[beef] PiH vs Duże Pe
Re: [beef] PiH vs Duże Pe
Szczególnie pierwszy diss Piha jest serio gruby, chyba najlepszy diss w pl rapie. Mimo wszystko Pe próbował trochę powalczyć, a niewielu byłoby w stanie. Zreszta Pih kiedyś w wywiadzie z Flintem (nomen omen) mówił, ze zawsze uważał Pe za godnego przeciwnika
E: Kurwa ktoś ten wywiad juz wkleił, pisze z internet explorera
E: Kurwa ktoś ten wywiad juz wkleił, pisze z internet explorera
Ostatnio zmieniony 12 sie 2025, 14:49 przez ether, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakiś czas temu PIH miał wypadek samochodowy, to Pe w komentarzach życzył mu zdrowia, więc między panami już gitara chyba
Swoją droga pierwszy diss poleciał w lipcu a punkt kulminacyjny był w listopadzie. Teraz każdy chce dissu na drugi dzień.
większy natłok bodźców i informacji, szybciej zapominasz, mniej przeżywasz
natomiast ja kiedy myślę o tym beefie to w pierwszej kolejności przychodzi mi do głowy rewelacyjna myśl uwolniona z nie wiesz co spotka cię jutro - karalne groźby jak konfident słowa dobierasz, chcesz widzieć mnie w pace, masz gadkę frajera
Spoiler
chuj ci w pikawę jesteś pies zwykły kundel 
- gods bidness
No to o karalnych groźbach to był taki strzał w stopę w tamtych czasach, że jprdl.jpg Choć pamiętam, że kiedy się odbywał, to mówiło się o tym beefie, że jest bardziej wyrównany niż mówi się dzisiaj. Choć mi te fristajlowe dwuwersy na podwójnych u Pe ani wtedy, ani dziś nie imponują. Ta brednia "nigdy nie miej beefu z fristajlowcem" odbiła się czerstwą czkawką. Ale u Piha, mimo że nigdy nie miałem wątpliwości, że wygrał, też niektóre wersy były żenujące o jakichś żydach, żigolakach. Po latach "Prosto w twarz" brzmi najbardziej ponadczasowo.
Chciałeś być wampirem, ale pijesz krew z podpasek
To też mocne
To też mocne
- gods bidness
Właśnie to jeden z tych żenujących. 
Przecież "Jutro" zamknęło temat i podsumowało Piha w piękny sposób.
Jak beef trwał to byłem za Pe. Teraz przesłuchałem po kolei wszystkie kawałki no i to był najbardziej homo-beef w polskim rapie ever. Chuj + synonimy to chyba główny wątek. Ciężko się tego słucha. Przyznaję, że Pih miał lepsze delivery ale bardziej żenujących wersów.
Dissy Pe zapamiętałem za to lepiej, myślałem, że celniej i bardziej charyzmatycznie z niego szydził, a tak na prawdę to chyba tylko ww. "Jutro" dowiozło.
Jak beef trwał to byłem za Pe. Teraz przesłuchałem po kolei wszystkie kawałki no i to był najbardziej homo-beef w polskim rapie ever. Chuj + synonimy to chyba główny wątek. Ciężko się tego słucha. Przyznaję, że Pih miał lepsze delivery ale bardziej żenujących wersów.
Dissy Pe zapamiętałem za to lepiej, myślałem, że celniej i bardziej charyzmatycznie z niego szydził, a tak na prawdę to chyba tylko ww. "Jutro" dowiozło.
Zawsze z tego na głosPastuchu much, egipska plago kurwa
Twoja płyta to życie w odbycie, pamiętnik gówna
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- gods bidness
W ogóle to często w różnych sytuacjach życiowych przychodzą mi do głowy ni stąd, ni zowąd cytaty z tych dissów Piha. Typu właśnie o pastuchu much. Albo:

Nie jesteś mężczyzną, nie miałeś nigdy kobiety,
przy twojej udałbym orgazm - splunął jej na plecy
jak się za długo przesiaduje na forum@Bolodefekacja to dla ciebie synonim rozkoszy
opary męczą, spuść wodę, mamy dosyć
ten element memiczności w wersach piha w połączeniu ze świetnym rapowym delivery i pełnym wkurwieniem na oponenta był zajebisty właśnie xD
Dodano po 3 minutach 25 sekundach:
chociaż według piha pewnie goronce wersy płoneły, ale mnie to nie interesuje sie
A tak dla twojej wiadomości, dzwonił do nas Małysz, ze możesz nam skoczyć co najwyżej
pe też dał tam trochę bekowych i memicznych wersów, tylko delivery szkolnego lamusa, który próbuje zabłysnąć, a potem rozgląda się nerwowo po klasie czy ktoś podłapał i czy beka jest z tekstów czy z niego nie przekonuje
tam pe złożył podwójny do błagalne prośby i uznał że to świetny pomysł mimo wszystko, truskuloza w pełnej okazałościgods bidness pisze: ↑12 sie 2025, 15:21 No to o karalnych groźbach to był taki strzał w stopę w tamtych czasach, że jprdl.jpg
Ostatnio zmieniony 12 sie 2025, 20:13 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
Pihu berserker w tym beefie, naubliżał konkretnieEeej Pe... Pedrylku...
A Pe taki karate patyczak, napierdala capoeire słowną ale przechodzą ze dwa punche z całego dissu
Popi.jaku
na podlasiu czeka cie urynoterapia
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
kopalnia dobrych wersów ten beef, szczególnie ze strony piha
Za PRL-u byłbyś jednostką dyspozycyjną