no mam tak trochę, przykładowo nie wiem niech będzie Oki albo mata, słucham ich potem poraz pierwszy odpalam lil yachtego i mam takie ale oni nieudolnie tryhardowali lol ten ma naturalny luz w sobie i brzmi 100x lepiej z rapem murzynów jest jak z koszykówka wyznaczają trendy i mają w tym skilla
Debilizmy, w które wierzą słuchacze/raperzy
Re: Debilizmy, w które wierzą słuchacze/raperzy
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
- marmolad_k2
72. Dwugodzinne albumy to dobry pomysł, bo słuchacze mają wtedy więcej muzyki do słuchania.
73. Dwuplytowy album to dobry pomysl.
Nie ma na naszej scenie albumu 2cd ktory bylby w calosci zajwbisty. Nawet na kwiatach zla bylo sporo chujni
Nie ma na naszej scenie albumu 2cd ktory bylby w calosci zajwbisty. Nawet na kwiatach zla bylo sporo chujni
- Moltisanti
No ale w większości przypadków tak wlasnie jest
Ja bym nawet powiedział, że nie ma takiego albumu 2cd który byłby w całości zajebisty, nie ważne czy w polsce czy w ameryczce
Tyle że przy takiej ilości materiałów część trafi do jednych część do 2 i łącznie więcej osób znajdzie coś dla siebie
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
No to równie dobrze można nagrać trzecią płytkę dla fanów lany del rey, wtedy jeszcze więcej osób znajdzie coś dla siebie
nieironicznie jeśli możesz to daj jakieś dobre kolaboracje z polskiego rapu gdzie kobiecy wokal na refrenie świetnie uzupełnia numer robiąc tzw robotę bo mam wrażenie że to przeświadczenie nie wzięło się znikąd ale równie dobrze może to wynikać z mojej ignorancji oraz tendencji do szybkiego puszczania w niepamięć tego typu piosenekmarmolad_k2 pisze: ↑12 sie 2025, 10:18 71. Że jak jakaś pani śpiewa w refrenie to już jest kicz, tandeta i pop.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2025, 12:57 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz nawet nagrobkowa jeśli czujesz taka potrzebę 
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
mes 25 lat tak całkiem nieironicznie2do5 pisze: ↑12 sie 2025, 12:31 nieironicznie jeśli możesz to daj jakieś dobre kolaboracje z polskiego ze rapu gdzie kobiecy wokal na refrenie świetnie uzupełnia numer robiąc tzw robotę bo mam wrażenie że to przeświadczenie nie wzięło się znikąd ale równie dobrze może to wynikać z mojej ignorancji oraz tendencji do szybkiego puszczania w niepamięć tego typu piosenek
- FruitOffTheWall
73. Pawbeats to król beki i jego posty oraz przebrania są zawsze śmieszne i wypada się z tego śmiać
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
nie wiem czy do końca o to Ci chodzi, bo tutaj bardziej back vocal/dopowiedzenia2do5 pisze: ↑12 sie 2025, 12:31 nieironicznie jeśli możesz to daj jakieś dobre kolaboracje z polskiego ze rapu gdzie kobiecy wokal na refrenie świetnie uzupełnia numer robiąc tzw robotę bo mam wrażenie że to przeświadczenie nie wzięło się znikąd ale równie dobrze może to wynikać z mojej ignorancji oraz tendencji do szybkiego puszczania w niepamięć tego typu piosenek
ale wg mnie idealny przykład "uzupełniania się" z raperem
(w ogóle dobrze kminię, że jims i jazzy byli kiedyś parą?)
Spoiler
Ostatnio zmieniony 12 sie 2025, 13:09 przez saturn, łącznie zmieniany 2 razy.
przegrałem swoje życie..
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
- FruitOffTheWall
dla mnie najlepszy refren w polskim ma magda głuch na numerze bezimienni lustro, czy to uzupełnia tak idealnie ten numer i wpasowuje się w klimat? trochę tak ale odpowiadając na twoje pytanie ROBI ROBOTE a to najważniejsze
rip zioloziolo
Zawsze uważałem "To Brudne Serca skurwysyny" w "Klamie" za wartość dodaną. Choć muszę przyznać, że bardzo często takie refreny po jakimś czasie zaczynają mnie męczyć, co nie zdarza się gdy słucham czysto popowych (tj. nie rapowych) piosenek.
rzuciłem luźną rozkminkę w eter jednocześnie nie będąc entuzjastą tego typu zabiegów w rapie, stąd moje sprawdzam czy aby na pewno wątpliwości słuchaczy nie są uwarunkowane bardzo ubogim repertuarem śpiewających dupeczek na trakulcach gdzie finalnie występuje efekt wow, zajebiście, albo co najmniej jesteś mi potrzebna
Spoiler
kiedy nie mam się do kogo odezwać :3
Spoiler
z pierdzioszkiem*
Dodano po 19 minutach 47 sekundach:
winicjusz? bąsą? chociaż pod koniec numeru roma już wkurwia
Spoiler
Spoiler
a patusiarski wokal tej laski od winiego imo dobrze fituje do całej koncepcji utworu, ale still oba nic specjalnego
W sensie przykłady gdzie jest dobry, damski, śpiewany refren?2do5 pisze: ↑12 sie 2025, 12:31nieironicznie jeśli możesz to daj jakieś dobre kolaboracje z polskiego rapu gdzie kobiecy wokal na refrenie świetnie uzupełnia numer robiąc tzw robotę bo mam wrażenie że to przeświadczenie nie wzięło się znikąd ale równie dobrze może to wynikać z mojej ignorancji oraz tendencji do szybkiego puszczania w niepamięć tego typu piosenekmarmolad_k2 pisze: ↑12 sie 2025, 10:18 71. Że jak jakaś pani śpiewa w refrenie to już jest kicz, tandeta i pop.
Ja bardzo lubię ten numer
Spoiler
A wyżej wymienione to Brudne Serca skurwysynyy ooo przypomniały mi jak będąc wojującym truskulem puściłem ten track ówczesnej dziewczynie delikatnie mówiąc nieprzepadającej za gatunkiem i tłumaczyłem hurr durr zobacz jest jeszcze zajebisty rap, tylko trzeba głęboko diggować, ale to historia bardziej to tematu o cringe'u
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Przykłady, gdzie damski refren robi robotę:
Dużo więcej by się dało na pewno wypisać, ale mi się nie chce
Dodano po 2 minutach 15 sekundach:
I jeszcze np:
Spoiler
Dodano po 2 minutach 15 sekundach:
I jeszcze np:
Spoiler
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- FruitOffTheWall
beka z sokoła że tak piękna marysie porzucił
rip zioloziolo
dla mnie to taka ściana wrzutek typu nic ciekawego (te moje również) ale ok nie moja wrażliwość muzyczna widocznie
Oboje siebie warci jak się okazało, że ona porzuciła swojego faceta dla Sokoła po dosłownie chwili znajomości xD