Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Megidox

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: Megidox »

Z Rychem była też opcja że wiele osób muzykę czerpało z VIVY,MTV czy brawo i popcornow (Ślizg, Klan czy Hip-Hop były dla ludzi już skręconych w temat) a tam Charlie był dobrze wyeksponowany dlatego trafiał do masowego odbiorcy. Pamiętajcie że to były czasy gdzie w znacznym stopniu media kreowały gwiazdy mainstreamu obojętnie jakiego gatunku
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

nigdy nie miałem tych viv ani mtv więc nie chciałem palnąć babola, ale tak włąnsie kojarzyłem że te popowe popierdółki pejsona chyba leciały właśnie w tego typu rozgłośniach, dzięki za potwierdzenie.

co do twego posta - no tak, i to potwierdza moją tezę. wykreowali go na pierwszego ulicznego rapera rzeczpospolitej bo w ogóle im to umożliwił swoją przyjemną muzyuczką, do której dziunie w klubach mogły pokręcić dupskiem, a chłopaczki wychowani na aplikowaniu amfy do technofobia polen też mogli poczuć co cie boli czy szacunek ludzi ulicy. peja sie nadawał do tego żeby go wylansować bo co chwila dostarczał bangery. wychodził poza ortodoksyjny uliczny hip hop. miał się tak do niej jak metallica do jakiejś śmiesznej szufladki typu thrash metal. metalika se grała jakieś balladki i wypłynęła na szersze wody, a ten slayer, tzn pomidor firma całe zycie hardkor.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Megidox

Z tego co pamiętam to poza UMC najwięcej latało właśnie Ryśka,Tedzika i WWO (subiektywne odczucie owiane latami które nas dziela od tamtych czasów od zgreda '92 )
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

dobrze ze peja nie byl bananem bo by wyszlo niezle smoothie z
Głucha noc, noc głucha, ja, Wiśniowy, z nami Grucha
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

wiśnia, grucha, śliwa
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

Megidox pisze: 11 sie 2025, 9:16 Z tego co pamiętam to poza UMC najwięcej latało właśnie Ryśka,Tedzika i WWO (subiektywne odczucie owiane latami które nas dziela od tamtych czasów od zgreda '92 )
Jeszcze od Cameya dużo było
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

chuj ma rację, jak byście zapytali teraz lub te 20 lat temu rodziców, czy znają jakiegoś rapera to pierwsze co by powiedzieli to jakiś Peja i hehe śmieszny refren głucha noc, nawet mój ojciec metal miał Na Legalu? na fizyku

@Megidox też dobrze prawi, w tamtych czasach jak leciał rap na vivie to na zmianę Co cię boli od Ryśka i jakiś Zip Skład z Soundkailem
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

Peja na vivie pojawial sie srednio raz na godzine, w ogole niesamowite jest to ze "zycie kurewskie" z takim tytulem i refrenem tez bylo hitem, ktory swego czasu chyba kazdy gdzies uslyszal. Rychu byl wtedy hitmakerem w pyte, nie da sie mu tego odebrac. "glucha noc" do dzis zapierdala na rotacji, mniej wiecej tydzien temu slyszalem to w radiu o 7 rano, tylko ze zwrotka glona byla wycieta xD a i w roznych klubach tez to lecialo i leci pewnie do dzis bez przypalu
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
oooizneb

Post autor: oooizneb »

rogalik ddl ma swoj swiat w ktorym wazystko jest czarnobiale- ruchanie bez uczuc, dragi, miasto zlo, wszystko sie zalatwia ustawka z wpierdolem i kastetem na mordzie. a przeciez nie wszystko jest czarnobiale i w wielu aspektach uznam ze on przesadza jak nie podkreca rzeczywistosc ale co ja moge wiedziec
kontakt i cala reszta: guns.lol/oooizneb
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

skupia sie na mrocznej stronie ulicy. jego przerys to zabieg iscie poetycki
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

oooizneb pisze: 11 sie 2025, 17:44 rogalik ddl ma swoj swiat w ktorym wazystko jest czarnobiale- ruchanie bez uczuc, dragi, miasto zlo, wszystko sie zalatwia ustawka z wpierdolem i kastetem na mordzie. a przeciez nie wszystko jest czarnobiale i w wielu aspektach uznam ze on przesadza jak nie podkreca rzeczywistosc ale co ja moge wiedziec
"gdyby wszystko było monochromatyczne, wziąłbym klamkę i pierdolnął sobie w łeb"
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Nie wiem czy to bardzo niepopularna opinia, ale Buka w latach 2008-2012 był jednym z najlepiej napierdalajacych na bicie raperów w pl

No kurwa kmincie tu jak on leci
Awatar użytkownika
Megidox

Propsy dla Buki za jego twórczość kreskówkową
starygawor

Post autor: starygawor »

Sivestro pisze: 14 sie 2025, 23:30 Nie wiem czy to bardzo niepopularna opinia, ale Buka w latach 2008-2012 był jednym z najlepiej napierdalajacych na bicie raperów w pl

No kurwa kmincie tu jak on leci
buka chyba nie ma jakiejś złej reputacji.. też lubiłem sobie posłuchać pokoju 003, ale reszty jego twórczości raczej nie kojarze
to im bokiem wychodzi, jak endomorfikowi
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Miałem bardzo ambiwalentne uczucia wobec niego, bo z jednej strony sie jarałem a z drugiej wkurwiało mnie jego flow. Na pewno nie byl nijaki.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Ja czasem nadal słucham starych kawałków, tracę tlen jest zajebiste, szkoda że się spierdolił
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
TajfunMonsun

Post autor: TajfunMonsun »

Megidox pisze: 14 sie 2025, 23:31 Propsy dla Buki za jego twórczość kreskówkową
Podobno coś gadał o powrocie 37 ale nie pamiętam kiedy.
Tu patologg składdddd!
Rookie

Post autor: Rookie »

Na Legalu nie jest najlepszą plytą peji. Lepsza jest NOJA. Zgodzicie się?
Awatar użytkownika
Megidox

Nie.
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Bukę to spierdoliło MaxFlo imo. Z każdym albumem było coraz gorzej.
to kurwa forum rap, nie wizaż
ODPOWIEDZ