[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
234
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 402

Awatar użytkownika
TdW

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: TdW »

Diss średni, ale jak można pisać żeby Mes wypierdalal i już nie nagrywał. Właśnie po to ma nagrywać, żeby czytać kolejne strony tego tematu, chłop ma osobowość, intryguje i wkurwia, przynajmniej coś się dzieje na tej nudnej scenie. Te ostatnie beefy odpaliły u mnie na nowo zajawkę na polski rap
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Mamy to, setna strona
ta suka to Jacek
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

Bekowy teledysk, jak GMLL albo te Kaza Bałagane z jakiegoś 2016. Wow.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
teeteeries

Post autor: teeteeries »

Kurwa, to jest całkiem dobre jako kawałek. Fajnie się tego słucha, ale gdyby pominąć te 4 personalne wersy, to wrzucasz w nie inną ksywę i można to pchać jako diss na kogoś innego. Mam nadzieję na drugą rundę, ale nieco poważniejszą ze strony Mesa.
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

Rozkmina. Ten numer był nagrany dawno temu i normalnie miał wejść na płytę jeszcze przed rozpoczeciem beefu, mes zapowiadał płytę pełna pociskow. Nie ma tu żadnych odbić wersów tdfa z jego dissu, nawet żadnego nawiazania do tamtego numeru. Chlop miał problem z odpowiedzią i próbuje się ratować w ten sposób.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

nie no dobra teoria by byla, ale oszczane spodnie "odbite"
Obrazek
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

A no tak. Zapomniałem. Nie było gadki.
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Sivestro pisze: 15 sie 2025, 20:23 Ja jestem rocznik 98 i wszystkie patusy z moich terenów oraz kilka roczników młodsi w latach 2011-2018 słuchali Chady

Warto też pamiętać że Chada nakurwial w tamtych czasach tyle fitow, że fani innych raperów chcąc nie chcąc odpalali nuty Chady by zobaczyć jakie zwroty rzucili ich ulubieni raperzy

Przykład to B.R.O czy Sitek choćby z którymi numery w chuj milionów wyświetleń złapały w tamtych czasach i dalej są wspominane

Dodano po 9 minutach 47 sekundach:
Ema pisze: 15 sie 2025, 19:54
mes na Ig pisze:mordy, każdy w indywidualnym odsłuchu śmiał się z panczy na jacka, wajbował do bitu, rozumiał przekaz. "Nagła śmierć" też miała nucony refren. Dajecie się ponieść jakiejś (kolejnej 🙄) fali hejtu i i mogę Wam tylko współczuć, bo świadczy to o Was nie o moim kawałku, peace ludzie, war jacek✌️⚔️
nie znacie się ludzie , mesiu twierdzi, że nagrał petardę
Mogę wiedzieć gdzie to napisał?
Na swojej grupce, na instagramie
Ocherz

Post autor: Ocherz »

No tak fala hejtu, zajebista samokrytyka. W ogóle w jego sytuacji w chuj mądry ruch jeszcze obwiniać jakąś garstkę co siedzi u niego na jakiejś grupce na ig xd
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

TdW pisze: 15 sie 2025, 22:32 Te ostatnie beefy odpaliły u mnie na nowo zajawkę na polski rap
no dokladnie, zajawka kipi gesta

diss tedego jest poprawny, tzn nie ma w nim nic porywajacego, ale ciezko mu cos zarzucic (cos powaznego, bo ten kibel pikiel np. to smieszny wers, ale w sumie followup do mesa). jazda po wyjebanym ego, odklejeniu, niestabilnosci, przecpaniu, nic specjalnego, ale jednak trafnie

tede mogl w ogole olac cala te sytuacje w sumie i chyba wiele by na tym nie stracil. ale jednak zwrocil uwage i powiedzial takie "zaraz zaraz, kim ty jestes zeby szczekac?"

co slyszymy w odpowiedzi? "ja? jestem artystom, a ty wiesniakiem. i leci ci woda z chuja. a ta odklejka to mojego jadra z twojej mordy hehe suko"

no i jak mozna to oceniac pozytywnie? spoko, ze muzycznie jest spoko, i refren, jak juz wczesniej powiedzialem, ma potencjal, zeby nosic sie na koncertach, ale... to jest rap kurwa, moc ma przede wszystkim spoczywac w slowach
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

kurwa wpadłem na dobry pomysł kto robił te ai kawałki zostawcie refren I dajcie linijki które napisaliście i mówię wam to będzie 3x lepsze
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

Numer Mesa ofc bekowy, ale jak bardzo bym chciał po prostu usłyszeć od niego taką g-funkowo / około płytę...
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

francocarlos pisze: 15 sie 2025, 23:02
TdW pisze: 15 sie 2025, 22:32 Te ostatnie beefy odpaliły u mnie na nowo zajawkę na polski rap
no dokladnie, zajawka kipi gesta

diss tedego jest poprawny, tzn nie ma w nim nic porywajacego, ale ciezko mu cos zarzucic (cos powaznego, bo ten kibel pikiel np. to smieszny wers, ale w sumie followup do mesa). jazda po wyjebanym ego, odklejeniu, niestabilnosci, przecpaniu, nic specjalnego, ale jednak trafnie

tede mogl w ogole olac cala te sytuacje w sumie i chyba wiele by na tym nie stracil. ale jednak zwrocil uwage i powiedzial takie "zaraz zaraz, kim ty jestes zeby szczekac?"

co slyszymy w odpowiedzi? "ja? jestem artystom, a ty wiesniakiem. i leci ci woda z chuja. a ta odklejka to mojego jadra z twojej mordy hehe suko"

no i jak mozna to oceniac pozytywnie? spoko, ze muzycznie jest spoko, i refren, jak juz wczesniej powiedzialem, ma potencjal, zeby nosic sie na koncertach, ale... to jest rap kurwa, moc ma przede wszystkim spoczywac w slowach
Tede nagrywał dissy na Wujka Samo Zlo, na Olejnika, na Suje Ths Klika i na Kaczora BRS, bądźmy poważni, na Mesa też musiał nagrać bo inaczej wyszedłby na miękka pałę która tylko jakichś nieudacznikow rusza
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Wolałbym być w sekcie ludologicznego Bonzo z Transylwanii niż na grupce Mesa xD

Ale bez hejtu ofc, bo swoją zaufaną wtykę warto tam mieć .
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

w sumie chyba latały takie posty przed 1wszym dissem że się osra a wypuścił 2 :eek:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Ja z rok temu byłem na tym kanale nadawczym, ale chłop wrzucał takie suchary (jak ten ostatni że umarł jakiś Maciej Mindak a on wrzucił z google images Mean Duck foto kaczki) że wyjebalem stamtąd w podskokach bo skala cringu i kryzysu wieku średniego była za mocna
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

jerzy_klemens_werner pisze: 15 sie 2025, 19:15
TdW pisze: 15 sie 2025, 18:18 W ogóle odkąd Mes zrobił prawko to większość teledysków tak wygląda, że taki wczuty siedzi za kółkiem :lol:
Oczywiście, to już jest schemat
- Mes zrobił prawko to się wszędzie wozi jak stary kierowca
- Mes wspiera Ukrainę to drze mordę ze sceny i robi sobie gangsterskie zdjęcia z jakimś typem w lesie
- Mes wrócił do robienia bitów to tylko maszyna mordo, software to frajerstwo
- Mes opowiada o beefie z Mezo to on tego tak nie zostawił i mu kiedyś dał w mordę jak go spotkał
- Mes zakłada wytwórnię to wszyscy nowi raperzy są jego przyjaciółmi nagle, wręcz młodszymi braćmi (potem jest zdziwiony, że nie są)
- Mes zakłada wytwórnię, ale przez 15 lat nic tam właściwie nie robi i jest zdziwiony, że nie ma ubezpieczenia zdrowotnego
- Mes zakłada rodzinę i oznajmia światu że jest najlepszym ojcem i będzie uczył jak takim być
- Mes jest wyjebany z domu to robi jakieś storiski, że jest męski bo sobie sam zrobił pranie xD

To są zachowania 18-latka, może 20-
Zapomniałeś dodać ze mes przerzuca sie na jointy i pierdoli o tym z częstotliwością 4 razy na minutę u winiego bo teraz to jedyna słuszna używka.

Przypominam że miał też kawałek z lehem gdzie pierdolil że tylko wóda a jaracze to dno
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

Kurwa, co za debil, ja pierdole...
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Ciekawe co na to Laik