutę z bowdownami dla tej piosenki Mesa i komentarze, że chłop jest lata przed sceną.
Przesłuchałem sobie na spokojnie kilka razy tego dissa i generalnie nie ma się doczepić do czegokolwiek w warstwie technicznej czy muzycznej, ale nie o to chodzi w beefie. Szkoda, że Mes nie postawił na tryb chłopa z debiutu w 2005 roku, gdzie potrafił nawijać na niestandardowych wówczas podkładach bez zbędnego kombinowania. Jestem pewien, że prosty diss i proste pancze, na prostym bicie, sprawiłyby, że odbiór byłby znacznie lepszy, bo Ten Typ ma ogółem potencjał do nagrywania dobrego rapu.
Ale tak jak zostało już to mu wytknięte - ujebał sobie, że będzie artystą i kimś więcej niż prosty dresik na krakhałstajpofbit, szkoda, że wychodzi to niestrawnie dla ludzi oczekujących prostoty.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
-
Tentypmichal
Edit: gdzie wrzucać zdjecia zeby na forum działaly?
Jakikolwiek img upload drugi z google
- scam_sakawa
W spoilerze obrazek od ziomka 2 posty wyżej:

Spoiler

Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
To i tak chuj, jakiś czas temu jak ktoś mu napisał czy szuka rymu do warząchew i dlatego tyle schodzi mu z dissem to odpisał, uwaga
- co ty stary przecież nie ma rymu do nazwiska panieńskiego twojej starej
Że jego stara miała nazwisko Warząchew, czaicie ten punch po starej?
Jak on takie punche ma w asortymencie to diss jak diss wyszedł xD
- co ty stary przecież nie ma rymu do nazwiska panieńskiego twojej starej
Że jego stara miała nazwisko Warząchew, czaicie ten punch po starej?
Jak on takie punche ma w asortymencie to diss jak diss wyszedł xD
W ogóle na Ślizgu był o wiele bardziej wyczuwalny hivemind niż tutaj, zarówno jeśli chodzi o bożków, jak i o znienawidzonych raperów. Na Ślizgawce to też wyczuwalne do pewnego stopnia, ale wydaje mi się, że jest o wiele więcej perspektyw, niewielu raperów dostaje fory na starcie, dzięki temu same dyskusje są ciekawsze
Btw zawsze bawiło mnie to, że w tych latach 2012 i dalej mówiło się o tym, że POZIOM DYSKUSJI SPADŁ, kiedyś to było, a jak se czytam forum z tamtych lat, to w większości były to jakieś jednozdaniowki
-
VerminatorX
Ludzie nie lubią Mesa bo jego się nie da lubić, przynajmniej z ostatnich lat. Ja mu kibicowałem w tym beefie i nawet mnie zraził. Zero panczy i obrażanie w komentarzach ludzi którym się nie podoba. Psycha totalnie rozregulowana, on musiałby w odosobnieniu spędzić z rok żeby się wyresetować, czy coś.
-
jerzy_klemens_werner
Kurczę no, przesłuchałem jeszcze parę razy i to jest naprawdę przyzwoity numer ale wystawia wszystkie możliwe piłki:
- Nie odnosi się do dissu Tede za bardzo
- Bucowate teksty o książce i synu
- Tragiczny teledysk (Tede sobie po prostu stał i rapował)
- Flow jest zajebiste, top Polski ale tutaj akurat to minus bo żadnego wersu się nie zapamiętuje jak np. to głupie ale klikające się Chrup jak pikla. chlup do kibla
- To flow to jest w ogóle paradoks, jest tak zajebiste, że przeciętny słuchacz Tedego myśli, że chujowe xD trochę jak zaprosić zespół jazzowy na dożynki
- Momentami bełkocze a przyspieszenia to już w ogóle
- Nie odnosi się do dissu Tede za bardzo
- Bucowate teksty o książce i synu
- Tragiczny teledysk (Tede sobie po prostu stał i rapował)
- Flow jest zajebiste, top Polski ale tutaj akurat to minus bo żadnego wersu się nie zapamiętuje jak np. to głupie ale klikające się Chrup jak pikla. chlup do kibla
- To flow to jest w ogóle paradoks, jest tak zajebiste, że przeciętny słuchacz Tedego myśli, że chujowe xD trochę jak zaprosić zespół jazzowy na dożynki
- Momentami bełkocze a przyspieszenia to już w ogóle
Kto w tamtych czasach był bożyszczem ślizgowego hivemindu?Jose pisze: ↑16 sie 2025, 10:35W ogóle na Ślizgu był o wiele bardziej wyczuwalny hivemind niż tutaj, zarówno jeśli chodzi o bożków, jak i o znienawidzonych raperów. Na Ślizgawce to też wyczuwalne do pewnego stopnia, ale wydaje mi się, że jest o wiele więcej perspektyw, niewielu raperów dostaje fory na starcie, dzięki temu same dyskusje są ciekawsze
Btw zawsze bawiło mnie to, że w tych latach 2012 i dalej mówiło się o tym, że POZIOM DYSKUSJI SPADŁ, kiedyś to było, a jak se czytam forum z tamtych lat, to w większości były to jakieś jednozdaniowki
Jimson, Reno, Mes, Laik?
-
VerminatorX
Do warząchew nie jest trudno znaleźć rym, na przykład majątek.
- scam_sakawa
Dodaj do tego jakieś Dinale, Gres, WENA, Brudne Serca, a jak się tym nie jarałeś to byłeś prowokacją. xDDSivestro pisze: ↑16 sie 2025, 10:40Kto w tamtych czasach był bożyszczem ślizgowego hivemindu?Jose pisze: ↑16 sie 2025, 10:35W ogóle na Ślizgu był o wiele bardziej wyczuwalny hivemind niż tutaj, zarówno jeśli chodzi o bożków, jak i o znienawidzonych raperów. Na Ślizgawce to też wyczuwalne do pewnego stopnia, ale wydaje mi się, że jest o wiele więcej perspektyw, niewielu raperów dostaje fory na starcie, dzięki temu same dyskusje są ciekawsze
Jimson, Reno, Mes, Laik?
Mesowi przybyło od wczoraj około 300 subskrybcji na kanale. Bardzo słaba ilość patrząc na to z jakiej pozycji startuje, a gdzie był wcześniej, ale trudno się dziwić
- The Bitch Fucker
Nie no, kto się weną jarał w 2012…. Bardziej Rasmentalism i Dwa Sławy imo się rozpędzali przed peakiem karier.scam_sakawa pisze: ↑16 sie 2025, 10:45 Dodaj do tego jakieś Dinale, Gres, WENA, Brudne Serca, a jak się tym nie jarałeś to byłeś prowokacją. xDD
Fakt, Rasmentalism i Za Młodzi Na Heroda slizg mocno wypromował. Kto tam jeszcze na tamtym ślizgu górował?
Mówimy o erze przed sentino, mobbyn itp
Mówimy o erze przed sentino, mobbyn itp
Bisz, Zeus, VNM idealnie się łapią jeszcze do 2012. Najwieksze emocje jednak wzbudzał Tede, żaden temat płytowy oprócz Elliminati nie miał ponad 200 stron, Kurt rolson też miał bardzo dużo
Ostatnio zmieniony 16 sie 2025, 10:56 przez kurator, łącznie zmieniany 2 razy.
- scam_sakawa
O właśnie, ZMNH top studencka lamusowata płyta, a przypominam, że w 2012-2013 był peak jechania po studenciakach w temacie "studenciaki xD".
A tak to 2012 to wokół Bisza była sekta, ta płyta, na której był Pollock to też same spusty.
A tak to 2012 to wokół Bisza była sekta, ta płyta, na której był Pollock to też same spusty.
No dobra, ale gdyby to odwrócić, to kto w okolicach 2012 był jechany lub niedoceniany na forumku, a dziś byłby uznawany za coś dobrego
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
- scam_sakawa
Np. krakowska Firma w końcu weszła do łask normalnych ludzi™ po latach, na slg.eu było jechane mocno.