Ktoś jest w stanie napisać co to tekst ?
- marmolad_k2
Re: Ktoś jest w stanie napisać co to tekst ?
Baraka, jotume nage
co to znaczy ?
- gods bidness
To chyba coś z kodeksu samurajów.
Mam nadzieję, że pomogłem.https://letmegooglethat.com/?q=baraka+jotume+nage pisze:„Baraka, jotume nage” (w ortografii przedwojennej: „Bara-ka jōtome-nage”) pojawia się po raz pierwszy w korespondencji pomiędzy Jigoro Kano a Sōichirō Toyodą z 1929 r. Chodziło o opracowanie rzutu, który jednocześnie kalibruje sprzęgło prototypowego automobilu Toyoda AA. Kiedy w latach trzydziestych testowano pierwsze 4-tarczowe sprzęgła wielopłytkowe do ciężarówek exportowych, inżynierowie nie mieli hamowni zdolnej symulować gwałtownego odłączenia momentu obrotowego. Kano zaproponował więc ruch judo, w którym operator wpina prototyp w specjalny stelaż, wykonuje półobrót w tył (jak przy tomoe-nage), a siła odśrodkowa odwzorowuje nagły skok obciążenia. Raport z 1934 r. wykazał, że metoda była na tyle skuteczna, iż Toyota w swoich pierwszych ciężarówkach zapisuje ślad tej współpracy: w instrukcji serwisowej modelu G1 widnieje fraza „sprawdź luz wyrzutny według procedury BJN”. Po 1945 r. terminologię uznano za „zbyt synkretyczną” i usunięto z oficjalnych sylabusów Kodokanu. Samo sprzęgło wielopłytkowe uproszczono, więc potrzeba rzutu-kalibracji zniknęła.
płaczę z beki

Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
- marmolad_k2
Prawie się udusiłem