[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
Akurat ten punch z Quebo to wybitnie słaby xD
I nie mam żadnego problemu, że ruszona została w nim kobieta, po prostu zero mocy ma ten punch.
Ty więcej zawdzięczasz Quebonafide (bo jesteś z laską, z którą on był wiele lat) -> no dojebana rozkmina nie powiem xd
I nie mam żadnego problemu, że ruszona została w nim kobieta, po prostu zero mocy ma ten punch.
Ty więcej zawdzięczasz Quebonafide (bo jesteś z laską, z którą on był wiele lat) -> no dojebana rozkmina nie powiem xd
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Następny diss Bedoesa zacznie się od nagranej rozmowy z Peja
Peja: Słucham?
Bedoes: Co Ryxhu kurwa cioto pierdolona, kurwa ty?!
P: Hehe...
B: Co się kurwa śmiejesz cioto jebana, kurwa frajerze pierdolony. Stary, kurwa zniszczymy cię, kurwa jak szmatę pierdoloną kurwa w niedzielę stary ty. Po chuj mu dawałeś ten bit, co ty kurwa zdrajca jebany jesteś?
P: Nie
B: Jak to kurwa nie, ty? Co kurwa wykorzystałeś...
P: Jak ktoś prosi to mu robię nie, proste
B: Co proste. Wykorzystałeś swoje wokale kurwa szmato, które nagrałeś kurwa?! Swoje wokale czyste z NOJA?! Jesteś kurwa szmatą jebaną! Kurwa ty. Ale ty jeszcze nie wiesz, że kurwa ja to nagrywam i kurwa, i to będzie na moim dissie pizdo jebana kurwa. Po co mu dawałeś ten bit kurwa, co? Kochasz go kurwa?! Idź kurw...
P: Moje wokale były w internecie, ja mu nie dawałem żadnych wokali
B: Rychu, kurwa Twoje wokale były na jego dissie pedale kurwa
P: I nie tylko
B: Jak to nie tylko?! Ważne, że były na jego dissie. Weź idź do sypialni, bo kurwa Eripe na ciebie czeka z kutasem kurwa, narazie
B: Co się kurwa śmiejesz cioto jebana, kurwa frajerze pierdolony. Stary, kurwa zniszczymy cię, kurwa jak szmatę pierdoloną kurwa w niedzielę stary ty. Po chuj mu dawałeś ten bit, co ty kurwa zdrajca jebany jesteś?
B: Co proste. Wykorzystałeś swoje wokale kurwa szmato, które nagrałeś kurwa?! Swoje wokale czyste z NOJA?! Jesteś kurwa szmatą jebaną! Kurwa ty. Ale ty jeszcze nie wiesz, że kurwa ja to nagrywam i kurwa, i to będzie na moim dissie pizdo jebana kurwa. Po co mu dawałeś ten bit kurwa, co? Kochasz go kurwa?! Idź kurw...
B: Jak to nie tylko?! Ważne, że były na jego dissie. Weź idź do sypialni, bo kurwa Eripe na ciebie czeka z kutasem kurwa, narazie
Ostatnio zmieniony 13 sie 2025, 20:54 przez iufo, łącznie zmieniany 1 raz.
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
nie ma stary podjazdu, tam byla energia, nienawisc, rozne kawalki, przyspieszenia, w kazdym kawalku inne flow, byly kawalki na wkurwieniu, byly z przewozka, byly na luzie, plus obaj wydali cala plyte na siebieBryx Fenrir pisze: ↑13 sie 2025, 20:32To, że napisałem, że Eripe wygrał to MOIM ZDANIEM, więc xd jak to twierdzisz
I tak, ten beef jest lepszy RAPOWO, i jestem w 100% pewny tego, pomimo, że Tedego i Rycha to przesłuchałem chyba 90% tracków
nie ma nawet o czym dyskutowac
nie ma przepisu, że nie można srać do paczkomatu robić tatuaży poniżej 16 roku życia
No świetna ostatnia runda, świetny beef, Bedi wniósł się na swoje wyżyny i Eripe też. Wielki plus że młode pokolenie pozna najlepszy bit w historii polskiego rapu.
Wygrał hip hop
Wygrał hip hop
Zostawiłem sygnet,
w twojej starej,
spadł mi z palca,
przez chwilę była coś warta.
w twojej starej,
spadł mi z palca,
przez chwilę była coś warta.
Ale niesamowite jak z dnia na dzień trochę plany bediemu się posypaly
Przeciętne Hit Me Bedi One More Time, mocarny diss z helikoptera ale...
Potem kompromitacja na narodowym przed 50centem, jakieś debilne przemowy obśmiewane, potem akcja z tym zgłoszeniem roszczeń do bitu i spadek dissu z YT...
...i Eripe wracający z najlepszym swoim dissem, jeszcze dostając od idoli Borka Rycha i Decksa bit co jest w chuj wymowne
Takich zwrotów akcji to próżno w wielu beefach szukać
Uważam że ten beef za parę lat będziemy wspominać z wypiekami na mordzie
Przeciętne Hit Me Bedi One More Time, mocarny diss z helikoptera ale...
Potem kompromitacja na narodowym przed 50centem, jakieś debilne przemowy obśmiewane, potem akcja z tym zgłoszeniem roszczeń do bitu i spadek dissu z YT...
...i Eripe wracający z najlepszym swoim dissem, jeszcze dostając od idoli Borka Rycha i Decksa bit co jest w chuj wymowne
Takich zwrotów akcji to próżno w wielu beefach szukać
Uważam że ten beef za parę lat będziemy wspominać z wypiekami na mordzie
- gods bidness
No tak pomyślałem, że jakby Bedoes chciał teraz zamknąć grę i doczłapać się insta statusu goata, to powinien nagrać kolejny kawałek, w którym oprócz Eripe, zezłomuje Peję w stylu kiedyś cię szanowałem, ale przychodzi młody lew, a stary musi odejść z podkulonym ogonem, po czym go okrutnie zgruzować.iufo pisze: ↑13 sie 2025, 20:49 Następny diss Bedoesa zacznie się od nagranej rozmowy z Peja
Dawaj Bedi, trzeba w końcu na całość wyjść z roli ofiary, wierzę w ciebie.
Jeżeli to ma być koniec, to pedalski ten beef był. Fajnie, że coś działo, ale kurde, najpierw Eripe dostaje w gębę, potem się chłopaki przepraszają, potem Eripe jednak nie odpuszcza i nagrywa diss, Bedoes nagrywa lepszy diss, Eripe nagrywa diss, Bedoes nagrywa lepszy diss, Eripe nagrywa kolejny diss i kończy sprawę mówiąc, że ma wyjebane 
Hip-hop przegrał, bo nikt zdecydowanie nie wygrał/przegrał. Jedyne co z tego beefa zapamiętam, to że Bedoes nagrał coś co mi sie spodobało.
Temat do analizy dla Sivestro, a co jeśli ten beef został wymyślony i ustawiony podczas tej 15 minutowej rozmowy pod hotelem?
Hip-hop przegrał, bo nikt zdecydowanie nie wygrał/przegrał. Jedyne co z tego beefa zapamiętam, to że Bedoes nagrał coś co mi sie spodobało.
Temat do analizy dla Sivestro, a co jeśli ten beef został wymyślony i ustawiony podczas tej 15 minutowej rozmowy pod hotelem?
Ostatnio zmieniony 13 sie 2025, 21:01 przez Rymekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo możliwe, po prostu dominacja takich opinii mi się rzuciła w oczy, ale może z jakiegoś powodu przeoczyłem te drugie, sprawdzałem głównie stare tematy z archiwum i wzmianki tutaj, bo komentarzy na yt raczej nie czytam.
- Bryx Fenrir
KubbasOG pisze: ↑13 sie 2025, 20:49nie ma stary podjazdu, tam byla energia, nienawisc, rozne kawalki, przyspieszenia, w kazdym kawalku inne flow, byly kawalki na wkurwieniu, byly z przewozka, byly na luzie, plus obaj wydali cala plyte na siebieBryx Fenrir pisze: ↑13 sie 2025, 20:32To, że napisałem, że Eripe wygrał to MOIM ZDANIEM, więc xd jak to twierdzisz
I tak, ten beef jest lepszy RAPOWO, i jestem w 100% pewny tego, pomimo, że Tedego i Rycha to przesłuchałem chyba 90% tracków
nie ma nawet o czym dyskutowac
Cytując samego Rycha z tamtego beefu 'Nie ilość, a jakość decyduje o wartości', dynamika tamtego beefu była mocno zakrzywiona (aczkolwiek sam dokładnie nie pamiętam kiedy Peja odpowiedział na 3x diss Tedego), i ja oczywiście bardzo cenię sobie tamten konflikt, jednakże uważam, że ten jest lepszy, bo na początku 2k25 w życiu bym nie pomyślał, że do tego dojdzie
Nawinął w ostatnim dissie że ma szacunek do legend i że młodemu borkowi pekloby serce, jakby teraz atakował Peje to tylko by na tym stracił jeszcze bardziejgods bidness pisze: ↑13 sie 2025, 21:00No tak pomyślałem, że jakby Bedoes chciał teraz zamknąć grę i doczłapać się insta statusu goata, to powinien nagrać kolejny kawałek, w którym oprócz Eripe, zezłomuje Peję w stylu kiedyś cię szanowałem, ale przychodzi młody lew, a stary musi odejść z podkulonym ogonem, po czym go okrutnie zgruzować.iufo pisze: ↑13 sie 2025, 20:49 Następny diss Bedoesa zacznie się od nagranej rozmowy z Peja
Dawaj Bedi, trzeba w końcu na całość wyjść z roli ofiary, wierzę w ciebie.![]()
Ale dla dymow spoko by bylo
Akurat z tymi idolami to typowe bedoesowe pierdolenie, przeciez on tez mówił kiedyś że jego idolami byli dicksoni37 albo że się wychował na ptp xd klasyczna populistyczna rozkminka o szacunku do dziadow
Ostatnio zmieniony 13 sie 2025, 21:05 przez jajca, łącznie zmieniany 1 raz.
No ta, jak Buczer go spropsowal to też wczoraj pisał że wychowywał się na PTP xD
- gods bidness
No właśnie w tym robieniu z siebie ofiary i dupowłaza jest trochę żenujący. Ale też to żaden bloker imo. Pękłoby serce 10letnie Bediemu, ale ma trzydzieści więc może go śmiało gruzować, zwłaszcza że stary lew nigdy nie był taki słaby jak dziś. A najlepiej jakby się spotkał gdzieś pod hotelem z nim wyjaśniać, podniecił się za bardzo i mu wyjebał liścia jak Eripowi i go uśpił na minutę.
Przecież Peja by tego nie zdzierżył i ze swoim ego nie przerobił.
W ogóle beka że podniosłem dwa dni temu temat czy Bedoes serio jest z AZ TAKIEJ PATOLOGII na jaką się kreuje i o której wspomniał w tym beefie 4 razy, i Eripe też się odniósł do tego pod koniec, żeby nie przesadzał z tą patologia i zobaczył jakim wesołym beztroskim dzieckiem był jako 11 latek jak nagrywał jako Wick3d jakieś tam nuty zanim zaczął kreować się na gangusa
Może ja serio jestem Eripe?
Może ja serio jestem Eripe?
Ostatnio zmieniony 13 sie 2025, 21:11 przez Sivestro, łącznie zmieniany 1 raz.
pis joł, sarkazmBryx Fenrir pisze: ↑13 sie 2025, 20:43 Jakbyś nie zauważył to biorę udział w dyskusji o tym beefie od samego pierwszego dissu, i Bóg mi świadkiem, o ile istnieje, że spoglądam obiektywnie, znając na pamięć kilkadziesiąt beefów w Polsce, tak właśnie powinien wyglądać beef, a wygrany to jest przy tak małej różnicy kwestia subiektywna
niezły to jest kawałek w konwencji Eripe, mi się nawet podobają takie subtelne szpile wbijane w związku z aferką z bitem czy dziewczyną, tylko no... tak jak pisze @oldschool brakuje w tym pierdolnięcia jak na diss, który miałby zmienić. No i pisanie, że patrzysz OBIEKTYWNIE i twierdzenie jednocześnie, że to jakiś gamechanger przy minimalnej różnicy jednak się gryzie. Dla mnie to jest bramka honorowa w 90 minucie meczu, albo wygrany ostatni mecz fazy grupowej po sromotnym wpierdolu w dwóch poprzednich
Jakby dotknął Peję to by został rozpierdolony na ścianie i można tam bekę kręcić z Andrzejewskiego, ale akurat charlie jest pewnie top3 fighterów w pl rapiegods bidness pisze: ↑13 sie 2025, 21:07 No właśnie w tym robieniu z siebie ofiary i dupowłaza jest trochę żenujący. Ale też to żaden bloker imo. Pękłoby serce 10letnie Bediemu, ale ma trzydzieści więc może go śmiało gruzować, zwłaszcza że stary lew nigdy nie był taki słaby jak dziś. A najlepiej jakby się spotkał gdzieś pod hotelem z nim wyjaśniać, podniecił się za bardzo i mu wyjebał liścia jak Eripowi i go uśpił na minutę.Przecież Peja by tego nie zdzierżył i ze swoim ego nie przerobił.
- ebismolarek
W sumie ciekawe czy pener by się odpalil i nagrał coś
- gods bidness
Ale Tedego wydygał.Mito pisze: ↑13 sie 2025, 21:11Jakby dotknął Peję to by został rozpierdolony na ścianie i można tam bekę kręcić z Andrzejewskiego, ale akurat charlie jest pewnie top3 fighterów w pl rapiegods bidness pisze: ↑13 sie 2025, 21:07 No właśnie w tym robieniu z siebie ofiary i dupowłaza jest trochę żenujący. Ale też to żaden bloker imo. Pękłoby serce 10letnie Bediemu, ale ma trzydzieści więc może go śmiało gruzować, zwłaszcza że stary lew nigdy nie był taki słaby jak dziś. A najlepiej jakby się spotkał gdzieś pod hotelem z nim wyjaśniać, podniecił się za bardzo i mu wyjebał liścia jak Eripowi i go uśpił na minutę.Przecież Peja by tego nie zdzierżył i ze swoim ego nie przerobił.
A tak serio to nie żartuj nawet z tym top 3 fighterów.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2025, 21:15 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście, że Peja by nagrał w tym momencie, gdyby zaczepka była mocna.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji