[beef] PiH vs Duże Pe
[beef] PiH vs Duże Pe
mógłby ktoś naprędce rozrysować beef jak on wyglądał, co było jego rozpoczęciem, jak przebiegał i jakie były jego skutki, bo było to przed moimi latami interesowania się kulturą hh w polsce bardzo dziękuję
Ostatnio zmieniony 17 sie 2025, 12:12 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Re: [beef] PiH vs Duże Pe
PIH na jakiejś imprezie się przypultał do Pe a potem poszło:
Pih - Prosto w twarz (Duże Pe Diss)
Duże Pe - Koniec (PiH Diss)
Pih - Co!!! (Duże Pe Diss)
Duże Pe -Post Scriptum (Święto Zmarłych) (PiH Diss)
Pih - Nie wiesz co spotka cię jutro (Duże Pe Diss)
Duże Pe - Errata Do P.S. (PiH Diss)
Duże Pe - Jutro (PiH Diss)
to było na jakiejś imprezie charytatywnej christmas rapping i Pih miał spinkę z Flintem, a Pe niby w jego obronie, potem Pih miał na niego czekać pod klubem więc tamten wydzwonił kumpli którzy najebali piha? Jakoś tak
Ta impreza to było chyba Christmas Rappin' i chyba koledzy Pe używając środków przymusu bezpośredniego doprowadzili tam do pionu pultającego się/pijanego Piha
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- rany1odbytu
A na sam koniec własna wytwórnia wychujała Dużego Pe i diss na niego znalazł sie na skladance UMC
- gods bidness
Christmas rappin, twoje waterloo pamiętna noc
Byłeś uległy jak wykastrowany kot
Napuściłeś łachów, ja wyszedłem cało
Ty uciekałeś, biegłeś jak po życie pało
Remik do mnie dzwonił wczoraj, "robisz hip-pop" – jego słowarany1odbytu pisze: ↑12 sie 2025, 9:47 A na sam koniec własna wytwórnia wychujała Dużego Pe i diss na niego znalazł sie na skladance UMC
Przyznał szczerze, że cię jadę, posłuchaj
Rap Eskadra zapłaci mi, żebym cię ruchał
moje otwarte pytanie do każdego kto w tamtych latach interesował się nawet w najmniejszym stopniu hip-hłopem, ale ma jakieś pewne info na temat tego konfliktu, chciałbym się dowiedzieć kto zaczął i jaki był jego cel?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
jeszcze na plycie Piha w "Pocalunku smierci" byla mala zaczepka do Pe, a potem ten na WBW 2005 rzucil, ze christmas rappin dla Piha bylo szokiem, bo straszyl hujem na twarzy, a skonczyl z pizda pod okiemthe pisze: ↑12 sie 2025, 9:31 PIH na jakiejś imprezie się przypultał do Pe a potem poszło:
FUCK OFF MR LAHEY
Pih na jakiejś imprezie charytatywnej christmas rapping miał spinkę z Flintem, a Pe niby w jego obronie, potem Pih miał na niego czekać pod klubem więc tamten wydzwonił kumpli którzy najebali piha? Jakoś tak.
tutaj masz to zrecznie opisane. po necie latal opis tej sytuacji rozpisany w punktach xD ale nie moge tego teraz znalezc
FUCK OFF MR LAHEY
Ale absurdalny ten opis
chłopaki z baraków wajb
- gods bidness
W "Pocałunku śmierci" nie mogło być zaczepki na Pe, bo była nagrana przed beefem. Zaczepki były na Skazanych na sukcez z dwóch źródeł, bo Pyskaty też coś tam rapował o zakolach Pe, co było odpowiedzią na wers duże pe "skazani? chyba na szansę na sukces":ricky pisze: ↑12 sie 2025, 10:47jeszcze na plycie Piha w "Pocalunku smierci" byla mala zaczepka do Pe, a potem ten na WBW 2005 rzucil, ze christmas rappin dla Piha bylo szokiem, bo straszyl hujem na twarzy, a skonczyl z pizda pod okiemthe pisze: ↑12 sie 2025, 9:31 PIH na jakiejś imprezie się przypultał do Pe a potem poszło:
Jestem skazany na sukces, a oni są go głodni
Pojmą wkrótce, że nawet Mann ma większą szansę od nich
Chcesz go ukraść? weź odbij, dziś są modni poeci
Ukraść możesz co najwyżej z dziadka spodni tupecik
Bo z takimi zakolami bym się pociął, wierz mi
Nawet nożyczkami do paznokci twego koleżki
To jest wyrok - masz rację, lecz Dom Perignon w lodówce
Ty skazany na mutację, my skazani na sukces
I Pih miał jakieś pojedyńcze wersy tam, np. z nawiązaniem do płyty Pe pt. "Sinus"
Już nikt po cichu w duchu sobie nie myśli
Że ktokolwiek gdziekolwiek może mnie przyćmić
Na Ciebie szkoda ołowiu, synuś, nie brudź spodni
Jesteś tyle wart co sinus stu osiemdziesięciu stopni
Jestem w Twoim życiu czarnym dniem na Wall Street
Grzebanie MC's żywcem to moje hobby
Plus zaczepka na 2005:
2005 uwierz był gruby
pe ćwiczył huculskie łamańce kozackie prysiudy
bita pała wpędzę go do grobu
na koncertach hałas cicicicipa... (próba mikrofonu)
A to się odnosi też do tego, że Pe z chłopakami z UMC nagrywał jakieś pro-ukraińskie przeboje z Ukraińcami podczas pomarańczowej rewolucji. Plus jeszcze mi się przypomniał fakt, że Pe zaangażował tam jakichś białoruskich raperów, żeby straszyli Piha.
Dodano po 23 minutach 41 sekundach:
Coś mi się kojarzy, że jakiś filmik był jakiegoś zespołu białoruskiego czerwonem babielamu, że coś tam grożą Pihowi, ale głowy nie daję czy to dobrze pamiętam, ale Pe rapował o tym, a Pih mu odpowiadał, co słuchając z dzisiejszej perspektywy, może być dla słuchacza kompletnie niezrozumiałe (o czym świadczy choćby wyjaśnienie na geniusie, które jest totalnie z dupy)/
Pe:
Tirom, zbirom, radzę dać ci spokój
Czerwone Babiełamu ma cię na oku
(Tiry, bo Pih coś chyba nawijał o tirówkach, a zbir to oprócz zbir, także ZBiR - Związek Białorusi i Rosji)
i
Odpowiedź Piha:
A nie mówiłem, będziesz stał z telefonem w dłoniach
Ktoś próbował powtórzyć sukces Nas Ne Dogoniat
Zrobiłbym im reklamę, gdybym im naubliżał
Zgłoś się teraz o pomoc do czerwonego krzyża
Jak tak teraz na to patrzę, to ten Pe wydaje się jeszcze bardziej żenujący w tych poczynaniach (zasłanianiu się za kolegami karatekami, kolegami białorusinami, nawijaniu o karalnych groźbach) niż wtedy.
Zresztą wystarczy spojrzeć jakie on gówno robił:
Polskie ragga, ja pierdole (likeike1 voice).
Już wiadomo skąd Polacy tak bali się negatywnych skutków 5G....
Ps. Pe dalej jest skautem i działa coś przy Polonii ?
Ps. Pe dalej jest skautem i działa coś przy Polonii ?
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
ależ w tym beefie pih rozpierdolił pe, prosto w twarz
@gods bidness w "Pocalunku smierci" byl jakis wers o "slodkim PEdrylku z reklamy colgate". moze tylko sie doszukuje ale to jak Pih zaakcentowal PE zawsze sugerowalo mi zaczepke. ale ciekawe info dales o tych bialorusinach, nigdy wlasnie nie kumalem ocb w tych linijkach. znam ten track o pomaranczowej rewolucji. masz cos wiecej o tym czerwonym babielamu? jak googluje to wyskakuja mi jakies choroby skory i tekst do dissu Pe na geniusie xD
FUCK OFF MR LAHEY
- gods bidness
Pocałunek śmierci jest na płycie z 2004, więc grubo ponad rok przed tym koncertem, od którego beef się zaczął. Także wszystkie wersy brzmiące jak na Pe to raczej zbieg okoliczności. O tych Białorusinach napisałem już wszystko co pamiętam. Była na bank jakaś krótka nagrywka (w sensie filmik czy glosówka) gdzie coś tam straszą Piha w stylu "uważaj se!" i to w jakiś sposób było inicjowane przez Pe, a na pewno miało związek z tym beefem. Sam o tym fakcie zapomniałem, dopiero jak przesłuchałem teraz te kawałki po latach, to mi się przypomniało.
- Bryx Fenrir
A moze cos byc z tym numerem, bo w dissie na Pe zanim zaczyna sie część muzyczna Pih mówi 'ej Pe, pedrylku '
O kurwa, Czerwone Babiełamu, też o tym nie słyszałem
Zawsze przyczyny tego beefu i akcje dookoła wydawały mi się mgliste, słaby dostęp do informacji z tamtego okresu robi swoje
Zawsze przyczyny tego beefu i akcje dookoła wydawały mi się mgliste, słaby dostęp do informacji z tamtego okresu robi swoje
kiedyś oglądałem wywiad z pihem, który mówił, że dużemu pe by nigdy ręki nie podał bo to ścierwo lewackie ale jakiś wirtuoz mimikry wsadził w dupę czopki niewidki i nie mogę znaleźć tego, gdzieś może w 2015 to było lub nawet wcześniej@Bolo