[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Re: [beef] Tede - T̶e̶n̶ ̶T̶y̶p̶ ̶M̶e̶s̶ / Wini

Post autor: FruitOffTheWall »

myron pisze: 12 sie 2025, 1:13 Dobra, bo zaraz jeszcze Mes coś nagra i mi się refren zdezaktualizuje, a trzeba mu pojechać za opierdalanie się. Wczoraj przed snem chodził mi początek z Nie Banglasz i sobie pomyślałem, żeby przerobić na

Zsyłam Cię z pierwszej ligi rap
Znikniesz jak zniknął tu Big i Pac

Ale coś te zsyłam, coś imo takie za słabe i zmieniłem na wypierdalam xD No nic i tak jakoś poszło. Wrzuciłem do magicznego kociołka, dobrze zamieszałem i znowu jakiś rozpierdalator się wylosował. Bit od razu wpadł w ucho, flow leci jak Adam Małysz za najlepszych czasów i ląduje telemarkiem.

Najbardziej zadowolony jestem jak wyszło #list

drogi Piotrze, ej Piotrek zamówiłem Ci ostatni portret
Czasy już nowe, ale niestety masz nieuleczalną chorobę

Grafikę miało dać taką, że baba wypierdala gościa z domu, no nic prawie wyszło, tylko te dwie prawe ręce xD ale kilka pryszczy(mankamentów) nie zatrzyma przed pójściem w świat ^^ Hejterzy wybaczcie, nie ma tematu pomóż Tede napisać diss, radzi se chłop. Pozdrawiam
Spoiler
Gdzie Ten Typ Mes?
nie no dissy mesa top, ten tede na ai chujowy
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Dobra, mes tlumaczy sie terminami zajetymi w minionych dniach. Teraz juz konczy to zgrywac
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

mam pomysł jak powinna wyglądac okładka albo teledysk drugiego dissu Tede:
Tede klęczący przed konfesjonałem a w środku Wini przebrany za biskupa
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
vidar

Post autor: vidar »

niech nagrywa, bo długi weekend się zbliża i znowu opieka nadejdzie z zaskoczenia
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

dla mesa długi weekend się zbliża i trzeba dziada w klimpe załadować
2rzyn pisze: 12 sie 2025, 12:09 Teraz juz konczy to zgrywac
co on ma ten diss na dyskietkach że musi go na kompa zgrywać? Totalnie jestem za mesem w tym beefie ale ludzie kochani on do sylwestra tego nie nagra xD
rip zioloziolo

Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Brudne, Ikon, czy diss Mesa?
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

kolejna edycja hip hop kempa
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

^tooo
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

albo nowy drop air maxow 90 do 250zl
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
YP_

Post autor: YP_ »

szkoda, ze taco nie odpowiedzial na zaczepke. mes jak ma tak ciezko z jednym beefem, to co mialby z dwoma xd inna sprawa, ze chyba musi troche pozmieniac plytke, jak z tego co pamietam co mowil, mialo tam byc wiecej ksywek i nazwisk
edit: i jak bylem za mesem i zawsze uwazalem go za zajebistego rapera, tak tutaj poki co po prostu zawodzi, nawet fanow
Ostatnio zmieniony 12 sie 2025, 13:27 przez YP_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Według mnie Taco nie opłaca się PR odbijać piłeczki.Duza czesc słuchaczy Filipa nie zna Mesa lub nie wyłapała wątku Lisówny w jego twórczości a tak by ta akcja miała większy rozgłos
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Luxair pisze: 12 sie 2025, 8:15 @myron Na jakim sofcie robisz swoje kawałki? Dopracowujesz je potem ręcznie w jakimś programie audio czy takie już w pełni gotowe Tobie generuje AI a Ty co najwyżej poprawiasz tekst i prompta?
Notatnik i przeglądarka(Opera) xD. Tak serio, to robię cały czas na aimusic.so Jakaś pomroczność jasna mnie złapała i zamiast na miesiąc kupiłem jakoś w lutym subskrypcje na cały rok. Te cuty, co na końcu wyszły, to rozjebały mi łeb xD

Jak mam gotowy tekst, to zastanawiam się jaki vibe ma być, z reguły prompt ma z 200-500 liter. Robię dwoma różnymi silnikami. Jak mi się spodoba beat i AI trafia w melodię, i przy tym czuć emocje, to pobieram WAV, licencje. Wrzucam plik na magiczną stronę do masteringu AI, ściągam.

Słucham już pewnie 10 raz i sprawdzam, czy lepiej to brzmi. Gdzieś podczas odsłuchu oczywiście już przychodzą nowe pomysły, że tu można poprawić, tu chujowo wyszło, tam jeszcze fajnie podbitka by weszła. Możliwości jakieś są przegenerowywania, ale to mam wrażenie, że zawsze traci na jakości i to imo tylko polecam na koniec kawałka, dodać outro, czy jeszcze jeden refren, zależnie czego niedosyt jest.

Największą u mnie bolączką jest, że z reguły gdzieś jakąś literówkę pierdolnę, albo AI zamiast lecieć Jacka leci Dżaczka i to już w sumie przy przeróbce Wjaazdu powinienem dobrze napisać, bo na Flokku już mi tak nawijał, ale zawsze jestem kurwa napalony, żeby pchać w tę generację, w pogoni za dopaminą.

Ja-cka zamiast Jacka a-ka zamiast Aka, bo EJ-KEJ-EJ poleci, trzeba w chuja robić na patencie nie raz, żeby dobrze nawinął.

@FruitOffTheWall miło, że coś w ogóle spodobało się. Ja to nie będę obiektywny, bo poczuty i jak słucham 10 raz, to już zahipnotyzowany jestem. Tutaj tak po czasie sobie myślę, że z refrenem mogłem bardziej się postarać. Tu miałem taki obraz w głowie, że Tede słucha na chacie, że Mes mu ciśnie. Jak za starych czasów, nie było telefonów. No i Tedzik wylatuję wkurwiony z chaty, co ten Mes będzie mu się w jego piaskownicy rządził. Wychodzi z chaty, jacyś fani czekają (tu bym dał jakieś 12 lat prześmiewczo) i drze japę: "Gdzie ten typ Mes?", a dzieci odpowiadają, a kto to kurwa jest? Jacy fani tak rap Chociaż w refrenie oczywiście docelowo chodzi o to, że kto to kurwa jest przy takiej legendzie jak Tede itd. Jakbym w AI jeszcze umiał robić video ehhh.

Teraz, to bym dał na refren przeróbkę Flexxip - Szukam Tego Hajsu Dziś - tylko coś w stylu Ja szukam tego Mesa dziś, Ja szukam tego Mesa dziś, bo alimenty nie złapią nas, dlatego gdy mogę to flaka maaaam

Flokkk 5 razy generowałem - każda generacja dwa kawałki. Czasem dłużej słucham niż tekst pisze.
Wjaazd - za drugim razem siadło mi
Gdzie Ten Typ Mes - 4 razy, tu już kurwa wczoraj prawie po południu inną wersję(pierwszą) chciałem wrzucić(bardziej funky rzekłbym), ale stwierdziłem, że coś mniej ciotowatego zrobię w tej formie zabawy, chociaż refren chyba lepszy wyszedł. W spoilerze dla ciekawskich link. Elo
Spoiler
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

chuj pisze: 11 sie 2025, 21:44
dobryjoint pisze: 11 sie 2025, 21:27 Tede pewnie się obsral, bo nawet jak wygrywał beefy raczej unikał konfrontacji na żywo.
chciał grać koncerty w poznaniu, to peja je blokował.
na solowe zreszta też poszedł ponoć
Jak opowiadał o tej solówie, to z tego jak to przedstawiał wyglądało to tak, jak sytuacja gdzie ktoś cię gnębi latami i chcesz już mieć to za sobą, sam gadał, że wie, że by dostał wpierdol, więc raczej nie solówa tylko przyjście żeby wyłapać na łeb i liczyć, że już ci odpuści. A chęć grania w Poznaniu to nie konfrontacja, bo raz ochrona, dwa pewnie 997 na szybkim wybieraniu w telefonie przygotowane i pewnie liczył się z tym, że po ZG o co Peja miał sprawę w sądzie i był na cenzurowanym, jednak nie wpierdoli mu publicznie przy kilkuset świadkach.
jajca pisze: 11 sie 2025, 21:43 No na pewno tede sie obsral menela w cugu xD
No właśnie XD nieobliczalny menel w cugu, który nie ma nic do stracenia, chuj wie co by tam Mesowi do łba by strzeliło, co najmniej jakieś zaczepki na żywo itp. a to TVN a nie prywatny koncert w Mielnie który nie jest transmitowany i są na nim tylko fani hip-hopu zaznajomieni z tematem. Tede jest dobry w konfrontacjach na swoich warunkach i jak ma wszystko pod kontrolą, ale takie spontany to raczej ryzyko którego woli unikać (a tym bardziej bójki, bo nie wierzę, że Mes nie szukałby go po kulisach XD, może nie jest fajterem ale na pewno bił się w życiu więcej razy niż Tede). Ale to tylko moje zdanie i obserwacje.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2025, 16:19 przez dobryjoint, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Wyobraża ktoś sobie Taco w konwencji bitewnej?
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Drapieżnika, który upatrzył sobie 16 letnią ofiarę?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

oKulTywowany pisze: 12 sie 2025, 16:09 Wyobraża ktoś sobie Taco w konwencji bitewnej?
Nie, niżej merytoryczne uzasadnienie
Spoiler
Obrazek
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

przy wigilijnym stole też zapewne boi się wejść w dyskusję z teściem
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY

#FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

lis pewnie cała wigilia z telefonem w łapie i postuje na x
rip zioloziolo

Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

dobryjoint pisze: 12 sie 2025, 16:06 ale na pewno bił się w życiu więcej razy niż Tede)
a on sie z kims serio bil czy tylko wpierdol dostawal ze prawie umieral? turlanie sie po ziemi z mezem to pewnie jedyna faktyczna bojka w ktorej nie walczyl o zycie
Ostatnio zmieniony 12 sie 2025, 16:58 przez horrypaz, łącznie zmieniany 1 raz.
2do5

Post autor: 2do5 »

zakatarzony kiedyś ładnie podsumował, że nie nawija o bliznach jak mes bo czym on się jara, że dostał wpierdol jak leszcz?
ODPOWIEDZ