ogólnie dojebany sezon sie zapowiada czego sobie i Państwu życzę
Premier League - liga angielska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Premier League - liga angielska
Wood miał pojebany poprzedni sezon i raczej ciężko będzie mu nawiązać w tym do tych statsów ale nie wiem czy Forrest zaliczy jakiś duży zjazd, kupili do ataku jakiegoś brazola z Botafogo, NDoye z Bolonii i teraz dopinają transfer tego McAtee'ego z City plus tam dużą robotę robiła szczelna obrona która się nie zmieni (tak patrzę na ich presezon to w sparingach na 7 meczów stracili jedną bramkę)
- rozklad_gaussa
no z drugiej strony rok temu forest wiekszosc typowala do spadku a jaki run zrobil, chociaz przed obecnym sezonem widoczny brak wzmocnien u druzyn drugiego szeregu gdzie big6 poszlo mocno
nadzieje pokladalbym w palace bo glasner to fachura, ale jak tam za chwile mu eze wyciagna, a on sam juz narzekal na brak transferow to moze byc lipa
moze ten everton na fantazji nowego stadionu, kilku transferow i pana trenera moyesa
e: odnosilem sie do posta uz. imo
nadzieje pokladalbym w palace bo glasner to fachura, ale jak tam za chwile mu eze wyciagna, a on sam juz narzekal na brak transferow to moze byc lipa
moze ten everton na fantazji nowego stadionu, kilku transferow i pana trenera moyesa
e: odnosilem sie do posta uz. imo
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
- scam_sakawa
Jakie są obecnie oczekiwania wobec United?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
górna połowa tabeli
- ConeyIsland
Przy takich transferach... sam nie wiem xD Górna połowa tabeli serio nie brzmi najgorzej
- rozklad_gaussa
ale co, ze złe transfery? gdyby przyszedl baleba to powinniscie oczekiwac top4 luzno
no ja też nie wiem ocb, te transfery z perspektywy kibica united to co najmniej 7/10 imo, mbeumo dzik, cunha technik akrobata, obaj teoretycznie fitują do amorimowych skrzydeł/bocznych dziesiątek, można mieć jedynie wątpliwości czy sesko będzie tym gwarantem bramek, ale póki co chyba nie wygląda to źle, a jeśli finalnie okaże się że każdy jeden ssie pałe, to nwm, przeklęty klub do zaorania
- ConeyIsland
Transfery zajebiste, oczywiście że tak. Niemniej nie oczekuję że z miejsca tuż nad strefą spadkową w sezon zrobimy top4. Chciałbym, tak ale serio po ostatnich latach nie oczekuję zbyt wiele.
ciekawe czy szukają bramkarza jeszcze, donnarumma się wypiął ale może potężny nick poperozklad_gaussa pisze: ↑15 sie 2025, 14:12 gdyby przyszedl baleba to powinniscie oczekiwac top4 luzno
reasumując - chyba jednak unikną spadku, szkoda
Na top4 to nawet z Balebą i nowym keeperem nie liczłbym (podobno jednak Onana zostaje, a Baleba to może za rok). Top6 byłoby super po najgorszym sezonie jaki w życiu widziałem. Ciężko przewidzieć cokolwiek, Sesko nie wiadomo jak sobie da rady w PL, Mbueno fajnie wyglądał w przedsezonie, Cunha trochę mniej. Czy Mount się połamie, czy złapie trochę wiatru w żagle (bardzo go lubię)? Co z młodzieżą pokroju Chido Obi, Kone itp, odpali ktoś? Czy aktualny środek pola jest wystarcząjaco dobry? Czy Amorin faktycznie będzie takim mastermindem, czy bardziej Paulo Sousa 2.0?
We will see.
We will see.
- rozklad_gaussa
top4 luzno przyznam ze napisałem letko prowokacyjnie, bo wydaje sie na ten sezon zabetonowane, no ale juz miejmy jakies wymagania, jak wyzej te transfery na papierze wygladaja git (chociaz w united to jeszcze zaden pewnik) no i tez taryfa ulgowa dla rzekomego wunderkida trenerki amorima powinna sie skonczyc skoro juz przepracował pelen okres przygotowawczy i dostal pilkarzy jakich, przypuszczam, chcial
- scam_sakawa
ilu zawodników w ostatnich 5 sezonach przeszło do United i grali/grają na miarę potencjału, a ile to flopy? przecież ta statystyka jest druzgocąca, ja bym powiedział, że transfer to United to pewnik, że piłkarz stanie się kasztanem
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- rozklad_gaussa
ale ja o tym wiem, dlatego uzylem takiego sformulowania, a nie ze sa jednoznacznie dobre i w nawiasie dodalem zastrzezenie na marginesie 
JE Harry Maguire
chyba tak bym to ustawił w kolejności od najbardziej do najmniej prawdopodobnego:ConeyIsland pisze: ↑15 sie 2025, 10:11 A tak w ogóle... to już dziś, piękna sprawaSporo transferów miało miejsce (a i jeszcze pewnie kilka się wydarzy, np Isak, może Baleba zmienią klub), pytań jest sporo. Czy Forest powtórzą sukces sprzed roku? Czy United zagrają na miarę oczekiwań? Czy Spurs z Frankiem na pokładzie skończą w górnej połowie tabeli? Czy Liverpool znów zdominuje ligę? Czy Haaland wróci do chorych statystyk? Czy Arsenal znów będzie na pewno nie pierwszy? Czy któryś z beniaminków się utrzyma? Czy Chelsea skończy w top3 (na papierze, powinna)? Czy ktoś z ligowych średniaków wbije się do Top6? Słowem, czekanko
![]()
Czy Arsenal znów będzie na pewno nie pierwszy
Czy Haaland wróci do chorych statystyk
Czy Spurs z Frankiem na pokładzie skończą w górnej połowie tabeli
Czy Liverpool znów zdominuje ligę
Czy United zagrają na miarę oczekiwań?(zakładając że oczekiwania to że będą w górnej połówce tabeli, ewentualnie że będą bić się o conference_league/europa_leauge)
Czy któryś z beniaminków się utrzyma
Czy ktoś z ligowych średniaków wbije się do Top6
Czy Chelsea skończy w top3
Czy Forest powtórzą sukces sprzed roku
Ostatnio zmieniony 15 sie 2025, 15:09 przez zuperhero, łącznie zmieniany 1 raz.
Cena była zawyżona, wiadomo, ale akurat Makgajwer miał bardzo dobry pierwszy sezon (nawet Ole chwalił, choć on też chwalił Freda jako zawodnika, który regularnie jest 8/10, Roy Keane musiał sprawdzić, czy Ole na pewno ma wodę, a nie wódę). Potem mocno w dół, ale redemption arc był i aktualnie z typa, który był dla mnie w chuj śliski jako obrońca, obecnie nic do niego nie mam, a jak się go da na CF'a to jeszcze coś strzelić potrafił ostatnio, nie to co Hujlund.
Fakt, z ostatnich super transferów to tylko Bruno utrzymał poziom. I Mazraoui spoks, ale on kosztował 13 mln, więc ciężko to nazwać super transferem, prędzej miłym zaskoczeniem.
Fakt, z ostatnich super transferów to tylko Bruno utrzymał poziom. I Mazraoui spoks, ale on kosztował 13 mln, więc ciężko to nazwać super transferem, prędzej miłym zaskoczeniem.
nom, uwzględniając jakie wiadro pomyj regularnie wylewało się na typa to chyba należy oddać, że ma silną psychikę, twardą banie i zaciśnięte pięści, oczywiście cena swoją drogą ale pytanie było o grę na miarę potencjału
Niestety się obawiam, że Martinez to już nie wróci do peaku, choć chciałbym, bo rzeźnik w formie zapowiadał się zajebiście. A Harry to chyba szczyt potencjału miał w Leicester, teraz braki w atletyczności/zwrotności może nadrabiać doświadczeniem, ale nie oszukujmy się, że on kiedykolwiek był top top obrońcą jak swojego czasu John Stones, czy Van Dijk.
- ConeyIsland
Chciałbym by moje diabły wygrywały i żeby ten sezon naprawdę się udał ale pomijając to że w ostatniej dekadzie mieliśmy Sancho, Pogbę, Lakakę i innych którzy NA PAPIERZE mieli być w momencie przyjścia znacznym wzmocnieniem a było jak było, to mam proste dość obawy. Jaranko ofensywą jest zrozumiałe ale zgrania tam pewnie będzie zero. Środek to Ugarte który niestety nie grał jeszcze na miarę potencjału imo. Wahadła to Amad (+) i Dorgu który w pół roku zbyt wiele przebłysków nie miał. A obrona? De Ligt który jest cieniem siebie sprzed paru lat, Magłaja który albo poda do rywala albo zagra na miarę złotej piłki, Lisandro któremu urazy niszcza karierę, młody Heaven ewentualnie któremu brak ogrania na wysokim poziomie. Onanę przemilcze. Czekam na sezon. Oczekiwań Bóg wie jakich nie mam. Elo